14.02 je gamivo davao kod za 14% popusta pa sam uspio uzeti kod od 25$ za 20$.
PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
- arnes_king
#6176 Re: PlayStation 5 - all about
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#6177 Re: PlayStation 5 - all about
Isplati li mi se uzeti ove thumb gripove ?
https://www.olx.ba/artikal/46828226/thu ... k-gamepad/
Inače igram Apexa na 23" monitoru a imam problem sa znojenjem ruku, pa mi često kliže analog ispod palca, pa rekoh da probam sa ovim malo više kontrole imati nad njim...
https://www.olx.ba/artikal/46828226/thu ... k-gamepad/
Inače igram Apexa na 23" monitoru a imam problem sa znojenjem ruku, pa mi često kliže analog ispod palca, pa rekoh da probam sa ovim malo više kontrole imati nad njim...
- Ironman_88
#6178 Re: PlayStation 5 - all about
Zadržao me je CP77, priča postaje sve bolja nakon prologa koji se pomalo šlepa. Sad na slatkim mukama šta da radim pošto je i Horizon već spreman a ne vodi mi to nigdje igrati paralelno dvije single player igrice, nisam to nikad mogao. Još Elden Ring iduće sedmice...morat će neko uskoro na godišnji ili na silu da pokupi covid 
-
Nanox7
#6179 Re: PlayStation 5 - all about
Kako predivno izgleda pocetak Horizona. Predivna grafikaaa.

-
TomANDJerry
#6180 Re: PlayStation 5 - all about
Mislio sinoc u 12:00:01 igrati Horizon kad ono PS5 update skoro 100GB .... a necu niti da pokrenem PS4 verziju.
Ostaje za danas onda
Ostaje za danas onda
-
TomANDJerry
#6181 Re: PlayStation 5 - all about
Malo igrao Forbidden West.
Smeta mi što ne moze 4k+60FPS ... na 4k definitivno vidim bolji kvalitet nego na performace modu, mozda i zbog TV-a koji sam kupio nedavno 55' Sony sa hdmi 2.1. .... ali se ne moze igrati u 30FPS, bode u oci
Sam Forbidden West izgleda sjajno zasad, upotreba boja je nevjerovatna ... vecina igara ima neku odredjenu skupinu boja koju opotrebljava, ovdje se cini da su stavljene sve moguce boje u svim mogucim osvjetljenjima.
Prvi nivo dosta dug, igrao 1h i nisam izasao u open world.
Smeta mi što ne moze 4k+60FPS ... na 4k definitivno vidim bolji kvalitet nego na performace modu, mozda i zbog TV-a koji sam kupio nedavno 55' Sony sa hdmi 2.1. .... ali se ne moze igrati u 30FPS, bode u oci
Sam Forbidden West izgleda sjajno zasad, upotreba boja je nevjerovatna ... vecina igara ima neku odredjenu skupinu boja koju opotrebljava, ovdje se cini da su stavljene sve moguce boje u svim mogucim osvjetljenjima.
- arnes_king
#6182 Re: PlayStation 5 - all about
Takodjer sam jutros probao PS4 verziju na PS5 i iako izgleda super ipak se primjeti da je PS4 verzija. PS5 verzija na resolution mode izgleda fenomenalno i iako bas uzivam u 60fps ovdje nisam siguran da mogu podnjeti i prihvatiti treperenje sitnih stvari na performance mode, zbog upscalane 1800p rezolucije. Draze bi mi bilo da su spustili malo neke detalje a rezoluciju pojacali za 60fps, odnosno da je nativna 1800p bez checkerbordinga.TomANDJerry wrote: ↑18/02/2022 13:11 Malo igrao Forbidden West.
Ipak mislim da se lakse naviknem na 30fps nego na ovo treperenje, a svakako je uzivancija igrati na maksimalnim detaljima ovakvu igru.
Nisam vidio jos ni jednu linearnu igru da sve izgleda ovako detaljno a kamo li open world
- arnes_king
#6183 Re: PlayStation 5 - all about
Ako ovim misle na ono treperenje sto sam spominjao na performance mode onda svaka cast i odmah testiram. Ako bude to to onda odmah prelazim na 60fps
- ferratilis
#6184 Re: PlayStation 5 - all about
Nevjerovatna grafika, ali je Aloy ruzna u pm
- Micah
#6185 Re: PlayStation 5 - all about
Ovo je real life Aloy

-
vojopd
#6186 Re: PlayStation 5 - all about
Ova je top, ova se udebljala u koroni, nije “lovila”.
-
TomANDJerry
#6187 Re: PlayStation 5 - all about
Iako sam 100% protiv woke kulture i gluposti, i nije mi problem prihvatiti Aloy ... izgleda kao neka atleticarka, i kakve su sanse još da je Angelina Jolie u licu ... ne velike
Sve dok ne mora biti crnkinja/nesto-sexualac/sa 20 kila viska/bez jedne noge .... uredu je
Sve dok ne mora biti crnkinja/nesto-sexualac/sa 20 kila viska/bez jedne noge .... uredu je
- arnes_king
#6188 Re: PlayStation 5 - all about
Slazem se s ovimTomANDJerry wrote: ↑18/02/2022 22:39 Iako sam 100% protiv woke kulture i gluposti, i nije mi problem prihvatiti Aloy ... izgleda kao neka atleticarka, i kakve su sanse još da je Angelina Jolie u licu ... ne velike
Kako je dobro igrati sa gyro aiming u kombinaciji sa stikom. Jeste da treba malo vremena da se navikne i dobije osjecaj ali kada se savlada puno je lakse i zabavnije.
Igram na very hard i za sada nemam poteskoca.
- Benq
#6189 Re: PlayStation 5 - all about
Konzolasi, jedno pitanje.. Da li je u redu ps5 konzolu staviti u komodu, na za to predvidjeno mjesto? Pitam sa aspekta grijanja konzole, ne bih da se pregrijava i slicno..
-
Smoothie
#6190 Re: PlayStation 5 - all about
Samo se pobrini da nije zatvoreni prostor, slicno kao sto vazi i za pc kucista. Bilo bi pozeljno sa obje strane da imas protok, radi ubacivanja i izbacivanja zraka.
- Benq
#6191 Re: PlayStation 5 - all about
Hvala ti na odgovoru. Nije zatvoren prostor sa prednje strane, ali jeste sa bocnih strana i nazad ima samo rupa kroz koju idu kablovi. Inace je prostor toliki da se moze staviti kutija od PS5 konzole.
- arnes_king
#6192 Re: PlayStation 5 - all about
Taj prostor ti ne valja za konzolu. PS5 naprijed i sa desne strane uvlaci hladan zrak a nazad izbacuje topli. Ako nema dovoljno prostora za to onda ce se samo sakupljati i vracati taj topli zrak te se konzola grije vise nego bi trebala, sto moze dovesti do problema.
Ako postoji mogucnost pokusaj nazad taj prostor otvoriti.
Do not use the console in a closed cabinet or other locations where heat may build up.
To maintain good ventilation, follow these guidelines below:
Place the console at least 10 cm (4 in) away from a wall surface.Do not place on a carpet or rug with long fibers.Do not place in a narrow or cramped space.Do not cover with cloth.Do not allow dust to build up on the vents. Use a cleaning tool such as a vacuum cleaner to remove dust buildup.
- Benq
#6193 Re: PlayStation 5 - all about
Legendo hvala ti puno na detaljnom objasnjenju, na to sam mislio. Stavit cu ja nju na komodu vertikalno pored tv-a, sto je sigurno, sigurnoarnes_king wrote: ↑19/02/2022 20:34 Taj prostor ti ne valja za konzolu. PS5 naprijed i sa desne strane uvlaci hladan zrak a nazad izbacuje topli. Ako nema dovoljno prostora za to onda ce se samo sakupljati i vracati taj topli zrak te se konzola grije vise nego bi trebala, sto moze dovesti do problema.
Stavio je u komodu jer je duga 160cm a tv je zauzeo bas veliku povrsinu, ostalo jos nekih 20ak cm prostora, taman za konzolu onda, da ne rezem nikakve rupe, ali eto dobro je i to znati, mozda nekad..
- arnes_king
#6194 Re: PlayStation 5 - all about
Moze biti da bi ona i tu radila bez problema, ali je to vec dosta tijesno i ja licno ne bih zbog dugotrajnih posljedica. Konzolama je jedini i najveci problem prasina i toplota. Tako da ako drzis na prostoru gdje ima finu ventilaciju te redovno cistis moze trajati godinama i godinama bez problema.Benq wrote: ↑19/02/2022 20:55Legendo hvala ti puno na detaljnom objasnjenju, na to sam mislio. Stavit cu ja nju na komodu vertikalno pored tv-a, sto je sigurno, sigurnoarnes_king wrote: ↑19/02/2022 20:34 Taj prostor ti ne valja za konzolu. PS5 naprijed i sa desne strane uvlaci hladan zrak a nazad izbacuje topli. Ako nema dovoljno prostora za to onda ce se samo sakupljati i vracati taj topli zrak te se konzola grije vise nego bi trebala, sto moze dovesti do problema.
![]()
Stavio je u komodu jer je duga 160cm a tv je zauzeo bas veliku povrsinu, ostalo jos nekih 20ak cm prostora, taman za konzolu onda, da ne rezem nikakve rupe, ali eto dobro je i to znati, mozda nekad..![]()
-
Mr.Who
#6195 Re: PlayStation 5 - all about
Naumio sam prodati PS5 i imam (možda dva-tri) jedno pitanje.Konzola uzeta početkom novembra u Sancta Domenica u bundle sa dodatnim džojstikom i Death stranding diskom.Par dana kasnije uzmem PS Plus na godinu a mjesec kasnije godinu EA Play i HZD.Sad mi je žao da to propadne pa pitam da li se može napraviti sekundarni acc koji bi mogao ovo koristiti na konzoli a da izbrišem primarni (o ovome pojma nemam pa nemojte na vješala sa mnom)?Ili mora ostati i primarni ako hoću da je prodam sa pretplatama!?
I, koliko bi vrijedila gore navedena konzola?Drugi kontroler još neotpakovan.
Unaprijed hvala
Lp
Unaprijed hvala
Lp
-
Coldplay1
#6196 Re: PlayStation 5 - all about
Istekla mi je pretplata kraj januara ali sam uspio besplatne igre za ovaj mjesec add to library, znaci li to da cu ih moci downloadati kada uplatim pretplatu? Nesto mi se ne fula ufc4 pa reko da vidim.
- arnes_king
#6197 Re: PlayStation 5 - all about
Ako izbrises primarny acc onda ne moze neki sekundarni to koristiti. Mora biti taj glavni acc na konzoli sa aktiviranim "Console sharing" da bi drugi accounti mogli koristiti benefite.Mr.Who wrote: ↑21/02/2022 15:32 Naumio sam prodati PS5 i imam (možda dva-tri) jedno pitanje.Konzola uzeta početkom novembra u Sancta Domenica u bundle sa dodatnim džojstikom i Death stranding diskom.Par dana kasnije uzmem PS Plus na godinu a mjesec kasnije godinu EA Play i HZD.Sad mi je žao da to propadne pa pitam da li se može napraviti sekundarni acc koji bi mogao ovo koristiti na konzoli a da izbrišem primarni (o ovome pojma nemam pa nemojte na vješala sa mnom)?Ili mora ostati i primarni ako hoću da je prodam sa pretplatama!?
Unaprijed hvala
Lp
Tesko ti neko moze reci koliko bi vrijedila, pogledaj na olx koliko prodaju pa se prilagodi. Ili stavi neku cijenu, u startu malo vise nego sto kontas pa prema interesu znas da li treba ostaviti ili spustiti je naknadno.
Ako si ih dodao u library onda ces ih moci skinuti i igrati nakon obnove pretplate.
-
Coldplay1
-
ljudmila
#6199 Re: PlayStation 5 - all about
Gdje se nalaze events na ps5? Niti jedan jedini turnir ne mogu naći.
Igre od ps+ možeš igrati samo dok imaš aktivnu pretplatu i tjt.
Igre od ps+ možeš igrati samo dok imaš aktivnu pretplatu i tjt.
- arnes_king
#6200 Re: PlayStation 5 - all about
Izgleda da je ova tema umrla kako je izasao Horizon Forbidden West
Nisam dugo uzivao u igri kao u ovoj i da istrazujem sve po mapi 100%. Imam 22 sata i tek sam na 17%. Igram na very hard sa gyro aiming u kombinaciji sa stikom i aim assit na off
Nisam dugo uzivao u igri kao u ovoj i da istrazujem sve po mapi 100%. Imam 22 sata i tek sam na 17%. Igram na very hard sa gyro aiming u kombinaciji sa stikom i aim assit na off