Koji su rizici pokriveni?drug_profi wrote: ↑17/02/2022 00:46Sve je isto, nisam nasao nigdje da se nudi osiguranje od posljedica gasenja pozara. Konkretno sam pitao uvijek da mi pokazu u ugovoru dio koji to pokriva.doktornauke wrote: ↑17/02/2022 00:30 Ma ja,klasika,samo treba pogledat i druge osiguravajuce kuce mislim da kod sviju nije isto.
To mi je bilo vazno jer je u mom haustoru iznad mene puno pijanica, starih ljudi, dementnih ljudi, psihijarijskih slucajeva...a bilo je vec manjih ekscesa, ali i pozara u susjednim haustorima.
Doduse vec se prorijedilo, ostalo samo jos dvoje.
Izbor osiguranih opasnosti je na Vama. Osnovni paket rizika obuhvata požar i udar groma, eksploziju, oluju, grad, udar sopstvenog motornog vozila, sopstvene pokretne radne mašine u osiguranom građevinskom objektu, pad letjelice, manifestacije i demonstracije.
Ukoliko se posebno ugovori, osiguravajuća zaštita se pruža i od brojnih dopunskih rizika. U njih spadaju: poplava, bujica i visoka voda, klizanje, odronjavanje i sleganje tla, snježna lavina, iscurenje (lekaža), izlivanje vode iz instalacija, samozapaljenje zaliha, izlivanje užarene tečne rastopljene mase, udar nepoznatog motornog vozila u građevinski objekat.
Izgleda da mozes doplatit dopunski rizik ako ga nema na spisku detaljno.Pod poplava mozes navest sta zelis.