SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
kazo
#54826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Juce izlazim iz Montane na Otoci (usluga je katastrofa, 35 minuta cekao narudzbu). Idem na pjesacki, dosao na pola pjesackom, vidim majmun se zaletio od kruznog, pun gas , zaobilazi me i gleda u cudu. Pa jebem ti familiju, jel treba da se vratim sa pjesackog da ti mozes proletiti i jos mu je crveno bilo na semaforu.
Danas s autom stanem pjesaku na pjesacki, kreten me zaobilazi zamalo da udari pjesaka. Sreca pa je ovaj skontao, a i onaj iz suprtonog smjera pa je zakocio.
Nastavljam dalje put, kad na pumpi dvije patrole i piju kafu. Normalno, gdje ces ista raditi, nisi lud.
Danas s autom stanem pjesaku na pjesacki, kreten me zaobilazi zamalo da udari pjesaka. Sreca pa je ovaj skontao, a i onaj iz suprtonog smjera pa je zakocio.
Nastavljam dalje put, kad na pumpi dvije patrole i piju kafu. Normalno, gdje ces ista raditi, nisi lud.
- Laplace
#54827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I kad takvome u nekoj uređenoj državi ne dozvole da urinira po običnim građanima i institucijama te države mi kukamo kako ga diskriminiraju jer je naš.last mohicans wrote: ↑17/02/2022 19:46 Ovaj sto je nabrao 300000 kazni treba dobiti neki poseban status (ne)građanina, papka, mahera, ne znam kako nazvati tu titulu. Neka se GV i Benjamina potrude. Lik se popišao na drzavu,KS i sve druge nivoe vlasti u kojima ostvaruje neka prava, a sigurno ih ostvaruje. Popišao se na sve poštene građane koji registruju vozila, placaju poreze,kazne,jebene naknade za otpadne vode, akcize i sve druge namete. Ja bi mu zabranio da obitava, ima li LK, pasoš, zar registar kazni nije uvezan, sve pokretne imovine što ima ja bih mu oduzeo, dijetetu mu ne bi izdao dokumente, supruzi,ako ih ima.. Sve bi mu prodao imovine što ima dok ne vrati dug. Naravno, sve po Zakonu. Ne mogu da svarim ovaj apsurd da se mi kao kvazidrzva ne mozemo izboriti sa jednim ovakvim slučajem. Da li je i jadan policajac koji ga je zaustavio, napisao kaznu, evidentirao koje auto vozi, sam se založio pa potražio prekršajnog sudiju, rekao šefu za njega i sl. Pa svi ti ljudi u lancu dobijaju placu iz budzetskih sredstava u koji se i kazne slijevaju. Sve ove sudije na stup srama,imenom i prezimenom. Tematsku sjednicu skupštine samo ovih par tačaka.
Pa ima li iko da odgovorno radi svoj posao, jebem ti kasabu gdje se rodih.
- Laplace
#54828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prije nekoliko godina mi je pričao kolega kako su u USA tako prelazili cestu, van pješačkog jer im je bliže. Dva puta ih policija opominjala, objašnjavali im kako ugrožavaju i sebe i druge i kako blizu imaju pješački prelaz, gdje mogu bezbjedno preći cestu. Treći put ih dočekali specijalci, povalili metodom čizma na glavu i u pritvor. Valjda su onda shvatili.
Ergo, u uređenim državama brzo shvate da našim ljudima ne vrijedi objašnjavati (doduše, vjerovatno je tu bilo više arapskih džematlija, ali njima još manje vrijedi objašnjavati).
- Laplace
#54829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hoćeš reći da društveno koristan rad ne postoji kao sankcija u demokratskim društvima? Nekako sam bio ubijeđen da nešto takvo postoji npr. u USA.geralt wrote: ↑17/02/2022 21:35Ne moze, racuna se kao ropstvo. Potpisali smo UN konvenciju da necemo to raditi.
Bez namjere da branim idiota, i da je legalno, to sto predlazes ne bi bilo rjesenje ni za sta. Opet bi se kola slomila na penzioneru koji nije platio racun za grijanje, a ne na Spahovicima.
- jasib
#54830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- ZonFon
#54831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na Skenderiji kod tolejbuske stanice (teta razapeta) su to rijesili postavljanjem one mreže za papke i vise niko ne prelazi cestu mimo pjesackog. Mreze vise nema li su papci naucili. Nadam se da ce i opstina NG isto to uraditi na onom potezu od Fahdove do raskrsnice za VP.Laplace wrote: ↑18/02/2022 09:31 Prije nekoliko godina mi je pričao kolega kako su u USA tako prelazili cestu, van pješačkog jer im je bliže. Dva puta ih policija opominjala, objašnjavali im kako ugrožavaju i sebe i druge i kako blizu imaju pješački prelaz, gdje mogu bezbjedno preći cestu. Treći put ih dočekali specijalci, povalili metodom čizma na glavu i u pritvor. Valjda su onda shvatili.
Ergo, u uređenim državama brzo shvate da našim ljudima ne vrijedi objašnjavati (doduše, vjerovatno je tu bilo više arapskih džematlija, ali njima još manje vrijedi objašnjavati).
- tramvajtrojka
#54832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
samo onu panel zelenu ogradu postaviti u visini od metar al kakvi smo to bi izdrzalo sedmicu i neko bi je skinuo da moze opet prolazitiZonFon wrote: ↑18/02/2022 10:01Na Skenderiji kod tolejbuske stanice (teta razapeta) su to rijesili postavljanjem one mreže za papke i vise niko ne prelazi cestu mimo pjesackog. Mreze vise nema li su papci naucili. Nadam se da ce i opstina NG isto to uraditi na onom potezu od Fahdove do raskrsnice za VP.Laplace wrote: ↑18/02/2022 09:31 Prije nekoliko godina mi je pričao kolega kako su u USA tako prelazili cestu, van pješačkog jer im je bliže. Dva puta ih policija opominjala, objašnjavali im kako ugrožavaju i sebe i druge i kako blizu imaju pješački prelaz, gdje mogu bezbjedno preći cestu. Treći put ih dočekali specijalci, povalili metodom čizma na glavu i u pritvor. Valjda su onda shvatili.
eno pothodnika na stupu i svakodnevnih scena kako papni preko blata galopiraju
- Laplace
#54833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naši genijalci probiju ogradu pored autoputa da bi pješice prelazili preko šest traka komšiji na kafu.tramvajtrojka wrote: ↑18/02/2022 10:09samo onu panel zelenu ogradu postaviti u visini od metar al kakvi smo to bi izdrzalo sedmicu i neko bi je skinuo da moze opet prolazitiZonFon wrote: ↑18/02/2022 10:01
Na Skenderiji kod tolejbuske stanice (teta razapeta) su to rijesili postavljanjem one mreže za papke i vise niko ne prelazi cestu mimo pjesackog. Mreze vise nema li su papci naucili. Nadam se da ce i opstina NG isto to uraditi na onom potezu od Fahdove do raskrsnice za VP.
eno pothodnika na stupu i svakodnevnih scena kako papni preko blata galopiraju![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da...to gledam ponekad dok cekam vlak na ilidzi
Zene djeca starci preko brze ceste
A potputnjak je 500 metara nize
Al barem da zure negdje nego nastave lagano
Zene djeca starci preko brze ceste
A potputnjak je 500 metara nize
Al barem da zure negdje nego nastave lagano
-
Trappist
#54835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Sinoć u centru Sarajeva opljačkan muškarac, otet mu laptop, mobitel i novčanik"
Ovo je samo jedan od slucajeva, jer ostali ili ne dodju do policije ili do medija. Koji se k desava ? Prodavnice manje sve zakljucavaju u 6 sati i prvo te pogledaju pa te onda puste da udjes jer su u strahu od pljacki...
Ovo je samo jedan od slucajeva, jer ostali ili ne dodju do policije ili do medija. Koji se k desava ? Prodavnice manje sve zakljucavaju u 6 sati i prvo te pogledaju pa te onda puste da udjes jer su u strahu od pljacki...
-
zigson
#54836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ne izmisljaj bgtTrappist wrote: ↑18/02/2022 11:37 "Sinoć u centru Sarajeva opljačkan muškarac, otet mu laptop, mobitel i novčanik"
- reboot
#54837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sad, ne bih rekao da laže, možda ne sve, ali npr znam primjer na APu, doduše AP jezigson wrote: ↑18/02/2022 11:41Ma ne izmisljaj bgtTrappist wrote: ↑18/02/2022 11:37 "Sinoć u centru Sarajeva opljačkan muškarac, otet mu laptop, mobitel i novčanik"
-
zigson
-
Trappist
#54839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa hajd prohodaj malo oko 7 po manjim prodavnicama tipa amko, bazar i slicno gdje zene vecinom rade pa ces sam vidjeti.zigson wrote: ↑18/02/2022 11:41Ma ne izmisljaj bgtTrappist wrote: ↑18/02/2022 11:37 "Sinoć u centru Sarajeva opljačkan muškarac, otet mu laptop, mobitel i novčanik"
- Haris.ba
#54840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onaj Konzum na Alipasinom (koja je ono faza, pored one zgrade gdje je Hetig?) dozivljaj. Onaj strah prodavacica kada mi otkljucavaju i gledaju u oci pokusavajuci skontati hocu li ih opljackati.
-
BiBi911
#54841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Envera sehovica konzum u 18h zakljucaju, moras pozvonit da te puste...zigson wrote: ↑18/02/2022 11:41Ma ne izmisljaj bgtTrappist wrote: ↑18/02/2022 11:37 "Sinoć u centru Sarajeva opljačkan muškarac, otet mu laptop, mobitel i novčanik"
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#54842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A aneksu amko isto radio pa su nabavili zastitara
Apoteka isto
Apoteka isto
-
Trappist
#54843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Dežurna služba Treće PU u Sarajevu jučer je u 17:55 sati obaviještena da je u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Konzum”."
Ma sad ce onaj genijalac reci nije ovo istina, izmisljam... U 6 popodne pljackaju prodavnicu
Ma sad ce onaj genijalac reci nije ovo istina, izmisljam... U 6 popodne pljackaju prodavnicu
- Edin H.
#54844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa koliko puta je ovaj Konzum opljačkan?Trappist wrote: ↑18/02/2022 11:59 "Dežurna služba Treće PU u Sarajevu jučer je u 17:55 sati obaviještena da je u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Konzum”."
Ma sad ce onaj genijalac reci nije ovo istina, izmisljam... U 6 popodne pljackaju prodavnicu![]()
Njima treba neko ozbiljno obezbjeđenje.
- Dr. Kuca
#54846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Po grbavici, dobrinji takodjer. Momci se ne krecu, pa kontaju sve holivudski film.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#54847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni žena radi na AP u Astri iza Pennija, od prošle nedelje su na udaru nekih narkomana.
Zaključavaju radnju, kupio sam im pepper sprej objema.
Zaključavaju radnju, kupio sam im pepper sprej objema.
- auspuhc
#54848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve vise mladih ili napusta zemlju ili se okrece kriminalu. Do posla se tesko dolazi ako nemas veze, a i kada do istoga dodju rade za neku mizeriju. Jos uzmi u obzir ovaj trenutni rast cijena.
- dječak sa šibicama
#54849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod nas u mahali, jedno vrijeme su zakljucavali granape sa prvim mrakom, imali i zastitare unutra, ali vec par godina nije praksa. Ne zakljucavaju, otvoreno do 22h mozes uci bez problema, nerijetko nema nikoga za kasom odu tamo iza.
Valjda ih vise ne pljackaju, do nove prilike
Valjda ih vise ne pljackaju, do nove prilike
-
Naslovnica
#54850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meščini da je primirilo kod nas u B-Fazi od kada je pao Sabahudin lepi Rizvić i od kada je zatvorila ona skalamerija/rupčaga na trgu. Još da je hoće porušiti, ne znam šta se čeka.

Još uvijek na pultu lokalnog Konzuma stoji trag od satare kojom je strašio radnice i pljačkao.
Znači, živi(o) je 20m od prodavnice i pljačkao.

Još uvijek na pultu lokalnog Konzuma stoji trag od satare kojom je strašio radnice i pljačkao.
Znači, živi(o) je 20m od prodavnice i pljačkao.