Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
reboot wrote: ↑15/02/2022 14:25
Mislim da i Zenica isto ima 24DS. Pretpostavljam da je ovo najveći preduslov za "giga grad". Do prije pola godine otprilike meni se modem nije kačio na 24DS, tako da znači radilo se.
Da, jer jedna DS frekvencija nosi oko 45Mbps. Do prije koji mjesec i kod mene je bilo 20 od 24
Ukidanjem analognih kanala bi trebalo da je omogućeno dodatno frekvencija za DS. UBEE i CGA mogu da se kače na 24DS frekvencije, pa će se vjerovatno praviti neki vid raspoređivanja dostupnih frekvencija tako da se može ostvariti brzina do 1Gbps.
40-50Mbps po DS frekvenciji i dostupna je već brzina do 1Gbps po mojoj računici.
Sad ce streamovi da lete. Bolje da ste otkupili arene da mozemo gledati kvalitetan sport. Ili ponudite samo internet u paketu. Od vasih kanala odavno nema koristi.
Nece to nikad uraditi , ali bi trebali nesto uraditi da smanje cijenu odrzavanja.
sto nebi uradili mislim da bi bio masovni egzodus sa ostalih provajdera na telemah
Zaista mi ne znaci nista 200/12 ili sad 300/30. Na tv gledam samo sport jer mi se mrsko peglati sa kodijem gdje kanali uzasno stopaju (konkretno sinoc) ili da se peglam sa iptv lista koje isto tako nekad rade nekad ne tj prekidaju. Ovo mislim i na placene i na free. Jednostavno su svoju uslugu unistili izbacivanjem arena a ne uvodjenjem nekih kanala kojima ce pokriti taj gubitak.
photo&video wrote: ↑16/02/2022 12:40
Jednostavno su svoju uslugu unistili izbacivanjem arena a ne uvodjenjem nekih kanala kojima ce pokriti taj gubitak.
pa arene nisu njihove, vlasnik arena ima monopol i sad kad su sve uzeli bice ko na sk premium arene za premium sport u posebnom paketu a ostalo gledaj u sd formatu
Boban0726 wrote: ↑16/02/2022 16:19
KV odbio da pokrene postupak protiv Telemacha na zahtjev Arene.
Telemach je izgleda odbio nastavak saradnje zato što nisu dobili ponudu za OTT uslugu.
Ne znam što nije moglo nastaviti ko i prije, ako je EON uređaj spojen na Telemach mrežu da onda rade Arene, a za ostale mreže da budu blokirane ko i prije.
fusion_ba wrote: ↑16/02/2022 16:55
Da, mislili su na EON van mreže koji mislim nije ni imao Arene nikad
Nije imao ni prije, i ne vidim razloga da se tako i ne nastavi ako je to jedini razlog pa čak i za RTS kanale, pa da Arena Sport i RTS kanali budu dostupni samo putem D3 i EON box uređaja na mreži, i EON OTT boxova koji se spajaju na Telemach internet, i EON mobilne, web, desktop i Smart aplikacije koje se spajaju isključivo na Telemach internet mrežu.
Šteta za Arene a za RTS kanale nimalo.
Ako će kanali zauzimati prostor i brojati se da su u ponudi a da sav strani igrani, serijski, dokumentarni, zabavni, sportski program pa i animirani filmovi budu kodirani, ne treba nam to i neka ih van ponude.
Problem je sto TV eon app ne mogu instalirati jer pri pokretanju odmah izbaci error.Napredna podrska je upoznata duzi period,ali nazalost nisu uspjeli skontati jos uvijek sta je uzrok problema.
Ovo je moj drugi profil od ivicaaaa.
Pošto je umene stariji android box,meni se bilo pojavljivalo da mi je rutovan box.Imao sam taj problem dok se nisam sijetio da potražim staru verziju eona.I onda mi je proradio eon na boxu.Pa probaj preko googla pre tražit eon older version i izbacit će ti stranicu gdije se mogu skinut njihove starije verzije.Ali prije toga izbriši noviju verziju.
Ivpaz1cp wrote: ↑16/02/2022 19:43
Ovo je moj drugi profil od ivicaaaa.
Pošto je umene stariji android box,meni se bilo pojavljivalo da mi je rutovan box.Imao sam taj problem dok se nisam sijetio da potražim staru verziju eona.I onda mi je proradio eon na boxu.Pa probaj preko googla pre tražit eon older version i izbacit će ti stranicu gdije se mogu skinut njihove starije verzije.Ali prije toga izbriši noviju verziju.
Meni je problem sa TV eon app na Smart TV,a ostalo radi uredno sve.
sto nebi uradili mislim da bi bio masovni egzodus sa ostalih provajdera na telemah
Zaista mi ne znaci nista 200/12 ili sad 300/30. Na tv gledam samo sport jer mi se mrsko peglati sa kodijem gdje kanali uzasno stopaju (konkretno sinoc) ili da se peglam sa iptv lista koje isto tako nekad rade nekad ne tj prekidaju. Ovo mislim i na placene i na free. Jednostavno su svoju uslugu unistili izbacivanjem arena a ne uvodjenjem nekih kanala kojima ce pokriti taj gubitak.
Ocigledno si koristio losu placenu listu. Ako je jedna losa ne mora znaciti da je svaka takva
BadBoy wrote: ↑16/02/2022 21:35
Povećanje brzine je uvijek dobro došlo, pogotovo u današnjem vaktu zoom, teams i Hangouts sastanaka. Samo sada moram tražiti 5Ghz modem...
Ove brzine uploada nisu loše ni sekunde, u najmanjem paketu brzina uploada kao Download u najzastupljenijim paketima kod konkurencije. U Premium paketu povećanje sa 15 na 30Mbps, a kome treba 50, doplati giga dodatak.
DON_eARL wrote: ↑17/02/2022 09:31
Ove brzine uploada nisu loše ni sekunde, u najmanjem paketu brzina uploada kao Download u najzastupljenijim paketima kod konkurencije. U Premium paketu povećanje sa 15 na 30Mbps, a kome treba 50, doplati giga dodatak.
Duplo povecan upload, sasvim solidno. Mozda uzmem ovaj Giga dodatak da testiram jedan mjesec