Ma to je bila samo moja generacija, što znači da svakako nismo bili "zanimljivi" jedni drugima, cure se "furale" na one iz starijih razreda, a momci ganjali cure iz mlađihBobi wrote: ↑16/02/2022 21:33Pa..da ste vi cure bile zabavnije ne bi se oni potukli nego provodili vrijeme s vamano_sikiriki wrote: ↑16/02/2022 18:00Mi kad smo u srednjoj školi išli na neki (školski) izlet u Zenicu, momci su se potukli s nekim navijačima i krvavi otišli kući. Razumijem ja ljubav za sport, ali takve gluposti stvarno nikad neću razumjeti.
.
Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
no_sikiriki
#39601 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#39602 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Totalno nepraktično, trebali ste koristiti ono sto vam je na dohvat rukeno_sikiriki wrote: ↑16/02/2022 21:38Ma to je bila samo moja generacija, što znači da svakako nismo bili "zanimljivi" jedni drugima, cure se "furale" na one iz starijih razreda, a momci ganjali cure iz mlađih![]()
-
no_sikiriki
#39603 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Tad još nismo bili tako "očajni".Bobi wrote: ↑16/02/2022 21:41Totalno nepraktično, trebali ste koristiti ono sto vam je na dohvat rukeno_sikiriki wrote: ↑16/02/2022 21:38
Ma to je bila samo moja generacija, što znači da svakako nismo bili "zanimljivi" jedni drugima, cure se "furale" na one iz starijih razreda, a momci ganjali cure iz mlađih![]()
.
Šalu na stranu, nervira li vas ta podjela kad ste u nekom muško-ženskom društvu? Bar u mojim krugovima, kad god je neko sijelo ili skup, u roku od 10 minuta se okreneš i vidiš da su muškarci zajedno na jednoj strani, a žene na drugoj? Kao da stvarno nema nekih zajedničkih tema u kojoj svi mogu sudjelovati, umjesto priča o šminkanju ili sportu?
- ljubicasti limun
#39604 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
to zavisi od drustva, ali i od zrelosti osoba koje se druze.no_sikiriki wrote: ↑16/02/2022 21:48Tad još nismo bili tako "očajni".![]()
Šalu na stranu, nervira li vas ta podjela kad ste u nekom muško-ženskom društvu? Bar u mojim krugovima, kad god je neko sijelo ili skup, u roku od 10 minuta se okreneš i vidiš da su muškarci zajedno na jednoj strani, a žene na drugoj? Kao da stvarno nema nekih zajedničkih tema u kojoj svi mogu sudjelovati, umjesto priča o šminkanju ili sportu?![]()
ali i od razloga za druzenje. nekad se hoces ispricati sa prijateljicama, povjeriti se, promijeniti energiju, ali vecinom se svi skupa druzimo.
-
Mariella
#39605 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ja nisam primjetila da se kod mene to desavalo, cak i kad smo bili mladji obicno bi svi skupa sjedili, tako da je mozda do drustva. S tim da su u mojim krugovima zene uvijek bile u manjini, pa mozda i zatono_sikiriki wrote: ↑16/02/2022 21:48 Tad još nismo bili tako "očajni".![]()
Šalu na stranu, nervira li vas ta podjela kad ste u nekom muško-ženskom društvu? Bar u mojim krugovima, kad god je neko sijelo ili skup, u roku od 10 minuta se okreneš i vidiš da su muškarci zajedno na jednoj strani, a žene na drugoj? Kao da stvarno nema nekih zajedničkih tema u kojoj svi mogu sudjelovati, umjesto priča o šminkanju ili sportu?![]()
-
no_sikiriki
#39606 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
OK, znači biće da je do društva. 
- Spiritbreaker
#39607 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Šerijatno_sikiriki wrote: ↑16/02/2022 21:48Tad još nismo bili tako "očajni".![]()
-
Samprotivsviju
#39608 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Kod no sikiriki ko na tehvidu 
-
no_sikiriki
#39609 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Kao prvo, kaže se tewhid.
Kao drugo, na tewhidu su prisutne samo žene.
Ovdje se radi o tome kad se veće društvo nađe, tipa neki roštilj i sl. i onda skontaš da su se svi podijelili u neke grupice, gdje su žene na jednoj strani, a muškarci na drugoj.
Kao drugo, na tewhidu su prisutne samo žene.
Ovdje se radi o tome kad se veće društvo nađe, tipa neki roštilj i sl. i onda skontaš da su se svi podijelili u neke grupice, gdje su žene na jednoj strani, a muškarci na drugoj.
-
Samprotivsviju
#39610 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Zahvaljujem na ispravci 
- auspuhc
#39611 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ona da ima normalne zahtjeve shodno svojim mogucnostima ne bi bila sama sa 30+ godina. Na stranu sto je birati partnera na osnovu visine debilno, takvog joj kod nas nije problem pronaci. Ja sam blizu 190 i opet redovno srecem vise muskarce od mene. Nemojmo se zavaravati da joj je to jedini kriterij. Svasta bi ona nesto, a sama nije na tom nivou.no_sikiriki wrote: ↑16/02/2022 08:38Ja ti moram saopćiti jednu okrutnu istinu, kao žensko. Htjeti visokog nećelavog muškarca uopće ne spada pod visoke kriterije, kad je izgled u pitanju, kako ti aludiraš.auspuhc wrote: ↑16/02/2022 00:02
Mozes ti doci do muskog dodira tipova kao sto su foxlife i syndor. Oni su ocajni, pa ne biraju. Ali ti ne zelis takve.
Po tvojim upisima na forumu se da zakljuciti kakvog bi ti. Samo uz to sto si prosjecnog izgleda i navodno vec preko 30, sanse za pronalazak takvoga su minimalne.
iz tvojih upisa se više da naslutiti kakvog si ti izgleda, a ne dotična forumašica.
Da je napisala "želim visokog, zgodnog, mišićavog ljepotana, sa takvim i takvim licem," možda bih i shvatila tvoje upise.
I ne znam da li ste vi zene svjesne koliko godine igraju ulogu za vasu privlacnost. Da uzmemo da je Mariella i ljepotica, ako joj je 35 ona ce biti manje pozeljna od neke ok cure u dvadesetim. Ako upoznas zenu kojoj je blizu 40 nemas nekog vremena za osnovati porodicu sa njom.
-
no_sikiriki
#39612 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Možemo li znati koliko je tebi godina i jesi li u vezi/braku? Ako nisi, misliš li i o sebi da nemaš normalne zahtjeve shodno tvojim mogućnostima?auspuhc wrote: ↑18/02/2022 12:01Ona da ima normalne zahtjeve shodno svojim mogucnostima ne bi bila sama sa 30+ godina. Na stranu sto je birati partnera na osnovu visine debilno, takvog joj kod nas nije problem pronaci. Ja sam blizu 190 i opet redovno srecem vise muskarce od mene. Nemojmo se zavaravati da joj je to jedini kriterij. Svasta bi ona nesto, a sama nije na tom nivou.no_sikiriki wrote: ↑16/02/2022 08:38
Ja ti moram saopćiti jednu okrutnu istinu, kao žensko. Htjeti visokog nećelavog muškarca uopće ne spada pod visoke kriterije, kad je izgled u pitanju, kako ti aludiraš.
iz tvojih upisa se više da naslutiti kakvog si ti izgleda, a ne dotična forumašica.
Da je napisala "želim visokog, zgodnog, mišićavog ljepotana, sa takvim i takvim licem," možda bih i shvatila tvoje upise.
I ne znam da li ste vi zene svjesne koliko godine igraju ulogu za vasu privlacnost. Da uzmemo da je Mariella i ljepotica, ako joj je 35 ona ce biti manje pozeljna od neke ok cure u dvadesetim. Ako upoznas zenu kojoj je blizu 40 nemas nekog vremena za osnovati porodicu sa njom.
Kako ti znaš na kojem je "nivou" Mariella, poznaješ li je lično?
Jesi li ti svjestan da ne želi svako djecu? Da ne traže/žele SVI ljudi ono što TI želiš/hoćeš?
Lično poznajem više žena i muškaraca koji imaju preko 30 godina, a nisu u vezi/braku - sve normalni, ostvareni ljudi, prosječnog i iznad prosječnog izgleda. Sa normalnim kriterijima, ali jednostavno nije naletio još taj neko, ili su ti ljudi više fokusirani na karijeru, pa nemaju ni vremena itd. itd. A ima i onih u vezama koji ne namjeravaju imati djecu niti vjenčavati se.
-
Mariella
#39613 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Pa i pretpostavila sam da je tip koji misli da je svima glavni i osnovni cilj u zivotu udati/ozeniti se i imati djecu, i ako to ne ostvaris zivot ti je propao 
- auspuhc
#39614 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ako ne zeli djecu - odlicno za nju. Zene koje ne zele djecu i muza su rijetkost, tako da to nisam uzeo u razmatranje. Znao sam jednu koja je tu pricu pricala, pa kad je pronasla muskarca dobila dijete vrlo brzo. Mislim da je to vise tjesenje onih koje ne mogu nikoga pronaci.
-
no_sikiriki
#39615 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Sve i da si u pravu, normalna osoba neće reći "daj šta daš" samo da bi imala nekoga/rađala djecu - normalan stav je, ako se desi, desi se, ako ne, usmjeriš se na neke druge stvari u životu i napraviš najbolje što možeš/hoćeš od svog života.auspuhc wrote: ↑18/02/2022 12:19 Ako ne zeli djecu - odlicno za nju. Zene koje ne zele djecu i muza su rijetkost, tako da to nisam uzeo u razmatranje. Znao sam jednu koja je tu pricu pricala, pa kad je pronasla muskarca dobila dijete vrlo brzo. Mislim da je to vise tjesenje onih koje ne mogu nikoga pronaci.
U svakom slučaju nadam se da svoje stavove primjenjuješ jednako na sebe kao i na Mariellu ili žene općenito.
-
Mariella
#39616 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ja mislim da se vecina ljudi nikad i ne zapita da li stvarno zele djecu, vec to ide kao default izbor. Ili jos bitnije ne zapitaju se da li su uopce sposobni biti dobar roditelj. Nema veze, svako dijete ima svoju nafaku 
-
no_sikiriki
#39617 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
To je tek posebna tema. Kad čujem tu rečenicu nije mi dobro.
Ili kad čuješ nečije razloge zašto žele djecu, tipa "pa ko će te paziti kada ostariš". Onda ti bude sve jasno.
-
KraljicaIzJajca
#39618 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Mnogi upravo to u/rade, primjene metodu, "daj, šta daš", a dokaz tome su nekvalitetne veze i brakovi.no_sikiriki wrote: ↑18/02/2022 12:31Sve i da si u pravu, normalna osoba neće reći "daj šta daš" samo da bi imala nekoga/rađala djecu - normalan stav je, ako se desi, desi se, ako ne, usmjeriš se na neke druge stvari u životu i napraviš najbolje što možeš/hoćeš od svog života.auspuhc wrote: ↑18/02/2022 12:19 Ako ne zeli djecu - odlicno za nju. Zene koje ne zele djecu i muza su rijetkost, tako da to nisam uzeo u razmatranje. Znao sam jednu koja je tu pricu pricala, pa kad je pronasla muskarca dobila dijete vrlo brzo. Mislim da je to vise tjesenje onih koje ne mogu nikoga pronaci.
U svakom slučaju nadam se da svoje stavove primjenjuješ jednako na sebe kao i na Mariellu ili žene općenito.
Jedini izuzetak u takvoj opciji je ako se dvije osobe dogovore biti zajedno iz uzajamnih interesa.
-
no_sikiriki
#39619 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Nažalost da. Znam jedan par koji su tako došli u određene godine i svi su se bacili na to da im traže nekoga. Našli se tako, brže bolje vjenčali, napravili dvoje djece.KraljicaIzJajca wrote: ↑18/02/2022 12:47Mnogi upravo to u/rade, primjene metodu, "daj, šta daš", a dokaz tome su nekvalitetne veze i brakovi.no_sikiriki wrote: ↑18/02/2022 12:31
Sve i da si u pravu, normalna osoba neće reći "daj šta daš" samo da bi imala nekoga/rađala djecu - normalan stav je, ako se desi, desi se, ako ne, usmjeriš se na neke druge stvari u životu i napraviš najbolje što možeš/hoćeš od svog života.
Jedini izuzetak u takvoj opciji je ako se dvije osobe dogovore biti zajedno iz uzajamnih interesa.
S tim da su to dvoje totalno različitih ljudi i naravno u konstantnom su sukobu oko svega. Svađe u porodici, zamjerke, nekomunikacija, priče o razvodu. ALi oboje su staromodni i znam da se neće nikad razvesti.
Jednom sam otvoreno rekla njoj "ne kontam kako ste se vas dvoje spojili/zašto", nije mi baš imala neki odgovor. Tužno. Pojedinačno se samo žale jedno na drugo i tačno vidiš tu tjeskobu/osjećaj zatvora koji su sami sebi napravili u tom braku.
-
Mariella
#39620 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Tesko njima, a djeci jos teze. Ali to je jedan statisticki uspjesan brak, ne razvode se bez obzira na sve 
-
KraljicaIzJajca
#39621 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Oni su pokušali, dogovorili su se tako, no upitno je kako su iskomunicirali uzajamne potrebe i ciljeve takvog braka. Takav brak ne mora biti loš ako mogu pronaći sklad, tj., dvije osobe imaju zajednički jezik.no_sikiriki wrote: ↑18/02/2022 12:54Nažalost da. Znam jedan par koji su tako došli u određene godine i svi su se bacili na to da im traže nekoga. Našli se tako, brže bolje vjenčali, napravili dvoje djece.KraljicaIzJajca wrote: ↑18/02/2022 12:47
Mnogi upravo to u/rade, primjene metodu, "daj, šta daš", a dokaz tome su nekvalitetne veze i brakovi.
S tim da su to dvoje totalno različitih ljudi i naravno u konstantnom su sukobu oko svega. Svađe u porodici, zamjerke, nekomunikacija, priče o razvodu. ALi oboje su staromodni i znam da se neće nikad razvesti.
Jednom sam otvoreno rekla njoj "ne kontam kako ste se vas dvoje spojili/zašto", nije mi baš imala neki odgovor. Tužno. Pojedinačno se samo žale jedno na drugo i tačno vidiš tu tjeskobu/osjećaj zatvora koji su sami sebi napravili u tom braku.
Najveći problem i kod klasićnih ulazaka u veze i brakove postojanje različitih očemivanja od veze ili braka.
Brakovi sa dugim periodom su podložni promjenama, ponekad i krizama, a riješenje istih ovisi od komunikacije dvije osobe. Nijedna veza ili brak nisu slični. Osobno mi ne smeta egzistiranje nekonvencionalnih brakova, ako obje strane tako balansiraju u braku.
-
KraljicaIzJajca
-
no_sikiriki
#39623 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
KraljicaIzJajca wrote: ↑18/02/2022 13:09Oni su pokušali, dogovorili su se tako, no upitno je kako su iskomunicirali uzajamne potrebe i ciljeve takvog braka. Takav brak ne mora biti loš ako mogu pronaći sklad, tj., dvije osobe imaju zajednički jezik.no_sikiriki wrote: ↑18/02/2022 12:54
Nažalost da. Znam jedan par koji su tako došli u određene godine i svi su se bacili na to da im traže nekoga. Našli se tako, brže bolje vjenčali, napravili dvoje djece.
Najveći problem i kod klasićnih ulazaka u veze i brakove postojanje različitih očemivanja od veze ili braka.
Brakovi sa dugim periodom su podložni promjenama, ponekad i krizama, a riješenje istih ovisi od komunikacije dvije osobe. Nijedna veza ili brak nisu slični. Osobno mi ne smeta egzistiranje nekonvencionalnih brakova, ako obje strane tako balansiraju u braku.
Npr. suprug i ja nismo htjeli dijete u prvih 5 godina braka, dok smo još putovali/živjeli na različitim lokacijama. Možeš misliti u jednoj Bosni, nakon godinu, dvije kad krenu sa ponudama čajeva (meni, jer sam navodno neplodna) i oni suosjećajni pogledi kad kažeš da ne želiš još dijete - a to se ona samo tješi, garant im ne ide. Ili još bolje "a što ste se vjenčali ako nećete djecu?" "šta će vam cuko, vama treba jedna mala bebica" itd. itd.
A upravo to što kažeš, i kad su ljudi zajedno iz ljubavi, pa kad si s nekim 24/7, sigurno će te nervirati neke sitnice i sl. Ovo dvoje koje spominjem, ja mislim samo što ne ubiju jedno drugo, mislim da im je najbolje kad nisu zajedno, renovirali su kuću i to im je bio izgovor da duže vrijeme ne budu zajedno (ona kod mame s djecom, on u kući renovirao) i mislim da su cvjetali oboje.
Last edited by no_sikiriki on 18/02/2022 13:22, edited 1 time in total.
-
Mariella
#39624 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Odrzavanje bilo koje veze zahtjeva rad i trud, i svakako da moze biti uspjesan i brak koji je tako poslovno dogovoren. Ali ako spominjemo konstantan sukob i nekomunikaciju onda ne moze da valja.KraljicaIzJajca wrote: ↑18/02/2022 13:11Opisala je mnoge takve brakove, iako nisu sklopljeni na isti način.
Brak je posao sa punim radnim vremenom, nije naročito romantična institucija.
-
KraljicaIzJajca
#39625 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Imam jednu dugodišnju prijateljicu, ako posmatraš njen brak, rekla bi tako, uvijek su blizu neugnoj točki visoko brutalni sukoba, no ja sam navikla sa utiskom da oni tako funkcioniraju. Da li im to odgovora, pa ne znam, ali već su 20 godina u braku. Želim reći, nikad se ne može potpuno znati kako takvi brakovi opstaju, osim njih dvoje.no_sikiriki wrote: ↑18/02/2022 13:19KraljicaIzJajca wrote: ↑18/02/2022 13:09
Oni su pokušali, dogovorili su se tako, no upitno je kako su iskomunicirali uzajamne potrebe i ciljeve takvog braka. Takav brak ne mora biti loš ako mogu pronaći sklad, tj., dvije osobe imaju zajednički jezik.
Brakovi sa dugim periodom su podložni promjenama, ponekad i krizama, a riješenje istih ovisi od komunikacije dvije osobe. Nijedna veza ili brak nisu slični. Osobno mi ne smeta egzistiranje nekonvencionalnih brakova, ako obje strane tako balansiraju u braku.Slažem se. Sve što se dvoje ljudi dogovori - to je njihov brak i između njih. A ne ono što društvo nameće i sl.
Npr. suprug i ja nismo htjeli dijete u prvih 5 godina braka. Može misliti u jednoj Bosni, nakon godinu, dvije kad krenu sa ponudama čajeva (meni, jer sam navodno neplodna) i oni suosjećajni pogledi kad kažeš da ne želiš još dijete - a to se ona samo tješi, garant im ne ide. Ili još bolje "a što ste se vjenčali ako nećete djecu?" "šta će vam cuko, vama treba jedna mala bebica" itd. itd.![]()
A upravo to što kažeš, i kad su ljudi zajedno iz ljubavi, pa kad si s nekim 24/7, sigurno će te nervirati neke sitnice i sl. Ovo dvoje koje spominjem, ja mislim samo što ne ubiju jedno drugo, mislim da im je najbolje kad nisu zajedno, renovirali su kuću i to im je bio izgovor da duže vrijeme ne budu zajedno (ona kod mame s djecom, on u kući renovirao) i mislim da su cvjetali oboje.![]()
Osobno, moji prijatelji i rodbina, koje posebno volim, imaju tako različite veze i brakove, no kakvi god su im, nisu moj problem, ne osuđujem ih, jer to ne volim, svi se drugačije snalaze u svojim vezama ibrakovima. Ja ih volim kao osobe, xa brakovi su njihov problem i zabava.
Tvoj primjer sa tvojim brakom i ponaša jem sredine, zapamti, nikad ne dozvoli sredini da dirigira tvon bračni život.
Sredine/društva su licemjernih stavova, nisu uopće važni u nećijembračnom životu.