Zenska kosarkaska reprezentacija

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Porodice Foht

#1051 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Porodice Foht »

error codes wrote: 13/02/2022 10:56
phillie wrote: 12/02/2022 18:29 Pa pobjedili bi Bjelorusiju i otisli bi :razz:
one jedino sto mogu jeste da poljube Bjelorusiju u dupe i da im kazu jedno veliko hvala :thumbup:
Srami se, bijednice, takve opaske . Reprezentacija koja dobije srebrenu sa posljednje Olimpijade valjda zasluzuje postovanje i sigurno bi mogla dobiti i Bjelorusiju. Bravo, cure! :bih: :bih:
zlajaBHF

#1052 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by zlajaBHF »

Laertes wrote: 13/02/2022 10:43 Zar je moguće da ovoj Lojo ne zna postaviti odbranu na ovako jednodimenzionalan napad Japanki? Stavi Jones ispod koša, ostale 4 da brane tricu, pa neka idu na ulaz na Jones.
Isto sam kontao.....Zasto ne igramo zonu

Realno, mislim da smo bolja ekipa, jos da je Marica tu, bili bi uvjerljiviji. Japan ima sut, i to je to.
zlajaBHF

#1053 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by zlajaBHF »

7 prvih na SP se direktno kvalifikuje na OL

Zamislite da se kvalifikuju i osvoje medalju na OL :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1054 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

Kao sto sam i napisao u nekom od predhodnih komentara da ce se JJ naigrati protiv Japana a da cemo najebati sa vanjskih pozicija sto radi nestvarnog suta za tri poena Japanki sto zbig naseg povrsnog igranja odbrane covjeka. Medjutim desila se 4/4 i odigrala se napokon odbrana onako kako bog zapovjeda i dobi se reprezentacija koja je srebrena sa OI i koja je u zadnje dvije godine izgubila samo dvije utakmice i to obe protiv USA i plus sve se desilo na njihovom domacem terenu. Ovo je puno veca pobjeda nego da smo dobili Kanadu jer prednost domaceg terena je uvijeek povelika.
JJ je dominirala medjutim zadnjih nekoliko utakmica odlicno igra Matea Tavic i daje sigurnost timu. E sad smo zvanicno na SP sto je bilo vec jasno prvog dana i i te kako je uticalo na motivaciju kod igracica, plus sto nas je totalno poremetila povreda Marice Gajic i ta jebena vremenska zona koja stvarno nije zajebancija kada si turista a ne sportista.
Ovo je zaista OGROMNA pobjeda mozda cak i najveca u istoriji BH kosarke ali se mora napraviti veliko pospremanje pred SP. Imamo tri bolne pozicije: playa, backup za JJ i backup za Maricu! Imamo tri igracice koje ispunjavaju te kriterijume ali su u svadji sa Lojom. Mora se sjesti i naci zajednicki jezik jer SP nije zajebancija i kao sto je napisao @ZlajaBHF prvih sedam ide direktno na Olimpisjke igre. To bi bio prvi timski nastup nase zemlje na OI. Imamo za to kvalitet i mozemo 100% biti medju prvih 7 ali svi pomalo moraaju povuci rucnu. Melisa je odlican backup za Maricu i to je pokazala u zadnjoj utakmici kvalifikacija za proslo evropsko prvenstvo, Dragana Zubac je specificna igracica odlicnog suta ali izuzetno jaka na ulazu....fali nam dobar play i tu nemam jednostavno ideju. Da nam moze igrati nasa druga naturalizovana igracica bio bi spreman potpisati da cemo se boiti za medalju a ovako moramo negdje isskopati ddobrog playa sa nasim pasosem.
Takodje mislim da je krajnje vrijeme da nas zemlja pocne da organizuje pripremne kosarkaske turnire jer ove godine imamo nase djevojske na SP i nase momke na EP. Napraviti nekakv kup Balkana u obe konkurencije bio bi odlican potez. BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Makedonija u obe konkurencije. Bili bi to izuzetno kvalitetni turniri a i dodatna promocija za kosarku u nasoj zemlji. Imamo sve uslove za to a ja vjerujem da prvo Kantonu Sarajevo ne bi bilo zao dati pare za takvo nesto. Takodje vjerujem da bi dvorana Mirza Delibasic bila prepuna i da bi se mogao ostvariti i odredjen finansijski dobitak.
U svakom slucaju nase djevojke nisu rekle zadnju rijec mogu one jos bolje i jos vise....zivi bili pa vidjeli. Naravno ostaje sve ono sto sam ranije napisao.
JJ je MVP turnira u Osaki :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
phillie

#1055 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by phillie »

zlajaBHF wrote: 13/02/2022 12:58 7 prvih na SP se direktno kvalifikuje na OL

Drug jel ovo ima negdje u pravilima? Ja sam trazio i nisam nista nasao, ali za proslu olimpijadu nije tako bilo i samo su prvakinje i domacin isle direktno, ostale su igrale kvalifikacione turnire za 10 preostalih mjesta.
hrasno38

#1056 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

phillie wrote: 13/02/2022 13:35
zlajaBHF wrote: 13/02/2022 12:58 7 prvih na SP se direktno kvalifikuje na OL

Drug jel ovo ima negdje u pravilima? Ja sam trazio i nisam nista nasao, ali za proslu olimpijadu nije tako bilo i samo su prvakinje i domacin isle direktno, ostale su igrale kvalifikacione turnire za 10 preostalih mjesta.
https://www.fiba.basketball/qualification-og
phillie

#1057 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by phillie »

Odlicno. A posto ce i Francuska biti medju prvih sedam (vjerovatno), onda bi na Olimpijadu moglo ici 8 prvoplasiranih sa SP.
zlajaBHF

#1058 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by zlajaBHF »

hrasno38 wrote: 13/02/2022 13:30 Kao sto sam i napisao u nekom od predhodnih komentara da ce se JJ naigrati protiv Japana a da cemo najebati sa vanjskih pozicija sto radi nestvarnog suta za tri poena Japanki sto zbig naseg povrsnog igranja odbrane covjeka. Medjutim desila se 4/4 i odigrala se napokon odbrana onako kako bog zapovjeda i dobi se reprezentacija koja je srebrena sa OI i koja je u zadnje dvije godine izgubila samo dvije utakmice i to obe protiv USA i plus sve se desilo na njihovom domacem terenu. Ovo je puno veca pobjeda nego da smo dobili Kanadu jer prednost domaceg terena je uvijeek povelika.
JJ je dominirala medjutim zadnjih nekoliko utakmica odlicno igra Matea Tavic i daje sigurnost timu. E sad smo zvanicno na SP sto je bilo vec jasno prvog dana i i te kako je uticalo na motivaciju kod igracica, plus sto nas je totalno poremetila povreda Marice Gajic i ta jebena vremenska zona koja stvarno nije zajebancija kada si turista a ne sportista.
Ovo je zaista OGROMNA pobjeda mozda cak i najveca u istoriji BH kosarke ali se mora napraviti veliko pospremanje pred SP. Imamo tri bolne pozicije: playa, backup za JJ i backup za Maricu! Imamo tri igracice koje ispunjavaju te kriterijume ali su u svadji sa Lojom. Mora se sjesti i naci zajednicki jezik jer SP nije zajebancija i kao sto je napisao @ZlajaBHF prvih sedam ide direktno na Olimpisjke igre. To bi bio prvi timski nastup nase zemlje na OI. Imamo za to kvalitet i mozemo 100% biti medju prvih 7 ali svi pomalo moraaju povuci rucnu. Melisa je odlican backup za Maricu i to je pokazala u zadnjoj utakmici kvalifikacija za proslo evropsko prvenstvo, Dragana Zubac je specificna igracica odlicnog suta ali izuzetno jaka na ulazu....fali nam dobar play i tu nemam jednostavno ideju. Da nam moze igrati nasa druga naturalizovana igracica bio bi spreman potpisati da cemo se boiti za medalju a ovako moramo negdje isskopati ddobrog playa sa nasim pasosem.
Takodje mislim da je krajnje vrijeme da nas zemlja pocne da organizuje pripremne kosarkaske turnire jer ove godine imamo nase djevojske na SP i nase momke na EP. Napraviti nekakv kup Balkana u obe konkurencije bio bi odlican potez. BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Makedonija u obe konkurencije. Bili bi to izuzetno kvalitetni turniri a i dodatna promocija za kosarku u nasoj zemlji. Imamo sve uslove za to a ja vjerujem da prvo Kantonu Sarajevo ne bi bilo zao dati pare za takvo nesto. Takodje vjerujem da bi dvorana Mirza Delibasic bila prepuna i da bi se mogao ostvariti i odredjen finansijski dobitak.
U svakom slucaju nase djevojke nisu rekle zadnju rijec mogu one jos bolje i jos vise....zivi bili pa vidjeli. Naravno ostaje sve ono sto sam ranije napisao.
Vidim da dobro poznajes nasu repku i situaciju oko nje. :thumbup: za post

Ova pobjeda i cjelokupan rezultat je historijski.

Mi smo po prvi put u top 12 reprezentacija na svijetu, ukljucujuci sve sportove. Svaka im cast.
Japan je danas u prvom poluvremenu ili u trecoj cetvrtini imao 49% suta za tri, sa pogodjenim 18 trica :shock: a mi smo ipak drzali prikljucak. Cim su poceli sa promasajima, mi smo poveli. Moze se reci da nismo odbranu igrali kako treba, ali su stvarno i oni pogadjali sve.
El_comadante

#1059 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by El_comadante »

Odlicno. Pozitivno sam iznenadjen.
hrasno38

#1060 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

zlajaBHF wrote: 13/02/2022 13:54
hrasno38 wrote: 13/02/2022 13:30 Kao sto sam i napisao u nekom od predhodnih komentara da ce se JJ naigrati protiv Japana a da cemo najebati sa vanjskih pozicija sto radi nestvarnog suta za tri poena Japanki sto zbig naseg povrsnog igranja odbrane covjeka. Medjutim desila se 4/4 i odigrala se napokon odbrana onako kako bog zapovjeda i dobi se reprezentacija koja je srebrena sa OI i koja je u zadnje dvije godine izgubila samo dvije utakmice i to obe protiv USA i plus sve se desilo na njihovom domacem terenu. Ovo je puno veca pobjeda nego da smo dobili Kanadu jer prednost domaceg terena je uvijeek povelika.
Vidim da dobro poznajes nasu repku i situaciju oko nje. :thumbup: za post

Ova pobjeda i cjelokupan rezultat je historijski.

Mi smo po prvi put u top 12 reprezentacija na svijetu, ukljucujuci sve sportove. Svaka im cast.
Japan je danas u prvom poluvremenu ili u trecoj cetvrtini imao 49% suta za tri, sa pogodjenim 18 trica :shock: a mi smo ipak drzali prikljucak. Cim su poceli sa promasajima, mi smo poveli. Moze se reci da nismo odbranu igrali kako treba, ali su stvarno i oni pogadjali sve.
Moram te samo malkice ispraviti nisu one pocele promasivati nego su nase djevojke pocele igrati odbranu. Svaki put do kraja utakmicee kada su ih ostavile same one su zveknule tricu. I japanke i kanadjenke su imale nevidjenu tricu na obe utakmice s tim da Kanada ima i dobra rjesenja za igru sa distance i pod kosem. Medjutim da smo bili kompletni ne bi one prisle kosu pored JJ i Mariice. Japanke nemaju backup rjesenje igre i ako im zatvoris tricu a imas kao sto mi imamo dominaciju pod kosem one su gotove. Ja sam napisao jucer ili prekjuce da ce ovdje JJ da dominira mada onako imam osjecaj da je igrala skrz opusteno i da ovo ni u blizu nije utakmica JJ kad igra pod pritiskom. Imala je nekoliko nestvarno glupish poteza koja joj nisu svojstvena.....najcistije zicere je promasivala i to je sigurno plod opsutenosti jer smo znali da idemo 100% na SP.
Na kraju utakmice japanke si imale 46% za tricu 20/43 ali katastrofalnu dvicu 8/30. Njihove dvije najbolje igracice su imale sut blizu 55% ali zato je JJ imala 53,8% sut i 23 skoka. Ja tvrdim da iskopamo negdje dobrog beka kao sto recimo ima Srbija JJ bi svaku utakmicu davala 50 poena.
zlajaBHF

#1061 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by zlajaBHF »

hrasno38 wrote: 13/02/2022 14:37

Moram te samo malkice ispraviti nisu one pocele promasivati nego su nase djevojke pocele igrati odbranu. Svaki put do kraja utakmicee kada su ih ostavile same one su zveknule tricu. I japanke i kanadjenke su imale nevidjenu tricu na obe utakmice s tim da Kanada ima i dobra rjesenja za igru sa distance i pod kosem. Medjutim da smo bili kompletni ne bi one prisle kosu pored JJ i Mariice. Japanke nemaju backup rjesenje igre i ako im zatvoris tricu a imas kao sto mi imamo dominaciju pod kosem one su gotove. Ja sam napisao jucer ili prekjuce da ce ovdje JJ da dominira mada onako imam osjecaj da je igrala skrz opusteno i da ovo ni u blizu nije utakmica JJ kad igra pod pritiskom. Imala je nekoliko nestvarno glupish poteza koja joj nisu svojstvena.....najcistije zicere je promasivala i to je sigurno plod opsutenosti jer smo znali da idemo 100% na SP.
Na kraju utakmice japanke si imale 46% za tricu 20/43 ali katastrofalnu dvicu 8/30. Njihove dvije najbolje igracice su imale sut blizu 55% ali zato je JJ imala 53,8% sut i 23 skoka. Ja tvrdim da iskopamo negdje dobrog beka kao sto recimo ima Srbija JJ bi svaku utakmicu davala 50 poena.
Hmmm ne znam, mislim da je to kombinacija te dvije stvari. Nismo mi toliko bolje igrali odbranu u zadnjoj cetvrtini.
U NBA ces rijetko vidjeti onakav procenat suta za 3 iako neke ekipe igraju bas losu odbranu. Onakav sut za 3 je za respekt i nasa losa odbrana nije jedini razlog zasto su imali toliko visok procenat suta.

JJ bi i za nasu musku repku imala mjesta na poziciji 4 :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1062 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Velkoski »

kvota 10 na pobjedu protiv Japana, Bošnjama svejedno ne valja jer je bilo gusto :lol:
Logovan

#1063 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Logovan »

Svaka čast! Bravo! :thumbup: :bih:

Image
Mustang1

#1064 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Mustang1 »

Mozemo li naturalizovati jos neku djevojku sa Bahama? :D
hrasno38

#1065 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

Mustang1 wrote: 13/02/2022 20:32 Mozemo li naturalizovati jos neku djevojku sa Bahama? :D
Ono sto je tuga je da mi imamo na beku jednu odlicnu naturalizovanu kosarkasicu Courtney Hurt ali na zalost moze igrati samo jedna. Da moze Hurt da igra na SP ja bih se sad kladio da cemo se boriti za medalju.
jasib

#1066 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by jasib »

hrasno38 wrote: 13/02/2022 20:57
Mustang1 wrote: 13/02/2022 20:32 Mozemo li naturalizovati jos neku djevojku sa Bahama? :D
Ono sto je tuga je da mi imamo na beku jednu odlicnu naturalizovanu kosarkasicu Courtney Hurt ali na zalost moze igrati samo jedna. Da moze Hurt da igra na SP ja bih se sad kladio da cemo se boriti za medalju.
Šta znači "naturalizovana" košarkašica, naturalizovano državljanstvo? Zašto Courtney Hurt ne može igrati na SP?
hrasno38

#1067 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

jasib wrote: 13/02/2022 21:00
hrasno38 wrote: 13/02/2022 20:57

Šta znači "naturalizovana" košarkašica, naturalizovano državljanstvo? Zašto Courtney Hurt ne može igrati na SP?
Zato sto moze samo jedna naturalziovana igracica igrati u reprezentaciji. To su sportisti kojima je dodjeljeno sportsko drzavljanstvo a stvarno je od neke druge zemlje. I u muskoj reprezentaciji imamo strasna dva i to porijeklom nasa igraca koji bi igrali za reprezentaciju ali se vode kao stranci s tim da ze za njih ganja mogucnost da igraju kao domaci igraci.
phillie

#1068 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by phillie »

Garza i ?
jasib

#1069 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by jasib »

hrasno38 wrote: 13/02/2022 21:10
jasib wrote: 13/02/2022 21:00

Zato sto moze samo jedna naturalziovana igracica igrati u reprezentaciji. To su sportisti kojima je dodjeljeno sportsko drzavljanstvo a stvarno je od neke druge zemlje. I u muskoj reprezentaciji imamo strasna dva i to porijeklom nasa igraca koji bi igrali za reprezentaciju ali se vode kao stranci s tim da ze za njih ganja mogucnost da igraju kao domaci igraci.
Hvala. Pretpostavila sam da je tako, "sportsko" državljanstvo.

Pa neka joj BiH izda pravo državljanstvo. Kad može drugim osobama, može i onima koje nam trebaju
Laertes

#1070 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Laertes »

phillie wrote: 13/02/2022 21:11Garza i ?
Alibegović
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1071 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by teskeredzic_22 »

Logovan wrote: 13/02/2022 15:40 Svaka čast! Bravo! :thumbup: :bih:

Image
Jones - ovok odmah nakon SP , pokloniti stan u Sarajevu i garantovati joj lijepu sportsku penziju nakon zavrsetka karijere ako bude zivjela kod nas ili radila kao trener...hvala joj do neba za sve.

Sve cure su veličanstvene ali Jones obavlja 70 % posla...
..
Last edited by teskeredzic_22 on 13/02/2022 21:23, edited 1 time in total.
dulekrele

#1072 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by dulekrele »

Do neke godine zivota ako se ne dobije drzavljanstvo ne moze se igrac upisati kao domaci igrac. Garza je pokusavao u tom zakonskom roku ali je dosli do neke tehnicke zajebancije pa nije se realizovalo. Na osnovu toga sada pokusavaju da Garza do izganja ponovo.
hrasno38

#1073 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

phillie wrote: 13/02/2022 21:11Garza i ?
Alibegovic....sin od nekadasnjeg kosarkasa Bosne Teomana Alibegovica
hrasno38

#1074 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

jasib wrote: 13/02/2022 21:12
hrasno38 wrote: 13/02/2022 21:10

Hvala. Pretpostavila sam da je tako, "sportsko" državljanstvo.

Pa neka joj BiH izda pravo državljanstvo. Kad može drugim osobama, može i onima koje nam trebaju
Eiiiih ne ide to tako. Ne dozvoljava FIBA.
hrasno38

#1075 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

dulekrele wrote: 13/02/2022 21:23 Do neke godine zivota ako se ne dobije drzavljanstvo ne moze se igrac upisati kao domaci igrac. Garza je pokusavao u tom zakonskom roku ali je dosli do neke tehnicke zajebancije pa nije se realizovalo. Na osnovu toga sada pokusavaju da Garza do izganja ponovo.
Ima elemenata jer ima dokaz da je podnesen zahtjev za drzavljanstvo kada je imao 10 godina ali da ti ne prepricavam evo ovdje pise....

https://www.klix.ba/sport/kosarka/nba-c ... /211222143
Post Reply