Ukrajina
- Prpa.ba
#33101 Re: Ukrajina
Ukrajinski ekstremisti dosjetili su se mozda i najgoreg nacina mucenja na planetu. Rusku nejac sinoc su bacali Lvivoskim lavovima, javlja ruska forumska straza sa Kromolja. 
-
Milenkov buraz
#33102 Re: Ukrajina
Šta rade ljudima, praktično istjeruju iz svojih domova samo da bi prošla Putinova agenda. Strašno!
-
zilog
-
zilog
#33104 Re: Ukrajina
Idealna stimulacija za dobrovoljne iznosace bijele tehnike, da se nadje dok Rusi ne prosire "skladiste"...Milenkov buraz wrote: ↑18/02/2022 19:05 Šta rade ljudima, praktično istjeruju iz svojih domova samo da bi prošla Putinova agenda. Strašno!
-
pyrocool1
#33105 Re: Ukrajina
Ti sa potpunom sigurnoscu tvrdis da ljude istjeruju iz domova zarad propagande?Milenkov buraz wrote: ↑18/02/2022 19:05 Šta rade ljudima, praktično istjeruju iz svojih domova samo da bi prošla Putinova agenda. Strašno!
A ne da ih sklanjaju od moguceg sukoba…
- Kikibombona
#33106 Re: Ukrajina
U Donjecku uspostavljeno 50 evakuacijskih lokacija.
Kazu Rusi, genocid u najavi
Kazu Rusi, genocid u najavi
- madner
#33107 Re: Ukrajina
Taktika 99.
Inace danas su izasli clanci kako su 91 obecali Gorbacovu da nece ici sa NATOom istocno od Odre.
Inace danas su izasli clanci kako su 91 obecali Gorbacovu da nece ici sa NATOom istocno od Odre.
-
detroit-mercy
#33108 Re: Ukrajina
Inace su Rusi poznati po skrbi za narod, posebno svojpyrocool1 wrote: ↑18/02/2022 19:15Ti sa potpunom sigurnoscu tvrdis da ljude istjeruju iz domova zarad propagande?Milenkov buraz wrote: ↑18/02/2022 19:05 Šta rade ljudima, praktično istjeruju iz svojih domova samo da bi prošla Putinova agenda. Strašno!
A ne da ih sklanjaju od moguceg sukoba…
- eltroxin
#33109 Re: Ukrajina
U Rusiji postoji “disciplina” koja se nazova vronye. Mi nemamo adekvatnu rijec za taj izraz. To je neka mjesavina lazi i poluistine. Nesto kao “ja znam da ti znas da ja lazem, ali se i ti pravis da ja govorim istinu.” Najbolje je to opisao Leif Davidsen u “Posljednje putovanje Dostojevskog”. U Rusiji se na tu vrstu lazi vise gleda kao umjetnost obmane i samoobmane. I smjesno im je kada vide kako se levati sa strane uhvate u tu mrezu njihovih obmana . Pa tako i ovi “nasi” rusi s foruma.Milenkov buraz wrote: ↑18/02/2022 19:05 Šta rade ljudima, praktično istjeruju iz svojih domova samo da bi prošla Putinova agenda. Strašno!
- Kikibombona
#33110 Re: Ukrajina
Masovan egzodus stanovnistva sirom tzv. Donbasa
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#33111 Re: Ukrajina
Ne znam da li je važna na svjetskom nivou ali meni je najvažnija.exliberal-ex wrote: ↑18/02/2022 15:29Pa dobro sad eno neki dan svjedocenje u senatu a u vezi politicke situacije u bosni. Izadje covjek I rece glavni problem je korupcija ne nacionalisticka prica Dodika...nekako prodje to dosta nezapazeno kod branioca drzave koji za sve probleme optuzuju doduka i covica...poslije ove izjave samo par upisa vidjeh....a mislio sam da ce makar ambasadora zvat u predsjednistvo da mu urine protestnu notuOsmi Socrates wrote: ↑18/02/2022 14:10 Nakon ove izjave Lavrova o Bosancima i budali bi trebalo biti jasno koji je ulog u svemu ovome.
Ali, ne, imamo sherbe da nam objašnjava istoriju i tampon zone i ove koji uvode Dostojevskog u diskusiji o Putinu.
Niko, naravno, ništa nema protiv ruskog naroda.
Meni nije jasno zasto ovdje ljudi misle da je bosna toliko vazna na svjetskom nivou ....
Sve što se događa oko nas, posmatram isključivo iz bosanske vizure i nijedna druga mi nije važna.
Mi koji volimo BiH i nemamo rezervnu domovinu smo odavno shvatili odakle prijeti najveća opasnost po opstanak i na čiju pomoć možemo računati.
Rusija nam nije bila i neće nam biti prijatelj. To mi je dovoljno u cijeloj ovoj priči.
-
detroit-mercy
#33112 Re: Ukrajina
Je to ono, kome vise vjerujes, svojim ocima ili menieltroxin wrote: ↑18/02/2022 19:21U Rusiji postoji “disciplina” koja se nazova vronye. Mi nemamo adekvatnu rijec za taj izraz. To je neka mjesavina lazi i poluistine. Nesto kao “ja znam da ti znas da ja lazem, ali se i ti pravis da ja govorim istinu.” Najbolje je to opisao Leif Davidsen u “Posljednje putovanje Dostojevskog”. U Rusiji se na tu vrstu lazi vise gleda kao umjetnost obmane i samoobmane. I smjesno im je kada vide kako se levati sa strane uhvate u tu mrezu njihovih obmana . Pa tako i ovi “nasi” rusi s foruma.Milenkov buraz wrote: ↑18/02/2022 19:05 Šta rade ljudima, praktično istjeruju iz svojih domova samo da bi prošla Putinova agenda. Strašno!
-
llull
-
Milenkov buraz
#33115 Re: Ukrajina
Gledaj kako se koriste civili i djeca za propagandu, još ih postrojili vani da kakva budala raspali granatu.

- ultima_palabra
#33117 Re: Ukrajina
Vidi se od koga je Dobrica ucio.eltroxin wrote: ↑18/02/2022 19:21U Rusiji postoji “disciplina” koja se nazova vronye. Mi nemamo adekvatnu rijec za taj izraz. To je neka mjesavina lazi i poluistine. Nesto kao “ja znam da ti znas da ja lazem, ali se i ti pravis da ja govorim istinu.” Najbolje je to opisao Leif Davidsen u “Posljednje putovanje Dostojevskog”. U Rusiji se na tu vrstu lazi vise gleda kao umjetnost obmane i samoobmane. I smjesno im je kada vide kako se levati sa strane uhvate u tu mrezu njihovih obmana . Pa tako i ovi “nasi” rusi s foruma.Milenkov buraz wrote: ↑18/02/2022 19:05 Šta rade ljudima, praktično istjeruju iz svojih domova samo da bi prošla Putinova agenda. Strašno!
-
zilog
#33118 Re: Ukrajina
Kada zapad kaze da se ocekuje ruski napad na Ukrajinu, ide prezir i ismijavanje...Milenkov buraz wrote: ↑18/02/2022 19:53 Gledaj kako se koriste civili i djeca za propagandu, još ih postrojili vani da kakva budala raspali granatu.![]()
![]()
Kada teroristi (obaranje civilnog aviona je terorizam), objave LAZ o predstojecem napadu na Donbas (niko normalan, ne bi to ni pokusao), forumski putinoljupci, u glas tvrde da je to razuman i opravdan potez...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#33119 Re: Ukrajina
- Na prvu se čini da bi ovo bio uobičajeni prekid primirja kakvih je bilo desetine od 2015. godine do danas. I da niko ne bi obratio pažnju da nije bilo "najave invazije" od UKUSA političara. Onda, za sada (naglašavam zbog malicioznih glupana), opet se stiče utisak da niti je korišten značajan dio raspoloživih kijevskih vatrenih kapaciteta, niti su se, za sada, trudili da naprave neku veću štetu drugoj strani. I obrnuto. Bilo je (sprječenih) pokušaja infiltracije na teritoriju protivnika (opet već viđeno) i to je, za sada to.
Kao da su (slabo i nevoljno) odrađivali obavezu prema vani (UKUSA), da ne bi ispali previše srijeda-smješni u očima čitave međunarodne zajednice.
- Dobro, onda se postavlja logično pitanje: "zašto se provodi evakuacija civila". Rekao bih preventivno, za svaki slučaj, jer od Kijeva raspoređena vatrena moć je tolika da bi njena puna upotreba bila fatalna za stanovništvo. Tim prije jer ne postoje nikakve garancije da ovo neće otići u pogrešnom pravcu. Što iz unutarukrajinskih a još više iz vanjskih razloga.
Remote-control i taj rad.
Kao da su (slabo i nevoljno) odrađivali obavezu prema vani (UKUSA), da ne bi ispali previše srijeda-smješni u očima čitave međunarodne zajednice.
- Dobro, onda se postavlja logično pitanje: "zašto se provodi evakuacija civila". Rekao bih preventivno, za svaki slučaj, jer od Kijeva raspoređena vatrena moć je tolika da bi njena puna upotreba bila fatalna za stanovništvo. Tim prije jer ne postoje nikakve garancije da ovo neće otići u pogrešnom pravcu. Što iz unutarukrajinskih a još više iz vanjskih razloga.
Remote-control i taj rad.
- video
#33120 Re: Ukrajina
Ne znam sta vam tu nije jasno?
Najbolje vrijeme za napad na protivnika je taj kada je protivnika nikad vise nasuprot tebe.
Ovo je prosto ko grah tetovac.
Pa jel?
Najbolje vrijeme za napad na protivnika je taj kada je protivnika nikad vise nasuprot tebe.
Ovo je prosto ko grah tetovac.
Pa jel?
-
zilog
#33121 Re: Ukrajina
Napadni neprijatelja, kada je najspremniji...
Sun Tzu - Umjetnost Ratovanja (za sada)
Last edited by zilog on 18/02/2022 20:32, edited 1 time in total.
-
Avonmusk
#33122 Re: Ukrajina
Koje psihopate i lazovi, u pm, cuj iz bosne u ukrajini, pa konju jedan boli bas djon i za vas i za ukre, poravnajte se sto se mene tice.
Evo vidite sad sta znaci propustena prilika, umjesto da ih je zlatna horda sravnila sa zemljom oni ih phstili i sad ova gamad pravi problem cijelom svijetu*
Evo vidite sad sta znaci propustena prilika, umjesto da ih je zlatna horda sravnila sa zemljom oni ih phstili i sad ova gamad pravi problem cijelom svijetu*
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#33123 Re: Ukrajina
Bice cijela Ukrajina jedan kotao.
- video
#33124 Re: Ukrajina
I sta kaze pjandura, navala dobrovoljca iz BiH, Albanije i Kosova u dombasu
E hebem ti sto kraljeva
I sta na tu megainfo imaju reci dezurni rusofili pojacani iransko- turkofilskim disertacijama?
E hebem ti sto kraljeva
I sta na tu megainfo imaju reci dezurni rusofili pojacani iransko- turkofilskim disertacijama?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#33125 Re: Ukrajina
Da se vratim koji dan unazad.
- Njemački kancelar je izjavio da mu je Zelenski izjavio da je spreman da prihvati autonomiju za ove dvije oblasti. Ali, da na takvo nešto pristane, u roku odmah bi bio likvidiran od strane USA-backed Neonazi bande. Tim prije što ga kao Jevreja trpe samo dok vodi antirusku politiku. Na njemu je sada ogroman pritisak da on i Ukrajina poginu za interese posrnulih USA i još jadnije GB klovnove. Ako ne posluša, dovoljno je paralelnih struktura koje ga mogu zaobići i potpaliti vatru...
Ako, pak, kojim čudom, uz Jahveovu pomoć uspije... Onda je vjerodostojan kandidat za Nobela.
- Njemački kancelar je izjavio da mu je Zelenski izjavio da je spreman da prihvati autonomiju za ove dvije oblasti. Ali, da na takvo nešto pristane, u roku odmah bi bio likvidiran od strane USA-backed Neonazi bande. Tim prije što ga kao Jevreja trpe samo dok vodi antirusku politiku. Na njemu je sada ogroman pritisak da on i Ukrajina poginu za interese posrnulih USA i još jadnije GB klovnove. Ako ne posluša, dovoljno je paralelnih struktura koje ga mogu zaobići i potpaliti vatru...
Ako, pak, kojim čudom, uz Jahveovu pomoć uspije... Onda je vjerodostojan kandidat za Nobela.