Ukrajina

zilog

#33151 Re: Ukrajina

Post by zilog »

RandomAndCasual wrote: 18/02/2022 21:07
video wrote: 18/02/2022 20:20 Ne znam sta vam tu nije jasno?
Najbolje vrijeme za napad na protivnika je taj kada je protivnika nikad vise nasuprot tebe.
Ovo je prosto ko grah tetovac.
Pa jel?
Ako ovim diriguju sile izvana, a diriguju putem poslusnika na terenu, logika nema mjesta u kalkulaciji.

USA UK ne interesuje koliko ce Ukrajinaca poginuti i koliko ce zemlje ukrajina izgubiti ako postignu svoj cilj - uvlacenje Rusije direktno u unutrasnji sukob u Ukrajini i potpuno razdvajanje Ruske i Evropske (prvenstveno Njemacke) privrede, nametanjem punih sankcija.

Znaci Rusi rekli - ako Ukrajinci napadnu Donbas oni ce napasti Ukrajinu. Sve ostalo , nema rata.

Sad sve sto USA UK trebaju uraditi je natjerati Ukrajince, bilo oficijelne vlasti, bilo grupe poput Azov bataljona, da napadnu Donjeck.

Ako im uspije njihov plan je uspio.
Pitanje za tebe, a i ostale putinoljupce na temi:

Kako SADA definisete boldirano?
1. Time da padne xxx granata na okupirana podrucja?
2. Da Ukrajinci udju u okupirano podrucje i potvrdjeno zauzmu/oslobode, neki grad, ili makar gradic?
daddy-kool

#33152 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

Nadzornik

#33153 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Mogu zamisliti zabrinuta lica ukrajiskih vojnika koji znaju kakav ce ih samo pakao snaci ako Rusi zaista napadnu.
Vjerujem da ih jos vise brine saznanje da Rusi nece zadati prvi udarac ali ce zato zadati posljednji udarac i da njihovi zivoti
zavise od mudrosti njihove vlade u Kijevu koja zna da samo pregovorima moze nesto postici i sacuvati zemlju od daljnjeg razaranja i
ekonomske katastrofe a nikako vojnom konfrontacijom sa Rusijom,drugom vojnom silom na svijetu.
zilog

#33154 Re: Ukrajina

Post by zilog »

GandalfSivi wrote: 18/02/2022 21:25 Znaci, sada ozbiljno pocinje. Rusi providni, ne mogu biti providniji, pogotovo Putin sa pateticnim izjavama o genocidu. Sada ce par stvari i eksplodirati i eto izgovora kako Rusi moraju reagovati. I onda cemo slusati ovdje sendvicare kako brane rusku agresiju.
Oni, kojima su puna usta bila mantre o False Flag-u, ce naprasno zaboraviti taj pojam... :mrgreen:
zilog

#33155 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Nadzornik wrote: 18/02/2022 21:47 Mogu zamisliti zabrinuta lica ukrajiskih vojnika koji znaju kakav ce ih samo pakao snaci ako Rusi zaista napadnu.
Vjerujem da ih jos vise brine saznanje da Rusi nece zadati prvi udarac ali ce zato zadati posljednji udarac i da njihovi zivoti
zavise od mudrosti njihove vlade u Kijevu koja zna da samo pregovorima moze nesto postici i sacuvati zemlju od daljnjeg razaranja i
ekonomske katastrofe a nikako vojnom konfrontacijom sa Rusijom,drugom vojnom silom na svijetu.
Mene bi bilo sramota napisati ovako nesto... :roll:
Za pokazati, kao definiciju licemjerja.
Milenkov buraz

#33156 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Nadzornik wrote: 18/02/2022 21:47 Mogu zamisliti zabrinuta lica ukrajiskih vojnika koji znaju kakav ce ih samo pakao snaci ako Rusi zaista napadnu.
Koje sranje...
Osmi Socrates

#33157 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Kakva sramota.

Ne znaju neki šta je sramota.
GandalfSivi

#33158 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Ovako su i cetnici se lozili, pa skontase da i druga strana zna zapucati…
Maliodmene

#33159 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Kako ce im se Ukrajinci popisat u stau
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#33160 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

ImageImage
Guadalajara

#33161 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Ovdje Ukrajinci moraju biti pametni. Samo da ne posalju kakve eksteme da naprave neki pokolj...A Rusi ce 100% provocirati...da bude neko sranje sa civilima.. Sad da su pametni pa sve Live kamerama prenositi sa prvih linija. I to da zovnu sve medijske kuce...Neka im plate smjestaj, prijevoz, hranu, avionske karte, gorivo.. Od Evrope, Amerike, Afrike, Azije... Rusi samo čekaju grešku Ukrajinaca/Kijeva..najebat cce Ukrajinci ko da gledam...
Osmi Socrates

#33162 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Da mi nismo osjetili čitav ovaj modus operandi na svojoj koži možda bi neko i ozbiljno shvatio sve ove trolove.

Ali baš sve isto.
Nadzornik

#33163 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

zilog wrote: 18/02/2022 21:51
Ovdje se ne radi o nekom lijevom Balkansko seoskom ratu vec o ratu u kojem ce eventualno da ucestvuje najveca nuklearna sila
na svijetu i ovdje ce da gori i nebo i zemlja.
Kao sto rekoh zao mi je ukrajinskih vojnika i ukrajinskog naroda jer bez obzira koliko su u pravu sa velikom silom se nije igrati.
Da sam ukrajinac,bez obzira koliko volio svoju zemlju to nije vrijedno moga zivota i zivota moje porodice jer znam
da ovaj eventualni rat ne mozemo dobiti a mozemo izgubiti sve.

Nemoj samo da mi nabrajas neke ideale jer za ideale ginu budale.
Rothmans

#33164 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Image
Nadzornik

#33165 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

GandalfSivi wrote: 18/02/2022 22:03

Ovako su i cetnici se lozili, pa skontase da i druga strana zna zapucati…
Opet uporedjivanje nasih Balkansko seoskih ratova od kojih sam se na vrijeme sklonio i eventualnog rata sa najvecom
nuklearnom silom na svijetu... :-)
jefff

#33166 Re: Ukrajina

Post by jefff »

Nadzornik wrote: 18/02/2022 22:11
Ovdje se ne radi o nekom lijevom Balkansko seoskom ratu vec o ratu u kojem ce eventualno da ucestvuje najveca nuklearna sila
Kao sto rekoh zao mi je ukrajinskih vojnika i ukrajinskog naroda jer bez obzira koliko su u pravu sa velikom silom se nije igrati.
Da sam ukrajinac,bez obzira koliko volio svoju zemlju to nije vrijedno moga zivota i zivota moje porodice jer znam

Tako razmisljas ti cija sloboda nije na kocki.
Zapetljana je situacija u Ukrajini. Neki od njih govore ruski i naginju ka Rusiji, drugi govore ruski i nisu za sukob sa Rusijom ali ne mrze ni Ukrajinu, treci se smatraju Ukrajicima sto posto i pripadaju ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, cetvrti se smatraju Ukrajincima sto posto i pripadaju Grkokatolickoj crkvi, peti se smatraju Rusinima i oni su Grkokatolici.
Sta je? Ne znamo sta su Grkokatolici? Surfajte. Nisam ja profesor vjeronauke.
Last edited by jefff on 18/02/2022 22:20, edited 2 times in total.
zilog

#33167 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Nadzornik wrote: 18/02/2022 22:11

Nikakvi ideali, samo najjednostavnija istina...
Kremaljski patuljak se nameracio da obnavlja rusku Imperiju i svako spinovanje, da Ukrajinci trebaju i mogu nesto uraditi, da ga u tome odvrate (osim da se sagnu i prihvate diktat "svi Sr.., pardon, Rusi u jednoj drzavi"), je najobicnije prljavo - LICEMJERJE...
desni

#33168 Re: Ukrajina

Post by desni »

Zanimljivo da forumski ljubitelji Rusije i Irana ne komentarišu izjavu Putinovog ministra vanjskih poslova o plaćenicima iz Bosne i Hercegovine, Albanije i sa Kosova koji se navodno regrutuju sa ciljem destabilizacije Rusije. Pokazuje se koliko je pogana ruska politika kroz ovaj primjer.
Što baš ove tri zemlje kao izvor plaćenika? Je li to zato što su većinski muslimanske?
Ove tri zemlje su "diplomatski" označene kao leglo terorista i kriminala.
U intervjuu za RT Lavrov je danas rekao da Moskva ponovo provjerava informacije koje sugeriraju da se "plaćenici regrutiraju za raspoređivanje u Donbasu iz Republike Kosovo, kao i iz Albanije i Bosne i Hercegovine".

Lavrov je komentirao stanje na Zapadnom Balkanu rekavši da je regija "daleko od procvata".

"Kosovo i neki drugi dijelovi Zapadnog Balkana postaju leglo kriminala. Postoje teroristi, dileri droge. To je mjesto za regrutaciju plaćenika koji učestvuju u sukobima koji se postepeno raspiruju, uključujući i Sjedinjene Države. Postoje informacije da se plaćenici regrutiraju na Kosovu, u Albaniji, Bosni i Hercegovini i šalju u Donbas, između ostalog, kako bi Rusiju izbacili iz ravnoteže. Sada ponovno provjeravamo tu informaciju", rekao je ministar vanjskih poslova.

Podsjetimo, Donbas je regija na istoku Ukrajine gdje traju sukobi ukrajinske vojske i proruskih separatista.
Osmi Socrates

#33169 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Inače, da zaista Amer radi šta hoće, ovako bi dalji koraci trebali izgledati.

Potpuno razaranje Srbije u svakom smislu. Naravno, ne ratom, nego na svaki drugi način. Mora se udariti na ruske igrače unutar Evrope. Tu se uračunava i Dodik. Ali, potpuno uništenje.

Potpuno razaranje Orbana i još nekih igrača. Tako bi to pravi zli vladar uradio.
Guadalajara

#33170 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Koliko ima stanovnika u ovome dijelu što drže Rusi na istoku Ukrajine?
geralt

#33171 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Rothmans wrote: 18/02/2022 22:11
Image
Al fakat, skoro pa citirano.
Guadalajara

#33172 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Guadalajara wrote: 18/02/2022 22:22 Koliko ima stanovnika u ovome dijelu što drže Rusi na istoku Ukrajine?
3.7 miliona...Pa nije malo...
RandomAndCasual

#33173 Re: Ukrajina

Post by RandomAndCasual »

zilog wrote: 18/02/2022 21:42
RandomAndCasual wrote: 18/02/2022 21:07

Ako ovim diriguju sile izvana, a diriguju putem poslusnika na terenu, logika nema mjesta u kalkulaciji.

USA UK ne interesuje koliko ce Ukrajinaca poginuti i koliko ce zemlje ukrajina izgubiti ako postignu svoj cilj - uvlacenje Rusije direktno u unutrasnji sukob u Ukrajini i potpuno razdvajanje Ruske i Evropske (prvenstveno Njemacke) privrede, nametanjem punih sankcija.

Znaci Rusi rekli - ako Ukrajinci napadnu Donbas oni ce napasti Ukrajinu. Sve ostalo , nema rata.

Sad sve sto USA UK trebaju uraditi je natjerati Ukrajince, bilo oficijelne vlasti, bilo grupe poput Azov bataljona, da napadnu Donjeck.

Ako im uspije njihov plan je uspio.
Pitanje za tebe, a i ostale putinoljupce na temi:

2. Da Ukrajinci udju u okupirano podrucje i potvrdjeno zauzmu/oslobode, neki grad, ili makar gradic?

E to ce te vi pro imperijalisti morat pitat Ruse direktno.

Receno je u slucaju napada na Donbas od strane Ukrajinskih snaga, Rusija ce se ukljuciti u odbranu Rusa u Ukrajini.

Jel to znaci opste granatiranje, cjelog Donbasa, djelimicno granatiranje ili samo ofanziva i pokusaj proboja linija ne znam.

Eno Kemala hoda po Evropi, nek se rapita pa nek vam javi.
daddy-kool

#33174 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

zilog

#33175 Re: Ukrajina

Post by zilog »

RandomAndCasual wrote: 18/02/2022 22:27
zilog wrote: 18/02/2022 21:42 Pitanje za tebe, a i ostale putinoljupce na temi:

E to ce te vi pro imperijalisti morat pitat Ruse direktno.
Receno je u slucaju napada na Donbas od strane Ukrajinskih snaga, Rusija ce se ukljuciti u odbranu Rusa u Ukrajini.
Jel to znaci opste granatiranje, cjelog Donbasa, djelimicno granatiranje ili samo ofanziva i pokusaj proboja linija ne znam.
Eno Kemala hoda po Evropi, nek se rapita pa nek vam javi.
Ukratko, sta god patuljak slaze, vi cete se horski zakleti, da je tako... :lol:
Post Reply