Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

belfy

#56776 Re: Zeničani

Post by belfy »

ima li ko sa Odmuta da prokomentarise kvalitetu grijanja? koliko su zadovoljni temperaturama radijatora? najvise me interesuje grijanje u soliterima na visim spratovima...
Casual's

#56777 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Jucer "gazda" Denara izbusio gume na par automobila koji su bili parkirani na onom pijesku, i zvao im pauka. :mrgreen:
channel10

#56778 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kakvu je ono fluorescentnu prasinu Mittal izbacio :shock: ?

Nesto novo u zagadjenju grada...
Sanjarko

#56779 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Casual's wrote: 19/02/2022 12:27 Jucer "gazda" Denara izbusio gume na par automobila koji su bili parkirani na onom pijesku, i zvao im pauka. :mrgreen:
Ovdje na trotoarima i oko zgrada parkiraju cak i ispred ulaza ponekad, sve dok se neko nepolomi. Istina nema se gdje ni parkirat jer je previse auta i svako hoce da voza. Juce frajer na zebri parkira. :-)

Gledam samo auto skole vozaju. Juce, 5-6 auto skola prodzose u minuti, dvije. Zato kazem da hoce svak da voza.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#56780 Re: Zeničani

Post by Bobi »

-Chesterfield- wrote: 17/02/2022 18:51 https://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijes ... b884922c2e
"Pozivamo građane da se, s obzirom na kvalitet i kontinuitet u isporuci grijanja, vrate na sistem daljinskog grijanja.
Kod mene u zgradi ko god je iskljucio grijanje prodao ridijatore :D.
-Chesterfield-

#56781 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 19/02/2022 16:35
Meni samo sat skinuli i naplatili uslugu.
Throttle

#56782 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ja sam zazidao i cijevi u dnevnoj :mrgreen: na pola sobe prolazile, cirkus. Kad sam renovirao zatvorim ih rigipsom. Sto se mene tice, nikad vise gradsko grijanje
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#56783 Re: Zeničani

Post by gentoo »

-Chesterfield- wrote: 19/02/2022 16:42

Kakav sat ? Gdje si ti to ? Moze biti kalorimetar ili fixna cijena.. Koliko ja znam po zgradama iskljucuju tako sto ti otkace radiator i stave cep na vertikalu. Ne znam jel sta naplacuju iskljucenje ali 16.4. sam gore sa zahtjevom..
belfy

#56784 Re: Zeničani

Post by belfy »

gentoo wrote: 19/02/2022 21:10

Kakav sat ? Gdje si ti to ? Moze biti kalorimetar ili fixna cijena.. Koliko ja znam po zgradama iskljucuju tako sto ti otkace radiator i stave cep na vertikalu. Ne znam jel sta naplacuju iskljucenje ali 16.4. sam gore sa zahtjevom..
zbog loseg grijanja sa ovom novom toplanom?
-Chesterfield-

#56785 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Kalorimetar skinuli i naplatili uslugu. Zaboravio sam tačno koliko je koštalo? Između 50 i 60 KM.
Kod mene je novogradnja. Nisu odnijeli kalorimetar, nego ga ostavili meni.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#56786 Re: Zeničani

Post by gentoo »

belfy wrote: 19/02/2022 21:39

Zbog historijski loseg (zadnjih ~mjesec je fakat dobro) i zbog cinjenice da cu vjerovatno manje struje trositi na godisnjem nivou + cu da biram kad da se grijem, kad ne (kao npr sad gdje mi je prozor na kipu otvoren..), kad da se hladim (ljeti) itd.. A ima tu i onog da ne dam Fudi i njegovim "sposobnim a ne podobnim" ni marke koju ne moram. Za vodu jos nemamo alternative :D
belfy

#56787 Re: Zeničani

Post by belfy »

gentoo wrote: 19/02/2022 21:50
belfy wrote: 19/02/2022 21:39

Zbog historijski loseg (zadnjih ~mjesec je fakat dobro) i zbog cinjenice da cu vjerovatno manje struje trositi na godisnjem nivou + cu da biram kad da se grijem, kad ne (kao npr sad gdje mi je prozor na kipu otvoren..), kad da se hladim (ljeti) itd.. A ima tu i onog da ne dam Fudi i njegovim "sposobnim a ne podobnim" ni marke koju ne moram. Za vodu jos nemamo alternative :D
kod mene je grijanje iskljuceno jos od 2004. ali nakon ovih pozitivnih komentara razmisljam da li se prikljucivati ponovo, mada je Odmut uvijek imao neznatno slabije grijanje. meni je stan na 9. spratu i ne znam kakva je situacija sada, a posto se niko ne javlja sa tog podrucja ostaje mi samo da cekam iducu sezonu i cujem misljenja...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#56788 Re: Zeničani

Post by Bobi »

belfy wrote: 19/02/2022 21:58
gentoo wrote: 19/02/2022 21:50

kod mene je grijanje iskljuceno jos od 2004. ali nakon ovih pozitivnih komentara razmisljam da li se prikljucivati ponovo, mada je Odmut uvijek imao neznatno slabije grijanje. meni je stan na 9. spratu i ne znam kakva je situacija sada, a posto se niko ne javlja sa tog podrucja ostaje mi samo da cekam iducu sezonu i cujem misljenja...
OK, iskljuceno ti je grijanje a ostale su ti cijevi? Opipaj cijevi :D ili ako nisi ovdje reci nekom da opipa :D.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#56789 Re: Zeničani

Post by anex »

Samireeee...
belfy

#56790 Re: Zeničani

Post by belfy »

Bobi wrote: 19/02/2022 22:36
belfy wrote: 19/02/2022 21:58

OK, iskljuceno ti je grijanje a ostale su ti cijevi? Opipaj cijevi :D ili ako nisi ovdje reci nekom da opipa :D.
pa, da je to mogu ne bih ovdje postavljao pitanje. :D
elcaliente

#56791 Re: Zeničani

Post by elcaliente »

Deny25 wrote: 17/02/2022 15:18
_BataZiv_0809 wrote: 16/02/2022 23:11

Dokad vise ta prica o tvornicama :-) mozemo li ikako prodavati pamet a ne ledja :run:
I meni je ovo interesantan fenom tvornice za sve zivo nas narod odmah spominje tvornicu.
Koju pamet?
dembele

#56792 Re: Zeničani

Post by dembele »

belfy wrote: 17/02/2022 20:00 ima li ko sa Odmuta da prokomentarise kvalitetu grijanja? koliko su zadovoljni temperaturama radijatora? najvise me interesuje grijanje u soliterima na visim spratovima...
Ja sam na Odmutu. Ukratko, nikad nisam bio zadovoljan sa grijanjem i sekunda mi je nedostajala da se isključim i da pređem na grijanje na struju. Međutim odustao sam nakon što su se neki ljudi iz mog ulaza koji su se isključili sa daljinskog grijanja tužili na vlagu i mokre zidove u stanu što nije bio slučaj dok su bili na daljinskom grijanju.
Primjećujem da mi je sada grijanje kvalitetnije nego što je to prije bio slučaj. Ne mislim sada kada je otoplilo već i kada su bile niske temperature.
Što se tiče solitera mogu potvrditi za dva stana da je grijanje oduvijek bilo dobro. Jedan stan je iznad a drugi ispod 10-og sprata i u oba su gusano radijatori.
achqes

#56793 Re: Zeničani

Post by achqes »

Ima li netko logo od Shopping City Džananović?
phillie

#56794 Re: Zeničani

Post by phillie »

Image

:D :D :D
belfy

#56795 Re: Zeničani

Post by belfy »

dembele wrote: 20/02/2022 12:30
belfy wrote: 17/02/2022 20:00 ima li ko sa Odmuta da prokomentarise kvalitetu grijanja? koliko su zadovoljni temperaturama radijatora? najvise me interesuje grijanje u soliterima na visim spratovima...
Ja sam na Odmutu. Ukratko, nikad nisam bio zadovoljan sa grijanjem i sekunda mi je nedostajala da se isključim i da pređem na grijanje na struju. Međutim odustao sam nakon što su se neki ljudi iz mog ulaza koji su se isključili sa daljinskog grijanja tužili na vlagu i mokre zidove u stanu što nije bio slučaj dok su bili na daljinskom grijanju.
Primjećujem da mi je sada grijanje kvalitetnije nego što je to prije bio slučaj. Ne mislim sada kada je otoplilo već i kada su bile niske temperature.
Što se tiče solitera mogu potvrditi za dva stana da je grijanje oduvijek bilo dobro. Jedan stan je iznad a drugi ispod 10-og sprata i u oba su gusano radijatori.
zahvaljujem na odgovoru drug dembele. kod mene nije bilo vlage svih ovih godina, ali se ove godine pojavila i upravo zato i pitam o iskustvima sadasnjeg grijanja. ti si znaci zadovoljan ovim novim grijanjem (jesi ti na visim spratovima u soliterima)? jesu li ti iz ta dva stana zadovoljni ovim novim grijanjem?
dembele

#56796 Re: Zeničani

Post by dembele »

belfy wrote: 20/02/2022 16:35
dembele wrote: 20/02/2022 12:30

zahvaljujem na odgovoru drug dembele. kod mene nije bilo vlage svih ovih godina, ali se ove godine pojavila i upravo zato i pitam o iskustvima sadasnjeg grijanja. ti si znaci zadovoljan ovim novim grijanjem (jesi ti na visim spratovima u soliterima)? jesu li ti iz ta dva stana zadovoljni ovim novim grijanjem?
Ne, nisam u soliterima već u nižoj zgradi, konkretno 4 sprat, a imam dva frenda u soliterima i imao sam priliku da se uvjerim da im je grijanje bilo više nego dobro u situaciji kada je kod mene bilo prilično slabo i kada sam razmišljao da se isključim sa daljinskog grijanja. U zadnje vrijeme im je grijanje bilo takvo da su ga morali ili zavrtati ili otvarati prozore. Ja bih na tvom mjestu pred soliter i direktno upit stanarima
iz solitera o kvaliteti grijanja :D
belfy

#56797 Re: Zeničani

Post by belfy »

dembele wrote: 20/02/2022 17:40
belfy wrote: 20/02/2022 16:35
Ne, nisam u soliterima već u nižoj zgradi, konkretno 4 sprat, a imam dva frenda u soliterima i imao sam priliku da se uvjerim da im je grijanje bilo više nego dobro u situaciji kada je kod mene bilo prilično slabo i kada sam razmišljao da se isključim sa daljinskog grijanja. U zadnje vrijeme im je grijanje bilo takvo da su ga morali ili zavrtati ili otvarati prozore. Ja bih na tvom mjestu pred soliter i direktno upit stanarima
iz solitera o kvaliteti grijanja :D
hvala i po drugi put drug dembele. znaci vrijedi nakon ove grijne sezone razmisljati i o ponovnom prikljucku... nadati se da ce nastaviti kako su i poceli...
phillie

#56798 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ma ova je sezona sto se tice grijanja bila top u odnosu na prijasnje (iako se ispocetka nije tako cinilo). Valjda su sve ugajgulili :D Nije bilo ni niskih temperatura na neki duzi period, al' opet... pisemo plus :D
Kikibombona

#56799 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

dembele wrote: 20/02/2022 12:30Ja sam na Odmutu. Ukratko, nikad nisam bio zadovoljan sa grijanjem i sekunda mi je nedostajala da se isključim i da pređem na grijanje na struju. Međutim odustao sam nakon što su se neki ljudi iz mog ulaza koji su se isključili sa daljinskog grijanja tužili na vlagu i mokre zidove u stanu što nije bio slučaj dok su bili na daljinskom grijanju.
I kod mene se pojavljuje vlaga. :o Jbg, tome doprinose ucestale promjene temperature u stanu, kada gasim konvektore, obicno uvece i kada sam na poslu. Kada temperatura sa 23 padne na 15 ili manje, pa tako svaki dan duzi period, dobije se vlaga.

...

Inace, izjava Kasumovica...
Sa EBRD-om smo završili da nam daju grant za plinovod od Kanala do bolnice gdje bi bila centralna jedinica. Mi smo već nekih sedam kilometara gasovoda položili na desnoj strani obale rijeke Bosne, tender je završen od Radakova do bolnice kako bismo krenuli s isporukom plina za građane na desnoj obali rijeke Bosne.
Nakon toga, prelazimo na lijevu stranu rijeke Bosne i pokušat ćemo svim naseljima omogućiti priključak. Kada smo otvorili novu Toplanu, generacijski projekat, ne trošimo toliko tona uglja, što su vidjeli i najveći kritičari zagađenja zraka u gradu i priznali da je sada dosta manje zagađenje.
Kikibombona

#56800 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

phillie wrote: 20/02/2022 18:10 Ma ova je sezona sto se tice grijanja bila top u odnosu na prijasnje (iako se ispocetka nije tako cinilo). Valjda su sve ugajgulili :D Nije bilo ni niskih temperatura na neki duzi period, al' opet... pisemo plus :D
Niko da kaze, sve sto je Kiki pisao, bio je u pravu. :D

Lijepo sam govorio, dziberu iz Vakufa treba napraviti spomenik radi Toplane, napravio je savrsen posao za grad, uz nikakva ulaganja i iste cijene za potrosace. I sto je najvaznije, drasticno se popravio kvalitet zraka. Definitivno najbolji projekat u Zenici od uvodjenja visestranackog sistema.

...

Postrojenje za tretman otpadnih voda bi mogao biti drugi po vaznosti projekat za Zenicu. Sanjam cistu Bosnu, mada to ne zavisi samo od nas.
Post Reply