Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

belfy

#33176 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by belfy »

Hakiz wrote: 16/02/2022 20:20
belfy wrote: 16/02/2022 19:55

i u diskoteci mozes nastaviti da slusas muziku, a da ne pleses, ali ces zabranjivanjem slusanja muzike u istoj dobiti isti rezultat kao zabranom pusenja u kafanama. osnovna funkcija ce, svakako, ostati ista... ali u oba slucaja ces smanjiti broj onih koji bi potencijalno konzumirali primarno odredjenu supstancu/djelatnost dok su tu u sekundarnom smislu.
Nećeš.

Zabranom slušanja muzike u diskoteci, nećeš ni plesati.

Zabranom pušenja u kafani, nastavit ćeš piti kafu. Oslobođenu smrada, zagušljivosti i nezdavlja duhanskog dima.
pogresno si me razumio oko diskoteke. nisam mislio da se muzika ukine, nego da se zabrani sjedenje i slusanje muzike, jer je diskoteka namijenjena za ples... profulao si paralelu...
Hakiz

#33177 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

belfy wrote: 16/02/2022 20:24
Hakiz wrote: 16/02/2022 20:20

Nećeš.

Zabranom slušanja muzike u diskoteci, nećeš ni plesati.

Zabranom pušenja u kafani, nastavit ćeš piti kafu. Oslobođenu smrada, zagušljivosti i nezdavlja duhanskog dima.
pogresno si me razumio oko diskoteke. nisam mislio da se muzika ukine, nego da se zabrani sjedenje i slusanje muzike, jer je diskoteka namijenjena za ples... profulao si paralelu...
Nisam profulao ništa, boldirao sam šta si napisao.

Kako god, besmislena su sva poređenja.

Ako ćemo porediti, treba tražiti legalizaciju svih droga. Heroina, meta, krokodila itd. Ionako se fiksam sam za sebe, ne fiksam druge, iz šprice nema dima kao sa cigaretama da ide drugima, zašto je zabranjeno?

Besmisleno je porediti.
belfy

#33178 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by belfy »

Hakiz wrote: 16/02/2022 20:26
belfy wrote: 16/02/2022 20:24

Nisam profulao ništa, boldirao sam šta si napisao.

Kako god, besmislena su sva poređenja.

Ako ćemo porediti, treba tražiti legalizaciju svih droga. Heroina, meta, krokodila itd. Ionako se fiksam sam za sebe, ne fiksam druge, iz šprice nema dima kao sa cigaretama da ide drugima, zašto je zabranjeno?

Besmisleno je porediti.
drug Hakiz, na boldirano si dobio odgovor. pogledaj jos jednom. a kad si vec kod droga (mada je to druga tema) ja bih sve legalizirao, samo primjenio oporezivanje i akcize do bola, pa ko ima para nek i to radi na radost cijele zajednice. nista ne bih prepustio mnogostruko vecoj zaradi na crnom trzistu, a bez ikakvog ucinka za siru zajednicu osim veceg troska ljudi i resursa u borbi protiv istog...
dale cooper

#33179 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu

#33180 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /220217031

jeboga više rasizam,ne smiješ nekome reći da mu nešto ne stoji ,odmah si rasista,jesu li rasisti i oni crnci koji su joj napisali da joj je bezveze to što je obukla,i kako su sad crnci zar nisu afromaerikanci???
stubrijez

#33181 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

...jedva nadjo temu.
Ne kontam ove omladince, pardon mlade, hebemti cijeli dan u teretani dizu ona gvozdja a kad treba unijet dvije tone uglja dobiju upalu misica. I kad treba pjeske uzac na cetvrti smrknu se ko da ce pjeske na Jahorinu. Eto to ne kontam izmedju ostalog...
BlackRiver

#33182 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by BlackRiver »

stubrijez wrote: 17/02/2022 17:33 ...jedva nadjo temu.
Ne kontam ove omladince, pardon mlade, hebemti cijeli dan u teretani dizu ona gvozdja a kad treba unijet dvije tone uglja dobiju upalu misica. I kad treba pjeske uzac na cetvrti smrknu se ko da ce pjeske na Jahorinu. Eto to ne kontam izmedju ostalog...
Ne mozes sa 2 tone uglja ciljano pogadjati misice, to je problem. A kardio da ne spominjem :D
moonca

#33183 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

wrote: 17/02/2022 17:25 https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /220217031

jeboga više rasizam,ne smiješ nekome reći da mu nešto ne stoji ,odmah si rasista,jesu li rasisti i oni crnci koji su joj napisali da joj je bezveze to što je obukla,i kako su sad crnci zar nisu afromaerikanci???
"Mislim da je ljudima neugodno kad je crnkinja na poziciji moći. Vidjeti crnkinju koja je samouvjerena i prihvata sebe je nekima veoma zastrašujuće", rekla je za Yahoo.

... ne znam zasto negoduje.. sve su tako obuchene i s dugim instalisanim noktima. cak i ako su na .. socijelnoj pomochi... :zoka:
crveni_makovi

#33184 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

Bezbroj puta mi to padne na pamet i kad se sjećam vlastitog života tokom izolacije na betonu kad sam umjesto konkretnog i korisnog rada išla po tim teretanama. Žali Bože vremena, beskorisnosti i gluposti.
zigubigule

#33185 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zigubigule »

Glupost je izjaviti da je teretana glupost. Ne ide tamo niko da bi sutra upirao ledjima u zid i nosao estrih.

Drugo vrijeme, drugi fazon, zdrav zivot, izgled, zdrava ishrana.

Sklonis se s ulice, od kompjutera i telefona, potrudis se oko sebe malo.. dobra je teretana.
Hakiz

#33186 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

zigubigule wrote: 17/02/2022 22:08 .

To teretana :shock:
crveni_makovi

#33187 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

@zigubigule
Meni je glupost za mene konkretno kao i moje plaćanje za razne nebuloze reklama i ispiranja mozga šta je zdrav život i zdrava ishrana. Puno mi je zdravije da sam veći dio života u prirodi i što bliže prirodi i da u skladu s mogućnostima, potrebama i zdravljem funkcionalno koristim svoje tijelo kroz rad i život. Umjereno, polako i koliko kad mogu.
Raigor Stonehoof

#33188 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

Ne kontam glupe ljude koji pametuju o stvarima o kojim nemaju pojma.
auspuhc

#33189 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by auspuhc »

zigubigule wrote: 17/02/2022 22:08 Glupost je izjaviti da je teretana glupost. Ne ide tamo niko da bi sutra upirao ledjima u zid i nosao estrih.

Sklonis se s ulice, od kompjutera i telefona, potrudis se oko sebe malo.. dobra je teretana.
Sta mislis koji procenat ide u teretanu radi zdravog zivota? Takvi su manjina. U teretanu se ide zbog drugih stvari.
stubrijez

#33190 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

i jos nesto ne kontam... brade i skinny hlace nikako da izadju iz mode u Bosni, isto ko da je vrijeme stalo :D
Logovan

#33191 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Nije to baš za poređenja. Ojačaš ti u teretani, ali ne pogađaš svaki dan iste mišiće, neke zapostaviš, neke više radiš. Nije isto dizanje tegova i dizanje uglja. Ako možeš jedno, ne znači da možeš i drugo.
crveni_makovi wrote: 17/02/2022 17:58 Bezbroj puta mi to padne na pamet i kad se sjećam vlastitog života tokom izolacije na betonu kad sam umjesto konkretnog i korisnog rada išla po tim teretanama. Žali Bože vremena, beskorisnosti i gluposti.
Teretana beskorisna, glupost? :lol:

A šta je za tebe konkretno i korisno? To što nisi radila, a trebala si, mogla si uklopiti sa teretanom.
Last edited by Logovan on 18/02/2022 13:17, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#33192 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

stubrijez wrote: 18/02/2022 12:12 i jos nesto ne kontam... brade i skinny hlace nikako da izadju iz mode u Bosni, isto ko da je vrijeme stalo :D
A muske torbice :mrgreen:
stubrijez

#33193 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

detroit-mercy wrote: 18/02/2022 13:16
stubrijez wrote: 18/02/2022 12:12 i jos nesto ne kontam... brade i skinny hlace nikako da izadju iz mode u Bosni, isto ko da je vrijeme stalo :D
A muske torbice :mrgreen:
I to... to je prevazislo modu kod nas. I vidis ljeti ide lik laganini vozi se na skuteru preko ramena torbica, dole papuce i prica na telefon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stubrijez

#33194 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

Logovan wrote: 18/02/2022 13:11
Nije to baš za poređenja. Ojačaš ti u teretani, ali ne pogađaš svaki dan iste mišiće, neke zapostaviš, neke više radiš. Nije isto dizanje tegova i dizanje uglja. Ako možeš jedno, ne znači da možeš i drugo.
crveni_makovi wrote: 17/02/2022 17:58 Bezbroj puta mi to padne na pamet i kad se sjećam vlastitog života tokom izolacije na betonu kad sam umjesto konkretnog i korisnog rada išla po tim teretanama. Žali Bože vremena, beskorisnosti i gluposti.
Teretana beskorisna, glupost? :lol:

A šta je za tebe konkretno i korisno? To što nisi radila, a trebala si, mogla si uklopiti sa teretanom.
:lol: :lol: :lol: pa valjda bi trebalo bas u teretani da postignes to sto si spomenuo, da nista ne zapostavljas... ispade lopata bolji trening bas zbog toga sto velis, ali nije ni bitno... nisi uopste shvatio poentu.
crveni_makovi

#33195 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

Logovan wrote: 18/02/2022 13:11 Teretana beskorisna, glupost? :lol:

Za mene je zaista bila beskorisna glupost u odnosu na izbivanje iz mog doma na selu daleko od aktivnosti koje su me suštinski više privlačile i u smislu korisnosti i u smislu zdravog i funkcionalnog korištenja tijela. U redovnim uslovima života se osjećam značajno zdravije i fizički i mentalno kad se krećem i svakodnevno radim poslove u polju, štali i oko kuće. Za ljude poput mene koji imaju šta da rade fizički je zaista glupost plaćati da se znojiš u zatvorenom prostoru, čekaš u redu na sprave, čekaš u redu da se istuširaš, kupuješ posebnu opremu a imanje koje voliš i u kojem uživaš ti propada.
Logovan

#33196 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

stubrijez wrote: 18/02/2022 13:25 :lol: :lol: :lol: pa valjda bi trebalo bas u teretani da postignes to sto si spomenuo, da nista ne zapostavljas... ispade lopata bolji trening bas zbog toga sto velis, ali nije ni bitno... nisi uopste shvatio poentu.
Da, trebaš, ali nije jednostavno jačati i održavati snagu u mišićima.
Sve i kada u teretani radiš onako kako treba, možda ti unošenje uglja neće biti baš lagan posao jer nisi tijelo na to navikao. Mišići će raditi drugačije u odnosu na ono što si radio u teretani, drugačije ćeš ih pogađati. Nisi u teretani nosio ugalj. :D Kada bi mjesec dana unosio ugalj ojačao bi u tom periodu i onda bi ga prenosio puno lakše. Ili recimo ovako, onaj što redovno nosi ugalj prebaci ga u teretanu i neće mu biti jednostavno.
Hakiz

#33197 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Izađeš, umjesto autom odeš pješke, stepenice na 12. sprat umjesto lifta, u baštu krampati, orati, tako sebi uzgojiš zdravu hranu.

Ne treba ti onda teretana. A i zdraviji su takvi mišići nego oni koje su ti dali suplementi i tegovi.

A ni auto ti onda ne treba, pa štediš i novac i živce.
nepass1

#33198 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

crveni_makovi wrote: 18/02/2022 13:47

Za mene je zaista bila beskorisna glupost u odnosu na izbivanje iz mog doma na selu daleko od aktivnosti koje su me suštinski više privlačile i u smislu korisnosti i u smislu zdravog i funkcionalnog korištenja tijela. U redovnim uslovima života se osjećam značajno zdravije i fizički i mentalno kad se krećem i svakodnevno radim poslove u polju, štali i oko kuće. Za ljude poput mene koji imaju šta da rade fizički je zaista glupost plaćati da se znojiš u zatvorenom prostoru, čekaš u redu na sprave, čekaš u redu da se istuširaš, kupuješ posebnu opremu a imanje koje voliš i u kojem uživaš ti propada.
Pa dobro ako cjepas drva, kosis,kopas ili neki drugi fizicki posao samo lud ce ici u teretanu
detroit-mercy

#33199 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

crveni_makovi wrote: 18/02/2022 13:47

Sta sa onog koji zivi u Cvili na 10tom spratu :mrgreen:
crveni_makovi

#33200 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

Ja od početka pišem samo o sebi i konkretno svom primjeru nekadašnje vlastite gluposti u nekim drugim uslovima života i tadašnje pameti. Osvrćem se na vlastitu glupost i ne kontam zbog čega se iko ima naći uvrijeđenim. Ko nema svoju imovinu na kojoj bi radio i uživao u prirodi i kretanju na čistom zraku, neka nalazi šta mu ima smisla da se rekreira i održava kondiciju i zdravlje. Ja ove pameti ne bih nikada više ušla u teretanu.
Post Reply