Ukrajina

Osmi Socrates

#31276 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

llull wrote: 14/02/2022 19:23 Jadna USA, Kuba joj prijeti... zanemaricemo bombardovanje u Zaljevu Svinja, nekoliko atentata na Kastra. Sankcije postoje od same revolucije.
Ovo nije branjenje rusa, ista su i oni govna samo mi je muka od laznog moralisanja "oslobodilaca Nizozemske"...
Lijepo te onaj jaruga pitao, gdje ti kanadjanin nauci bosanski ?
Ja bih s tobom trebao prestao pisati otkad si počeo propagandu da su Ukrajinci zločinci.

Naravno da će pokušati atentate na one koji im prijete uništenjem. Šta tu fucking ima čudno?

Ali, ova logika da još moram trgovati sa njima da bih zadovoljio plačipičke koje tri čiste nemaju ni o Kubi ni o Kubancima je poseban biser.

Uostalom, napisao sam, Obama je tražio od Kongresa ukidanje embarga. Dakle, čak ni američki predsjednici nisu svi isti.

Ali, Obama opet vama ne valja, jer je crn, valjda?

Argumenti su vam čvrsti, nema šta.
jeza u ledja

#31277 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Putin sprjecava nuklearni rat. Mirotvorac.

Bice najzasluznija nagrada za mir poslije Obamine. :D
jeza u ledja

#31278 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 14/02/2022 19:30
llull wrote: 14/02/2022 19:23 Jadna USA, Kuba joj prijeti... zanemaricemo bombardovanje u Zaljevu Svinja, nekoliko atentata na Kastra. Sankcije postoje od same revolucije.
Ovo nije branjenje rusa, ista su i oni govna samo mi je muka od laznog moralisanja "oslobodilaca Nizozemske"...
Ja bih s tobom trebao prestao pisati otkad si počeo propagandu da su Ukrajinci zločinci.

Naravno da će pokušati atentate na one koji im prijete uništenjem. Šta tu fucking ima čudno?

Ali, ova logika da još moram trgovati sa njima da bih zadovoljio plačipičke koje tri čiste nemaju ni o Kubi ni o Kubancima je poseban biser.

Uostalom, napisao sam, Obama je tražio od Kongresa ukidanje embarga. Dakle, čak ni američki predsjednici nisu svi isti.

Ma to je primjer koliko je americka vanjska politika prema odredjenim zemljama "tweakovana" zbog odredjenih, vrlo specificnih i ciljanih struja u politici i ekonomiji. Cesto ima veze sa jakom imigracijom upravo protivnika rezima iz tih drzava.
Osmi Socrates

#31279 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

jeza u ledja wrote: 14/02/2022 19:28
Tako je.
Kad ti uleti rezim koji poziva SSSR da donese raketice, koji nacionalizuje svo vlasnistvo Amerikanaca, kad vojno i finansijski pomaze dalje revolucije u susjedstvu za postavljanje jos rezima sa istom namjerom...ti kao gospodin fino okreni i drugi obraz. :lol:

Sankcije postoje jos od prije je Castro dosao na vlast. :wink: S vremenom su povecavane.

Svaki put ista prica, od Castra preko Homeinija, do Saddama i Gadafija. Prvo se kurci, masi rukama, poslije kme.
Pa kako je Kubancima, narodu, valjalo ikako sve od revolucije do danas? Ti se smiješ, ljudi pate. Boli tebe ona stvar za narod, važno je da se neki idiot kurčio. Rikn'o idiot, narod se i dalje pati.

Jesi li bogati ikad pričao sa nekim Kubancom sa Floride, recimo?
muha_sa

#31280 Re: Ukrajina

Post by muha_sa »

Hoce li rat :?
jeza u ledja

#31281 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 14/02/2022 19:35
jeza u ledja wrote: 14/02/2022 19:28

Tako je.
Kad ti uleti rezim koji poziva SSSR da donese raketice, koji nacionalizuje svo vlasnistvo Amerikanaca, kad vojno i finansijski pomaze dalje revolucije u susjedstvu za postavljanje jos rezima sa istom namjerom...ti kao gospodin fino okreni i drugi obraz. :lol:

Sankcije postoje jos od prije je Castro dosao na vlast. :wink: S vremenom su povecavane.

Svaki put ista prica, od Castra preko Homeinija, do Saddama i Gadafija. Prvo se kurci, masi rukama, poslije kme.
Pa kako je Kubancima, narodu, valjalo ikako sve od revolucije do danas? Ti se smiješ, ljudi pate. Boli tebe ona stvar za narod, važno je da se neki idiot kurčio. Rikn'o idiot, narod se i dalje pati.

Jesi li bogati ikad pričao sa nekim Kubancom sa Floride, recimo?
Sta bolan?
salik79

#31282 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

Point.

#31283 Re: Ukrajina

Post by Point. »

sherbett wrote: 14/02/2022 13:12 Ima li negdje igdje da se uplati par stotina eura u okladu da ce Biden inscenirati povod za rat?

Znaci toliko su ocajni da u istoj izjavi najavljuju dan i vrijeme pocetka invazije, te kako oni ipak to ne mogu bas znati

Kakav odron klosarski! Dizu tenzije namjerno, a Ukrajinci u panici mole za potvrdu informacija
Pa jel moguce da se ovo desava????

I jel moguce da pored izjava o plinovodima netko jos uvijek vjeruje kako SAD stiti suverenitet i interese Ukrajine?

Nadalje, sto se EU zemlje kojima se potencira rat pred vratima nisu uzjebale ni cetvrtinu kao Ameri? Sta ih boli k sta se desava ovdje?
Pa svrbi ih dzep i pad rejtinga zbog Afganistana, naravno

Ah, da, pa gdje je sad NATO el salvador da sprijeci genocid i maltretiranje Ujgura kao sto je sprijecio onomad na Kosovu?
A joooooj mi pitanja :mrgreen:
Boli ih k za ujgure
A i prpa ih napasti Kinu
Ili mozda ipak ne bi vise out of area osim u slucaju Ukrajine
Nevjerovatno kakvo uvrnuto razmišljanje. Kupovaće rusi i dalje nekretnine po Hrvatskoj, ne brini. Đaba se ofiraš ovim uvlačenjem.
llull

#31284 Re: Ukrajina

Post by llull »

Hahahahahaahaha jos malo i rasizma da ubacis... Kakva mahalaska fora hahahahaha... Vidim ja da ti nije strano izvrtanje cinjenica.
Pa za Ukrajince sam postavio tekstove Preporoda i Faktor.ba. To su mediji iz Sarajeva.
Nego nikako da nam objasnis gdje ti nauci bosanski, kad su tvoji preci oslobadjali Nizozemsku od nacista.
saint_mirad

#31285 Re: Ukrajina

Post by saint_mirad »

za kad je tačno zakazana invazija da napravim napomenu u kalendaru? :mrgreen:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#31286 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

- Ovaj čovjek je insajder prve kategorije. Od onih koje pratim, jedini je kategorički tvrdio da će Trump dobiti izbore. Na pitanje, kako to zna, rekao je da postoje rezultati istraživanja javnog mnjenja za publiku i "unutrašnji krug", a da mu je pripadnik unutrašnjeg kruga rekao da Trump dobija izbore. Da ne bude da je "Trumpovac" (nije, čovjek je izvorni ljevičar), pola godine poslije izbora je pisao kako je Trump "sujetan, osvetoljubiv, osoba bez državničke vizije" i "sedmogodišnje dijete u tijelu sedamdesetogodišnjaka". Rekao je da je Trump "prezren kod njujorške aristokratije", po više osnova, uključujući i geografsku, jer dolazi "s one strane rijeke". Od njega se može čuti o njujroškoj aristokratiji, o "vladarima univerzuma" koji su Bidena proglasili predsjednikom, a koji se danas suočavaju sa ruskim i kineskim izazovom. Uglavnom, čovjek koji kredibilno piše o pozadinskim dešavanjima u stvarnim a ne pokaznim centrima odlučivanja.

Pepe Escobar

Osmi Socrates

#31287 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

llull wrote: 14/02/2022 19:41

Hahahahahaahaha jos malo i rasizma da ubacis... Kakva mahalaska fora hahahahaha... Vidim ja da ti nije strano izvrtanje cinjenica.
Pa za Ukrajince sam postavio tekstove Preporoda i Faktor.ba. To su mediji iz Sarajeva.
Nego nikako da nam objasnis gdje ti nauci bosanski, kad su tvoji preci oslobadjali Nizozemsku od nacista.
Šta, sad smeta što sam i Kanađanin? :lol:

Pa, jbg, imam ja više identiteta. Mogu ja biti i Italijan. I Bošnjak. I Hrvat. I Bosanac. :lol:

Sve su to moji identiteti. Jedino što ne znam za koga navijati na Svjetskom Prvenstvu, ako se svi plasiraju. :-)

Naravno da sam Kanađanin. Odrastao ovdje, školovao se ovdje, malo pranja mozga, kao i u svakom obrazovnom sistemu na svijetu, pa onda i fakultet gdje te, barem u Kanadi, oduče od pranja mozga. :lol:

To odučavanje izgleda slabo dole kod vas, jer kod vas još uvijek važi suluda teza da neko mora trgovati sa onim ko im prijeti uništenjem. :lol:

I da je Tito bio nesvrstan. I da komunisti rade u ime naroda. I bla bla bla.
RtrnOfSalisbury

#31288 Re: Ukrajina

Post by RtrnOfSalisbury »

muha_sa wrote: 14/02/2022 19:35 Hoce li rat :?
i bugojanec se tu pita :D makar bi mogo dat logisticku podrsku :skoljka:
llull

#31289 Re: Ukrajina

Post by llull »

Sta ce mi smetati, pa nemam ja nista protiv Kanade, bio sam u Torontu u oktobru bas, kod kumova :D

Nego kako su svi preskcili one ubijene grke u Ukrajini danas ? Svi iskulirase to da su vojnici ubili civile u kafani.
Osmi Socrates

#31290 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Challenger_ wrote: 14/02/2022 19:44 - Ovaj čovjek je insajder prve kategorije. Od onih koje pratim, jedini je kategorički tvrdio da će Trump dobiti izbore. Na pitanje, kako to zna, rekao je da postoje rezultati istraživanja javnog mnjenja za publiku i "unutrašnji krug", a da mu je pripadnik unutrašnjeg kruga rekao da Trump dobija izbore. Da ne bude da je "Trumpovac" (nije, čovjek je izvorni ljevičar), pola godine poslije izbora je pisao kako je Trump "sujetan, osvetoljubiv, osoba bez državničke vizije" i "sedmogodišnje dijete u tijelu sedamdesetogodišnjaka". Rekao je da je Trump "prezren kod njujorške aristokratije", po više osnova, uključujući i geografsku, jer dolazi "s one strane rijeke". Od njega se može čuti o njujroškoj aristokratiji, o "vladarima univerzuma" koji su Bidena proglasili predsjednikom, a koji se danas suočavaju sa ruskim i kineskim izazovom. Uglavnom, čovjek koji kredibilno piše o pozadinskim dešavanjima u stvarnim a ne pokaznim centrima odlučivanja.

Pepe Escobar

I piše za Russia Today. :lol:

Ali nikad neće napisati da je Putin rokn'o osnivača Russia Today.
GandalfSivi

#31291 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

_BataZiv_0809 wrote: 14/02/2022 18:59
Challenger_ wrote: 14/02/2022 18:56

Šta se iščekuje?
Pa da nam nasi zemljaci preko bare otvore oci i objasne nam situaciju :cry:
Jok ba, slusaj ti Sejketovskog. Genijalcina je uspio sve do sada fuliti i kada mu dokazes da je slagao, on samo nastavi dalje po istom.

Cuj Putin medijator sa ogranicenim ovlastima :lol: :lol: :lol:
Osmi Socrates

#31292 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ne znam samo zašto je ovaj Salik na Putinovoj strani, jer Iran, nedvosmisleno, jedva čeka da uleti sa njihovim gasom za Evropu, ako Kokošar dobije sankcije.

Već su rekli da mogu zadovoljiti 20% potreba Evrope.

Dakle, neka se Salik izjasni oko ovog pitanja. :lol:
Milenkov buraz

#31293 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Na kraju *ebe mi se i za Ukrajinu, Rusiju i NATO, međutim problem je što Rusi neće da popuste BiH, otvoreno su na strani genocidne velikosprske politike, ne mogu nikako biti na strani odmetnute oligarhijske paratvorevine koja rovari u mojoj državi.
Haris.ba

#31294 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

Osmi Socrates wrote: 14/02/2022 20:06 Ne znam samo zašto je ovaj Salik na Putinovoj strani, jer Iran, nedvosmisleno, jedva čeka da uleti sa njihovim gasom za Evropu, ako Kokošar dobije sankcije.

Zato sto zna da nema nista od toga. :mrgreen:

Iran ce pokusati gasa sto ima prema Kini usmjeriti. Od izvoza u Evropu nema nista.
Samo je pitanje hoce li se praviti gasovod preko Afganistana za Kinu, ili idu lng tankeri. Kinezi su vec zapikali luku u Iranu na otvorenom moru.

Rusi su tu u ugodnoj poziciji. Iran ne da gasovod kroz Irak kojim bi arapske zaljevske drzave mogle pumpat gas. Ameri ne daju Iranu prema Evropi.
Last edited by Haris.ba on 14/02/2022 20:15, edited 3 times in total.
Maliodmene

#31295 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Zadnji trzaji debila sa istoka
Osmi Socrates

#31296 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

;-)
Haris.ba wrote: 14/02/2022 20:11
Osmi Socrates wrote: 14/02/2022 20:06 Ne znam samo zašto je ovaj Salik na Putinovoj strani, jer Iran, nedvosmisleno, jedva čeka da uleti sa njihovim gasom za Evropu, ako Kokošar dobije sankcije.

Zato sto zna da nema.nista od toga. :mrgreen:

Iran ce pokusati gasa sto ima prema Kini usmjeriti. Od izvoza u Evropu nema nista.
Trenutno su pregovori oko vraćanja Amerike u iranski nuklearni ugovor. Naravno, ova kriza u Ukrajini to sve otežava. Ne znam samo zašto niko ne priča da Putin namjerno drži američku pažnju u Ukrajini, da bi odgodio sklapanje nuklearnog ugovora.

Kad je ugovor sklopljen, onda nema nikakve prepreke da Evropa dobija gas od Irana. Ne vjerujem ni ja da bi išlo do 20%, ali 10% je realno.

I Erdogan će ubrzo nešto muljati sa Izraelom oko gasa za Evropu. Erdogan odaje utisak čovjeka na prekretnici. Značajno je smanjio energetsku ovisnost Turske od Rusije prošle godine.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#31297 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Republikanski senatori odlučni su u namjeri da spriječe obnovu nuklearnog sporazuma s Iranom, no čini se da se ni Bidenu previše ne žuri
:arrow: LINK

Refleksija haosa koji vlada među njihvim elitama i kmetovima u aktuelnoj Administraciji. Jedni su za maksimalno zaoštravanje sa Rusijom, drugi bi da spuste loptu ali da ne izgleda da su povili njonjaru, treći bi da napadnu Iran, četvrti da naprave detant sa Iranom...
Last edited by Challenger_ on 14/02/2022 20:26, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#31298 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Parlament će sutra razmatrati da li od Putina tražiti da Rusija prizna Donjeck i Lugansk
video

#31299 Re: Ukrajina

Post by video »

A ove, sto su onomad iskajisali one sto piju kisnicu i lisce jedu, niko ni ne spominje

https://www.slobodnaevropa.org/a/srbija ... 47524.html
Last edited by video on 14/02/2022 20:30, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#31300 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Challenger_ wrote: 14/02/2022 20:25
Republikanski senatori odlučni su u namjeri da spriječe obnovu nuklearnog sporazuma s Iranom, no čini se da se ni Bidenu previše ne žuri
:arrow: LINK

Refleksija haosa koji vlada među njihvim elitama i kmetovima u aktuelnoj Administraciji. Jedni su za maksimalno zaoštravanje sa Rusijom, drugi bi da spuste loptu ali da ne izgleda da su povili njonjaru, treći bi da napadnu Iran, četvrti da naprave detant sa Iranom...

Kao i u svakoj demokratiji. To je čudno samo nekom ko podržava diktatore.

Osim što si opet slagao da bi neko napadao Iran.
Post Reply