Narod i Pravda (Konakovic)
-
Timmy123
#18326 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ćudićka krešti kako je DF opet " izdao", a Kifla kmeči zbog Efendića i SBiH, i još spominje Asima.Pa crni Kifla, Asim ti je sredio sve što je mogao u SDA. 
-
mo-town
#18327 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jes' se to odlucio ipak knjige prihvatit'? Brzo podvi rep.
- drug_profi
#18328 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ajmo se vratiti na izvorni post:Login77777 wrote: ↑15/02/2022 12:24Cuo jesam price ali nisam nikad bio u tim drzavama tako da nista ne mogu tvrditi. Ali mislim da smo mi daleko od navedeni. Sve te navedene drzave imaju druge vodje. Ko ce Zivkovica slusati? Taj se ni u vlastitoj kuci nista ne pita. I sad ce on sutra povesti neku muslimansku BiH. Nema od toga nista. Prvo zena mu nije zavijena nikada. O cerki da ne pricamo. Zet drzi znamo sta po Berlinu. I ta porodica da stvara neku muslimansku BiH.drug_profi wrote: ↑14/02/2022 12:33
Ne znam da li znas kako je Afganistan izgledao u sedamdesetim godinama proslog vijeka? Kako je izgledao Iran? Kako je Turska nekad bila sekularna, sad se odricu Ataturka. Kako, kako...
Ogradis svoju teritoriju i lagano se vjerska policija uvede i kroz 10-20 godina imas muslimanske zakone.
Nije da vec ne pokusavaju i u ovoj mulitivitaminskoj konstelaciji.
Ali ja sam trol, zajebi sta ja pisem.![]()
Neka se drze iseljavanja naroda iz BiH, ta im politika bolje ide.![]()
A trol nisi, to nisam nikad rekao. To su cipiripi, lingo wikipedolog, patton itd koji za majonezu rade u korist Zivkovica stranke.
A sto se trolova tice. Tu je i timmy123 poznat kao bunk.
Izvorna SDA i Izetbegović, misli se, dakle na Aliju.drug_profi wrote: ↑13/02/2022 22:24 Namejre Izetbegovića i izvorne SDA su janse i nedvojbene. Muslimanska Bosna kolika god da je.
Ali prisivanje iste ideologije ovoj jadnoj opoziciji koja pokusava da bude realna u politici nije umjesno. Dapace je kontraproduktivno i gura vodu na mlin neprijateljima.
Bakir nije sposban da stvara drzavu bilo kakvu, pa ni muslimansku.
Dakle početna premisa, jeste da je vrh SDA najkasnije 1992-1993 odlučio da pravi muslimansku enklavu. O tome postoje indicije i dokazi kroz postupke drzavnog vrha u ratnim godinama. Da ih ne nabrajam, dostupni su svima. Stvar je bila samo da se dograbi sto vise teritorije koja moze imati samoodrzivost. I naravno da rat ucini svoje da tako nesto postane moguce.
Poslijeratni događaji zatvaranje u torove, ignorisanje Anexa 7, stalna proizvodnja tenzija, pljacka i raseljavanje. Predavanje "drzave" u ruke mafiji samo vodi ka beskonacnoj rahat patnji koja ce proizvesti stanej svijesti u kojem ce se na kraju svi sloziti da je razlaz "rjesenje".
Koliko god da je takav zaključak isprovociran namjernom kreacijom mržnje i nepovjerenja.
I tu onda Bošnjaci i svi mi ostali koji ne prihvatamo ni UZP ni genocidaše ostajemo na teritoriji koja je okružena neprijateljem, sa duboko siromašnim građanima bez konkurentnog obrazovanja, sa šakom bogataša koji su bogatstva stekli kroz kriminal ili izrabljivanje raadnika.
I tu se onda javlja revolt koji je izrodio i prevrate u Afganistanu i u Iranu i po arapskom svijetu...
I na kraju niko mene ni tebe neće ništa pitati, pa ni Bakira. Pitaće se mule.
Ali kako kažu historia magistra vitae est, samo što jbg mi razumijemo prevod ove izreke, ali ne razumijemo poruku.
-
MUNAFIK
#18329 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne postoje odmotane i zamotane žene... Postoje žene koje se oblace u skladu sa svojim stilom, vjerovanjem, željom, ubjedjenjem...drug_profi wrote: ↑14/02/2022 21:55 A dobro, najlakse je piscu reci da je islamofob, trol, botina...
Tvrdnju niko ne osporava.
U pola grada vec nemas alkohola za popiti. Zamotanih zena vec veliki procenat.
Reci cete tradicionalne Bosnjacke nosnje. Jes al u limburgu.
Ali jes, ja sam islamofob, trol, botina... moze i biti sve to, ali nisam slijep i znam sabrati 1+1.
Agenda Izetbegovica je takva. Nikad cijela Bosna nije bila u planu. Dogovor je dogovor.
Alkohol isto tako neko želi neko ne želi piti opet iz svojih licnih ubjedjenja, vjefovanja i drugih svojih razloga, isto je i sa prodajom.
Sta je tesko svatiti da ljudi koji su vjernici, a bave se trgovinom i ugostiteljstvom ne zele da prodaju alkohol? Zasto je to tako tesko shvatiti i priihvatiti?
A
-
laik1981
#18330 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Najace je kad bruda koji deceniju zaradjuje svercom i trgovinom narkoticima otvori kafic u kojem zbog vjerskih ubjedjenja ne prodaje alkohol
Takvi su danas preplavili Sarajevo.. Jos kad takav ode na hadz, pa ga pusikurci posle pocnu zvati hadzijom 
U Sarajevo je sve postalo lazno.. Lazni muslimani, lazne hadzije, lazne patriote, lazna elita itd.. Mozemo nabrajati heftu..
U Sarajevo je sve postalo lazno.. Lazni muslimani, lazne hadzije, lazne patriote, lazna elita itd.. Mozemo nabrajati heftu..
-
MUNAFIK
#18331 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To sto neki kriminalac tako radi nema veze sa vecinim normalnih i postenih ljudi koji radi svijih vjerovanja ne zele da prodaju alkohol.laik1981 wrote: ↑15/02/2022 13:05 Najace je kad bruda koji deceniju zaradjuje svercom i trgovinom narkoticima otvori kafic u kojem zbog vjerskih ubjedjenja ne prodaje alkoholTakvi su danas preplavili Sarajevo.. Jos kad takav ode na hadz, pa ga pusikurci posle pocnu zvati hadzijom
Uvijek ima tih nekih laznih u svemu, a ima i onih koji de traze, pa ima i tih krimosa koji su se istinski promjenili i posvetili drugacijem nacinu zivota... Svega ima medju ljudima i nije sve lazno...
Opet mi nije jasno kako to da neki FGRovac ne moze da skonta u svijoj 'kosmpolitskoj' glavici da ljudi muslimani nempiju alkohol i da ga ne prodaju i nikako ne uspjevam da razumijem to da njim ti nesto kao smeta... Bas cudno, bas cudno...
Me
-
Timmy123
#18332 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne postoje veći islamofobi na svijetu kao što su sarajevski FGR-ovci.MUNAFIK wrote: ↑15/02/2022 13:30To sto neki kriminalac tako radi nema veze sa vecinim normalnih i postenih ljudi koji radi svijih vjerovanja ne zele da prodaju alkohol.laik1981 wrote: ↑15/02/2022 13:05 Najace je kad bruda koji deceniju zaradjuje svercom i trgovinom narkoticima otvori kafic u kojem zbog vjerskih ubjedjenja ne prodaje alkoholTakvi su danas preplavili Sarajevo.. Jos kad takav ode na hadz, pa ga pusikurci posle pocnu zvati hadzijom
Uvijek ima tih nekih laznih u svemu, a ima i onih koji de traze, pa ima i tih krimosa koji su se istinski promjenili i posvetili drugacijem nacinu zivota... Svega ima medju ljudima i nije sve lazno...
Opet mi nije jasno kako to da neki FGRovac ne moze da skonta u svijoj 'kosmpolitskoj' glavici da ljudi muslimani nempiju alkohol i da ga ne prodaju i nikako ne uspjevam da razumijem to da njim ti nesto kao smeta... Bas cudno, bas cudno...
Me
Glavni ideolog im je Tarik Haverić.
- jazzer
#18333 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Gadi mi se SDA, gade mi se Izetbegovic, Dzaferovic i politika koju oni zastupaju 30 godina. Gade mi se njihovi glasaci i simpatizeri.
Jesam li ja islamofob?
Jesam li ja islamofob?
-
laik1981
#18334 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koji. po tebi, otvaraju kafice po Sarajevu? Pravi ili lazni? Izbaci alkohol radi vjere, a stavi nargilu kojom truje djecu. Sve je to dio nekog ljigavog trenda, a ne stvar ubjedjenja i principa. Bradice slicnog mentalnog sklopa nam i kroz politiku kroje sudbinu. Sve veliki muslimani, a zagrizli u necasne radnje do grla. Puni ih prvi safovi na dzumama u poznatim dzamijama. Od ovih koji se dice da su muslimani nema ni jedan promil istinskog vjernika. Sve je to samo sastavni dio folklora kojim je trenutno najlakse doci do ostvarenja ciljeva. Sto bi rekli, prilagodili se vremenu. Najoprezniji sam sa onima koji mi nazovu selam i koji me oslovljavaju sa ahbab.MUNAFIK wrote: ↑15/02/2022 13:30To sto neki kriminalac tako radi nema veze sa vecinim normalnih i postenih ljudi koji radi svijih vjerovanja ne zele da prodaju alkohol.laik1981 wrote: ↑15/02/2022 13:05 Najace je kad bruda koji deceniju zaradjuje svercom i trgovinom narkoticima otvori kafic u kojem zbog vjerskih ubjedjenja ne prodaje alkoholTakvi su danas preplavili Sarajevo.. Jos kad takav ode na hadz, pa ga pusikurci posle pocnu zvati hadzijom
Me
I nisam nikakav FGR. Samo sam obican covjek kojem su na vrh kurca ti koji preko noci "dodju tobe" i pocnu sa silovanjem u zdrav mozak..
-
Hakiz
-
Timmy123
- jazzer
#18337 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
Timmy123
#18338 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Titoidi moraju konačno razumijeti da postoji nešto što se zove sud, i da tamo neki
ljudi na osnovu dokaza odlučuju o tome ko ide ili ne ide u zatvor. To važi i za ove koje si naveo.
-
Nebozemlja
#18339 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
laik1981
#18340 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prosjecna SDA pudlica
"Sve po zakonu" sto bi rekao nekadasnji premijer..
- jazzer
#18341 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sud u kojem sjede Palavricka i Ceman? Ili onaj sud u kojem su Sabina Sarajlija i ona ofucana Dalida Burzic?
Takav sud ti priznajes i prizivas. I ne samo ti, nego ta cijela SDA svita.
-
Timmy123
#18342 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vrijeme komunizma, jednoumlja i linča je prošlo. Jedino ako se Bakir ne ugleda na tvog
idola Tita, pa ne krene otvarati radne logore na Bjelašnici za FGR kmečavce
-
mo-town
#18343 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Halo geopoliticar! Kako napreduju lekcije?drug_profi wrote: ↑15/02/2022 12:44Ajmo se vratiti na izvorni post:Login77777 wrote: ↑15/02/2022 12:24
Cuo jesam price ali nisam nikad bio u tim drzavama tako da nista ne mogu tvrditi. Ali mislim da smo mi daleko od navedeni. Sve te navedene drzave imaju druge vodje. Ko ce Zivkovica slusati? Taj se ni u vlastitoj kuci nista ne pita. I sad ce on sutra povesti neku muslimansku BiH. Nema od toga nista. Prvo zena mu nije zavijena nikada. O cerki da ne pricamo. Zet drzi znamo sta po Berlinu. I ta porodica da stvara neku muslimansku BiH.![]()
Neka se drze iseljavanja naroda iz BiH, ta im politika bolje ide.![]()
A trol nisi, to nisam nikad rekao. To su cipiripi, lingo wikipedolog, patton itd koji za majonezu rade u korist Zivkovica stranke.
A sto se trolova tice. Tu je i timmy123 poznat kao bunk.Izvorna SDA i Izetbegović, misli se, dakle na Aliju.drug_profi wrote: ↑13/02/2022 22:24 Namejre Izetbegovića i izvorne SDA su janse i nedvojbene. Muslimanska Bosna kolika god da je.
Ali prisivanje iste ideologije ovoj jadnoj opoziciji koja pokusava da bude realna u politici nije umjesno. Dapace je kontraproduktivno i gura vodu na mlin neprijateljima.
Bakir nije sposban da stvara drzavu bilo kakvu, pa ni muslimansku.
Dakle početna premisa, jeste da je vrh SDA najkasnije 1992-1993 odlučio da pravi muslimansku enklavu. O tome postoje indicije i dokazi kroz postupke drzavnog vrha u ratnim godinama. Da ih ne nabrajam, dostupni su svima. Stvar je bila samo da se dograbi sto vise teritorije koja moze imati samoodrzivost. I naravno da rat ucini svoje da tako nesto postane moguce.
Poslijeratni događaji zatvaranje u torove, ignorisanje Anexa 7, stalna proizvodnja tenzija, pljacka i raseljavanje. Predavanje "drzave" u ruke mafiji samo vodi ka beskonacnoj rahat patnji koja ce proizvesti stanej svijesti u kojem ce se na kraju svi sloziti da je razlaz "rjesenje".
Koliko god da je takav zaključak isprovociran namjernom kreacijom mržnje i nepovjerenja.
I tu onda Bošnjaci i svi mi ostali koji ne prihvatamo ni UZP ni genocidaše ostajemo na teritoriji koja je okružena neprijateljem, sa duboko siromašnim građanima bez konkurentnog obrazovanja, sa šakom bogataša koji su bogatstva stekli kroz kriminal ili izrabljivanje raadnika.
I tu se onda javlja revolt koji je izrodio i prevrate u Afganistanu i u Iranu i po arapskom svijetu...
I na kraju niko mene ni tebe neće ništa pitati, pa ni Bakira. Pitaće se mule.
Ali kako kažu historia magistra vitae est, samo što jbg mi razumijemo prevod ove izreke, ali ne razumijemo poruku.
Jel' Saraj'vo gdje je nekad bilo?
Stipu latinski. Prvo safun, onda parfem cuh negdje ovih dana.
- jazzer
#18344 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U radne logore moze povesti tebe, Seku i Asima a mozes pretpostaviti sta meni moze. Tj, za sta me moze.
-
Timmy123
#18345 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
MUNAFIK
#18346 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa svaki covjek odgovara za sebe i naravni svako od nasntreba biti oprezan sa ljudima, i ja nekim koji nazkvaju selam ne vjerujem, a opet nekima koji nazivaju selam beskrajno vjerujem...laik1981 wrote: ↑15/02/2022 13:54Koji. po tebi, otvaraju kafice po Sarajevu? Pravi ili lazni? Izbaci alkohol radi vjere, a stavi nargilu kojom truje djecu. Sve je to dio nekog ljigavog trenda, a ne stvar ubjedjenja i principa. Bradice slicnog mentalnog sklopa nam i kroz politiku kroje sudbinu. Sve veliki muslimani, a zagrizli u necasne radnje do grla. Puni ih prvi safovi na dzumama u poznatim dzamijama. Od ovih koji se dice da su muslimani nema ni jedan promil istinskog vjernika. Sve je to samo sastavni dio folklora kojim je trenutno najlakse doci do ostvarenja ciljeva. Sto bi rekli, prilagodili se vremenu. Najoprezniji sam sa onima koji mi nazovu selam i koji me oslovljavaju sa ahbab.MUNAFIK wrote: ↑15/02/2022 13:30
To sto neki kriminalac tako radi nema veze sa vecinim normalnih i postenih ljudi koji radi svijih vjerovanja ne zele da prodaju alkohol.
Me
I nisam nikakav FGR. Samo sam obican covjek kojem su na vrh kurca ti koji preko noci "dodju tobe" i pocnu sa silovanjem u zdrav mozak..
Zar nije tako sa ljudima?
Nekima je to sve samo trend i folklor kako kažeš, ali nekima nije, i zasto bi geralizovao bilo koju grupu radi toga?
Ono o cemu sam ja pisao je moje licno iskustvo da neki ljudi, obrazovani (u mom slucaju profesori na fakultetu) ne mogu da shvate da neko ne pije alkohol i da iz istog razloga ne prodaje alkohol, i na osnovu toga spremni su da omalovazavaju cijelu jednu grupu i da radi toga cijeloj zajednici daju nekakve etikete islamizma i sta ja znam sta vec...
Kada se muslimani u BiH i Sarajevu pocnu ponasati 10% od onoga kako su se komunisti ponasali prema vjernicima u prošlim vremenu siguran sam da bi vecina muslimana ovdje bila protiv toga.
Uvijek mi je bilo smijesno kako neki FGRovci poštuju sve i svakog, pami zadnju alkoholiziranu propalicu, narkomana, smrdljivog hipika, ali pokrivenu ženu ne mogu smisliti... Ne znaju nista o njoj, ni o njenim motivima ni o vjerovanjima ni o razlozoma ali je zovu umotana, zamotana, primitivna itd...
- drug_profi
#18347 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A reci nekom da je zamotan je uvreda jelda?
Hajd da i to naucim.
I tvrdim ti da bi 80% muslimana gledalo u stranu ako bi se neka prisila nad cafirima pocela primjenjivati. Jednostavno je tako.
Hajd da i to naucim.
I tvrdim ti da bi 80% muslimana gledalo u stranu ako bi se neka prisila nad cafirima pocela primjenjivati. Jednostavno je tako.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18348 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Alkoholizam nije ideologija. To sto bazdis na alkohol i teturas ne nosi sa sobom ideolosku poruku niti je simbol pripadnosti. Marama jeste.
Uostalom, ni najveci pijanci nisu vazda pijani, a marama je na glavi uvijek.
Cisto da stvari malo banalizujemo.
Uostalom, ni najveci pijanci nisu vazda pijani, a marama je na glavi uvijek.
Cisto da stvari malo banalizujemo.
-
MUNAFIK
#18349 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa zasto bi zvao nekoga, umotanim, zamotanim kada za to ima ime?drug_profi wrote: ↑16/02/2022 00:37 A reci nekom da je zamotan je uvreda jelda?
Hajd da i to naucim.
Zasto je tesko malo nauciti o svojim komsijama i njihovom sistemu zivota?
Naravno da je uvreda nekoga zvati umotanim kad je to žena pod hidžabom. Treba koristiti tacne termine.
I sa munare niko NE AURLICE, se uci ezan ili bar moze se reci poziv na molitvu...
Postovanja i znanja izgleda puno fali.
- drug_profi
#18350 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To što je jedan drugi međed, a ne ovaj, govorio o hodžama nemoj meni da imputiraš.
Drugo, ja i dalje ne vidim šta je ružno u izrazu "zamotane" jer one to jesu iz moje prespektive, lišene ženstvenosti radi neke ideje. Zapravo muške ideje.
Poštujem njihovo pravo i odluku, ali ne moram se igram iste igre.
Drugo, ja i dalje ne vidim šta je ružno u izrazu "zamotane" jer one to jesu iz moje prespektive, lišene ženstvenosti radi neke ideje. Zapravo muške ideje.
Poštujem njihovo pravo i odluku, ali ne moram se igram iste igre.