Ukrajina

muhafuca

#33301 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

Samprotivsviju wrote: 19/02/2022 10:18
muhafuca wrote: 19/02/2022 10:17

Znaci "nadolazeci kolaps Rusije"?

Hajde dobro ako ti tako kazes
Nece ni prvi ni zadnji put biti :)
jbg kad dugo traju - usponi i padovi su tu.

sve je to normalno kad imas dugu historiju.
Maliodmene

#33302 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

:lol: :lol: :lol:

Ovo ko u nadrealistima
Samprotivsviju

#33303 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

sherbett wrote: 19/02/2022 10:21
Samprotivsviju wrote: 19/02/2022 10:08

Pa kad pricamo o percepciji spomeni i Microsoft, Google, Apple, IBM, HP, Intel, Coca-Cola, Pepsi, Starbucks, Amazon... i lista ide.

Meni je smijesno da ljudi pisu postove na kompjuteru koji koristi pola americkig hardwera, na americkom operativnom sistemu ili mobitel koji koristi americki operativni sistem...postove o kako se amerika radi o Kardashianima i kako je rusija red, rad i disciplina :D :kiss:
Zapravo, pisem sa kineskog telefona i sabotiram sve americko :lol:
Pa vidi, u Americi nisam bila, ali u Moskvi jesam, jer je blize.
A zapravo me SAD ni ne privlaci, osim onih prirodnih ljepota odakle su istrijebili Indijanska plemena i Las Vegas.
Rusija ima za pruziti nesto zaista vrijedno, a to je umjetnost. Naravno, nama koji volimo umjetnost je to prece od applea itd.
Tako da coca cola, mcdonalds, starbucks amazon?!?! Stvarno ne da nemaju sanse pored Labudjeg jezera i Fabergeovih jaja, nego kakva je to uopce usporedba? A sto se tehnologije tice, svakako su ih i Kinezi i Koreanci davno presisali
No to ne mijenja cinjenicu da je tamo bilo prvo :kiss:
Pises sa kineskog telefona, ali koristis andorid koji je americki :D Rusija ima umjetnost zbog svoje historije i pojedinaca, koje su opet oni tokom komunizma ugnjetavali. Ali realno sta jedan narod ima od tih umjetnina, mozda osjete kroz budzet kao prihodbi od turizma? Ti kao turista odes tamo, razgledas i vratis se u svojoj kuci. Hoce li jedno labudje jezero ili Fabergova jaja zaposliti 20.000 ljudi?
smijesni_ste

#33304 Re: Ukrajina

Post by smijesni_ste »

sherbett wrote: 19/02/2022 10:01
Ou yesss CNN propagandno klasicno neoimperijalisticko orijentalisticko smece. Zapad je tu da Vlada a istok da se njime vlada. Istok je egzotika, a orijentalci nisu sposobni voditi svoje drzave jer su neuki i divljaci. Zato je zapad tu u ulozi soasitelja i uvodjenja demokracije i ostaloga.
A dushee :srce:
Izvini, ali ja samo njima vjerujem :D

Image
Samprotivsviju

#33305 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

smijesni_ste wrote: 19/02/2022 10:35
sherbett wrote: 19/02/2022 10:01
Ou yesss CNN propagandno klasicno neoimperijalisticko orijentalisticko smece. Zapad je tu da Vlada a istok da se njime vlada. Istok je egzotika, a orijentalci nisu sposobni voditi svoje drzave jer su neuki i divljaci. Zato je zapad tu u ulozi soasitelja i uvodjenja demokracije i ostaloga.
A dushee :srce:
Izvini, ali ja samo njima vjerujem :D

Image
Evo naprimjer ovaka vijest reportaza u rusiji ili se nikako ne bi objavila ili bi bila "americki placenici" protestuju. :D
madner

#33306 Re: Ukrajina

Post by madner »

Historija se ponavlja.

Slava Ukraini.
nosara

#33307 Re: Ukrajina

Post by nosara »

...
sumirprimus

#33308 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Slava Ukrajini

Sveti Javelin :mrgreen:
Prpa.ba

#33309 Re: Ukrajina

Post by Prpa.ba »

Neobicna kolekcija slavenskih i turkijskih plemena koja se trenutno naziva tzv. rusima ce zasigurno ispusiti u Ukrajini, unatoc vrhunskim "umjetnickim" dojmovima koje ostavljaju na srpsko-rusku strazu sa Krimolja.

Nadajmo se da je ovo labudji pjev tzv. ruske drzave, te da ce ista uskoro zavrsiti na fabrickim postavkama, tj. kao kolekcija tucet manjih demilitarizovanih teritorija i da ce time konacno doci do mira i stabilnosti na krajnjem istoku Europe, po uzoru na to kako sada funkcionisu i uspijevaju Estonija, Latvija i Litvanija. Da isto docekaju Bjelorusi, stanovnici Kavkaza, Tatarstana, Sibira, Uralskih podrucja i distrikta Moskva. :thumbup:
sumirprimus

#33310 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ukri tesko mogu odoliti ruskoj invaziji, no okupacija je vec druga prica, osim ako rusi nemaju namjeru razvaliti ukrajinu i postojecu vlast, postavit svoje kvislinge i ostavit ukrajinu u rasulu samo da ne ode u eu i nato.
Blitz1

#33311 Re: Ukrajina

Post by Blitz1 »

Image
apsidejzi

#33312 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Kikibombona wrote: 19/02/2022 08:45
apsidejzi wrote: 19/02/2022 08:06Zasto je nato potreban i zasto se rusima mora opaliti samar za ukrajinu?

Zato sto ako im prodje ukrajina iduce su latvija, litvanija, estonija, norveska, svedska, madjarska. Jer on se ponasa kao Dodik, samo na globalnom nivou. Cacne mecku da vidi stace biti. Ako ga istuku usuti se. Ako nista ne bude, uzme sebi. Onda opet cacne nesto drugo i tako. Dokle god si u defanzivi on je u ofanzivi.

Zasto ga onda odmah ne zaustaviti?
A cime ce opaliti samar?
Rusiju je nemoguce vojno napasti jer bi se radilo o samoubistvu.

Upravo sam pogledao na 'Recite al-Dzaziri' (u 08.00) razgovor sa Bilom Brauderom. Njegovo je misljenje da Putina mogu zaustaviti samo sankcije njemu bliskih oligarha.

Preporuka za pogledati, zanimljiva razmisljanja.
Sankcijama. Prekinut svaku ekonomsku saradnju s njima. Zatvorit ih iz bankarskog sistema, zaplijenit imovinu koju imaju na zapadu (vladajucim strukturama). U danasnjem svijetu NIKO ne moze sam zivjeti. Mozes zivotariti ali zivjeti dostojno, NE.

Imaju i druge metode koje su manje humane ali primjenjive, nazalost. Finansirati ukrajince da ratuju i tako dodatno iscrpe ruse. Ovo je naravno krvoprolice ali ja nisam tu da moralisem.

Naravno i ove sakncije imaju cijenu jer kao sto rusi ovise o ostatku svijeta tako i ostatak svijeta ovisi djelomicno o rusiji.

Kao sto ti rece, zestoke sankcije njegovim oligarhima. Zabraniti im da putuju po svijetu. Kad uvide da biraju izmedju Putina i svog bogastva, vrlo brzo ces naci nekoga ko ce mu zabiti noz u ledja.
lajkujMe

#33313 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Da li ovi pobunjenici dopustaju ulsz stranih novinara? Vidio sam dosta reportaza s Ukrajinskog fronta a ni jedan s Donbas i Lugansk strane a da nije Ruska marioneta
muhafuca

#33314 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

apsidejzi wrote: 19/02/2022 11:02
Kikibombona wrote: 19/02/2022 08:45

A cime ce opaliti samar?
Rusiju je nemoguce vojno napasti jer bi se radilo o samoubistvu.

Upravo sam pogledao na 'Recite al-Dzaziri' (u 08.00) razgovor sa Bilom Brauderom. Njegovo je misljenje da Putina mogu zaustaviti samo sankcije njemu bliskih oligarha.

Preporuka za pogledati, zanimljiva razmisljanja.
Sankcijama. Prekinut svaku ekonomsku saradnju s njima. Zatvorit ih iz bankarskog sistema, zaplijenit imovinu koju imaju na zapadu (vladajucim strukturama). U danasnjem svijetu NIKO ne moze sam zivjeti. Mozes zivotariti ali zivjeti dostojno, NE.

Imaju i druge metode koje su manje humane ali primjenjive, nazalost. Finansirati ukrajince da ratuju i tako dodatno iscrpe ruse. Ovo je naravno krvoprolice ali ja nisam tu da moralisem.

Naravno i ove sakncije imaju cijenu jer kao sto rusi ovise o ostatku svijeta tako i ostatak svijeta ovisi djelomicno o rusiji.

Kao sto ti rece, zestoke sankcije njegovim oligarhima. Zabraniti im da putuju po svijetu. Kad uvide da biraju izmedju Putina i svog bogastva, vrlo brzo ces naci nekoga ko ce mu zabiti noz u ledja.
onaj iz EU banke je rekao da bi sankcije Rusiji i skidanje Rusije sa swifta nastetilo vise Evropi nego Rusiji.

Tako da od toga - osim u slucaju neke bash ogromne eskalacije sukoba nema nista.
zilog

#33315 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Ukrajinci tesko da mogu pobjediti, ali zato mogu skupo naplatiti, svaki oteti metar. To ce, u konacnici, doci na naplatu kepecu u Kremlju...

Ovi sto naprdjuju da je zapadu cilj izazvati sukob, na teritoriji Ukrajine, koji ce po mogucnosti trajati sto duze, nekako zaborave primjetiti da bi Rusija bila ta koja je na teritoriji Ukrajine, da je odluka o ratu na Rusima i da nemaju nikakvog hebenog razloga da budu tu.
apsidejzi

#33316 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Jugosloveni imaju priliku LIVE pratiti kako se vodi psiholoski rat koji dijeli ljude. Upravo ovako su i nas podijelili samo tada nije bilo socijalnih medija da citav svijet moze pratiti sta se desava. Mi smo nase lazi saznali tek 20-30 godina kasnije. Sve je ovako i kod nas bilo. Jedna strana ima slobodu da bira sta zeli da uradi, druga strana im kao brani tu slobodu. Onda se malo nadigne vojska da se sila pokaze. Pa kao, vi se odvojite ali mi ne damo svoje. Njih zelimo nazad. I onda se malo bijete rogovima, dok na kraju ne dodje neko i ne pocne pucati po svatovima i napravi okidac...
zilog

#33317 Re: Ukrajina

Post by zilog »

sherbett wrote: 19/02/2022 11:11 Eu ne moze nametnuti Rusiji sankcije jer bi time vise nastetila sebi.

A ovo sankcioniranje oligargha, a mislim da se ne moze samo tako nekome zabraniti ulazak u zemlju, mora postojati neki objektivan, legitiman i legalan razlog,
Zelis reci da je upravo ono sto najvise prezires na zapadu (truli kapitalizam), ono sto ce Ruse zastititi od strozih sankcija?
Ako, ipak, nametnu sankcije, da li ce to, po tvom misljenju, znaciti, da zapad ipak nije toliko truo? :mrgreen:
Milenkov buraz

#33318 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

apsidejzi wrote: 19/02/2022 11:12 Jugosloveni imaju priliku LIVE pratiti kako se vodi psiholoski rat koji dijeli ljude. Upravo ovako su i nas podijelili samo tada nije bilo socijalnih medija da citav svijet moze pratiti sta se desava. Mi smo nase lazi saznali tek 20-30 godina kasnije. Sve je ovako i kod nas bilo. Jedna strana ima slobodu da bira sta zeli da uradi, druga strana im kao brani tu slobodu. Onda se malo nadigne vojska da se sila pokaze. Pa kao, vi se odvojite ali mi ne damo svoje. Njih zelimo nazad. I onda se malo bijete rogovima, dok na kraju ne dodje neko i ne pocne pucati po svatovima i napravi okidac...
Možda najveći velikosrpski mit poslije Kosova o pucanju po svatovima i okidaču za rat.
Samprotivsviju

#33319 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

sumirprimus wrote: 19/02/2022 10:58 Ukri tesko mogu odoliti ruskoj invaziji, no okupacija je vec druga prica, osim ako rusi nemaju namjeru razvaliti ukrajinu i postojecu vlast, postavit svoje kvislinge i ostavit ukrajinu u rasulu samo da ne ode u eu i nato.
Ljudi zaboravljaju da pored ruske vojske u Ukrajini trenitno ima hiljade Blackwater placenika, vecinom SEAL veterani, koji ce raditi paralelno Ukrajinskoj vojci. U Siriji su 2018 dar mar napravili rusima, u jednoj akciji skoro 300 rusa poginulo.
Last edited by Samprotivsviju on 19/02/2022 11:30, edited 1 time in total.
zilog

#33320 Re: Ukrajina

Post by zilog »

sherbett wrote: 19/02/2022 11:26
zilog wrote: 19/02/2022 11:18 Zelis reci da je upravo ono sto najvise prezires na zapadu (truli kapitalizam), ono sto ce Ruse zastititi od strozih sankcija?
Ako, ipak, nametnu sankcije, da li ce to, po tvom misljenju, znaciti, da zapad ipak nije toliko truo? :mrgreen:
Ne nego znaci da necu imati grijanje
Zasto bi to znacilo? Ako mislis da bi nestalo gasa, u velikoj si zabludi. Jedino sto se moze desiti je da taj gas poskupi...
Samprotivsviju

#33321 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

sherbett wrote: 19/02/2022 10:43
Samprotivsviju wrote: 19/02/2022 10:30

Pises sa kineskog telefona, ali koristis andorid koji je americki :D Rusija ima umjetnost zbog svoje historije i pojedinaca, koje su opet oni tokom komunizma ugnjetavali. Ali realno sta jedan narod ima od tih umjetnina, mozda osjete kroz budzet kao prihodbi od turizma? Ti kao turista odes tamo, razgledas i vratis se u svojoj kuci. Hoce li jedno labudje jezero ili Fabergova jaja zaposliti 20.000 ljudi?
Pa decko je pitao sta SAD pruza svijetu
Moj odgovor se referira na to pitabne, ne na moj zivot ili zivot stanovnika te zemlje
Pruza ti internet, youtube, kolu, muziku, filmove i tonu jos toga...sad dok upravo sjedis kuci.

Sta ja imam od Labudjeg jezera :cry:
Samprotivsviju

#33322 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Blitz1 wrote: 19/02/2022 11:01 Image
:bih:
Bloo
Globalna šefica

#33323 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

doktornauke wrote: 19/02/2022 11:38
sherbett wrote: 19/02/2022 11:36
Nisam ja tema :mrgreen:
Jesi jesi đe muzijak :lol:
Opomena pred ban. Bari negdje drugo.
Samprotivsviju

#33324 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Sam Lenjin se stidio ruske "discipline" i kulture..
Ethnically, Lenin identified as Russian.[511] Service described Lenin as "a bit of a snob in national, social and cultural terms."[512] The Bolshevik leader believed that other European countries, especially Germany, were culturally superior to Russia,[513] describing the latter as "one of the most benighted, medieval and shamefully backward of Asian countries."[452] He was annoyed at what he perceived as a lack of conscientiousness and discipline among the Russian people, and from his youth had wanted Russia to become more culturally European and Western.
animus

#33325 Re: Ukrajina

Post by animus »

Nije ni čudo sto nam natalitet pada pored svih ovih pravila.
Evo i ovdje zabranjeno ašikovanje. Taman čovjek pripremio teren i hoce da ga otjeraju. :lol:
Post Reply