Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
-
Kayfano
#1 Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
Dobar dan svima! Napisat ću putem Google prevodioca, jer govorim samo ruski i engleski, mislim da ćete razumjeti. Ispričaću ti svoju priču. Davno, 1983, imao sam operaciju u gradu Kurgan, ovo je Sibir gdje je veoma hladno-30-40. Došli smo tamo sa Kavkaza. takođe za operaciju. Tamo je svjetski poznati ortopedske profesor Ilizarov, bio je ogroman klinici gde ljudi je došao da izvede predstavu operacije iz cijelog svijeta. Tada sam imao 11 godina (1983) bio sam sa mamom. Tamo sam upoznao djevojčicu iz Jugoslavije po imenu Tiana. Takođe je imala operaciju na nozi. Postali smo prijatelji i naši roditelji i prijatelji tamo, onda nakon operacije, svi smo otišli kući, oni su Jugoslavija, a mi za sebe. Moji roditelji i oni pisali su pisma jedni drugima, slali fotografije i pakete jedni drugima. Mi smo Armenci, ali smo živjeli u Azerbejdžanu, kada je armenski-azerbejdžanski sukob počeo 1987.godine, preselili smo se u Rusiju, a naša veza je prekinuta. Bili su veoma ljubazni ljudi, zvali su se Grubishich Predrag njena supruga Ivanka, kćerka se zvala Tiana, tu je bio i mali sin Tibor. Živjeli su u Gradu Mostaru, za koji razumijem da je sada Bosna? njihova pisma su došla iz ovog grada. Kasnije ću vam pokazati njihove fotografije i pisma. Zaista bih volio znati kako žive,jesu li živi i dobro? Kako je ispala njihova sudbina? Zaista bih ih želio pronaći, hvala Bogu da je sa mnom sve u redu, 50 godina uskoro dolazi, velika djeca. Već dugo tražim Bosanski forum, ali pronašao sam samo ovaj. Nadam se da postoji neko iz ovog grada. Iskreno, Spartak Baghdasaryan Rusija. Pazite na sebe i svoje najmilije…
- stubrijez
#2 Re: Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
... hmmm Armenci? Sumnjam da bi translate napravio tu gresku. To samo novinari klixa pisu tako.
-
YouAreMyDestiny
#3 Re: Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
Imaš na fb grupu, u kojoj traže ljude iz ex yu i dosta ih nađu.
https://www.facebook.com/groups/pokidaneveze/?ref=share
https://www.facebook.com/groups/pokidaneveze/?ref=share
- jasib
#4 Re: Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
Nemoj slati fotografije i pisma, to je privatno, i protivi se pravilima ovog ForumaKayfano wrote: ↑18/02/2022 09:45 Dobar dan svima! Napisat ću putem Google prevodioca, jer govorim samo ruski i engleski, mislim da ćete razumjeti. Ispričaću ti svoju priču. Davno, 1983, imao sam operaciju u gradu Kurgan, ovo je Sibir gdje je veoma hladno-30-40. Došli smo tamo sa Kavkaza. takođe za operaciju. Tamo je svjetski poznati ortopedske profesor Ilizarov, bio je ogroman klinici gde ljudi je došao da izvede predstavu operacije iz cijelog svijeta. Tada sam imao 11 godina (1983) bio sam sa mamom. Tamo sam upoznao djevojčicu iz Jugoslavije po imenu Tiana. Takođe je imala operaciju na nozi. Postali smo prijatelji i naši roditelji i prijatelji tamo, onda nakon operacije, svi smo otišli kući, oni su Jugoslavija, a mi za sebe. Moji roditelji i oni pisali su pisma jedni drugima, slali fotografije i pakete jedni drugima. Mi smo Armenci, ali smo živjeli u Azerbejdžanu, kada je armenski-azerbejdžanski sukob počeo 1987.godine, preselili smo se u Rusiju, a naša veza je prekinuta. Bili su veoma ljubazni ljudi, zvali su se Grubishich Predrag njena supruga Ivanka, kćerka se zvala Tiana, tu je bio i mali sin Tibor. Živjeli su u Gradu Mostaru, za koji razumijem da je sada Bosna? njihova pisma su došla iz ovog grada. Kasnije ću vam pokazati njihove fotografije i pisma. Zaista bih volio znati kako žive,jesu li živi i dobro? Kako je ispala njihova sudbina? Zaista bih ih želio pronaći, hvala Bogu da je sa mnom sve u redu, 50 godina uskoro dolazi, velika djeca. Već dugo tražim Bosanski forum, ali pronašao sam samo ovaj. Nadam se da postoji neko iz ovog grada. Iskreno, Spartak Baghdasaryan Rusija. Pazite na sebe i svoje najmilije…
Google...
https://www.google.com/search?client=fi ... ghdasaryan
https://www.google.com/search?client=fi ... %A1i%C4%87
-
Kayfano
#5 Re: Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
Я письма не буду тут выстовлять, только конверт с адресом, письма это личное!!!
-
Kayfano
- Bloo
- Globalna šefica
#7 Re: Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
Try contacting this guy:Kayfano wrote: ↑18/02/2022 09:45 Dobar dan svima! Napisat ću putem Google prevodioca, jer govorim samo ruski i engleski, mislim da ćete razumjeti. Ispričaću ti svoju priču. Davno, 1983, imao sam operaciju u gradu Kurgan, ovo je Sibir gdje je veoma hladno-30-40. Došli smo tamo sa Kavkaza. takođe za operaciju. Tamo je svjetski poznati ortopedske profesor Ilizarov, bio je ogroman klinici gde ljudi je došao da izvede predstavu operacije iz cijelog svijeta. Tada sam imao 11 godina (1983) bio sam sa mamom. Tamo sam upoznao djevojčicu iz Jugoslavije po imenu Tiana. Takođe je imala operaciju na nozi. Postali smo prijatelji i naši roditelji i prijatelji tamo, onda nakon operacije, svi smo otišli kući, oni su Jugoslavija, a mi za sebe. Moji roditelji i oni pisali su pisma jedni drugima, slali fotografije i pakete jedni drugima. Mi smo Armenci, ali smo živjeli u Azerbejdžanu, kada je armenski-azerbejdžanski sukob počeo 1987.godine, preselili smo se u Rusiju, a naša veza je prekinuta. Bili su veoma ljubazni ljudi, zvali su se Grubishich Predrag njena supruga Ivanka, kćerka se zvala Tiana, tu je bio i mali sin Tibor. Živjeli su u Gradu Mostaru, za koji razumijem da je sada Bosna? njihova pisma su došla iz ovog grada. Kasnije ću vam pokazati njihove fotografije i pisma. Zaista bih volio znati kako žive,jesu li živi i dobro? Kako je ispala njihova sudbina? Zaista bih ih želio pronaći, hvala Bogu da je sa mnom sve u redu, 50 godina uskoro dolazi, velika djeca. Već dugo tražim Bosanski forum, ali pronašao sam samo ovaj. Nadam se da postoji neko iz ovog grada. Iskreno, Spartak Baghdasaryan Rusija. Pazite na sebe i svoje najmilije…
[email protected]
[email protected]
-
mali jomu
#8 Re: Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
Idi na Mostarski forum, tamo se prijavi i pitaj... ( http://moforaja.com/index.php?sid=1e670 ... 2c1d4b5ec2)
Ima Grubesica u Mostaru... mozda je i on jos u Mostaru, ili rodjak, ili neki prijatelj... u glavnom ima neko ko ga poznaje
Ima Grubesica u Mostaru... mozda je i on jos u Mostaru, ili rodjak, ili neki prijatelj... u glavnom ima neko ko ga poznaje
-
Kayfano
#9 Re: Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
Друзья мои всем большое спасибо!!!! Я нашел этих людей
-
mali jomu
#10 Re: Molim vas pomozite mi da nađem prijatelje iz Grada Mostara upoznali su se 1983. godine u Rusiji
Google translate: Bosanski na Ruski
Удачи, мастер, мы рады, что ты его нашел...

Удачи, мастер, мы рады, что ты его нашел...