Možda su ih mućkali?!daddy-kool wrote: ↑08/02/2022 12:53 https://www.thelancet.com/journals/lanc ... 7/fulltext
The vaccine effectiveness of BNT162b2 was 92% (95% CI 92 to 93; p<0·001) at 15–30 days, 47% (39 to 55; p<0·001) at 121–180 days, and 23% (−2 to 41; p=0·07) from day 211 onwards. Waning was slightly slower for mRNA-1273, with a vaccine effectiveness of 96% (94 to 97; p<0·001) at 15–30 days and 59% (18 to 79; p=0·012) from day 181 onwards. Waning was also slightly slower for heterologous ChAdOx1 nCoV-19 plus mRNA vaccine schedules, with a vaccine effectiveness of 89% (79 to 94; p<0·001) at 15–30 days and 66% (41 to 80; p<0·001) from day 121 onwards. By contrast, vaccine effectiveness for homologous ChAdOx1 nCoV-19 was 68% (52 to 79; p<0·001) at 15–30 days, with no detectable effectiveness from day 121 onwards (−19% [95% CI –98 to 28]; p=0·49).
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
#61501 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Sanjarko
#61502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jutros staroj govorim da je idealno vrijeme/klima da safata covjeka prehlada/gripa, cas hladno, cas toplo, cas puse itd.
- avetinja
#61503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je tačno. Najbolje možemo zaključiti iz sopstvenih iskustava ili iskustava ljudi iz naše okoline. Ja sam čuo jednu insajdersku iz ne tako slabašnog izvora da je mogući kraj u četvrtoj dozi pa ćemo vidjeti ima li istine u tome.Nitkonitkovic wrote: ↑08/02/2022 12:37Ma ko garantuje da je bilo koji soj opasniji od drugoga? Mi samo svi trubimo ono sto cujemo od istih ubleha koji upravljaju ovim sranjem 2 godine, onaj narativ koji oni puste svi usvajaju. Niko ne zna nista vezano niti za jedan soj, nego sto nam se servira mi jedemo i sutimo. Jednostavno mozda i oni vide da je ovo otislo predaleko pa se pusta narativ da je omicron bezopasan ko ce ga vise znati. A ovo ce valjds proci kada Pfizer i co potuse dovoljno doza na koje su se drzave obavezale , tj ucjenjene. Vidjet cemo samo koliko su prokleti bili.avetinja wrote: ↑08/02/2022 12:15 Mislim da ovo neće stati na očekivan način, u smislu kao u Kini što smo gledali na TV-u kada su u martu 2020. skinuli maske, proglasili kraj pandemije i zaplesali. Ovo zlo će zamijeniti jedno drugo, veće zlo; bilo to svjetski/europski rat, državne revolucije, propast ekonomije i cjelokupnog sistema. Vidimo da vakcine ne djeluju (u Izraelu i pored četvrte doze raste smrtnost), a sumnjam da će stručnjaci tek tako ukinuti sve mjere i vratiti stvari na početak. Neka bude da griješim, da je teorija zavjere, ali meni ovo ne vodi ka dobrom putu.
Je li se samo meni čini ili ovaj omikron uopšte nije tako bezazlen kao što se misli? Znam ljude koji su deltu preležali bez većih problema, čak asimptomatično, a omikron ih je dokusurio. Neki su vakcinisani, neki nisu. Može biti do imuniteta i pojedinačnih slučajeva, ali nama i od ovog soja umire po 70 ljudi.![]()
- jeza u ledja
#61504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

https://www.haaretz.com/israel-news/unv ... 1.10586137The numbers show that while only approximately 12 percent of Israelis over 60 are either unvaccinated or partially vaccinated, together they account for 43 percent of COVID deaths in their age group in the previous month.
- jeza u ledja
#61505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Australiji agenti nisu mogli naci svastiku, pa ubacili ustasku trobojku, da nas zajebu.RandomAndCasual wrote: ↑08/02/2022 11:02 Vlada ubaci pet agenata da negdje sa strane mahnu par puta nacostickom zastavom, posalju korporativne privatne medije da poslikaju, da diskredituju proteste, i vi se ko klenovi pecate.
U australiji vlada vidjela pa brze bolje, hajmo i mi, al malo cemo zamjenit da ne bude ofirno, pa oni ustasku zastavu ubacili.
Brilliant!
- cvrčak_na_hedonizmu
#61506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jos si zaboravio dodati inflaciju i nestasice. Ali u sustini trebas vjerovati forumskim kerberima koji na sve to govore ljudi gusteri, teorije zavjere i da ce sve biti u redu kada se svi vakcinisu.Naslovnica wrote: ↑08/02/2022 01:10Za početak, ovako ma prvu, strah me gašenja termoelektrana u BiH, ukidanja energetske neovisnosti iste i poskupljenja struje.GandalfSivi wrote: ↑07/02/2022 22:44
I ja htjedoh isto pitati. Odlican grafik. Ali bas moras biti dobro sjeban u glavi da povezujes ovo sa nekom upotrebom sile, kampovima za neistomisljenike i nekim novim svjetskim poretkom...
Ali evo, ako već kažete da je sve OK sa ovim "The Great Reset-om" onda se neću brinuti za svoju budućnost, a pogotovu za budućnost svoje djece. Ima neko pametniji ko će se brinuti, njihovo i naše je izgleda da se ne brinemo i ne razmišljamo više nego je poželjno. Sve će biti OK.
![]()
Do tada, ne vjeruj svojim ocima nego masi repom i pasi travu. Sta bude, bice
- avetinja
#61507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta je sa ostalim procentom i ima li podatak koliko vakcinisanih umre? Pretpostavljam da su kod njih djelomično vakcinisani oni sa dvije doze. Kada u brojkama sahrane nevakcinisane, onda će se okrenuti prema djelimično vakcinisanim. Vakcina djeluje, a stadion poluprazan/prazan, lockdown i ostale mjere. Što bi Solak svojevremeno rekao: "Život u Federaciji BiH odvija se sasvim normalno".jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 14:14
https://www.haaretz.com/israel-news/unv ... 1.10586137The numbers show that while only approximately 12 percent of Israelis over 60 are either unvaccinated or partially vaccinated, together they account for 43 percent of COVID deaths in their age group in the previous month.
- jeza u ledja
#61508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vakcina djeluje ali ima limitiran rok trajanja (how convenient za proizvodjace). Ali ne mozes nikako reci da ne djeluje. U Americi su slicne brojke - ko nije vakcinisan ima 20 puta vece sanse da umre od onog ko nije boosterovan.avetinja wrote: ↑08/02/2022 14:51Šta je sa ostalim procentom i ima li podatak koliko vakcinisanih umre? Pretpostavljam da su kod njih djelomično vakcinisani oni sa dvije doze. Kada u brojkama sahrane nevakcinisane, onda će se okrenuti prema djelimično vakcinisanim. Vakcina djeluje, a stadion poluprazan/prazan, lockdown i ostale mjere. Što bi Solak svojevremeno rekao: "Život u Federaciji BiH odvija se sasvim normalno".
Ako je u Izraelu od 60g+ 12% nevakcinisanih, a koliko rekose, 45% umrlih, onda vidis da vakcine prave razliku. Da li si 100% siguran da ti nista nece biti - nisi.
PS: Usput, u Izraelu su juce digli neke restrikcije.
Last edited by jeza u ledja on 08/02/2022 15:21, edited 1 time in total.
-
Capljina74
#61509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakva je prognoza? Sa obzirom na amiloidnu distrofiju.splinter wrote: ↑08/02/2022 12:00Niz oboljenja vezanih za mozak je blago rečeno preširok pojam, a Mers i Ebola to svakako nisu.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/02/2022 11:16
Dobro, ali sve je povezano, razumlj8vo da je ključni uzročnik virus, napisala sam, možda nisi vidio "niz oboljenja vezanih za mozak", npr. da sad dodam, MERS i Ebola, i niz drugih oboljenja.
Zašto se sad odjednom isključivo veže Long Covid sa Alzhajmerom?
Ne veže se Long covid sa Alzahajmerom nego su uočene slične promjene kod obje bolesti i sami autori navode da je potrebno još mnogo ispitivanja.
Obzirom da se RyR receptori nalaze i u srcu a Covid izaziva određene srčane probleme, logično je bilo da pregledaju i moždano tkivo ( jer se i tu nalaze pomenuti receptori) što su i uradil i uočili su ove promjene.
Focal β-amyloid deposits su patognomoničan (tipičan) simptom za Alzhajmera ali se eto javljaju i kod Covida. U čemu je razlika? Između ostalog u godinama, obzirom da je Alzhajmer više tipičan za stariju populaciju dok su s ove promjene kod Covida javljale i na mlađim pacijentima,
Šta sad oni mogu uraditi? Vjerovatno napraviti jednu studiju sa Amyloid PET scan analizama (što se inače radi u dijagnostici Alzhajmera) kod određenog broja pacijenata sa Long Covidom i sa prijavljenim simptomom "brain fog" da vide hoće li biti tih promjena, Tako će dobiti jasniju sliku.
Ako je uslovljena autoimunom reakcijom onda je narušena barijera i At dolaze u dodir sa tkivom koje je bilo zaštićeno, to znači samo progresija?
-
splinter
#61510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali ne zna se da li je uslovljenja autoimunom reakcijom. Ne zna se da li je reverzibilan ili reverzibilan proces jer studije koje se bave ovim trebaju više vremena za dobijanje potpunog rezultata.Capljina74 wrote: ↑08/02/2022 15:20Kakva je prognoza? Sa obzirom na amiloidnu distrofiju.splinter wrote: ↑08/02/2022 12:00
Niz oboljenja vezanih za mozak je blago rečeno preširok pojam, a Mers i Ebola to svakako nisu.
Ne veže se Long covid sa Alzahajmerom nego su uočene slične promjene kod obje bolesti i sami autori navode da je potrebno još mnogo ispitivanja.
Obzirom da se RyR receptori nalaze i u srcu a Covid izaziva određene srčane probleme, logično je bilo da pregledaju i moždano tkivo ( jer se i tu nalaze pomenuti receptori) što su i uradil i uočili su ove promjene.
Focal β-amyloid deposits su patognomoničan (tipičan) simptom za Alzhajmera ali se eto javljaju i kod Covida. U čemu je razlika? Između ostalog u godinama, obzirom da je Alzhajmer više tipičan za stariju populaciju dok su s ove promjene kod Covida javljale i na mlađim pacijentima,
Šta sad oni mogu uraditi? Vjerovatno napraviti jednu studiju sa Amyloid PET scan analizama (što se inače radi u dijagnostici Alzhajmera) kod određenog broja pacijenata sa Long Covidom i sa prijavljenim simptomom "brain fog" da vide hoće li biti tih promjena, Tako će dobiti jasniju sliku.
Ako je uslovljena autoimunom reakcijom onda je narušena barijera i At dolaze u dodir sa tkivom koje je bilo zaštićeno, to znači samo progresija?
Objektivno, sada već ima sasvim dovoljno kandidata sa long Covidom i sa nekim od neuroloških simptoma poput Brain fog-a da se uradi jedna obimnija i kvalitetnija studija na tu temu, npr počevši od uzimanja anamnsetičkih podataka do Amyloid PET scan-a pa da se vidi. Nije problem, mogu se uključitit i istraživanja posljedica nekih drugih virusa.
Sve ostalo je gledanje u kašike i nagađanje.
Izašla je jučer i jedna studija koja analizira dugoročne kardiovaskulane posljedice nakon Covida a prije toga su rađene i komparativne studije od rizika pojave miokarditisa poslije vakcinina s jedne strane, odnosno preboljele s druge strane.
Nekad mi se čini da i sam imam dan danas nekih od ovih simptoma, prije svega neki oblik periferne neuropatije, ali nadam se da je samo autosugestija poslije čitanja ovakvih članaka
-
Capljina74
#61511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bolan,splinter wrote: ↑08/02/2022 15:39Ali ne zna se da li je uslovljenja autoimunom reakcijom. Ne zna se da li je reverzibilan ili reverzibilan proces jer studije koje se bave ovim trebaju više vremena za dobijanje potpunog rezultata.Capljina74 wrote: ↑08/02/2022 15:20
Kakva je prognoza? Sa obzirom na amiloidnu distrofiju.
Objektivno, sada već ima sasvim dovoljno kandidata sa long Covidom i sa nekim od neuroloških simptoma poput Brain fog-a da se uradi jedna obimnija i kvalitetnija studija na tu temu, npr počevši od uzimanja anamnsetičkih podataka do Amyloid PET scan-a pa da se vidi. Nije problem, mogu se uključitit i istraživanja posljedica nekih drugih virusa.
Izašla je jučer i jedna studija koja analizira dugoročne kardiovaskulane posljedice nakon Covida a prije toga su rađene i komparativne studije od rizika pojave miokarditisa poslije vakcinina s jedne strane, odnosno preboljele s druge strane.
Nekad mi se čini da i sam imam dan danas nekih od ovih simptoma, prije svega neki oblik periferne neuropatije, ali nadam se da je samo autosugestija poslije čitanja ovakvih članaka![]()
Čitam nešto za preživare pa čitavu noć ne mogu ohanut' sve mi se čini da me žiga burag, kapura, a i mrežavac...
- avetinja
#61512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Činjenica je da se nismo vratili u normalno stanje, izuzev ljetnog perioda, a cilj je da se vratimo životu kakav smo živjeli prije marta 2020. godine. Očigledno je da samo sa vakcinama nećemo to postići, jer i pored dvije doze i buster doze opet imamo ograničenja. Sada ide priča da se trebamo vakcinisati dotle dok virus sam od sebe ne mutira u oblik koji ćemo moći podnositi kao običnu prehladu ili gripu, a za to vrijeme vakcine su tu da čuvaju od smrti i teških slučajeva. Problem je što niko ne zna do kada će to trajati. Jedna caka u svemu tome je što same vakcine nisu dovoljno ispitane, a pogotovo nije ispitano kako na čovjeka utiču četiri doze u godini. I sada se oni sa dvije doze što umru ne smatraju vakcinisanim, nego djelomično vakcinisanim, da ne bi ulazili u statistiku. Kada primiš vakcinu protiv gripe, primiš jednu, ne četiri za godinu dana.jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 15:17 Vakcina djeluje ali ima limitiran rok trajanja (how convenient za proizvodjace). Ali ne mozes nikako reci da ne djeluje. U Americi su slicne brojke - ko nije vakcinisan ima 20 puta vece sanse da umre od onog ko nije boosterovan.
Ako je u Izraelu od 60g+ 12% nevakcinisanih, a koliko rekose, 45% umrlih, onda vidis da vakcine prave razliku. Da li si 100% siguran da ti nista nece biti - nisi.
Last edited by avetinja on 08/02/2022 15:57, edited 1 time in total.
-
splinter
#61513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eh to.Capljina74 wrote: ↑08/02/2022 15:48Bolan,splinter wrote: ↑08/02/2022 15:39
Ali ne zna se da li je uslovljenja autoimunom reakcijom. Ne zna se da li je reverzibilan ili reverzibilan proces jer studije koje se bave ovim trebaju više vremena za dobijanje potpunog rezultata.
Nekad mi se čini da i sam imam dan danas nekih od ovih simptoma, prije svega neki oblik periferne neuropatije, ali nadam se da je samo autosugestija poslije čitanja ovakvih članaka![]()
Čitam nešto za preživare pa čitavu noć ne mogu ohanut' sve mi se čini da me žiga burag, kapura, a i mrežavac...![]()
To je taj osjećaj
-
RandomAndCasual
#61514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 14:22U Australiji agenti nisu mogli naci svastiku, pa ubacili ustasku trobojku, da nas zajebu.RandomAndCasual wrote: ↑08/02/2022 11:02 Vlada ubaci pet agenata da negdje sa strane mahnu par puta nacostickom zastavom, posalju korporativne privatne medije da poslikaju, da diskredituju proteste, i vi se ko klenovi pecate.
U australiji vlada vidjela pa brze bolje, hajmo i mi, al malo cemo zamjenit da ne bude ofirno, pa oni ustasku zastavu ubacili.(Mislim ne nas Balkance jer mi razumijemo o cemu se radi.)
Onda su organizovali kampanju na drustvenim medijima, gdje su uplasenim domacicama objasnjavali o kakvoj se zastavi radi.
Brilliant!
![]()
Tacno tako osim djela "nisu mogli naci svastiku" vec su namjerno htjeli ubaciti neku drugu varijaciju, da kopiranje kanade ne bude preofirno
- jeza u ledja
#61515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Po tvojoj logici neko poput tebe bi bio ubacen element, jer ovakvim glupostima samo skreces pricu u teoretisanje zavjera.RandomAndCasual wrote: ↑08/02/2022 15:59jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 14:22
U Australiji agenti nisu mogli naci svastiku, pa ubacili ustasku trobojku, da nas zajebu.(Mislim ne nas Balkance jer mi razumijemo o cemu se radi.)
Onda su organizovali kampanju na drustvenim medijima, gdje su uplasenim domacicama objasnjavali o kakvoj se zastavi radi.
Brilliant!
![]()
Tacno tako osim djela "nisu mogli naci svastiku" vec su namjerno htjeli ubaciti neku drugu varijaciju, da kopiranje kanade ne bude preofirno
-
Nitkonitkovic
#61516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste ako su podaci kojima ti raspolazes tacni. A kako si siguran da jesu? Ko ti te studije i procente servira? Isti oni koji su na pocetku tvrdili da vakcina djeluje 98% ,da vakcinisani sprecavaju prenos i da je u smrt od kovida trpano sve i svasta. Previse si naivan, statisticki nepismen da tumacis sekundarne podatke. Bez pristupa primarnim podacima, luptas kao i vecina nas ovdje, niko od nas ne zna sta je prava istina, prestanite nametati svoje nadmeno CNN misljenje ljudima. Blamiras se i tumacis podatke za koje nemas pojma koliko su tacni. Niko osim par ljudi direktno ukljucenih u ovo sve ne zna pravu istinu niti ima prave podatke. Previse je mutnih stvari u kompletnoj prici da se bilo kome slijepo vjeruje.jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 15:17Vakcina djeluje ali ima limitiran rok trajanja (how convenient za proizvodjace). Ali ne mozes nikako reci da ne djeluje. U Americi su slicne brojke - ko nije vakcinisan ima 20 puta vece sanse da umre od onog ko nije boosterovan.avetinja wrote: ↑08/02/2022 14:51
Šta je sa ostalim procentom i ima li podatak koliko vakcinisanih umre? Pretpostavljam da su kod njih djelomično vakcinisani oni sa dvije doze. Kada u brojkama sahrane nevakcinisane, onda će se okrenuti prema djelimično vakcinisanim. Vakcina djeluje, a stadion poluprazan/prazan, lockdown i ostale mjere. Što bi Solak svojevremeno rekao: "Život u Federaciji BiH odvija se sasvim normalno".
- jeza u ledja
#61517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam se samo osvrnuo na tvoj komentar da "vakcina ocigledno ne funkcionise", sto je apsolutno netacno.avetinja wrote: ↑08/02/2022 15:54Činjenica je da se nismo vratili u normalno stanje, izuzev ljetnog perioda, a cilj je da se vratimo životu kakav smo živjeli prije marta 2020. godine. Očigledno je da samo sa vakcinama nećemo to postići, jer i pored dvije doze i buster doze opet imamo ograničenja. Sada ide priča da se trebamo vakcinisati dotle dok virus sam od sebe ne mutira u oblik koji ćemo moći podnositi kao običnu prehladu ili gripu, a za to vrijeme vakcine su tu da čuvaju od smrti i teških slučajeva. Problem je što niko ne zna do kada će to trajati. Jedna caka u svemu tome je što same vakcine nisu dovoljno ispitane, a pogotovo nije ispitano kako na čovjeka utiču četiri doze u godini. I sada se oni sa dvije doze što umru ne smatraju vakcinisanim, nego djelomično vakcinisanim, da ne bi ulazili u statistiku. Kada primiš vakcinu protiv gripe, primiš jednu, ne četiri za godinu dana.jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 15:17 Vakcina djeluje ali ima limitiran rok trajanja (how convenient za proizvodjace). Ali ne mozes nikako reci da ne djeluje. U Americi su slicne brojke - ko nije vakcinisan ima 20 puta vece sanse da umre od onog ko nije boosterovan.
Lockdowni, propusnice, i ostale stvari me ne zanimaju. Ja se potpuno slazem da stvari treba vratiti u normalu. Eventualno obavezno nosenje maski ovih par sedmica kad udari nesto poput omicrona...ostalo vakat je da se ukida.
Sta ce privatnici zahtjevati od svojih uposlenika, sta ce biznisi zahtjevati od svojih musterija i sta ce drzava ocekivati od drzavnih uposlenika, to je do njih.
Vakcine koje trebas bustati nakon 6 mjeseci, negativni testovi, i onda za to sve propusnice, sve je to suvise komplikovano i itekako podlozno malverzacijama da je skuplja pita od tepsije, pogotovo sto vrijeme vise prolazi i sve je vise kombinacija raznih stvari.
A ko ne zeli da se vakcinise...jebiga ja mislim da se to zove prirodna evolucija. (Medjutim neki antivakseri ovdje ne vjeruju ni u evoluciju
- salik79
#61518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prirodna evolucijajeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 16:20Ja sam se samo osvrnuo na tvoj komentar da "vakcina ocigledno ne funkcionise", sto je apsolutno netacno.avetinja wrote: ↑08/02/2022 15:54
Činjenica je da se nismo vratili u normalno stanje, izuzev ljetnog perioda, a cilj je da se vratimo životu kakav smo živjeli prije marta 2020. godine. Očigledno je da samo sa vakcinama nećemo to postići, jer i pored dvije doze i buster doze opet imamo ograničenja. Sada ide priča da se trebamo vakcinisati dotle dok virus sam od sebe ne mutira u oblik koji ćemo moći podnositi kao običnu prehladu ili gripu, a za to vrijeme vakcine su tu da čuvaju od smrti i teških slučajeva. Problem je što niko ne zna do kada će to trajati. Jedna caka u svemu tome je što same vakcine nisu dovoljno ispitane, a pogotovo nije ispitano kako na čovjeka utiču četiri doze u godini. I sada se oni sa dvije doze što umru ne smatraju vakcinisanim, nego djelomično vakcinisanim, da ne bi ulazili u statistiku. Kada primiš vakcinu protiv gripe, primiš jednu, ne četiri za godinu dana.
Lockdowni, propusnice, i ostale stvari me ne zanimaju. Ja se potpuno slazem da stvari treba vratiti u normalu. Eventualno obavezno nosenje maski ovih par sedmica kad udari nesto poput omicrona...ostalo vakat je da se ukida.
Sta ce privatnici zahtjevati od svojih uposlenika, sta ce biznisi zahtjevati od svojih musterija i sta ce drzava ocekivati od drzavnih uposlenika, to je do njih.
Vakcine koje trebas bustati nakon 6 mjeseci, negativni testovi, i onda za to sve propusnice, sve je to suvise komplikovano i itekako podlozno malverzacijama da je skuplja pita od tepsije, pogotovo sto vrijeme vise prolazi i sve je vise kombinacija raznih stvari.
A ko ne zeli da se vakcinise...jebiga ja mislim da se to zove prirodna evolucija. (Medjutim neki antivakseri ovdje ne vjeruju ni u evoluciju)
Misli lik ispasti pametan, pa se pogubio s pojmovima evolucije i selekcije
- jeza u ledja
#61519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Takoe, ja sam statisticki nepismen. Jbg sta da se radi.Nitkonitkovic wrote: ↑08/02/2022 16:19Jeste ako su podaci kojima ti raspolazes tacni. A kako si siguran da jesu? Ko ti te studije i procente servira? Isti oni koji su na pocetku tvrdili da vakcina djeluje 98% ,da vakcinisani sprecavaju prenos i da je u smrt od kovida trpano sve i svasta. Previse si naivan, statisticki nepismen da tumacis sekundarne podatke. Bez pristupa primarnim podacima, luptas kao i vecina nas ovdje, niko od nas ne zna sta je prava istina, prestanite nametati svoje nadmeno CNN misljenje ljudima. Blamiras se i tumacis podatke za koje nemas pojma koliko su tacni. Niko osim par ljudi direktno ukljucenih u ovo sve ne zna pravu istinu niti ima prave podatke. Previse je mutnih stvari u kompletnoj prici da se bilo kome slijepo vjeruje.jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 15:17
Vakcina djeluje ali ima limitiran rok trajanja (how convenient za proizvodjace). Ali ne mozes nikako reci da ne djeluje. U Americi su slicne brojke - ko nije vakcinisan ima 20 puta vece sanse da umre od onog ko nije boosterovan.
PS: Usput, u Izraelu su juce digli neke restrikcije.![]()
De ti nama reci ciji si klon?
- jeza u ledja
#61520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U pravu si. Ja ne znam sta je evolucija, a sta prirodna selekcija, pa sam se pogubio u pojmovima.salik79 wrote: ↑08/02/2022 16:23Prirodna evolucijajeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 16:20
Ja sam se samo osvrnuo na tvoj komentar da "vakcina ocigledno ne funkcionise", sto je apsolutno netacno.
A ko ne zeli da se vakcinise...jebiga ja mislim da se to zove prirodna evolucija. (Medjutim neki antivakseri ovdje ne vjeruju ni u evoluciju)
![]()
![]()
![]()
Misli lik ispasti pametan, pa se pogubio s pojmovima evolucije i selekcije![]()
Ti ne vjerujes ni u jedno ni u drugo, pa te svakako ne tangira.
- GandalfSivi
#61521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Odlicnojeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 16:25Takoe, ja sam statisticki nepismen. Jbg sta da se radi.Nitkonitkovic wrote: ↑08/02/2022 16:19
Jeste ako su podaci kojima ti raspolazes tacni. A kako si siguran da jesu? Ko ti te studije i procente servira? Isti oni koji su na pocetku tvrdili da vakcina djeluje 98% ,da vakcinisani sprecavaju prenos i da je u smrt od kovida trpano sve i svasta. Previse si naivan, statisticki nepismen da tumacis sekundarne podatke. Bez pristupa primarnim podacima, luptas kao i vecina nas ovdje, niko od nas ne zna sta je prava istina, prestanite nametati svoje nadmeno CNN misljenje ljudima. Blamiras se i tumacis podatke za koje nemas pojma koliko su tacni. Niko osim par ljudi direktno ukljucenih u ovo sve ne zna pravu istinu niti ima prave podatke. Previse je mutnih stvari u kompletnoj prici da se bilo kome slijepo vjeruje.![]()
![]()
De ti nama reci ciji si klon?
- avetinja
#61522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne funkcioniše. Ili bolje rečeno ne funkcioniše kako su nam govorili i kako bi trebalo da funkcioniše.jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 16:20 Ja sam se samo osvrnuo na tvoj komentar da "vakcina ocigledno ne funkcionise", sto je apsolutno netacno.
Kako te ne interesuje kada je jednako povezano sa vakcinom koja ne daje učinak kakav bi trebalo da daje i kako su nam govorili na početku?
Nije do njih, nego do države koja donosi zakone i mjere.
Iz ovoga i sam potvrđuješ da vakcine ne funkcionišu na ispravan način.
Nema to veze sa "prirodnom evolucijom". Šta znači antivakser? Ako neko primi xy vakcina a ne želi vakcinu za kovid, je li on antivakser? Ako primi jednu kovid vakcinu a ne želi ostale, je li antivakser? Ako primi dvije kovid vakcine a ne želi ostale, je li antivakser? Ako primi tri kovid vakcine a ne želi četvrtu, je li antivakser?
- jeza u ledja
#61523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Funkcionise. Dao sam ti graf gore, dao sam ti brojke. Ne funkcionise kako su nam govorili da treba da funkcionise? Ko ti je govorio sta? Ovo je vakcina za Covid, ona smanjuje rizik od Covida. Naravno da funkcionise. Ne ponavljaj nesto sto je ocigledno netacno.avetinja wrote: ↑08/02/2022 16:37Ne funkcioniše. Ili bolje rečeno ne funkcioniše kako su nam govorili i kako bi trebalo da funkcioniše.jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 16:20 Ja sam se samo osvrnuo na tvoj komentar da "vakcina ocigledno ne funkcionise", sto je apsolutno netacno.
Kako te ne interesuje kada je jednako povezano sa vakcinom koja ne daje učinak kakav bi trebalo da daje i kako su nam govorili na početku?
Nema to veze sa "prirodnom evolucijom". Šta znači antivakser? Ako neko primi xy vakcina a ne želi vakcinu za kovid, je li on antivakser? Ako primi jednu kovid vakcinu a ne želi ostale, je li antivakser? Ako primi dvije kovid vakcine a ne želi ostale, je li antivakser? Ako primi tri kovid vakcine a ne želi četvrtu, je li antivakser?
Ne funkcionisu na ispravan nacin? Koji je to ispravan nacin funkcionisanja vakcina? Cime se mjeri?
Neko ko ne vjeruje u moc vakcina, poput nekih ljudi na ovoj temi, to je antivakser. Itekako ima veze sa "prirodnom evolucijom", jer takvi danas leze po bolnicama i umiru.
- doktornauke
#61524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sto ja nisam umro i lego u bolnicu dva puta je imao?Nisam se pelcovo niti cu ikad.jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 16:46Funkcionise. Dao sam ti graf gore, dao sam ti brojke. Ne funkcionise kako su nam govorili da treba da funkcionise? Ko ti je govorio sta? Ovo je vakcina za Covid, ona smanjuje rizik od Covida. Naravno da funkcionise. Ne ponavljaj nesto sto je ocigledno netacno.avetinja wrote: ↑08/02/2022 16:37
Ne funkcioniše. Ili bolje rečeno ne funkcioniše kako su nam govorili i kako bi trebalo da funkcioniše.
Ne funkcionisu na ispravan nacin? Koji je to ispravan nacin funkcionisanja vakcina? Cime se mjeri?
Neko ko ne vjeruje u moc vakcina, poput nekih ljudi na ovoj temi, to je antivakser. Itekako ima veze sa "prirodnom evolucijom", jer takvi danas leze po bolnicama i umiru.
- jeza u ledja
#61525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato sto si Doktor Nauke.doktornauke wrote: ↑08/02/2022 16:47Sto ja nisam umro i lego u bolnicu dva puta je imao?Nisam se pelcovo niti cu ikad.jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 16:46
Funkcionise. Dao sam ti graf gore, dao sam ti brojke. Ne funkcionise kako su nam govorili da treba da funkcionise? Ko ti je govorio sta? Ovo je vakcina za Covid, ona smanjuje rizik od Covida. Naravno da funkcionise. Ne ponavljaj nesto sto je ocigledno netacno.