jbg kad dugo traju - usponi i padovi su tu.
sve je to normalno kad imas dugu historiju.
jbg kad dugo traju - usponi i padovi su tu.
Pises sa kineskog telefona, ali koristis andorid koji je americkisherbett wrote: ↑19/02/2022 10:21Zapravo, pisem sa kineskog telefona i sabotiram sve americkoSamprotivsviju wrote: ↑19/02/2022 10:08
Pa kad pricamo o percepciji spomeni i Microsoft, Google, Apple, IBM, HP, Intel, Coca-Cola, Pepsi, Starbucks, Amazon... i lista ide.
Meni je smijesno da ljudi pisu postove na kompjuteru koji koristi pola americkig hardwera, na americkom operativnom sistemu ili mobitel koji koristi americki operativni sistem...postove o kako se amerika radi o Kardashianima i kako je rusija red, rad i disciplina![]()
![]()
![]()
Pa vidi, u Americi nisam bila, ali u Moskvi jesam, jer je blize.
A zapravo me SAD ni ne privlaci, osim onih prirodnih ljepota odakle su istrijebili Indijanska plemena i Las Vegas.
Rusija ima za pruziti nesto zaista vrijedno, a to je umjetnost. Naravno, nama koji volimo umjetnost je to prece od applea itd.
Tako da coca cola, mcdonalds, starbucks amazon?!?! Stvarno ne da nemaju sanse pored Labudjeg jezera i Fabergeovih jaja, nego kakva je to uopce usporedba? A sto se tehnologije tice, svakako su ih i Kinezi i Koreanci davno presisali
No to ne mijenja cinjenicu da je tamo bilo prvo![]()
Izvini, ali ja samo njima vjerujemsherbett wrote: ↑19/02/2022 10:01
Ou yesss CNN propagandno klasicno neoimperijalisticko orijentalisticko smece. Zapad je tu da Vlada a istok da se njime vlada. Istok je egzotika, a orijentalci nisu sposobni voditi svoje drzave jer su neuki i divljaci. Zato je zapad tu u ulozi soasitelja i uvodjenja demokracije i ostaloga.
A dushee![]()

Evo naprimjer ovaka vijest reportaza u rusiji ili se nikako ne bi objavila ili bi bila "americki placenici" protestuju.smijesni_ste wrote: ↑19/02/2022 10:35Izvini, ali ja samo njima vjerujemsherbett wrote: ↑19/02/2022 10:01
Ou yesss CNN propagandno klasicno neoimperijalisticko orijentalisticko smece. Zapad je tu da Vlada a istok da se njime vlada. Istok je egzotika, a orijentalci nisu sposobni voditi svoje drzave jer su neuki i divljaci. Zato je zapad tu u ulozi soasitelja i uvodjenja demokracije i ostaloga.
A dushee![]()
![]()
![]()
Sankcijama. Prekinut svaku ekonomsku saradnju s njima. Zatvorit ih iz bankarskog sistema, zaplijenit imovinu koju imaju na zapadu (vladajucim strukturama). U danasnjem svijetu NIKO ne moze sam zivjeti. Mozes zivotariti ali zivjeti dostojno, NE.Kikibombona wrote: ↑19/02/2022 08:45A cime ce opaliti samar?apsidejzi wrote: ↑19/02/2022 08:06Zasto je nato potreban i zasto se rusima mora opaliti samar za ukrajinu?
Zato sto ako im prodje ukrajina iduce su latvija, litvanija, estonija, norveska, svedska, madjarska. Jer on se ponasa kao Dodik, samo na globalnom nivou. Cacne mecku da vidi stace biti. Ako ga istuku usuti se. Ako nista ne bude, uzme sebi. Onda opet cacne nesto drugo i tako. Dokle god si u defanzivi on je u ofanzivi.
Zasto ga onda odmah ne zaustaviti?
Rusiju je nemoguce vojno napasti jer bi se radilo o samoubistvu.
Upravo sam pogledao na 'Recite al-Dzaziri' (u 08.00) razgovor sa Bilom Brauderom. Njegovo je misljenje da Putina mogu zaustaviti samo sankcije njemu bliskih oligarha.
Preporuka za pogledati, zanimljiva razmisljanja.
onaj iz EU banke je rekao da bi sankcije Rusiji i skidanje Rusije sa swifta nastetilo vise Evropi nego Rusiji.apsidejzi wrote: ↑19/02/2022 11:02Sankcijama. Prekinut svaku ekonomsku saradnju s njima. Zatvorit ih iz bankarskog sistema, zaplijenit imovinu koju imaju na zapadu (vladajucim strukturama). U danasnjem svijetu NIKO ne moze sam zivjeti. Mozes zivotariti ali zivjeti dostojno, NE.Kikibombona wrote: ↑19/02/2022 08:45
A cime ce opaliti samar?
Rusiju je nemoguce vojno napasti jer bi se radilo o samoubistvu.
Upravo sam pogledao na 'Recite al-Dzaziri' (u 08.00) razgovor sa Bilom Brauderom. Njegovo je misljenje da Putina mogu zaustaviti samo sankcije njemu bliskih oligarha.
Preporuka za pogledati, zanimljiva razmisljanja.
Imaju i druge metode koje su manje humane ali primjenjive, nazalost. Finansirati ukrajince da ratuju i tako dodatno iscrpe ruse. Ovo je naravno krvoprolice ali ja nisam tu da moralisem.
Naravno i ove sakncije imaju cijenu jer kao sto rusi ovise o ostatku svijeta tako i ostatak svijeta ovisi djelomicno o rusiji.
Kao sto ti rece, zestoke sankcije njegovim oligarhima. Zabraniti im da putuju po svijetu. Kad uvide da biraju izmedju Putina i svog bogastva, vrlo brzo ces naci nekoga ko ce mu zabiti noz u ledja.
Zelis reci da je upravo ono sto najvise prezires na zapadu (truli kapitalizam), ono sto ce Ruse zastititi od strozih sankcija?
Možda najveći velikosrpski mit poslije Kosova o pucanju po svatovima i okidaču za rat.apsidejzi wrote: ↑19/02/2022 11:12 Jugosloveni imaju priliku LIVE pratiti kako se vodi psiholoski rat koji dijeli ljude. Upravo ovako su i nas podijelili samo tada nije bilo socijalnih medija da citav svijet moze pratiti sta se desava. Mi smo nase lazi saznali tek 20-30 godina kasnije. Sve je ovako i kod nas bilo. Jedna strana ima slobodu da bira sta zeli da uradi, druga strana im kao brani tu slobodu. Onda se malo nadigne vojska da se sila pokaze. Pa kao, vi se odvojite ali mi ne damo svoje. Njih zelimo nazad. I onda se malo bijete rogovima, dok na kraju ne dodje neko i ne pocne pucati po svatovima i napravi okidac...
Ljudi zaboravljaju da pored ruske vojske u Ukrajini trenitno ima hiljade Blackwater placenika, vecinom SEAL veterani, koji ce raditi paralelno Ukrajinskoj vojci. U Siriji su 2018 dar mar napravili rusima, u jednoj akciji skoro 300 rusa poginulo.sumirprimus wrote: ↑19/02/2022 10:58 Ukri tesko mogu odoliti ruskoj invaziji, no okupacija je vec druga prica, osim ako rusi nemaju namjeru razvaliti ukrajinu i postojecu vlast, postavit svoje kvislinge i ostavit ukrajinu u rasulu samo da ne ode u eu i nato.
Pruza ti internet, youtube, kolu, muziku, filmove i tonu jos toga...sad dok upravo sjedis kuci.sherbett wrote: ↑19/02/2022 10:43Pa decko je pitao sta SAD pruza svijetuSamprotivsviju wrote: ↑19/02/2022 10:30
Pises sa kineskog telefona, ali koristis andorid koji je americkiRusija ima umjetnost zbog svoje historije i pojedinaca, koje su opet oni tokom komunizma ugnjetavali. Ali realno sta jedan narod ima od tih umjetnina, mozda osjete kroz budzet kao prihodbi od turizma? Ti kao turista odes tamo, razgledas i vratis se u svojoj kuci. Hoce li jedno labudje jezero ili Fabergova jaja zaposliti 20.000 ljudi?
Moj odgovor se referira na to pitabne, ne na moj zivot ili zivot stanovnika te zemlje
Opomena pred ban. Bari negdje drugo.
Ethnically, Lenin identified as Russian.[511] Service described Lenin as "a bit of a snob in national, social and cultural terms."[512] The Bolshevik leader believed that other European countries, especially Germany, were culturally superior to Russia,[513] describing the latter as "one of the most benighted, medieval and shamefully backward of Asian countries."[452] He was annoyed at what he perceived as a lack of conscientiousness and discipline among the Russian people, and from his youth had wanted Russia to become more culturally European and Western.