Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vkmiro wrote: ↑17/02/2022 21:21
Šta se desi danas, jutros dva-tri puta nesta zakratko interneta i sada čitav dan brzina umjesto 100 mjeri 50 na duo paketu. Restartovao modem par puta, ne pomaže. Očekuješ povečanje brzine dabiješ 50% manje nego što treba. Mjereno na PC preko kabla.
Pozdrav @vkmiro,
Ukoliko i dalje imate postoje poteškoće sa internet uslugom, zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere.
Ivpaz1cp wrote: ↑18/02/2022 00:32
Da li će bit povećanja brzina interneta za trio grande family?
Pozdrav @Ivpaz1cp,
Pristupne internet brzine se neće mijenjati u okviru Grande paketa. Predlažemo Vam prelazak na EON Full paket uz koji biste dobili veću internet brzinu, napredniji home gateway uređaj i EON box uređaj na korištenje. Ukoliko ste zainteresovani za prelazak na EON Full paket zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bi Vas kolege pozvale i prezentovale ponudu.
vkmiro wrote: ↑17/02/2022 21:21
Šta se desi danas, jutros dva-tri puta nesta zakratko interneta i sada čitav dan brzina umjesto 100 mjeri 50 na duo paketu. Restartovao modem par puta, ne pomaže. Očekuješ povečanje brzine dabiješ 50% manje nego što treba. Mjereno na PC preko kabla.
Pozdrav @vkmiro,
Ukoliko i dalje imate postoje poteškoće sa internet uslugom, zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere.
Isti test brzine, online mjeri 90 a aplikacija za PC 50
Koji je sada mjerodavan?
Aplikacija je uvjek mjerila malo preko 100
vkmiro wrote: ↑18/02/2022 11:23
Koji je sada mjerodavan?
Pozdrav @vkmiro,
Test brzine je mjerodavan prema serveru kompanije Telemach u Sarajevu putem web stranice ili aplikacije Speed Test. Ukoliko putem drugog uređaja mjerite punu brzinu predlažemo Vam provjerite postavke mrežne kartice, da li je kabal čvrsto spojen ili da mrežni kabal uključite u drugi port na modemu.
vkmiro wrote: ↑18/02/2022 11:23
Koji je sada mjerodavan?
Pozdrav @vkmiro,
Test brzine je mjerodavan prema serveru kompanije Telemach u Sarajevu putem web stranice ili aplikacije Speed Test. Ukoliko putem drugog uređaja mjerite punu brzinu predlažemo Vam provjerite postavke mrežne kartice, da li je kabal čvrsto spojen ili da mrežni kabal uključite u drugi port na modemu.
Ištekao internet kabel Iz PC-a i ponovo uštekao i došla puna brzina, valda do spoja nekog. Inace je od juce nešto stalno prekidao ko žmigavac
vkmiro wrote: ↑18/02/2022 12:37
Ištekao internet kabel Iz PC-a i ponovo uštekao i došla puna brzina, valda do spoja nekog. Inace je od juce nešto stalno prekidao ko žmigavac
Pozdrav @vkmiro,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da ste uspješno otklonili poteškoće koje ste imali sa internet uslugom. Za dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
vkmiro wrote: ↑18/02/2022 12:37
Pozdrav @vkmiro,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da ste uspješno otklonili poteškoće koje ste imali sa internet uslugom. Za dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Ivpaz1cp wrote: ↑18/02/2022 00:32
Da li će bit povećanja brzina interneta za trio grande family?
Samo EON paketi, ne znam sto do sada sve korisnike sa tih starih paketa nisu prebacili na ekvivalentne EON pakete.
Treba potpisat ugovor na 2 godine zato neće. A ja to ne želim. I inače imam android box i zadovoljan sam s internetom i njihovom podržkom. Samo bi mogli malo umanjit cijene.
Samo EON paketi, ne znam sto do sada sve korisnike sa tih starih paketa nisu prebacili na ekvivalentne EON pakete.
Treba potpisat ugovor na 2 godine zato neće. A ja to ne želim. I inače imam android box i zadovoljan sam s internetom i njihovom podržkom. Samo bi mogli malo umanjit cijene.
Znam ali bi trebali pakete koje ukinu da korisnike bez ikakvih problema prebace na ekvivalentan novi paket.
Na zalost telemach to ne zeli da uradi. Drugi oprateri automatizmom prebacuju sa odredjenim datumom na nove pakete
Ivpaz1cp wrote: ↑18/02/2022 13:02
Znam ali bi trebali pakete koje ukinu da korisnike bez ikakvih problema prebace na ekvivalentan novi paket.
Na zalost telemach to ne zeli da uradi. Drugi oprateri automatizmom prebacuju sa odredjenim datumom na nove pakete
Što se tiče njihovog boxa to me ne interesira jer imam solidan box već više od 2 godine. A i njihov ovi d3go uređaj otkako sam ga dobijo nikad ga nisam morao mijenjat,kao što se koliko čujem događalo kod drugih operatera.I vrijeme bi im bilo da ubace koji kvalitetan kanal.
HOOK98 wrote: ↑18/02/2022 13:22
Moze li se provjeriti kome pripada fiksni broj, ima li Telemach neki info centar/broj (za korisnike koji ne kroiste njihive usluge)
Pozdrav @HOOK98,
Javni imenik korisnika fiksne telefonije kompanije Telemach je dostupan na sljedećem linku: https://telemach.ba/Telefonija/Javni-imenik/. Naš kontakt centar možete pozvati na besplatan broj telefona 0800 31111.
Kako najaviše veće brzine ode inter net u helać. Sa lakoćom mjerio na wifi 5 ghz 150/10 i na mobitrlu i na televizoru sad nemože ni do 100 dobaciti.
Džaba restart džana podešavanje kanala uvijek isto.
Niste zrebali ništa dirati
jarobot wrote: ↑18/02/2022 19:55
Kako najaviše veće brzine ode inter net u helać. Sa lakoćom mjerio na wifi 5 ghz 150/10 i na mobitrlu i na televizoru sad nemože ni do 100 dobaciti.
Pa i nisu dirali. Nove brzine su tek za mjesec dana.
jarobot wrote: ↑18/02/2022 19:55
Izmjereno na njihovom ubee modemu. Uzimam u obzir da je oko mene jos nekih 10 wifi mreza. Rezultati odlicni. Na kablu sam znao izmjerito i do 420 mbps iako je paket od 400.
Brzina na ruteru Asus RT-AX82U, speedtest integrisan u software routera. Od kupovine routera mislim da se i Telemach odmorio od mene. Telemachova oprema je ok i nista vise od toga, u većim kućama nedovoljno da sve pokrije, u stanovima zbog "milion" wifi mreža nedovoljno dobra da se izbori za optimalan signal. Meni je ovaj router riješio apsolutno sve probleme, i što mi je još draže ne mogu reći da je problem više do mene, jer ruter sam radi dijagnostiku i obavještava ako postoji problem sa internetom, sa tačno definisanim problemom.
Na MojaWebTV je zatamnjena,dok na mtel operaterima nije.Doduše,prošle godine su i oni blokirali ovu seriju,dok ove godine nisu nikako.Možda je to efekat dobre saradnje između RTL HR i Telekoma Srbije u poslednje vrijeme.
Ne znam za saradnju ali ne bi smjelo biti selektivno već da zatamnjuju svi ili niko. Očigledno je Federalna zaboravila poslati dopis mtelu
Serija "Blago nama" je u produkciji RTL televizije ako se ne varam.
Onda ta serija ne bi smjela biti zatamnjeno na RTL-u kod naših operatera.
Kao što nisu na Totalu serije na RTS-u iz njihove produkcije a koje prikazuju i tv iz BiH.
Isti slučaj i sa serijama "Igra sudbine" i "Kolo sreće" na Prva TV.
Mozda hoce da prodaju seriju nekome u bih
Hajatu federalnoj xy televiziji
I naravno da ce zatamniti da potencijalni gledatelj ne bi znao sta se desava dok ne pogleda na toj domacoj tv
Doduse ne znam je li se vec prikazuje ovdje al u biti gore je poenta
Boban0726 wrote: ↑19/02/2022 06:05
Serija "Blago nama" je u produkciji RTL televizije ako se ne varam.
Onda ta serija ne bi smjela biti zatamnjeno na RTL-u kod naših operatera.
Kao što nisu na Totalu serije na RTS-u iz njihove produkcije a koje prikazuju i tv iz BiH.
Isti slučaj i sa serijama "Igra sudbine" i "Kolo sreće" na Prva TV.
Pisalo se par stranica unazad o seriji "Blago nama", na istu FTV ima prava za emitovanje u BiH.