Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
channel10 wrote: ↑14/10/2021 22:20
Onda se zali cisto da vidis u cemu je problem.
Tako je meni prije par mjeseci doslo oko 30 pf i odem da vidim odakle zatezna kamata, kad racun od prije tri mjeseca sam platio sa zakasnjenjem od desetak dana.
Ti feninzi se mogu pojavljivat na računu i godinu dana
Moraju se posebno proknjižiti '
Nekad kad se plačalo u elekro distr. Brže su to rasknjožavali.
Sad se to zna dugo povlačiti.
Ja kad plaćam preko mobilnog bankarstva nije bitno koji dan oni to knjiže, meni piše onaj datum kad sam ja uplatio.
Zadnji račun sam platio u prošlu subotu, u ponedjeljak su rasknjižili ali piše da je uplata 12.02.
Del_Boy1 wrote: ↑19/02/2022 19:59
Ja kad plaćam preko mobilnog bankarstva nije bitno koji dan oni to knjiže, meni piše onaj datum kad sam ja uplatio.
Zadnji račun sam platio u prošlu subotu, u ponedjeljak su rasknjižili ali piše da je uplata 12.02.
Internet bankarstvo, ptt tako funkcionišu, OPA tzkodjer, samo HuHu kasni.
Mobilno mi nije zgodno jer sat je na punca a ne mogu promijeniti ime uplatioca već automatski povlači moje. HuHu se samo vezuje na karticu i može se mijenjati iznos, a da kasni, kasni
Kakve veze ima na koga je sat, ti u svrhu uplate upišeš njegovo ime i referencu računa i tjt. Nije bitno ko uplaćuje, najbitnija je referenca računa, na osnovu nje oni knjiže uplate.
Meni nisu još papirni računi stigli. A platio sam prije desetak dana.
Ili je do poštara ili elektroprivrede?
Kako si platio ako nisi imao račun?
Pošta, ali reklamiraj EP, oni ih uredno plaćaju za usluge.
Preko m-ba plaćam. A preuzmem račun sa sajta elektroprivrede.
Moguće da je do poštara. Prije par dana mi donio poštu koja je poslata prije nove godine.
Pošta, ali reklamiraj EP, oni ih uredno plaćaju za usluge.
Moguće da je do poštara. Prije par dana mi donio poštu koja je poslata prije nove godine.
Zašto ne prijaviš e račun.
Isto je i kod nas problem s poštom, ljudi pozitivni bili, nemaju zamjene, haos, narod nije dobiio račune, pa stigao i drugi koje su zajedno dobili...
Zašto ne prijaviš e račun.
Kada budu nudili barem marku umanjenje računa.
Bhtelecom nudi umanjenje šest mjeseci po 1 KM.
A svakako se može preuzeti i bez te prijave.
Cccc, još se nije probudila ekološka svijest, al ok, ima EP ponudu, prijavom na e račun, oslobodjen si godinu dana provozije kod e plaćanja ( m-ba) ...
Elektoprivreda nudi nagradu za e-racun produžen rok placanja sa 15 dana za one koji dobiju papirni racun na 30 dana za e-racun. Meni ocitavaju oko 8-og i e-racun dobijem sutradan cak i subotom navece a placam krajem mjeseca kad je manja gužva oko 28-og dok se skupe svi racuni pa malo prohodam po Dolac Malti u pošti platim struju, u telekomu MojuTV a u Envera Šehovića u onom naplatnom centru vodu, smece i plin. Nikad ne dobijem nikakve zatezne kamate zbog kasno placenog racuna. Placam racune i za striju komšinici pa zato jos nemam mobilno bankarstvo a i volim imati papirni dokaz da sam platio racun jer mi je prije 5 6 godina došlo sa suda za neplaceni racun za vodu 32 KM a ja imao dokaz placen taj racun i odem u glavni ViK kod Katedrale u onoj uličici i ni izvini nisu rekli samo "aha pa vjerovarno nije bilo proknjiženo kako treba, evo sad cemo mi to odraditi, doviđenja i prijatno"
Imam odreske racuna od prije 20 godina u kutiji za cipele
Elektoprivreda nudi nagradu za e-racun produžen rok placanja sa 15 dana za one koji dobiju papirni racun na 30 dana za e-racun. Meni ocitavaju oko 8-og i e-racun dobijem sutradan cak i subotom navece a placam krajem mjeseca kad je manja gužva oko 28-og dok se skupe svi racuni pa malo prohodam po Dolac Malti u pošti platim struju, u telekomu MojuTV a u Envera Šehovića u onom naplatnom centru vodu, smece i plin. Nikad ne dobijem nikakve zatezne kamate zbog kasno placenog racuna. Placam racune i za striju komšinici pa zato jos nemam mobilno bankarstvo a i volim imati papirni dokaz da sam platio racun jer mi je prije 5 6 godina došlo sa suda za neplaceni racun za vodu 32 KM a ja imao dokaz placen taj racun i odem u glavni ViK kod Katedrale u onoj uličici i ni izvini nisu rekli samo "aha pa vjerovarno nije bilo proknjiženo kako treba, evo sad cemo mi to odraditi, doviđenja i prijatno"
Imam odreske racuna od prije 20 godina u kutiji za cipele
A zašto ne čitaš račune?
Ko radi može i pogriješiti, al kad čitaš račune odmah na narednom možeš vidjeti ako nešto ne štima.
eyesburn wrote: ↑09/03/2022 22:56
ekipa, c/p s druge teme:
elem, danas me je dočekao zapisnik o zamjeni obračunskih mjernih uređaja. obzirom da nisam upućen u problematiku, a u pitanju je zgrada, interesuje me sljedeće:
1. jeli baždarenje razlog za mijenjanje brojila, u zapisniku stoji da je prethodno brojilo baždareno 2009. godine?
2. također, u zapisniku stoji da mi je stavljen potpuno isti model brojila (?)
3. e sad ono najbitnije - na stanju starog (demontiranog) brojila su napisali očitanje VT - 15055, MT - 19920, dok na novom (montiranom) brojilu stoji VT 39300, MT - 00003. šta sad ovo konkretno znači za mene u smislu potrošnje i narednog računa?
Brojila se nakon 12. godina baždare
karakteristike brojila moraju biti iste, npr. ako imaš dvije tarife (uklopni sat), ne mogu ti postaviti jednotarifno brojilo
Dobit ćeš vanredni račun sa danom demontiranja starog brojila i obračunom kilovata sa završnim stanjem ( kod tebe VT - 15055, MT - 19920)
Slijedeći račun je redovni obračun, sa početnim stanjem montiranog brojila ( VT 39300, MT - 00003 )
što se tiče prvog pitanja, zbunilo me to što sam provjerio sa par komšija i niko ne zna da je njima mijenjano i da su dobili taj zapisnik, zato mi je čudno bilo otkud meni samo meni da mijenjaju?
3. ako sam vas dobro shvatio što se tiče očitanja starog i novog brojila, to me ne treba brinuti u smislu novih računa, odnosno tolike razlike između VT i MT cifri starog i novog brojila? sa novim brojilom krećem od "nule" bez obzira na njegovo trenutno očitanje?