licna karta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sarajlija_11

#26 Re: licna karta

Post by sarajlija_11 »

Prepolovila mi se licna karta, koliko je cijena da novu izvadim, cuo sam price od 20 do 40 KM, treba mi tacna cijena i dokumentacija jel potrebna neka?
Koliko se sada ceka 15-ak dana ili?
Jel potrebno donijeti shebanu licnu ili nije?
:x
kokuz_sa

#27 Re: novi pasos

Post by kokuz_sa »

Jedan001 wrote:a sta je sa pasosem koliko hitno se moze dobiti... treba mi odmah
cim je hitno mora da je nesto bitno !!! :oops:
zna li ko ?!
redovna procedura-200KM=24h
ako imas koga poznatog i stelu
onda je 30min

ja gledao dodje neki mrcina sa nekom djevojkom..zovnu na salteru nekog lika preda cura papire i sve i pita kad ce biti gotov..kaze pricekajte 30min..mi ko budale cekali u redu da dodjemo da predamo kad dodje cura nakon 30min potpisa se dobi pasos i ode sva sretna
shambho

#28 Re: licna karta

Post by shambho »

sarajlija_11 wrote:Prepolovila mi se licna karta, koliko je cijena da novu izvadim, cuo sam price od 20 do 40 KM, treba mi tacna cijena i dokumentacija jel potrebna neka?
I mene zanima izgubila sam svoju izgleda.. Ako zna neko..
NekoIzMase

#29 Re: licna karta

Post by NekoIzMase »

sarajlija_11 wrote:Prepolovila mi se licna karta, koliko je cijena da novu izvadim, cuo sam price od 20 do 40 KM, treba mi tacna cijena i dokumentacija jel potrebna neka?
Pošto sam mjenjao ličnu kartu prije 2 mjeseca iz iskustva ti mogu reći da je za zamjenu lične karte potrebna stara lična karta na uvid (u kakvom god stanju da je) i uplatnica na iznos od 10 KM.

Novu ličnu kartu možeš podići nakon 14 dana.
ljubicasti limun

#30 Re: licna karta

Post by ljubicasti limun »

Provjeravam status zahtjeva za licnu na stranici IDDEE i stoji da za taj zahtjev nema podataka. Sta bi to moglo znaciti?
Licna je danas trebala biti gotova, ali su mi rekli da ce biti tek u pon. ili utorak. :-) Sve kompliciraju.
crveni_makovi

#31 Re: licna karta

Post by crveni_makovi »

ljubicasti limun wrote: 18/02/2022 09:59 Provjeravam status zahtjeva za licnu na stranici IDDEE i stoji da za taj zahtjev nema podataka. Sta bi to moglo znaciti?
Licna je danas trebala biti gotova, ali su mi rekli da ce biti tek u pon. ili utorak. :-) Sve kompliciraju.
Ne znam za iskustva drugih, ali mene svaki put kad idem u službu u mjestu gdje predajem nešto vezano za ličnu ili pasoš spopadne želja da ih sve intervjuišem, da mi daju detalje o svom radu i da im ja fino osmislim nove natpise koji bi bili informativni i jednostavni za praćenje za brojne jadnike poput mene i one u mnogo gorem stanju od mene da ljudima bude jasno kakvo je tu radno vrijeme, za kojim šalterom mogu dobiti koje usluge.
Mogu se zakleti da im već najmanje sedam godina stoje isti ofucani natpisi nasumično zakačeni po staklima ispred šaltera a ni na jednom ne piše ništa konkretno. Imaju kao tri šaltera, jedan za CIPS i lične, drugi za vozačke a treći za pasoše. Međutim, u zadnje vrijeme kadgod sam išla tvrde da se za svakim šalterom dobijaju iste usluge a kad dođeš na red kažu ti nije ovaj šalter. Nemaju nikakav osjećaj za uslužnost. Zna se desiti da stojiš isped šaltera po 15 minuta dok iskusnija službenica obučava nekog novog radnika i nema šanse da će podići glavu i pogledati prema ljudima koji čekaju iako je pokušavaju zovnuti makar da im objasni gdje da (ne)čekaju. Kažu svaki put da će nazvati kad bude gotov dokument i naravno nikada ne nazovu. Više puta mi se desilo da odem po dokument i da je gotov a da ga ne mogu podići jer im padne sistem i ne mogu mi službeno izdati dokument.
no_sikiriki

#32 Re: licna karta

Post by no_sikiriki »

Uskoro mi ističe lična karta, zna li ko šta je potrebno za novu?
ljubicasti limun

#33 Re: licna karta

@crveni_makovi

jedna od najvecih gluposti je kupovina takse na skroooz drugom mjestu. recimo 400 m od CIPS-a. ali evo, danas skoro nikom nisu izdali licnu, a rekli su da se danas dodje.

@no_sikiriki

stara licna, ZK izvadak, ako si vlasnica stana, tj. dokaz da smijes boraviti na toj adresi, rodni list, uvjerenje o drzavljanstvu. za one koji mijenjaju prezime i vjencani list. ja sam to sve bila prikupila, a kad sam predavala, samo mi je uzela v. list i zk izvadak.
arthur_spooner

#34 Re: licna karta

Post by arthur_spooner »

Gdje se predaje za vadjenje prve licne? Cips ili mup?
Pretpostavljam da je cips…ali me zanima treba li sta ici u mup ili se sve zavrsi u cipsu?
konoplja

#35 Re: licna karta

Post by konoplja »

Mozemo li mi koji smo u meduvremenu napustili drzavu da novu licnu izvadimo?
stubrijez

#36 Re: licna karta

Post by stubrijez »

cyprus wrote: 13/02/2011 12:44 Pitaš u cipsu :-D Relevantniji su nego forum
:lol: :lol: :lol: :lol:
ljubicasti limun

#37 Re: licna karta

konoplja wrote: 21/02/2022 13:21 Mozemo li mi koji smo u meduvremenu napustili drzavu da novu licnu izvadimo?
Jel jos uvijek bh drzavljanstvo? Ako se imas gdje prijaviti, onda da.
konoplja

#38 Re: licna karta

Post by konoplja »

ljubicasti limun wrote: 21/02/2022 15:00
konoplja wrote: 21/02/2022 13:21 Mozemo li mi koji smo u meduvremenu napustili drzavu da novu licnu izvadimo?
Jel jos uvijek bh drzavljanstvo? Ako se imas gdje prijaviti, onda da.
Super! Hvala.
kica

#39 Re: licna karta

Post by kica »

Napraviti "fiktivnu adresu" nije problem ako imate nekog od prijatelja, rodbine, poznanika koji su voljni dati saglasnost da ste kod njih na adresi.

Ili ako imate svoju nekretninu.
Post Reply