Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Dr. Kuca

#29326 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr. Kuca »

Naravno da se nema rezervi, niti se razmisljalo. Vjecito nespremni, od poslije rata.
Prpa.ba

#29327 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Ne znam sto treba siriti okolo pricu, isto kao da je biolosko-politicki imperativ da neko nekog voli. Kladanjac hoce pare sebi, ja hocu pare sebi. Rjesenje je da se nadjemo negdje na sredini i cao. S obzirom da je Bog stvorio svijet uz zakone akcije i reakcije, kao i zadrzanja materije u izolovanom sistemu (para u ekonomiji), sada je Kladanjac malo zagrabio sebi, zato ce Sarajlija malo smanjiti previsoke benefite koje je dijelio do sada (izmedju ostalih, i Kladanjcima) i idemo dalje. :mrgreen:
Škobo Habu

#29328 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 18/02/2022 08:42

Sve pet.

But, nije li se ovdje još tamo na počecima priče o nekad šestorci a sada trojci pričalo o promjeni paradigme. I gdje ti vidiš unutar ove problematike promjenu paradigme. Je li se Muji iz Kladnja pokazuje da Srajevo ima širinu i brine o ostalim. Zar zaista nakon postova koji se pojavljuju na ovim stranicama misliš da Mujo iz Kladnja može promieniti percepciju. I nemoj me goniti da citiram šta je sve ovdje napisano. Mogao si pročitati

Al hajde, ovo je fourm (iako makar djelimično može pokazati smjer razmišljanja pučanstva)njemu se može oprostiti...ali ovdje su najviši predstavnici političkih stranaka koje navodno mijenjaju paradigmu, stali na stranu sarajevskog kantona. Zbog čega, zbog sebičnih partikularnih interesa, što stranačkih što ličnih.....bez imalo želje da se pokuša strateški razmišljati što između ostalog podrazumjeva i mijenjanje percepcije više puta spomenutog Muje iz Kladnja.

Mada, ruku na srce, Mujo ima i bolju percepciju Sarajeva od onog što je zaslužio, Mujo kada mu dođe prijatelj iz inostranstva povede prijatelja u sarajevo i puno mu je srce što mu ima šta pokazati......nekako osjeća da je i to njegovo.....bez obzira što mu ovi (tj.ono koji sebe zovu sarajlijama) stalno viču, iš, iš,iš
Moraš znati jednu stvar: Mujo iz Kladnja je prirodno naslonjen na Tuzlu, tako da će on u konkretnom slučaju prvo forsirati Tuzlu, pa tek Sarajevo.

Kod nas je dosta jaka ta regionalna pripadnost, ne samo u ekonomskom smislu, već i u socijalnom.

Teško će neki Mujo u Sarajevu znati naći Državnu bolnicu ili CUM, kao što to zna neko iz Olova, Kiseljaka ili Visokog, baš kao što neko iz nabrojanih opština i gradova teško da zna gdje Plava bolnica u Tuzli ili slično.
HD_2015

#29329 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by HD_2015 »

Je li se Muji iz Kladnja pokazuje da Srajevo ima širinu i brine o ostalim. Zar zaista nakon postova koji se pojavljuju na ovim stranicama misliš da Mujo iz Kladnja može promieniti percepciju.
Sarajevo kao adminstrativni centar FBiH i BiH treba da brine o Muji iz Kladnja. Znači, institucije Federacije i Države treba da brinu o njemu. Kanton Sarajevo nema ništa sa Mujom iz Kladnja i neka o njemu brine Tuzla, kao adminstrativni centar TK.
palermo

#29330 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 18/02/2022 08:49 Ne znam sto treba siriti okolo pricu, isto kao da je biolosko-politicki imperativ da neko nekog voli. Kladanjac hoce pare sebi, ja hocu pare sebi. Rjesenje je da se nadjemo negdje na sredini i cao. S obzirom da je Bog stvorio svijet uz zakone akcije i reakcije, kao i zadrzanja materije u izolovanom sistemu (para u ekonomiji), sada je Kladanjac malo zagrabio sebi, zato ce Sarajlija malo smanjiti previsoke benefite koje je dijelio do sada (izmedju ostalih, i Kladanjcima) i idemo dalje. :mrgreen:
he :D mislim da je to pomalo i pogrešna premisa.....

ono, nema šta biti važan Kladanj, možemo mi i bez njega.......a to nije tačno....

Bez Kladnja nema države Bosne i Hercegovine, bez Kladnja nema ni glavnog tarad Bosne i Hercegovine (jer nema Bosne i Hercegovine) , bez statusa glavnog grada nema ni ambasada, USAID-ova, SIDA i sličnih u Sarajevu, bez Kladnja nema ni radne snage i to one koja donosi novu energiju.....bez Kladnja....

tako da....premisa je pogrešna
drug_profi

#29331 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

kluz franjo wrote: 18/02/2022 01:35
drug_profi wrote: 18/02/2022 01:25

Koliko ja znam porezi na nekretnine pripadaju trezoru kantona. Ja uplacujem tom korisniku.
Kao što rekoh, znamo se kao forumaši.
I još samo da se raspitaš po kojem, čijem zakonu ti to uplaćuješ tom korisniku...?
Samo da konstatujem.
Ti ostaješ pri tezi, da ako ti ja "'nako" uzmem 10% tvojih kućnih prihoda, da je to OK.
Ti ćeš to 'nako "namaći" i da je sve to 'nako opušteno?
Hajmo ovako:
Oporezivanje imovine nije regulisano na entitetskom nivou u FBiH, nego je uređeno zakonima u svakom od deset kantona. Prema kantonalnim zakonima oporezuju se imovina, vikendice, poslovne prostorije, stanovi koji se izdaju pod zakup, garaže, motorna vozila, letjelice i plovni objekti. Porez na imovinu se plaća na godišnjem nivou po kvadratnom metru.
Kantoni su samostalni kod određivanja visine poreza tako da postoji i različita praksa raspodjele ovih prihoda. Neki kantoni dijele prihod sa općinama dok u drugim sav prihod se raspodjeljuje općinama.
Drugo, nisam osoba koja ce dramiti oko stvari na koje vise nemam uticaj, vec cu gledati kako da se prilagodim. Tako se postavljam i prema novom ponderu. Svijet je nepošten, to zna svaka odrasla osoba. Idemo dalje. Rebalans se uradi. Skine se pomalo tamo, vamo, eventualno uradi prodaja neke imovine koja nema prespektivu i sl.
Povrh svega priča nije još gotova. Postoji ustavni sud i postoji greška u koracima gdje je, kako Fadil i Milka rekoše, zakon neprovodiv.
Ja od početka mislim da je i cilj kompletne priče predizborna kampanja i navlačenje na tanak led, te sukob Sarajeva sa ostatkom federacije. Zakon je projektovan da propadne u nekoj instanci.
palermo

#29332 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 18/02/2022 08:51

Sve pet.

But, nije li se ovdje još tamo na počecima priče o nekad šestorci a sada trojci pričalo o promjeni paradigme. I gdje ti vidiš unutar ove problematike promjenu paradigme. Je li se Muji iz Kladnja pokazuje da Srajevo ima širinu i brine o ostalim. Zar zaista nakon postova koji se pojavljuju na ovim stranicama misliš da Mujo iz Kladnja može promieniti percepciju. I nemoj me goniti da citiram šta je sve ovdje napisano. Mogao si pročitati

Al hajde, ovo je fourm (iako makar djelimično može pokazati smjer razmišljanja pučanstva)njemu se može oprostiti...ali ovdje su najviši predstavnici političkih stranaka koje navodno mijenjaju paradigmu, stali na stranu sarajevskog kantona. Zbog čega, zbog sebičnih partikularnih interesa, što stranačkih što ličnih.....bez imalo želje da se pokuša strateški razmišljati što između ostalog podrazumjeva i mijenjanje percepcije više puta spomenutog Muje iz Kladnja.

Mada, ruku na srce, Mujo ima i bolju percepciju Sarajeva od onog što je zaslužio, Mujo kada mu dođe prijatelj iz inostranstva povede prijatelja u sarajevo i puno mu je srce što mu ima šta pokazati......nekako osjeća da je i to njegovo.....bez obzira što mu ovi (tj.ono koji sebe zovu sarajlijama) stalno viču, iš, iš,iš
Moraš znati jednu stvar: Mujo iz Kladnja je prirodno naslonjen na Tuzlu, tako da će on u konkretnom slučaju prvo forsirati Tuzlu, pa tek Sarajevo.

Kod nas je dosta jaka ta regionalna pripadnost, ne samo u ekonomskom smislu, već i u socijalnom.

Teško će neki Mujo u Sarajevu znati naći Državnu bolnicu ili CUM, kao što to zna neko iz Olova, Kiseljaka ili Visokog, baš kao što neko iz nabrojanih opština i gradova teško da zna gdje Plava bolnica u Tuzli ili slično.
Opet, sve pet....

Ali, Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i u njemu stoluju stranke koje bi mijenjale ovo društvo. Bosanskohercegovačko društvo. Zaista misliš da način na koji reaguju stranke trojke jeste pravi način (govorim o ovom konkretnom slučaju, ne ulzaim u širu priču) mijenjanja bosanskohercegovačkog društva.
Haris.ba

#29333 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 18/02/2022 08:56 Povrh svega priča nije još gotova. Postoji ustavni sud i postoji greška u koracima gdje je, kako Fadil i Milka rekoše, zakon neprovodiv.
Je li ti vjerujes Fadilu i Jelki?

Zakon je provodiv. Samo nece sada odmah biti rasporedjene pare, vec od slijedece godine.
palermo wrote: 18/02/2022 08:59
Opet, sve pet....

Ali, Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i u njemu stoluju stranke koje bi mijenjale ovo društvo. Bosanskohercegovačko društvo. Zaista misliš da način na koji reaguju stranke trojke jeste pravi način (govorim o ovom konkretnom slučaju, ne ulzaim u širu priču) mijenjanja bosanskohercegovačkog društva.
Kakve veze budzet kantona ima veze sa budzetom grada Sarajevo? GRAD je glavni GRAD.
drug_profi

#29334 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Haris.ba wrote: 18/02/2022 08:59
drug_profi wrote: 18/02/2022 08:56 Povrh svega priča nije još gotova. Postoji ustavni sud i postoji greška u koracima gdje je, kako Fadil i Milka rekoše, zakon neprovodiv.

Zakon je provodiv. Samo nece sada odmah biti rasporedjene pare, vec od slijedece godine.
Ne vjerujem njima pogotovo, ali je indikativno da su bili protiv, a po svemu imaju interes da taj zakon prođe, pa mi je onda logičnije da postoji realan problem provodivosti.
Haris.ba

#29335 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 18/02/2022 09:01 Ne vjerujem njima pogotovo, ali je indikativno da su bili protiv, a po svemu imaju interes da taj zakon prođe, pa mi je onda logičnije da postoji realan problem provodivosti
Cuo sam najave politicara da ce sada rebalans budzeta raditi. Misle evo odmah 20 milki u budzet.

Tek od slijedece fiskalne godine.

To o cemu Jelkica i Fadil trune je da im je nejasno od kada primijeniti zakon. A u biti je jednostavno.
palermo

#29336 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

Haris.ba wrote: 18/02/2022 08:59

Opet, sve pet....

Kakve veze budzet kantona ima veze sa budzetom grada Sarajevo? GRAD je glavni GRAD.
Ok.....al to ne bi trebao reći meni, nego ovima iz NiP-a, NS-a, tj, glavnim ljudima iz ovih stranaka IDini, Forti) .....osim ako im zaista nije strateško opredjeljenje biti stranka srajevskog kruga trojke....u tom slučaju ima smisla..
Haris.ba

#29337 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 18/02/2022 09:17 Ok.....al to ne bi trebao reći meni, nego ovima iz NiP-a, NS-a, tj, glavnim ljudima iz ovih stranaka IDini, Forti) .....osim ako im zaista nije strateško opredjeljenje biti stranka srajevskog kruga trojke....u tom slučaju ima smisla..
Da.im objasnim razliku izmedju kantona i grada?
madner

#29338 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

To sada problem sto se ljudi ljute sto se otima porez, a ne sto se otima.

Izlazak iz Federacije je sasvim validan odgovor, KS je opljackan od drugih kantona ali ima pravo da izadje iz te nepravedne zajednice.
palermo

#29339 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

Haris.ba wrote: 18/02/2022 09:20
palermo wrote: 18/02/2022 09:17 Ok.....al to ne bi trebao reći meni, nego ovima iz NiP-a, NS-a, tj, glavnim ljudima iz ovih stranaka IDini, Forti) .....osim ako im zaista nije strateško opredjeljenje biti stranka srajevskog kruga trojke....u tom slučaju ima smisla..
Da.im objasnim razliku izmedju kantona i grada?
Između države (u ovom kontekstu grada) i kantona. Ahaaa
Škobo Habu

#29340 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

Opet, sve pet....

Indikativno je da je neko pitanje pondera za kanton Sarajevo izvukao na sunce baš sada?

Je l' mogao jurišnik Komić i slični njemu to pitanje postaviti i prije deset godina? Zašto nije? Ko mu je branio?
palermo

#29341 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 18/02/2022 09:54
Opet, sve pet....

Indikativno je da je neko pitanje pondera za kanton Sarajevo izvukao na sunce baš sada?

Je l' mogao jurišnik Komić i slični njemu to pitanje postaviti i prije deset godina? Zašto nije? Ko mu je branio?
nema tu šta biti indikativno. Jasno je da je SDA , Komšić , ovaj onaj...ovo izvukao na površinu zbog kratkoročnih političkih interesa iliti jeftinog politikanstva.
Moje pitanje je, zašto stranke trojke su pristale na ovu igru, i zašto su ovo izdigle na nivo Mi (Kanton Sarajevo) protiv anamo njih ostatak Federacije) šaljući poruku svima drugima da su oni SDA i ništa drugo.
A ja recimo mislim, da je uz ,malo promišljenosti, ovo mogao biti politički zicer trojke, kojem će dokazati da im granica razmiščljanja ne završava stupskoj petlji i da razmišljaju i o drugima, a da pritom ništa bitno ne izgube ni u Sarajevu. tj sarajevskom kantonu. I time da otvore prostor i jačem djelovanju u drugim dijelovima Federacije.

Ali oni su se takođe opredijelili za jeftino politikanstvo, da li zato što drugačije ne znaju ili su stvarno odlučili da im je domet djelovanja stupska petlja, zaista ne znam. U konačnici, nije ni važno
Pandakonda

#29342 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Pandakonda »

Pandakonda wrote: 17/02/2022 23:20

Slazem se da je medijska masinerija uradila svoje ali Mujo tako misli jer je to nacin na koji politicari vode politiku. To je stvar svake drzave da ce uvijek biti animozitet između glavnog grada i ostalih mjesta jer ce politicari radi glasova podgrijavati atmosferu i krivicu prebacivati na to vece mjesto umjesto da pogledaju sta oni sami rade. Ovo posebno vazi za BiH gdje ce svaki lopov ala Zilidzic radije kriviti Sarajevo umjesto da se pita sta je to SDA uradila da ljudima bude bolje.

I to je prisutno i na lokalnom nivou da tipa neko iz Tuzle naziva dosljom osobu iz Živinica i da ga posmatra cudnije nego nekog Tuzlaka. Nazalost SDA je svojom politikom uspjeha da zavadi vecinu regija u BiH (pogotovo tuzlu koja je crvena) i nije ni cudo sto vecina ostalih regija Sarajevo više posmatra kao macehu a ne kao svoj glavni grad. A tome naravno i ne pomazu same Sarajlije, koje priznat cu i sam sam ponekad takav, koje su odvojene od stvarnosti nekih drugih krajeva i nisu bas zainteresovane za njihove potrebe. Najbolji primjer je bio vezano za migrante gdje su ljudi haos pravili po krajini od pljacki, napada, ubistava itd. a iz Sarajeva se od raznih NGO slala poruka kako se eto treba bolje ophoditi prema izbjeglicama.

Ja sam svjestan toga da svaki kanton ima svoju vlast i da ti ljudi sami sebi kroje sudbinu, ali prosjecan Mujo nije svjestan toga i on ce na Sarajevo gledati kao neku zatvorenu zajednicu gdje ljude iz Sarajeva nista ne zanima mimo vlastitog grada a onda kao prodaju pricu o drzavnosti. SDA je ovome najvise kumovala jer su sve pare pokrali sebi i nisu trunke ulozili u bilo koju sredinu i onda su majstorski to svalili na Sarajevo. Treba napomenuti da i samo Sarajevo nije imalo ovakve politike dok nova vlast nije dosla. Kako je moguce da u proslim godinama sa istim budzetom nije bilo para za porodilje, nabavku nove policijske opreme itd. ? SDA je opustosila sve je sto stigla i sada vise nema sta izgubiti pa lupa ko maksim po diviziji da na bilo kakav nacin prikupi glasove ovakvim potezima. Oni su se od zadnjeg pada vlade oprostili od Sarajeva i sada ce raditi sta god mogu da zagorcaju zivot samom kantonu.
Sve pet.

Paradigma se jeste promijenila jer SDA uopste nije pricala o ovome problemu vezano za raspodjelu javnih sredstava. Nego su se sada sjetili kad su izgubili vlast. Trojka je otvoreno izasla i rekla da postoji problem sa raspodjelom prihoda ali taj problem nisu ponderi ili brojevi nego kriteriji po kojima se kantonima daju pare. Niko iz Trojke nije dosao i rekao "mi necemo da nikome dajemo pare i ne zelimo nikome pomagati" nego su vise puta otvoreno rekli da se treba pomoci slabijim kantonima ali kroz skroz nove kriterije. Samo što taj novi zakon nikada ne bi prosao jer bi najveci gubitnici bili kantoni gdje HDZ vodi glavnu rijec i takav zakon nikada ne bi prosao jer bi to podrazumijevalo smanjenje sredstava za recimo kanton 10, ZHK itd. gdje ne postoje tolike inspekcije kao što postoje recimo u KS.

Sarajevo je pogtovo kroz novu vladu pokazalo da se brine o ostalima jer su u vrlo kratkom periodu odradili dosta stvari od kojih su samo neke izdvajanje novaca za srebrenicu, doniranje opreme i novaca za policiju BPK i jos mnoge stvari. A sam ministar finansija KS je rekao da se indirektnim putem preko 100 miliona godisnje prelije iz KS na ostale kantone. Sarajevo na nekim svojim fakultetima ima cak i posebne kvote za studente koje dolaze iz drugih gradova i daju posebne popuste i tolerisu dugovanja drugih kantona vezano za recimo studentske domove. Svi ste imali priliku vidjeti kako su domovi u losem stanju, ali jedan od razloga zasto je to tako je taj sto se KS nije vodio profitom, nego su svim studentima davali jeftine uslove da tu stanuju tokom studiranja i tolerisali su kasnjenje uplata drugih kantona vezano za subvencije tih studenata. Ovo je samo par primjera ali je Sarajevo itekako pokazalo velikodusnost i obzir za sve ostale regije i Mujo moze vjerovati suprotno samo zbog toga sto ga je neki politicar iz vlastitog kantona tako ubjedio. Iskreno ako gledamo zasto bi neki politicar iz Sarajeva se sad morao truditi da na sav glas objasnjava ljudima iz drugih kantona da se brinu o njima ?

Na forumu ima svakakvih ljudi ali vise mislim da su njihovi stavovi vise reakcija politika koje se desavaju nego sto tako misle. Niko rijeci nije rekao protiv nekoga iz drugog kantona sve dok neki nisu poceli slaviti i gurati prst u nos sarajevu kako su im uzeli pare :-)
palermo

#29343 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

Pandakonda wrote: 18/02/2022 12:29
Iskreno ako gledamo zasto bi neki politicar iz Sarajeva se sad morao truditi da na sav glas objasnjava ljudima iz drugih kantona da se brinu o njima ?
Apsolutno.

U tome i jeste poenta. Trebaš se odlučiti da li si sarajevski političar ili si bosanskohercegovački političar. Posebno, ovi što vode stranke

Editi: zapravo, možda su i odlučili, pa je onda ovo što ja pišem svakako besmisleno.....
kluz franjo

#29344 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

drug_profi wrote: 18/02/2022 08:56
kluz franjo wrote: 18/02/2022 01:35
Kao što rekoh, znamo se kao forumaši.
I još samo da se raspitaš po kojem, čijem zakonu ti to uplaćuješ tom korisniku...?
Samo da konstatujem.
Ti ostaješ pri tezi, da ako ti ja "'nako" uzmem 10% tvojih kućnih prihoda, da je to OK.
Ti ćeš to 'nako "namaći" i da je sve to 'nako opušteno?
Hajmo ovako:
Oporezivanje imovine nije regulisano na entitetskom nivou u FBiH, nego je uređeno zakonima u svakom od deset kantona. Prema kantonalnim zakonima oporezuju se imovina, vikendice, poslovne prostorije, stanovi koji se izdaju pod zakup, garaže, motorna vozila, letjelice i plovni objekti. Porez na imovinu se plaća na godišnjem nivou po kvadratnom metru.
Kantoni su samostalni kod određivanja visine poreza tako da postoji i različita praksa raspodjele ovih prihoda. Neki kantoni dijele prihod sa općinama dok u drugim sav prihod se raspodjeljuje općinama.
Drugo, nisam osoba koja ce dramiti oko stvari na koje vise nemam uticaj, vec cu gledati kako da se prilagodim. Tako se postavljam i prema novom ponderu. Svijet je nepošten, to zna svaka odrasla osoba. Idemo dalje. Rebalans se uradi. Skine se pomalo tamo, vamo, eventualno uradi prodaja neke imovine koja nema prespektivu i sl.
Povrh svega priča nije još gotova. Postoji ustavni sud i postoji greška u koracima gdje je, kako Fadil i Milka rekoše, zakon neprovodiv.
Ja od početka mislim da je i cilj kompletne priče predizborna kampanja i navlačenje na tanak led, te sukob Sarajeva sa ostatkom federacije. Zakon je projektovan da propadne u nekoj instanci.
Ako govorimo o istom porezu...
Porez na imovinu pripada, i to: 60% Kantonu, a 40% op}ini.
(2) Visina poreza utvr|uje se op}inskim propisom koje }e op}ine donijeti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona.
U budzetu KS za 2022 je planiran prihod od cca. 12 mio po ovom osnovu.
Sve općine bi dakle morale podići stopu poreza za 100% da bi se prikupilo dodatnih 12 mio.

Da se vratimo na početak. Ne može niko samo tako "namaći" gubitak budžetskih prihoda od 10-ak posto.
Uglavnom će biti rezovi.
drug_profi

#29345 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ma ne moraju dici stopu uopste. Ne razumijes. Trebaju samo poceti oporezivati.
U mom haustoru (starogradnja) 38 stanova. Po spisku EV u njima zivi samo 21 EV. 17 ih je u posjedu ljudi koji zive na drugim adresama, a neprekidno srećeš nove face po haustoru i liftu.
od tih 17 ja ne vjerujem da iko ima valjan ugovor i da se placa porez.
E sad skontaj koliko je u novogradnjama, Tibrama, Menaderima, itd. stanova koji su kupljeni smao da i se rentali, a niko porez ne placa ni na imovinu, ni na prihod od iznajmljivanja.
agnostic_front

#29346 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by agnostic_front »

Evo krenule trole iz Bjelorusije. :thumbup: :bih:
Valjda nece preko Ukrajine.
pepeljara

#29347 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pepeljara »

agnostic_front wrote: 18/02/2022 16:46 Evo krenule trole iz Bjelorusije. :thumbup: :bih:
Valjda nece preko Ukrajine.
DA nece biti radioaktivne jer prijete nuklearnim naoruzanjem.
NediM17

#29348 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by NediM17 »

'dje su "trajvani", sta je s njihA?
Logovan

#29349 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Logovan »

Prpa.ba

#29350 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 18/02/2022 12:43 Apsolutno.

U tome i jeste poenta. Trebaš se odlučiti da li si sarajevski političar ili si bosanskohercegovački političar. Posebno, ovi što vode stranke

Editi: zapravo, možda su i odlučili, pa je onda ovo što ja pišem svakako besmisleno.....
Ih, pa ovom logikom bi neko zloban mogao zakljuciti da Salko Zildzic (SDA) nije bosanskohercegovacki, nego tuzlanski politicar. :mrgreen:
Locked