BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Del_Boy1

#8451 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

Ako bude tako onda mi se bolje isplati odmah preći na novi paket nego čekati da stari isteče. Ostao mi je samo taj benefit sa besplatnim dodatnim resiverom.
nexus22

#8452 Re: BHTelecom

Post by nexus22 »

Pozdrav,
koristim MojaTV Full 1 paket (ZTE router) i imam već nekoliko mjeseci problem sa brzinom interneta. Brzina izmjerena preko speedtest.net ne prelazi 10.5 Mbps, uglavnom 8-10Mbps. Udaljenost od centrale cca 200m. Unazad 3 dana prijavljujem problem mail-om i uvijek isti odgovor: proslijeđeno tehnickoj sluzbi, zatim kolege su "riješile" isprobajte sad. Testiram i ponovo ista stvar, nikakve promjene.
Vidim da je bilo slicnih problema kod ostalih korisnika, kako ste rijesili?
Podaci iz routera: https://ibb.co/MPxTGV9
Grom0X

#8453 Re: BHTelecom

Post by Grom0X »

nexus22 wrote: 16/02/2022 19:30 Pozdrav,
koristim MojaTV Full 1 paket (ZTE router) i imam već nekoliko mjeseci problem sa brzinom interneta. Brzina izmjerena preko speedtest.net ne prelazi 10.5 Mbps, uglavnom 8-10Mbps. Udaljenost od centrale cca 200m. Unazad 3 dana prijavljujem problem mail-om i uvijek isti odgovor: proslijeđeno tehnickoj sluzbi, zatim kolege su "riješile" isprobajte sad. Testiram i ponovo ista stvar, nikakve promjene.
Vidim da je bilo slicnih problema kod ostalih korisnika, kako ste rijesili?
Podaci iz routera: https://ibb.co/MPxTGV9
Posalji email na [email protected] (sa svoje bihnet adrese) sa zathjevom da te prebace na VDSL, jer linija je sasvim dobra i imas uslove za VDSL.
Ako te prebace na VDSL, imaces 30/2, najmanje.
Rogie

#8454 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

Meni je nevjerovatno da neko ima tehnicku mogucnost za nesto (sto i placa, u konacnici) i onda mu se to iz snj razloga ne omoguci. Pa, valjda je zadovoljstvo korisnika glavni cilj, a logicno bi bilo da isti bude zadovoljniji s 25/2 nego 10/1 brzinom interneta?

Iz kojeg razloga se svim korisnicima koji imaju tehnicku mogucnost ne pusti vdsl (u prevodu: vise od duplo vece brzine), nego ljudi moraju moljakati i slati mailove po 10x i opet ako im se neko smiluje dobiti ono sto mogu, trebaju i moraju imati?
dend

#8455 Re: BHTelecom

Post by dend »

Najbolji sportski i filmski sadržaj na MojaTV

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... na-mojatv/

Image

Ako ste korisnik MojaTV usluge, uživajte u završnoj sezoni najelitnijeg europskog klupskog nogometnog takmičenja. Direktni prijenosi najuzbudljivijih duela Lige prvaka u nogometu očekuju vas na Arena Sport kanalima.

Večeras su na rasporedu utakmice osmine finala Lige prvaka između Intera i Liverpoola, te RB. Salzburg i Bayerna. U utorak 22. februara sastaju se Chelsea i Lille, te Villarreal i Juventus. U srijedu 23. februara u 21:00 sati nas čekaju utakmice Atletico Madrid i Manchester United, kao i utakmica između Benfice i Ajaxa.

Pored sportske, tu je i neograničena zabava uz fantastičan filmski i serijski sadržaj u HD-u.

CineStar TV kanali pružaju beskrajnu zabavu koja povezuje millione ljudi kroz fantastičan filmski i serijski sadržaj. Najbolju zabavu donosi vrhunska filmska industrija, sjajni i dugoočekivani blockbusteri, bezvremenske serije, dokumentarni filmovi, kao i ekskluzivni behind-the-scene sadržaj – i sve to možete naći na čak pet originalnih filmskih kanala: CineStar TV 1, CineStar TV 2, CineStar TV Action&Thriller, CineStar Fantasy, CineStar TV Comedy&Family.

Ako niste korisnik MojaTV, iskoristite posebnu ponudu „Moja TV akcija ne prestaje“ po promo cijeni pristupa usluzi od samo 1 KM i uživajte u vrhunskom sportskom i filmskom TV programu, dodatnim poklon sadržajima i uštedite do 536 KM tokom trajanja ugovora! Zahtjev za Moja TV uslugu možete podnijeti putem webshopa na linku ovdje, kao i na svim našim prodajnim mjestima ili pozivom na broj 1444 (odnosno 080 027 777 ukoliko zovete sa mreže drugog operatora).

Požurite, jer akcija traje do 19. februara 2022. godine!
REDDEVILS

#8456 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

dend wrote: 16/02/2022 20:36 Najbolji sportski i filmski sadržaj na MojaTV

Image

Ako ste korisnik MojaTV usluge, uživajte u završnoj sezoni najelitnijeg europskog klupskog nogometnog takmičenja. Direktni prijenosi najuzbudljivijih duela Lige prvaka u nogometu očekuju vas na Arena Sport kanalima.

Večeras su na rasporedu utakmice osmine finala Lige prvaka između Intera i Liverpoola, te RB. Salzburg i Bayerna. U utorak 22. februara sastaju se Chelsea i Lille, te Villarreal i Juventus. U srijedu 23. februara u 21:00 sati nas čekaju utakmice Atletico Madrid i Manchester United, kao i utakmica između Benfice i Ajaxa.

Pored sportske, tu je i neograničena zabava uz fantastičan filmski i serijski sadržaj u HD-u.

CineStar TV kanali pružaju beskrajnu zabavu koja povezuje millione ljudi kroz fantastičan filmski i serijski sadržaj. Najbolju zabavu donosi vrhunska filmska industrija, sjajni i dugoočekivani blockbusteri, bezvremenske serije, dokumentarni filmovi, kao i ekskluzivni behind-the-scene sadržaj – i sve to možete naći na čak pet originalnih filmskih kanala: CineStar TV 1, CineStar TV 2, CineStar TV Action&Thriller, CineStar Fantasy, CineStar TV Comedy&Family.

Ako niste korisnik MojaTV, iskoristite posebnu ponudu „Moja TV akcija ne prestaje“ po promo cijeni pristupa usluzi od samo 1 KM i uživajte u vrhunskom sportskom i filmskom TV programu, dodatnim poklon sadržajima i uštedite do 536 KM tokom trajanja ugovora! Zahtjev za Moja TV uslugu možete podnijeti putem webshopa na linku ovdje, kao i na svim našim prodajnim mjestima ili pozivom na broj 1444 (odnosno 080 027 777 ukoliko zovete sa mreže drugog operatora).

Nedostaju 🙂
CineStar⭐️ TV Premiere 1 HD
CineStar⭐️ TV Premiere 2 HD
sencobih

#8457 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

I da su u ponudi, garant bi bili dodatno, tako da ne vrijede tih para , jedino da su u osnovnom, ali nisu nigdje u osnovnom , sumnjam da bi bili i na moja tv
dend

#8458 Re: BHTelecom

Post by dend »

https://www.bhtelecom.ba/javni-pozivi/2 ... -sarajevo/

Javni poziv za dostavljanje ponuda vršenja usluga produkcije i prijenosa utakmica Premijer Lige BIH u rukometu (dvoranskih sportova) za potrebe multimedijalnih servisa BH Telecoma d.d. Sarajevo

Predmet ponude je vršenje usluga produkcije i prijenosa utakmica Premijer lige BIH u rukometu (sa stručnim komentarom) po rundown protokolu za utakmicu (60+15) te produkcija i prijenos „specijal“ emisije vezane za predmetnu utakmicu, a koja se sastoji od minimalno 15 min materijala, na način da produkcija i prijenos ukupnog proizvedenog tv sadržaja iznosi ukupno min. 75 minuta. Osim produkcije i prijenosa, te proizvodnje tv sadržaja vezanog za utakmicu ponuđač je dužan da isporuči kompletnu info grafiku u skladu sa EHF (European Handball Federation) standardima kao i da unutar min. 15 minta proizvedenog sadržaja emitira reklamne poruke BH Telecoma, te obezbijedi mini mobilni tv studio u svrhu realizacije programskog sadržaja.
ACG

#8459 Re: BHTelecom

Post by ACG »

Napokon rukomet, odavno je bio plan. Face je zauzet produkcijom nogometne PL pa valjda ostaje BHRT ako može isporučiti to u HD.
zippoo87

#8460 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

U PL BiH u rukometu se igra odlican rukomet i to je jedan od najgledanijih sportova u BiH.
Kod nas u gradu kada su domace utakmice,uvijek je puna dvorana i lokalna jedna firma prenosi utakmicu uzivo na YT kanalu (wirac.net) ali nema komentatora.

Bilo bi odlicno da neko ozbiljno pristupi ovom poslu i da se moze uzivati u rukometu na TVu u HD rezoluciji.
Hyperthalamus

#8461 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Jel neko razmisljao kako cemo kontaktirati podrsku sa sluzbenih e-mail adresa kad ih sad ukinu ?
sencobih

#8462 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Hyperthalamus wrote: 16/02/2022 22:12 Jel neko razmisljao kako cemo kontaktirati podrsku sa sluzbenih e-mail adresa kad ih sad ukinu ?
Zar neće ukinuti samo one koje se ne koriste?
zippoo87

#8463 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Hyperthalamus wrote: 16/02/2022 22:12 Jel neko razmisljao kako cemo kontaktirati podrsku sa sluzbenih e-mail adresa kad ih sad ukinu ?
Ako koristis,nece ti biti ukinuto...ukidaju se samo neaktivni.
Plus,zar nemas jos neki mail u upotrebi ?Nigdje ne pise da se moras javiti sa bht maila.
Mirzareli

#8464 Re: BHTelecom

Post by Mirzareli »

REDDEVILS wrote: 16/02/2022 20:43
dend wrote: 16/02/2022 20:36 Najbolji sportski i filmski sadržaj na MojaTV

Image

Nedostaju 🙂
CineStar⭐️ TV Premiere 1 HD
CineStar⭐️ TV Premiere 2 HD
Iako bude Cinestar Premiere placat ce se dodatno kao i HBO...Ja jos ocekivam Viasat kanale i BBC Earth i halal im ovo poskupljenje. :bih:
Hyperthalamus

#8465 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

zippoo87 wrote: 16/02/2022 22:49
Plus,zar nemas jos neki mail u upotrebi ?Nigdje ne pise da se moras javiti sa bht maila.
Ako ne koristis 6 mjeseci....oni ti ga gase...sta ako mi 7 mjesec zatreba nesto....do sada si mogao zahtijevati aktivaciju nekih usluga SAMO ako je mail poslan sa bih.net.ba maila koji je vezan za tu uslugu....sta ce sad kad ukinu ljidima te mailove ?
irac300

#8466 Re: BHTelecom

Post by irac300 »

Hyperthalamus wrote: 16/02/2022 23:12

Ako ne koristis 6 mjeseci....oni ti ga gase...sta ako mi 7 mjesec zatreba nesto....do sada si mogao zahtijevati aktivaciju nekih usluga SAMO ako je mail poslan sa bih.net.ba maila koji je vezan za tu uslugu....sta ce sad kad ukinu ljidima te mailove ?
De ba uozbiljite se. Svaki put sam im dosada pisao sa gmail adrese, uvijek su mi uredno odgovarali i odradili ono sto sam trebao. Imaju 1001 manu, al' brat bratu, ne mogu lagati. Naravno, gmail mi je sa imenom i prezimenom, a ne [email protected] ili sl.
zippoo87

#8467 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Ovako...udjes jednom u 6 mjeseci na mail i aktivan ti je narednih 6 mjeseci....dakle 2 puta godisnje trebas uci u mail i nece ti ga niko obrisati.
Ako zelis da imas ovu mail adresu,nece ti biti to tesko uraditi ,ako ne zelis,to je drugo.

Sto se slanja mailova supportu tice...ja nikada u zivotu nisam poslao mail sa bih.net.ba domene a uredno mi je odgovoreno na svaki mail...prema tome,nemam pojma o kakvim uslugama pises da treba njihov mail...za kucne korisnike pisi sa koje god domene hoces,koga briga.
Hyperthalamus

#8468 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Banalan primjer...hoces da promijenis paket mojatv ...evo sad ove promjene sto idu od aprila...to mozes izvrsiti pozivom na 1444 ali sa onog broja koji ima neke veze sa tom mojatv uslugom ili poslati mail ali sa mail adrese koja je vezana za tu mojutv (znaci bih.net.ba)....drugo je kad ih samo nesto zelis pitati informativno....zahtjevi idu sa sluzbenih brojeva i sluzbenih mailova....znam ja da je dovoljno u 6 mjeseci provjeriti taj mail pa da ti ga ne ukinu, al ne lezi vraze...jednom prekoraci tih 6 mjeseci ostade ti bez maila zauvijek...koliko sam samo ultra brojeva tako izgubio radi samo 1 dana sto sam zakasnio sa dopunom...a sentimentalno bio vezan za te brojeve (ostali iza preminulih)...mislim da im to nije neko rjesenje sa ukidanjem mailova...
Hyperthalamus

#8469 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

irac300 wrote: 17/02/2022 00:21
De ba uozbiljite se. Svaki put sam im dosada pisao sa gmail adrese, uvijek su mi uredno odgovarali i odradili ono sto sam trebao. Imaju 1001 manu, al' brat bratu, ne mogu lagati. Naravno, gmail mi je sa imenom i prezimenom, a ne [email protected] ili sl.

hoces reci da si mogao aktivirati neku uslugu (pogotovo ako se ta usluga dodatno naplacuje) tako sto si im poslao zahtjev sa gmail adrese ?
e__

#8470 Re: BHTelecom

Post by e__ »

Rogie wrote: 16/02/2022 20:22 Meni je nevjerovatno da neko ima tehnicku mogucnost za nesto (sto i placa, u konacnici) i onda mu se to iz snj razloga ne omoguci. Pa, valjda je zadovoljstvo korisnika glavni cilj, a logicno bi bilo da isti bude zadovoljniji s 25/2 nego 10/1 brzinom interneta?

Iz kojeg razloga se svim korisnicima koji imaju tehnicku mogucnost ne pusti vdsl (u prevodu: vise od duplo vece brzine), nego ljudi moraju moljakati i slati mailove po 10x i opet ako im se neko smiluje dobiti ono sto mogu, trebaju i moraju imati?
U biti: to bi znacilo da bi morali imati veci backbone all-around.. ovako, ne moraju se brinuti da ce kvalitet mreze biti losiji, cak i ako je network oversold.

To bi bio jedini razlog. Nece da se desi situacija da vecem broju korisnika bude jos losiji Internet samo zato sto su prebacili na vDSL sve one koje mogu iz tehnickih razloga.
corei3

#8471 Re: BHTelecom

Post by corei3 »

Koliko se ceka isporuka uredaja,konkretno TV uredaj. Hvala
kakaljin

#8472 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Hyperthalamus wrote: 17/02/2022 02:12 Banalan primjer...hoces da promijenis paket mojatv ...evo sad ove promjene sto idu od aprila...to mozes izvrsiti pozivom na 1444 ali sa onog broja koji ima neke veze sa tom mojatv uslugom ili poslati mail ali sa mail adrese koja je vezana za tu mojutv (znaci bih.net.ba)....drugo je kad ih samo nesto zelis pitati informativno....zahtjevi idu sa sluzbenih brojeva i sluzbenih mailova....znam ja da je dovoljno u 6 mjeseci provjeriti taj mail pa da ti ga ne ukinu, al ne lezi vraze...jednom prekoraci tih 6 mjeseci ostade ti bez maila zauvijek...koliko sam samo ultra brojeva tako izgubio radi samo 1 dana sto sam zakasnio sa dopunom...a sentimentalno bio vezan za te brojeve (ostali iza preminulih)...mislim da im to nije neko rjesenje sa ukidanjem mailova...
Ja sam samo na pocetku kada je uveden bih.net.ba mail koristio i cim je gmail dosao presao na njega i od tada stalna komunikacija je bila preko gmail-a i sve uredno. Kad hocu za mobitel nesto normalno zovnem sa tog broja, a sto se tice moja tv tu uvijek koristim 1444 ili gmail.

A sto se tice gubljena broja to ne stoji jer ga mozes vratiti a pogotovo ako imas certifikat. Ja isto tako imam par brojeva za koje sam sentimentalno vezan pa ih samo odrzavam iako se ne koriste uredno se zna desiti da prodje vremen da se ne napune ali uvijek ih kasnije ponovo kativiram akd se sjetim.

Tako da sve se moze kad se hoce
kakaljin

#8473 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Hyperthalamus wrote: 17/02/2022 02:16
irac300 wrote: 17/02/2022 00:21

hoces reci da si mogao aktivirati neku uslugu (pogotovo ako se ta usluga dodatno naplacuje) tako sto si im poslao zahtjev sa gmail adrese ?
A sto ne bi mogla!!!!!
Radar71

#8474 Re: BHTelecom

Post by Radar71 »

Ovaj moja TV net L je ok ako može optika
Hyperthalamus

#8475 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

kakaljin wrote: 17/02/2022 09:47
Hyperthalamus wrote: 17/02/2022 02:16
A sto ne bi mogla!!!!!
pa evo npr...zamisli da sam ti ja jaran koji ti zna ime i prezime...i mi se posvadjamo na mrtvo ime...i hocu da budem kreten...
Recimo da se zoves Marko Maric....ja napravim mail na gmailu account marko.maric@ gmail...
Posaljem zahtjev sa tog maila da zelim da predjem na najskuplji paket mobilne pretplate...i fino tebi iduci mjesec dodje racun od 100 i kisur marak za mobilnu...ajde ti dokazi da sam ti to ja naudio...
Ovako kad saljes zahtjev sa sluzbene bih.net.ba adrese tacno se zna koga se moze kriviti
Ma sta ja pricam...lijepo stoji na stranici BHT kako se podnose zahtjevi za dodatbe usluge ako im saljes mail....informisite se malo...

Član 8.
(1) U cilju dokazivanja identiteta i/ili statusa Korisnika koji podnose zahtjev preko alternativnih kanala za podnošenje zahtjeva (poziv, fax, e-mail, SMS, web forma) BH Telecom prihvata minimalno slijedeće identifikacione podatke: jasno izgovoreno/ napisano vlastito puno ime i prezime, kontakt telefon, datum rođenja i broj identifikacionog dokumenta.
(2) Preduslov za prihvatanje zahtjeva za dodatnu uslugu preko Kontakt centra BH Telecoma je iniciranje zahtjeva sa usluge BH Telecoma koju Korisnik već koristi a koja glasi na Korisnika podnosioca zahtjeva.
Last edited by Hyperthalamus on 17/02/2022 10:01, edited 1 time in total.
Post Reply