Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Laertes
#19527 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U 12 sati počela prodaja na kupikartu.ba.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19528 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
RASPRODATE SVE KARTE ZA UTAKMICU
Last edited by hrasno38 on 17/02/2022 16:27, edited 1 time in total.
-
NediM17
#19529 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Narod zeljan hljeba i igara. 
- pepeljara
#19530 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne to, nego Tuzla 
U Tuzli se uvijek rasproda
U Tuzli se uvijek rasproda
- hrasno38
- pepeljara
#19532 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Iskreno vjerujem da je tako, samo se ne sjecam da je ikad rasprodana skenderija bar ne ovako brzo
- hrasno38
#19533 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- pepeljara
#19534 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma lijepo je svakako ovako procitati, i treba nastaviti u tom tempu.
- hrasno38
#19535 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svakako kosarka je u nekom bas ludo pozitivno uzlaznom smjeru i svakako da navijaci to moraju da nagrade. Ali tu je svakako i zenska odbojka, pa i muski rukomet, zenski rukomet je ponovo formiran i nisu se obrukale na prvim kvalifikacijama....ma uopsteno moramo davati podrsku nasim sportistima ali i kritikovati kada je to potrebno. U zenskoj selekciji i samom savezu izgleda sve kao bajka ali nije bas tako i da nas ne vadi JJ bilo bi tu puno drugih prica. Evo formirali su omladinske cetiri selekcije za EP ove godine i opet selektore izabrali po nacionalnom principu. To je nesto najgore sto mozes da pruzis omladinskim selekcijama. Radi toga su se nakon zlata i raspali kadeti jer ih je radi nacionalnog kljuca preuzeo trener koji ni do clanaka nije Pandzi.
- pepeljara
#19536 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa bas tako.hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 13:38Svakako kosarka je u nekom bas ludo pozitivno uzlaznom smjeru i svakako da navijaci to moraju da nagrade. Ali tu je svakako i zenska odbojka, pa i muski rukomet, zenski rukomet je ponovo formiran i nisu se obrukale na prvim kvalifikacijama....ma uopsteno moramo davati podrsku nasim sportistima ali i kritikovati kada je to potrebno. U zenskoj selekciji i samom savezu izgleda sve kao bajka ali nije bas tako i da nas ne vadi JJ bilo bi tu puno drugih prica. Evo formirali su omladinske cetiri selekcije za EP ove godine i opet selektore izabrali po nacionalnom principu. To je nesto najgore sto mozes da pruzis omladinskim selekcijama. Radi toga su se nakon zlata i raspali kadeti jer ih je radi nacionalnog kljuca preuzeo trener koji ni do clanaka nije Pandzi.
Ono cega se najvishe plashim je kad krene da se igra dobro kao sto su kosarkasice, nastupaju sila od politicara i sjebu sto se moze sjebati.
A valjda i muska kosarka bude konkurentna, ako nista mejdan ce goriti
- hrasno38
#19537 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa muska kosarka je vec konkurentna jer u septembru idemo na Evropsko prvenstvo a sada smo u kvalifikacijama na diobi prvog mjesta sa Litvanijom. Sto se tice EP imamo zaista jaku grupu ali isto tako trebali bi biti jaci za Nurkica, Garzu i Alibegovica a mozda Vedran izmisli jos nekoga. Sa tom trojcom mi drasticno se pojacavamo i mislim da hladno bi trebali da prodjemo grupu a onda je sve stvar srece koga dobiti dalje. Mislim da ce ova godina biti strasna godina za BH kosarku!pepeljara wrote: ↑18/02/2022 14:20Pa bas tako.hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 13:38
Svakako kosarka je u nekom bas ludo pozitivno uzlaznom smjeru i svakako da navijaci to moraju da nagrade. Ali tu je svakako i zenska odbojka, pa i muski rukomet, zenski rukomet je ponovo formiran i nisu se obrukale na prvim kvalifikacijama....ma uopsteno moramo davati podrsku nasim sportistima ali i kritikovati kada je to potrebno. U zenskoj selekciji i samom savezu izgleda sve kao bajka ali nije bas tako i da nas ne vadi JJ bilo bi tu puno drugih prica. Evo formirali su omladinske cetiri selekcije za EP ove godine i opet selektore izabrali po nacionalnom principu. To je nesto najgore sto mozes da pruzis omladinskim selekcijama. Radi toga su se nakon zlata i raspali kadeti jer ih je radi nacionalnog kljuca preuzeo trener koji ni do clanaka nije Pandzi.
Ono cega se najvishe plashim je kad krene da se igra dobro kao sto su kosarkasice, nastupaju sila od politicara i sjebu sto se moze sjebati.
A valjda i muska kosarka bude konkurentna, ako nista mejdan ce goriti
![]()
![]()
- pepeljara
#19538 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 15:10
Pa muska kosarka je vec konkurentna jer u septembru idemo na Evropsko prvenstvo a sada smo u kvalifikacijama na diobi prvog mjesta sa Litvanijom. Sto se tice EP imamo zaista jaku grupu ali isto tako trebali bi biti jaci za Nurkica, Garzu i Alibegovica a mozda Vedran izmisli jos nekoga. Sa tom trojcom mi drasticno se pojacavamo i mislim da hladno bi trebali da prodjemo grupu a onda je sve stvar srece koga dobiti dalje. Mislim da ce ova godina biti strasna godina za BH kosarku!
Pa vidjet cemo da li je konkuretna. Test ce biti EP.
Kvalifikacije nisu ono izbacile kao zenska repka.
Ali iskreno se nadam da ce biti bas kako si rekao, a cak i bolje
Sto ti rece, ova godina strasna za BH kosarku.
Jos me trnci prodju kad se sjetim pobjede protiv Japanki i njihovih trojki
- hrasno38
#19539 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa pazi mi smo u zadnjih pola godina dobili dva puta Belgijanke koje su jaca reprezentacija od Japana. Kanada ispada da je sila za nas ali vjeruj mi da nije i da je ono katastrofalan dan nasih kosarkasica i nevjerovatan suterski dan kanadjanki. USA je jedva pobjedila Belgiju na ovom sada turniru sto znaci da nije ni USA iz druge dimenzije. U biti ja se smijem kladiti da kompletni mozemo pobjediti svaku reprezentaciju u svijetu ako nam se sve poklopi i ako smo ponavljam sa najboljim rosterom a to nije ovaj sto je isao u Osakupepeljara wrote: ↑18/02/2022 15:54hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 15:10
Pa muska kosarka je vec konkurentna jer u septembru idemo na Evropsko prvenstvo a sada smo u kvalifikacijama na diobi prvog mjesta sa Litvanijom. Sto se tice EP imamo zaista jaku grupu ali isto tako trebali bi biti jaci za Nurkica, Garzu i Alibegovica a mozda Vedran izmisli jos nekoga. Sa tom trojcom mi drasticno se pojacavamo i mislim da hladno bi trebali da prodjemo grupu a onda je sve stvar srece koga dobiti dalje. Mislim da ce ova godina biti strasna godina za BH kosarku!
Pa vidjet cemo da li je konkuretna. Test ce biti EP.
Kvalifikacije nisu ono izbacile kao zenska repka.
Ali iskreno se nadam da ce biti bas kako si rekao, a cak i bolje![]()
Sto ti rece, ova godina strasna za BH kosarku.
Jos me trnci prodju kad se sjetim pobjede protiv Japanki i njihovih trojki![]()
![]()
![]()
![]()
- Laertes
#19540 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Skeptičan sam u pogledu Garze i Alibegovića zbog te promjene sportskog državljanstva (posebno za Garzu jer je još u NBA, ne znam kakav mu je ugovor). Kako pročitah, Alibegović bi trebao sad igrati jer je Roberson povrijeđen, i baš me zanima kako će to ići. Ranije što sam gledao, nije Roberson neka pljačka.hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 15:10Pa muska kosarka je vec konkurentna jer u septembru idemo na Evropsko prvenstvo a sada smo u kvalifikacijama na diobi prvog mjesta sa Litvanijom. Sto se tice EP imamo zaista jaku grupu ali isto tako trebali bi biti jaci za Nurkica, Garzu i Alibegovica a mozda Vedran izmisli jos nekoga. Sa tom trojcom mi drasticno se pojacavamo i mislim da hladno bi trebali da prodjemo grupu a onda je sve stvar srece koga dobiti dalje. Mislim da ce ova godina biti strasna godina za BH kosarku!
Mislim da i Nurkićev dolazak umnogome zavisi kako će se riješiti njegov status na kraju sezone, jer postaje free agent. Ako pređe negdje drugo, teško da ćemo ga vidjeti u septembru. Tako je, mislim, bilo kad je prešao u Portland.
- pepeljara
#19541 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma Nurkic se nikako nije naigrao u repki.Laertes wrote: ↑18/02/2022 16:49Skeptičan sam u pogledu Garze i Alibegovića zbog te promjene sportskog državljanstva (posebno za Garzu jer je još u NBA, ne znam kakav mu je ugovor). Kako pročitah, Alibegović bi trebao sad igrati jer je Roberson povrijeđen, i baš me zanima kako će to ići. Ranije što sam gledao, nije Roberson neka pljačka.hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 15:10
Mislim da i Nurkićev dolazak umnogome zavisi kako će se riješiti njegov status na kraju sezone, jer postaje free agent. Ako pređe negdje drugo, teško da ćemo ga vidjeti u septembru. Tako je, mislim, bilo kad je prešao u Portland.
Svkai put je nesto.
-
zlajaBHF
#19542 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislis da cemo lagano proci grupu ?hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 15:10Pa muska kosarka je vec konkurentna jer u septembru idemo na Evropsko prvenstvo a sada smo u kvalifikacijama na diobi prvog mjesta sa Litvanijom. Sto se tice EP imamo zaista jaku grupu ali isto tako trebali bi biti jaci za Nurkica, Garzu i Alibegovica a mozda Vedran izmisli jos nekoga. Sa tom trojcom mi drasticno se pojacavamo i mislim da hladno bi trebali da prodjemo grupu a onda je sve stvar srece koga dobiti dalje. Mislim da ce ova godina biti strasna godina za BH kosarku!
Nadam se da si u pravu. Posto se to nikad ranije nije desilo, moram priznati da ne mogu biti toliko siguran.
Kad bi prosli grupu, to bi bio veliki uspjeh....
- hrasno38
#19543 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U septembru ce igrati svi NBA i Euroliga igraci 100% na EP. Mislim da ce se zavrsiti papiri za Garzu i Alibegovica a Nurkic bi trebao napokon da opravda svoj kvalitet. Mislim da ce biti svi tuLaertes wrote: ↑18/02/2022 16:49Skeptičan sam u pogledu Garze i Alibegovića zbog te promjene sportskog državljanstva (posebno za Garzu jer je još u NBA, ne znam kakav mu je ugovor). Kako pročitah, Alibegović bi trebao sad igrati jer je Roberson povrijeđen, i baš me zanima kako će to ići. Ranije što sam gledao, nije Roberson neka pljačka.hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 15:10
- hrasno38
#19544 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Necemo lagano jer je nasa grupa vjerovatno najteza ali mislim da bi je trebali proci.zlajaBHF wrote: ↑18/02/2022 18:13Mislis da cemo lagano proci grupu ?hrasno38 wrote: ↑18/02/2022 15:10
Nadam se da si u pravu. Posto se to nikad ranije nije desilo, moram priznati da ne mogu biti toliko siguran.
Kad bi prosli grupu, to bi bio veliki uspjeh....
- hrasno38
#19545 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Krajnje vrijeme je da se to promjeni i da pokaze da nije samo patrota zato sto na tenama nosi zastavu BiHpepeljara wrote: ↑18/02/2022 16:54Ma Nurkic se nikako nije naigrao u repki.Laertes wrote: ↑18/02/2022 16:49
Skeptičan sam u pogledu Garze i Alibegovića zbog te promjene sportskog državljanstva (posebno za Garzu jer je još u NBA, ne znam kakav mu je ugovor). Kako pročitah, Alibegović bi trebao sad igrati jer je Roberson povrijeđen, i baš me zanima kako će to ići. Ranije što sam gledao, nije Roberson neka pljačka.
Svkai put je nesto.
- pepeljara
#19546 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
frit_i_frut
#19547 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vedran zna sta radi. Vazno je da imamo dobro slozenu ekipu. Roberson igra zato sto nemamo domaceg pleja ni na mapi. Gegic silom priika prenosi loptu i tu se trosi. On je vise dvojka. Osim toga Roberson igra za tim. Ne trosi puno lopte, Ne zabija se pod kos. Imamo trojicu drugih kojima je "ulaz" najveca snaga. Da jos ima malo bolji sut, ali i 10-tak poena od njega na utakmici je dosta. Vecina amerikanaca koji igrau u evropi igraju po prinicipu "sam protiv svih", a takav nam ne bi odgovarao.
Uglavnom deficitarni smo s plejevima, ne toliko s centrima posebno ako Nurk bude igrao na evropskom. Super bi bilo da neko ispliva usput, vidjecemo. Ima na spisku imena nepoznatih siroj javnosti, mozda su utakimce protiv Litvanije prilika da se nekom da sansa. Jednu utakmicu cemo sigurano od njih izgubiti. Koliko sam vidio imamo nekoliko plejeva: Campara, Talic, Adamovic, Pasalic, Zahiragic. Mozda bi mogli probati i tandem Campara - Zahiragic
Ima to neko pravilo valjda jos u pelenama dobijes to neko kosarkasko drzavljanstvo i kasnije kad ga mijenjas (drzavljanstvo a ne pelene) onda si naturalizovani igrac za tu reprezentaciju, a samo jedan naturalizovani moze igrati. Koliko se ja sjecam jedino je Sasa Vasiljevic poslije godina postao pravi "domaci" igrac pa smo mogli angazovati drugog "stranca". Mislim da ce i Garza i Alibegovic biti naturalizovani i da ce samo jedan moci igrati (bez obzira sto su rodjaci).
Uglavnom deficitarni smo s plejevima, ne toliko s centrima posebno ako Nurk bude igrao na evropskom. Super bi bilo da neko ispliva usput, vidjecemo. Ima na spisku imena nepoznatih siroj javnosti, mozda su utakimce protiv Litvanije prilika da se nekom da sansa. Jednu utakmicu cemo sigurano od njih izgubiti. Koliko sam vidio imamo nekoliko plejeva: Campara, Talic, Adamovic, Pasalic, Zahiragic. Mozda bi mogli probati i tandem Campara - Zahiragic
Ima to neko pravilo valjda jos u pelenama dobijes to neko kosarkasko drzavljanstvo i kasnije kad ga mijenjas (drzavljanstvo a ne pelene) onda si naturalizovani igrac za tu reprezentaciju, a samo jedan naturalizovani moze igrati. Koliko se ja sjecam jedino je Sasa Vasiljevic poslije godina postao pravi "domaci" igrac pa smo mogli angazovati drugog "stranca". Mislim da ce i Garza i Alibegovic biti naturalizovani i da ce samo jedan moci igrati (bez obzira sto su rodjaci).
- insaneinthebrain
#19548 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hoce li doci Garza da igra za nas, i onako ga u Pistonsima nema ni na mapi. Slabo ga koristi pa mi mogao nama da pomogne 
-
kakavdanakneiskustvu
#19549 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa kad je to nba igrač dolazio u toku sezone da igra za bilo koju reprezentaciju?
- hrasno38
#19550 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Za Garzu i Alibegovica se ganja pravo drzavljanstvo.frit_i_frut wrote: ↑19/02/2022 20:22 Vedran zna sta radi. Vazno je da imamo dobro slozenu ekipu. Roberson igra zato sto nemamo domaceg pleja ni na mapi. Gegic silom priika prenosi loptu i tu se trosi. On je vise dvojka. Osim toga Roberson igra za tim. Ne trosi puno lopte, Ne zabija se pod kos. Imamo trojicu drugih kojima je "ulaz" najveca snaga. Da jos ima malo bolji sut, ali i 10-tak poena od njega na utakmici je dosta. Vecina amerikanaca koji igrau u evropi igraju po prinicipu "sam protiv svih", a takav nam ne bi odgovarao.