Smrdi mu iz usta.
Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- -Chesterfield-
#801 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- Logovan
#802 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Moze se fizicki razdvojiti, staklene pregrade se mogu staviti, a sve u zavisnosti kakav je ugostiteljski objekat. Sad ne znam tacno kako ide za vrata, moras prelaziti iz jednog dijela u drugi, otvoris vrata dim udje u drugi dio, ali moze se i to rijesiti ja mislim.ljubicasti limun wrote: ↑14/02/2022 21:23Kako ce ih razdvojiti? Jedino posebne prostorije. Jer nece dim reci, ok, ono tamo je nepusacka zona, necu ja tamo.agnostic_front wrote: ↑14/02/2022 21:19 U restoranima je bas lose, bilo bi lijepo da se razdvoje pusacka i nepusacka zona. Licno ne bih nametao zabranu, ali mi nece biti zao ako je uvedu.
Ja primjerice zato ne idem u Vatru u Scc, u onaj stakleni dio. Pola sata tamo i odjeca i kosa mi vec smrde na dim, a i jedva se dise.
Pusenje nije Bogom dano pravo, vec losa navika i ovisnost i tako se i treba tretirati, pogotovo jer jako ugrozava druge.
Fizicki je odvojeno u BBI centru, kafic u prizemlju, ali mislim da se ne postuje.
-
toska
#803 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
nije tako svugdje, dobra i stručna ventilacija u objektu čini čuda.ljubicasti limun wrote: ↑14/02/2022 21:23Kako ce ih razdvojiti? Jedino posebne prostorije. Jer nece dim reci, ok, ono tamo je nepusacka zona, necu ja tamo.agnostic_front wrote: ↑14/02/2022 21:19 U restoranima je bas lose, bilo bi lijepo da se razdvoje pusacka i nepusacka zona. Licno ne bih nametao zabranu, ali mi nece biti zao ako je uvedu.
Ja primjerice zato ne idem u Vatru u Scc, u onaj stakleni dio. Pola sata tamo i odjeca i kosa mi vec smrde na dim, a i jedva se dise.
Pusenje nije Bogom dano pravo, vec losa navika i ovisnost i tako se i treba tretirati, pogotovo jer jako ugrozava druge.
svrati na kafu u piceriju do hotela Europa, puši se normalno, ali ni dim ni miris/smrad se ne osjeti
Last edited by toska on 14/02/2022 21:39, edited 1 time in total.
- canvra888
#804 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Inače svaki od tih 2000 otrovanih u lokalu od dima umre nekad baš od posljedica pasivnog pušenja. Pa bravo inteligencijo, sam sebe pobijaš vlastitim 'primjerima'. Ni pušači svi ne obole, a kamoli pasivni pušači.Raigor Stonehoof wrote: ↑14/02/2022 21:09Inace svaki put kad se raja zapije u u kafani neko pogine, pa imamo oko 2000 saobracajnih udesa samo zbog alkohola dnevno.
S druge strane u svakoj od tih 2000 kafana nepusaci bivaju trovani.
Odustani, ne zvucis pametno kad branis neodbranjivo i poredis neuporedivo.
Pa veći je problem aerozagađenje koje čovjeka dočeka 7 od 12 mjeseci u godini, čim izađe vani.
I ko to od doktora onda može u nečijim 40-im ili 50-im ustanoviti šta je čovjeku uzrokovalo pulmološke bolesti, pasivno pušenje ili aerozagađenje? Evo ja u životu cigare nisam zapalio pa imam više problema s plućima nego oba moja roditelja koja puše 40 godina. A koliko treba da te čovjek koji se napio u lokalu, sjeo za volan i pokupi te - ubije? Ne moramo se uopće ovog primjera stalno držati. Koliko je npr. samo (trijeznih) ljudi bilo kolateralna šteta u tučnjavama zbog pijanih likova u lokalima?
Nemam ja šta odustajati, ti si probao ispasti pametan svojim inicijalnim odgovorom nakon što nisi upotpunosti ni pročitao moj prvobitni post, a ni kontekst dotadašnje diskusije. Da ne spominjem tvoju krnjavu logiku u daljim odgovorima.
-
Hakiz
#805 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Hajde, da ti nacrtam:
Stvar koju zloupotrebljavaš nije kriva za to što je zloupotrebljavaš.
Nije alkohol kriv za to što ga ljudi piju toliko da se napiju. Ima ljudi koji piju pa ne prave ekscese, ne napijaju se, stanu na vrijeme.
Ako je stvar koju zloupotrebljavaš kriva za tvoju zloupotrebu, onda je islam kriv za ISIL. Ili?
- canvra888
#806 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-Chesterfield- wrote: ↑14/02/2022 17:47Zbog toga se mora sasjeći u korijenu. A korijen su mjesta gdje se konzumira alkohol.
Hakize, pričamo o problematici citiranog posta, ne o alkoholu kao supstanci koja se zloupotrebljava. Vrati se na prvi moj odgovor tebi i pročitaj još jednom ako ti je potrebno. Znaš li šta znači potpomagati nekog u nečemu, je li ti poznat taj princip?Hakiz wrote: ↑14/02/2022 21:47Hajde, da ti nacrtam:
Nije alkohol kriv za to što ga ljudi piju toliko da se napiju. Ima ljudi koji piju pa ne prave ekscese, ne napijaju se, stanu na vrijeme.
Ako je stvar koju zloupotrebljavaš kriva za tvoju zloupotrebu, onda je islam kriv za ISIL. Ili?
-
Hakiz
#807 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pričamo o tome da vam je poređenje alkohola sa duhanom besmisleno.canvra888 wrote: ↑14/02/2022 21:56-Chesterfield- wrote: ↑14/02/2022 17:47
Zbog toga se mora sasjeći u korijenu. A korijen su mjesta gdje se konzumira alkohol.Hakize, pričamo o problematici citiranog posta, ne o alkoholu kao supstanci koja se zloupotrebljava. Vrati se na prvi moj odgovor tebi i pročitaj još jednom ako ti je potrebno. Znaš li šta znači potpomagati nekog u nečemu, je li ti poznat taj princip?Hakiz wrote: ↑14/02/2022 21:47
Hajde, da ti nacrtam:
I ne, nećete ovdje praviti islamsku državu. Pa ni misionarenjem "nasitno".
-
BadBoy
#808 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Najgore mi je kad vidim mlade mametine kad parkiraju kolica sa bebom u zadimljeni kafić i onda sa drugaricom kalemi jednu na drugu... To je za mene zlostavljanje djeteta, a roditelji koji to rade - loši roditelji. Tačka. Ko se pronašao u ovome zaboli me, prestanite to raditi svojoj i tuđoj djeci.
- canvra888
#809 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Besmisleno je tebi, za tvoju percepciju svijeta, što ne znači da je i drugima. Javilo se dosta drugih forumaša i sa drugim razlozima zašto im smeta alkohol u lokalima. To što tebi ne ide u prilog, ne znači da si po defaultu referenca.
A to što se ježiš na religije (islam pogotovo, očito) i što to konstantno dovodiš u kontekst je tvoja stvar. Niko tebi ne brani za šta ćeš se boriti, tako da sigurno nećeš ni ti meni za šta ću se ja boriti.
-
Hakiz
#810 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Bori se. Spominjanje zabrane alkohola na temi o zabržrani pušenja je "slučajno", je li?canvra888 wrote: ↑14/02/2022 22:18Besmisleno je tebi, za tvoju percepciju svijeta, što ne znači da je i drugima. Javilo se dosta drugih forumaša i sa drugim razlozima zašto im smeta alkohol u lokalima. To što tebi ne ide u prilog, ne znači da si po defaultu referenca.
A to što se ježiš na religije (islam pogotovo, očito) i što to konstantno dovodiš u kontekst je tvoja stvar. Niko tebi ne brani za šta ćeš se boriti, tako da sigurno nećeš ni ti meni za šta ću se ja boriti.
No pasaran. Jok.
-
BadBoy
#811 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Što mutite vrelo miješanjem dvije odvojene teme? Otvorite temu zabrana točenja alkohola u ugostiteljskim objektima i opletite. Jedno nema nikakve veze sa drugim.
Pogotovo zato što već postoji veći broj lokala u kojima se ne toči alkohol od lokala u kojima je zabranjeno pušenje.
Pogotovo zato što već postoji veći broj lokala u kojima se ne toči alkohol od lokala u kojima je zabranjeno pušenje.
Last edited by BadBoy on 14/02/2022 22:22, edited 1 time in total.
-
elk
#812 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Najjace je kad je degen zakurika u stubistu ili liftu. Drama je jebiga sacekati citavih 20 sekundi. Pleme svoje jebo sebicno.
-
suspect_zero
- canvra888
#814 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ah, kakve li pojave. Inače prvi off na forumu zabilježen, ikad.Hakiz wrote: ↑14/02/2022 22:21Bori se. Spominjanje zabrane alkohola na temi o zabržrani pušenja je "slučajno", je li?canvra888 wrote: ↑14/02/2022 22:18
Besmisleno je tebi, za tvoju percepciju svijeta, što ne znači da je i drugima. Javilo se dosta drugih forumaša i sa drugim razlozima zašto im smeta alkohol u lokalima. To što tebi ne ide u prilog, ne znači da si po defaultu referenca.
No pasaran. Jok.
Povezano je, Hakize. Napravio sam digresiju zbog tvojih analogija, koje su bile odgovor na nečije spominjanje alkohola i prije mene.
- ljubicasti limun
#815 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Bas.BadBoy wrote: ↑14/02/2022 22:22 Što mutite vrelo miješanjem dvije odvojene teme? Otvorite temu zabrana točenja alkohola u ugostiteljskim objektima i opletite. Jedno nema nikakve veze sa drugim.
-
elk
#816 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ima retard. Izadje iz stana, pripali i zovne lift.
- Logovan
#817 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Kad vidim opušak u stubištu ili u liftu zlo mi bude, pa sve i da su radnici došli da nešto poprave izađi napolje pa ispuši i baci opušak tamo gdje treba.
-
The BEN10
#818 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Bravo!BadBoy wrote: ↑14/02/2022 22:15 Najgore mi je kad vidim mlade mametine kad parkiraju kolica sa bebom u zadimljeni kafić i onda sa drugaricom kalemi jednu na drugu... To je za mene zlostavljanje djeteta, a roditelji koji to rade - loši roditelji. Tačka. Ko se pronašao u ovome zaboli me, prestanite to raditi svojoj i tuđoj djeci.
-
broj dva
#819 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ima sklonit sebe i djete ako ti smeta necije pusenje. NIje sve sve do pusaca, mogu se i nepusaci prilagoditi.ljubicasti limun wrote: ↑14/02/2022 21:17 Odvratna navika. Iznimna sebicnost pusaca. Puse, i pred djecom, i svojom i tudjom. Ako ih upozoris, postanu agresivni kao da je njihovo pravo na njihov cejf bitnije od prava ostalih da disu i ne udisu smrad.
Danas u kaficu zenska sa curicom. Napirlitana, rasirila se na stolici, puca selfije konstantno i pusi. Sav dim ide prema meni jer je stolicu tako okrenula da ima sto bolje svjetlo za selfije. Na kraju sam morala otici za drugi stol jer dima bilo bas previse. Ali hajde i to, vec pred curicom od 10 god. pusi, ni ne razmisljajuci ima li to ikakve posljedice po dijete. Ima ih i koji/koje puse pored beba u kolicima.
Mozda zvuci smijesno, jer ono, sta fali vise, ali jos mi je gore kad u periodima najjaceg zagadjenja kad se boris da udahnes barem malo zraka, likovi i likuse puse na stanicama, po ulici, u kaficima.
A da treba zabraniti pusenje u javnim objektima - treba i te kako. Od kafica i kafana do shopinga, kancelarija, cekaonica. Cjela evropa moze bez cigare u kaficu, mozemo i mi.
- ljubicasti limun
#820 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa sklanjamo mi i sebe i djecu vec jako dugo. Ali zasto se sklanjati vise. Nije neciji cejf bitniji od kolektivnog prava na disanje. Sta je prirodnije, biti pusac ili nepusac? Koje je osnovno stanje? Ne kontam kako se ovo uspjelo izjednaciti i da prolazi ovo, ako ti smeta, pokupi se.broj dva wrote: ↑15/02/2022 08:35Ima sklonit sebe i djete ako ti smeta necije pusenje. NIje sve sve do pusaca, mogu se i nepusaci prilagoditi.ljubicasti limun wrote: ↑14/02/2022 21:17 Odvratna navika. Iznimna sebicnost pusaca. Puse, i pred djecom, i svojom i tudjom. Ako ih upozoris, postanu agresivni kao da je njihovo pravo na njihov cejf bitnije od prava ostalih da disu i ne udisu smrad.
Danas u kaficu zenska sa curicom. Napirlitana, rasirila se na stolici, puca selfije konstantno i pusi. Sav dim ide prema meni jer je stolicu tako okrenula da ima sto bolje svjetlo za selfije. Na kraju sam morala otici za drugi stol jer dima bilo bas previse. Ali hajde i to, vec pred curicom od 10 god. pusi, ni ne razmisljajuci ima li to ikakve posljedice po dijete. Ima ih i koji/koje puse pored beba u kolicima.
Mozda zvuci smijesno, jer ono, sta fali vise, ali jos mi je gore kad u periodima najjaceg zagadjenja kad se boris da udahnes barem malo zraka, likovi i likuse puse na stanicama, po ulici, u kaficima.
A da treba zabraniti pusenje u javnim objektima - treba i te kako. Od kafica i kafana do shopinga, kancelarija, cekaonica. Cjela evropa moze bez cigare u kaficu, mozemo i mi.
- starii
#821 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
ko je pušio, pušiče i dalje, imamo mi zakone ali se oni ne primjenjuju, odnosno sudstvo, policija tužilastvo ne radi ništa...
i druga stvar, oni koji puše trebaju davat veći iznos za zdravstveno osiguranje, zna se da ko puši ima veći rizik za infarkt, moždani i karcinom, nema potrebe da neko ko čuva zdravlje plaća liječenje ovom koji puši..
i druga stvar, oni koji puše trebaju davat veći iznos za zdravstveno osiguranje, zna se da ko puši ima veći rizik za infarkt, moždani i karcinom, nema potrebe da neko ko čuva zdravlje plaća liječenje ovom koji puši..
-
broj dva
#822 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Isto vrjedi za one sto vole masno pojesti, veci rizik za zdravlje. I ljencuge poput mene koji po cjeli dan sjede, i mi bi trebali vise placati. I jos puno nas bi trebalo vise placati po toj logici.¨starii wrote: ↑15/02/2022 09:17 ko je pušio, pušiče i dalje, imamo mi zakone ali se oni ne primjenjuju, odnosno sudstvo, policija tužilastvo ne radi ništa...
Problem je u neobziru i jednih i drugih, Jesam pusac ali ne pusim u stanu nego na baklonu (necu da mi djeci smrdi a ni meni nije bas drag miris) Pod ootvorenim nebom zapalim slobodno ali necu se unjeti nekoj trecoj osobi u lice. Necu pusiti na cekaonici za bus ako ceka 15 ljudi nego cu se odmaknut 5 metara. Ako nekome i dalje smeta nek se jebe, imam i ja prava. Nekad ljudi pizde za sitnice a u vecini slucajeva malo strpljenja i obzira moze rjesiti ovakve probleme.
-
moonca
#823 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Smrdi djeci koja zive iznad tvog balkona..... 
-
Trappist
#824 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
E bravo. Strpljenja da ne zapalis i ne ugrozavas svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebebroj dva wrote: ↑15/02/2022 11:46Isto vrjedi za one sto vole masno pojesti, veci rizik za zdravlje. I ljencuge poput mene koji po cjeli dan sjede, i mi bi trebali vise placati. I jos puno nas bi trebalo vise placati po toj logici.¨starii wrote: ↑15/02/2022 09:17 ko je pušio, pušiče i dalje, imamo mi zakone ali se oni ne primjenjuju, odnosno sudstvo, policija tužilastvo ne radi ništa...
Problem je u neobziru i jednih i drugih, Jesam pusac ali ne pusim u stanu nego na baklonu (necu da mi djeci smrdi a ni meni nije bas drag miris) Pod ootvorenim nebom zapalim slobodno ali necu se unjeti nekoj trecoj osobi u lice. Necu pusiti na cekaonici za bus ako ceka 15 ljudi nego cu se odmaknut 5 metara. Ako nekome i dalje smeta nek se jebe, imam i ja prava. Nekad ljudi pizde za sitnice a u vecini slucajeva malo strpljenja i obzira moze rjesiti ovakve probleme.
-
broj dva
#825 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
E jebi ga, i obzir ima granice. I meni smeta kad komsija kuha skembice pa trpim. Malo trpljenja nikome ne skodi...
Zivot nije kvantna fizika, nije tesko naci granicu izmedju nekog generalnog obzira prema sugradjanima i zadovoljavanja vlastitih ceifa.