misim da je onaj sto je ubio profesora engeskog na skenderiji dobio 13 godinafakrmader wrote: ↑13/02/2022 15:58Pa nije se izvukao Sefić, nije ni onaj mali što je ubio dvije ili tri drugarice u svom autu na autoputu (Ejubović neki), nije Mirsad Subašić, pa čak i onaj što je ubio Havu Dovadžiju dobio je neku kaznu. Problem je što mediji ne potenciraju kada neko dobije 16.5 godina za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama, nego odmah nekakvi tekstovi o nekažnjivosti. A to nije nekažnjivost. 16 godina zatvora za saobraćajnu nesreću, kada isključimo emocije i kada uporedimo sa kaznama za slična i gora djela nekada i sada, nije nikako malo. Ljudi hvale kazneni sistem SFRJ, a ne znaju, ili neće da kažu, da je u njoj najveća vremenska kazna (barem u zadnjih dvadesetak godina postojanja, dakle u "najzlatnije" vrijeme) bila 15 godina. Postojala je i smrtna, ali niko zbog saobraćajne nesreće nije strijeljan, siguran sam (ako ne računamo onog nesretnog skretničara što je pijan izazvao sudar vozova u Lici, i to krajem četrdesetih, kada se glava gubila i za manje stvari). Tako da mislim da nije baš da se ne kažnjava, samo da se umjesto u naslov stavi "Sanjin Sefić dobio rekordnu kaznu za saobraćajnu nesreću", oni ističu izjave jadnih roditelja koji nikada neće biti zadovoljni jer im kćerke niko neće vratiti. Činjenica je da, šta god mislili o sistemu (a vrlo je loš), kaznena politika za djela ovakve vrste zadnjih godina oštrija je, u principu, nego ikada ranije.dječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2022 15:18 Sto je Danisov sin, mozda ili samo mozda, daje nekakvu nadu da se ovaj nece izvuci.
Mada sumnjam. Realno, kad gledas retrospektivu, ja ne znam koji sin nekog lokalnog kabadahije, nema pregazenu zrtvu na kontu. Znam onog debila sto mu babo drzi buregdzinicu ili pekaru, prije par godina pregazio osobu, nikom nista. Nesto se ne sjecam da je robijao, i nakon ubistva on je nastavio objavljivate slike shishe sa brudama po fejzbuku.
Sin HP, sin onog iz Metropolisa, i tako dalje. Sjecam se snimak Hankinog debila, onaj slucaj na Grbavici sto je neko snimao sa balkona, ascare se na snimku vidi kako debil iz auta u mrak baca nesto, vjerovatno travulja ili bijelo. I nikom nista, Hanka plati i hajde ti sine u Njemacku dok se ne stisa bura.
Postali smo dosadni da je sistem nakaradan, ali sta drugo reci na kraju. Ko ima da plati, i klati. Ko nema, robija za metar drva, zato se i spominju drva. Ne vjerujem da neko inteligentan misli kako je ok krasti drva, ali za metar drva u zatvor a za milione maraka modna pista ispred zatvora i kurcina od kazne.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- uglavnomja
#53851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
zbunjola71sa
-
fakrmader
#53853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je Mirsad Subašić koga sam spomenuo. 12 godina i 4 mjeseca je dobio. Koliko sam pratio, to je bila najteža kazna za saobraćajnu nesreću izrečena dotad.uglavnomja wrote: ↑13/02/2022 16:44misim da je onaj sto je ubio profesora engeskog na skenderiji dobio 13 godinafakrmader wrote: ↑13/02/2022 15:58
Pa nije se izvukao Sefić, nije ni onaj mali što je ubio dvije ili tri drugarice u svom autu na autoputu (Ejubović neki), nije Mirsad Subašić, pa čak i onaj što je ubio Havu Dovadžiju dobio je neku kaznu. Problem je što mediji ne potenciraju kada neko dobije 16.5 godina za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama, nego odmah nekakvi tekstovi o nekažnjivosti. A to nije nekažnjivost. 16 godina zatvora za saobraćajnu nesreću, kada isključimo emocije i kada uporedimo sa kaznama za slična i gora djela nekada i sada, nije nikako malo. Ljudi hvale kazneni sistem SFRJ, a ne znaju, ili neće da kažu, da je u njoj najveća vremenska kazna (barem u zadnjih dvadesetak godina postojanja, dakle u "najzlatnije" vrijeme) bila 15 godina. Postojala je i smrtna, ali niko zbog saobraćajne nesreće nije strijeljan, siguran sam (ako ne računamo onog nesretnog skretničara što je pijan izazvao sudar vozova u Lici, i to krajem četrdesetih, kada se glava gubila i za manje stvari). Tako da mislim da nije baš da se ne kažnjava, samo da se umjesto u naslov stavi "Sanjin Sefić dobio rekordnu kaznu za saobraćajnu nesreću", oni ističu izjave jadnih roditelja koji nikada neće biti zadovoljni jer im kćerke niko neće vratiti. Činjenica je da, šta god mislili o sistemu (a vrlo je loš), kaznena politika za djela ovakve vrste zadnjih godina oštrija je, u principu, nego ikada ranije.
- jasib
#53854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Netačno. Zadnja je prestala biti 1992.
- uglavnomja
#53855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
fakrmader wrote: ↑13/02/2022 16:48To je Mirsad Subašić koga sam spomenuo. 12 godina i 4 mjeseca je dobio. Koliko sam pratio, to je bila najteža kazna za saobraćajnu nesreću izrečena dotad.uglavnomja wrote: ↑13/02/2022 16:44
misim da je onaj sto je ubio profesora engeskog na skenderiji dobio 13 godina
ne sjecam se imena, prof je bio zlaja, super lik
-
Giancarlo
#53856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I mene je u Sarajevu kaznio drot pjesak za istu stavr tako da ti prica ne pije vodu. Ohladite malo sa tom policijom, preludi ste sa zahtjevima da na svakoj raskrsnici, u svakoj ulici, ispred svake skole i prodavnice/apoteke/cega vec, stoje policajciNaslovnica wrote: ↑13/02/2022 16:08 Jarane, samo do Zenice da se ode, kao da je druga država što se tiče saobraćaja u odnosu na Sarajevo.
Počevši od odnosa prema pješacima i prema drugim učesnicima u saobraćaju, do brzine i kružnih tokova.
Znaš do čega je?
Do policije.
Patrole po dva policajca (na nogama) najnormalnije se mogu vidjeti u Zenici. U Sarajevu se ne sjećam kada sam vidio drota da ide pješke.
Patrole u Zenici stalno gledaju da li staneš pješaku na pješačkom.
Naravno, i u Zenici ima debilnih vozača, ali, opet ponavljam, Zenica je u saobraćaju, u odnosu na Sarajevo - Njemačka.
U Zenici sam kažnjen kao pješak jer sam prešao mimo zebre.![]()
Na to sve u Sarajevu imamo problem gdje godinama fali vise STOTINA policajaca. Fali ih zbog politike koja ili ne zeli da da novac za obuke ili misli da to nije potrebno ili novca fakat nema. Kako god, politika je ta koja koci vece i vidljivije prisustvo policije na terenu iz ovog ili onog razloga. Imam nekog bliskog ko radi u toj istoj policiji, vjerujete mi kad bi znali sve kako stvari stoje, syebali bi se 10000000%. Samo jedan primjer vezan za te zahtjeve da policije ima na svakom cosku po ulicama, znaci redovna pojava je da jednu gradsku opcinu u odredenim smjenama pokriva samo jedna (1) patrola ili dva (2) policajca koji radi pjeske. Sta traziti u takvoj situaciji od policije, eto sta? Ne moze neko biti na 15 mjesta u istom trenutku, valdja se toliko svi skupa mozemo sloziti.
- dječak sa šibicama
#53857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko je Efendic dobio za ubistvo dede?
- O'zone
- Globalni moderator
#53858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema ovdje ništa smisla odavno ali da se ne lome kola na čovjeku koji je tu parkirao kao da je on jedini krivac...
Veži konja gdje ti aga kaže...
-
shandrprcSA
#53859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobio je halal
-
malocvijece
#53860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prepoznah priču pa rekohnamiami wrote: ↑13/02/2022 16:52Dje ces me porediti s tim drotljubiteljem![]()
Inace da se razumijemo, apsolutno sam protiv tih stvari, samo sam "pokazao" kako razmislja dobar dio žitelja našeg lijepog Sarajeva. Za sve se nađe opravdanje i sve je normalno. Kako nema reakcije nadleznih, a samim time ni gradjana, namece se misljenje da je normalno i logicno. Nenormalno je naše protivljenje tome na forumu, facebooku i odraz stanja lajkom.
Ono sto je bit, jeste da je VEĆINA izabrala ovakvo stanje i sve dok VEĆINA ne odabere drugo stanje, savim je legitimno iskorištavati i usvajati neke norme koje su VEĆINI prihvatljive.
Valjda nekada budemo i mi "normalni" većina![]()
Nema reakcije građana zbog tog što ne vjeruju da će njihovom reakcijom bilo šta postići. I to su zaslužni sami građani, ali ne znamo se izvući. Upali smo u petlju iz koje nema izlaza. Barem našoj generaciji. Možda neka nova djeca naprave bolju državu. Mi smo to propustili, pa možemo samo ostati ili otići. Ili se druži ili produži.
-
BadBoy
#53861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fali nam društvene svijesti prije svega. Fali nam onog stida od drugih građana prvo, a onda i to da ostalo reaguju, opominju i u krajnjoj liniji zovu policiju svim ovim debilima.Giancarlo wrote: ↑13/02/2022 16:53I mene je u Sarajevu kaznio drot pjesak za istu stavr tako da ti prica ne pije vodu. Ohladite malo sa tom policijom, preludi ste sa zahtjevima da na svakoj raskrsnici, u svakoj ulici, ispred svake skole i prodavnice/apoteke/cega vec, stoje policajciNaslovnica wrote: ↑13/02/2022 16:08 Jarane, samo do Zenice da se ode, kao da je druga država što se tiče saobraćaja u odnosu na Sarajevo.
Počevši od odnosa prema pješacima i prema drugim učesnicima u saobraćaju, do brzine i kružnih tokova.
Znaš do čega je?
Do policije.
Patrole po dva policajca (na nogama) najnormalnije se mogu vidjeti u Zenici. U Sarajevu se ne sjećam kada sam vidio drota da ide pješke.
Naravno, i u Zenici ima debilnih vozača, ali, opet ponavljam, Zenica je u saobraćaju, u odnosu na Sarajevo - Njemačka.
Sta vam je ba, niste normalni. Toga nema ni u Sjevernoj Koreji niti bilo gdje drugo na planeti Zemlji, takav sistem ne postoji i ne bi bio odrziv u bilo kojem smislu.
Na to sve u Sarajevu imamo problem gdje godinama fali vise STOTINA policajaca. Fali ih zbog politike koja ili ne zeli da da novac za obuke ili misli da to nije potrebno ili novca fakat nema. Kako god, politika je ta koja koci vece i vidljivije prisustvo policije na terenu iz ovog ili onog razloga. Imam nekog bliskog ko radi u toj istoj policiji, vjerujete mi kad bi znali sve kako stvari stoje, syebali bi se 10000000%. Samo jedan primjer vezan za te zahtjeve da policije ima na svakom cosku po ulicama, znaci redovna pojava je da jednu gradsku opcinu u odredenim smjenama pokriva samo jedna (1) patrola ili dva (2) policajca koji radi pjeske. Sta traziti u takvoj situaciji od policije, eto sta? Ne moze neko biti na 15 mjesta u istom trenutku, valdja se toliko svi skupa mozemo sloziti.
Al ne, kod nas je glavna "šta se ti praviš pametan, pusti ljude i gledaj svoja posla". Isto tako hiljadu puta iznesen stav na ovom forumu.
-
foxlife
#53862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
niko ne trazi da budu na svakom cosku nego kad vide prekrsaj da to i kazneGiancarlo wrote: ↑13/02/2022 16:53I mene je u Sarajevu kaznio drot pjesak za istu stavr tako da ti prica ne pije vodu. Ohladite malo sa tom policijom, preludi ste sa zahtjevima da na svakoj raskrsnici, u svakoj ulici, ispred svake skole i prodavnice/apoteke/cega vec, stoje policajciNaslovnica wrote: ↑13/02/2022 16:08 Jarane, samo do Zenice da se ode, kao da je druga država što se tiče saobraćaja u odnosu na Sarajevo.
Znaš do čega je?
Do policije.
Sta vam je ba, niste normalni. Toga nema ni u Sjevernoj Koreji niti bilo gdje drugo na planeti Zemlji, takav sistem ne postoji i ne bi bio odrziv u bilo kojem smislu.
koliko puta prodju ili cak i sami parkiraju na bus stajaliste koje je puno vozila samo 5 minuta pa ih slabo kaznjavaju
a to im je usput bez ikakvog dodatnog napora
al jbg vazno se naprezati u kladionici ko ce prvi dati go
- dječak sa šibicama
#53863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa da, to je sustina, halal.
Inace nije ni svaka saobracajka krivica vozaca, naravno, onaj kamiondzija sto je pregazio dijete u Nedzaricima ne moze biti kriv sto nema adekvatnih trotoara, kamiondzijama je mrtvi kut problem broj jedan. Koji se aktivno rjesava modernom tehnologijom, sad imaju zakon na nivou EU da svaki kamion mora imati veliku zutu naljepnicu upozorenje za pjesake, sa strane vozila. Takodje noviji modeli kamiona slepera, 20 21 ili 22 godiste imaju ugradjen breaking asistent koji senzorima detektuje pjesaka ili biciklistu u mrtvom kutu i blokira kamion, koci samostalno bez uticaja vozaca. Novi DAF cak ima "rupu" u vratima odnosno donji prozor na suvozacevim vratima, da bi vozac lakse primjetio pjesaka ili biciklistu.
Kad neko zgazi covjeka ili dijete na pjesackom ili na tramvajskoj autobuskoj stanici, tu nema nikakve price, zatvor neminovan. Ako je po zakonu. Eto Semiru halal dat.
Inace nije ni svaka saobracajka krivica vozaca, naravno, onaj kamiondzija sto je pregazio dijete u Nedzaricima ne moze biti kriv sto nema adekvatnih trotoara, kamiondzijama je mrtvi kut problem broj jedan. Koji se aktivno rjesava modernom tehnologijom, sad imaju zakon na nivou EU da svaki kamion mora imati veliku zutu naljepnicu upozorenje za pjesake, sa strane vozila. Takodje noviji modeli kamiona slepera, 20 21 ili 22 godiste imaju ugradjen breaking asistent koji senzorima detektuje pjesaka ili biciklistu u mrtvom kutu i blokira kamion, koci samostalno bez uticaja vozaca. Novi DAF cak ima "rupu" u vratima odnosno donji prozor na suvozacevim vratima, da bi vozac lakse primjetio pjesaka ili biciklistu.
Kad neko zgazi covjeka ili dijete na pjesackom ili na tramvajskoj autobuskoj stanici, tu nema nikakve price, zatvor neminovan. Ako je po zakonu. Eto Semiru halal dat.
-
Naslovnica
#53864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čuj i tebe kaznili u Sarajevu, pa mi na osnovu toga priča ne pije vode?Giancarlo wrote: ↑13/02/2022 16:53I mene je u Sarajevu kaznio drot pjesak za istu stavr tako da ti prica ne pije vodu. Ohladite malo sa tom policijom, preludi ste sa zahtjevima da na svakoj raskrsnici, u svakoj ulici, ispred svake skole i prodavnice/apoteke/cega vec, stoje policajciNaslovnica wrote: ↑13/02/2022 16:08 Jarane, samo do Zenice da se ode, kao da je druga država što se tiče saobraćaja u odnosu na Sarajevo.
Znaš do čega je?
Do policije.
Skoro 6 godina svakodnevno vozim Zenicom i Sarajevom.
Što se tiče saobraćajne kulture i rada policije, razlika ko nebo i zemlja.
Nigdje nisam napisao da na svakoj raskrsnici ili pješačkom treba da stoji drot, o čemu ti pričaš? I još ti nešto smiješno?
Last edited by Naslovnica on 13/02/2022 17:19, edited 1 time in total.
-
fakrmader
#53865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
invincible1921
#53866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja skrecem kod katedrale hocu na glavnu , skrecem desno iskoci mi frajer iza okuke jos mi psuje ...prodjem 30 metara baba sa cegerima a markala hladno kroz crveno prelazi ko da sutra ne postoji.. i sta sad da nisam bio 100% pazljiv...ovog u krivini ne da ne bi izbjegonamiami wrote: ↑13/02/2022 17:18U realnosti nikada nije jedno, ili drugo, uvijek je splet nekih stvari. Moj primjer je pješački na otoci, gdje sam mogao dedu da udarim kao TREĆI u nizu. Samo sreća da pri svakom pjesackom usporim, neovisno da li ima nekoga ili ne me spasila da ne osvanem na crnoj hronici.dječak sa šibicama wrote: ↑13/02/2022 17:10 Kad neko zgazi covjeka ili dijete na pjesackom ili na tramvajskoj autobuskoj stanici, tu nema nikakve price, zatvor neminovan. Ako je po zakonu. Eto Semiru halal dat.
Kako sam se priblizavao pjesacakom, na moje debelo zeleno, usporio sam i pri tome primijetio da naglo koče auta u krajnjoj lijevoj i srednjoj traci, pa sam i ja preventivno prikocio da bi iskočio deda ispred ta dva auta. Znaci deda je bio u svom nekom svijetu i da sam vozio prema dozvoljenoj brzini koja je odgovarala uslovima na cestine bi se dobro proveli ni ja, ni dedo.
- jasib
#53867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne postoji način da se utvrdi i postigne visoko razvijena društvena svijest koja bi bila idealna. Možda u manjim sredinama, ali i tamo rijetko. U većim gradovima, u kojima se odvija dinamički cjelodnevni život, naročito noćni, u kojima je ekonomija razvijena, u tranzitnim i turističkim, itd. pojedinci će uvijek izlaziti iz okvira propisanih normi, iz pravila pristojnog i urbanog ponašanja. Neko zbog pokazivanja vlastite moći, neko da je takvu postigne, neko zbog dominacije nad drugim, sličnim, neko iz svog primitivnog oodgoja, neko što i neće drugačije, itd. Tako je u skoro svim društvima u svijetu, negdje više izraženo, negdne manje. Tamo gdje je sistem obrazovanja tradicionalno nepromjenjiv, gdje je društvena kultura dio života ljudi i njihove svakodnevnice, i sl. mnogo je manje ovakvih "Spahovića". Pa čak i u preuređenoj Švicarskoj, u kojoj drugi građani redovno reaguju, prijavljuju policiji svaku smunju, i tamo neki luđak prođe crveno ili divlja po cesti. A posebno, u našoj tranzicijskoj državi, koja ima apsolutno sve neuređeno, nerealno je očekivati pozitivnu društvenu svijest.BadBoy wrote: ↑13/02/2022 17:02
Fali nam društvene svijesti prije svega. Fali nam onog stida od drugih građana prvo, a onda i to da ostalo reaguju, opominju i u krajnjoj liniji zovu policiju svim ovim debilima.
Al ne, kod nas je glavna "šta se ti praviš pametan, pusti ljude i gledaj svoja posla". Isto tako hiljadu puta iznesen stav na ovom forumu.
I skoro sve dolazi iz kuće. Izo Spahović tlači Sarajevo nekoliko decenija, jer nadležne institucije ne čine ništa na rehabilitaciji njegovog ponašanja. I logično je očekivati da mu djeca nastave put, jedini za koji znaju. Prije rata u BiH je bilo nekoliko kazneno-popravnih domova, u koje su smještani mladi ljudi koji su krenuli putem Benjamina Spahovića. Tamo su završavali zanate i reahabilitovani, i rijetko ko od takvih, u povratku je činio povrat.
U našem društvu zakazale su socijalne službe. Primjera imamo na desetine, i od socijalnih službi treba početi mijenjati društvenu svijest.
-
Giancarlo
#53868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa jeli realno da ovo ozbiljno pises hahahahaaa (osim ako nas nisi izvozao sarkazmom, onda je do nas
Kako god okrenes, taj bruda kojeg branis je opet "u krivu" jer da bi dosao do te zemlje kako ti kazes, vozio se kilometrima i kilometrima po asfaltu, a nesto ne vidim da ti je to smetalo previse. Ne može i jare i pare.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#53869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakva druga situacija?? Reci da se zahebaješ....?!ljubicasti limun wrote: ↑13/02/2022 16:15Ma odi do Istocnog Sarajeva samo. Dakle, par km, skroz druga situacijaNaslovnica wrote: ↑13/02/2022 16:08 Jarane, samo do Zenice da se ode, kao da je druga država što se tiče saobraćaja u odnosu na Sarajevo.
Znaš do čega je?
Do policije.
-
Hakiz
#53870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sa druge strane na roditeljskom sastanku hoće da tuku nastavnike "Ne'š mi ti vaspitavat' d'jete, nisi mu ti otac (majka)."jasib wrote: ↑13/02/2022 17:44Ne postoji način da se utvrdi i postigne visoko razvijena društvena svijest koja bi bila idealna. Možda u manjim sredinama, ali i tamo rijetko. U većim gradovima, u kojima se odvija dinamički cjelodnevni život, naročito noćni, u kojima je ekonomija razvijena, u tranzitnim i turističkim, itd. pojedinci će uvijek izlaziti iz okvira propisanih normi, iz pravila pristojnog i urbanog ponašanja. Neko zbog pokazivanja vlastite moći, neko da je takvu postigne, neko zbog dominacije nad drugim, sličnim, neko iz svog primitivnog oodgoja, neko što i neće drugačije, itd. Tako je u skoro svim društvima u svijetu, negdje više izraženo, negdne manje. Tamo gdje je sistem obrazovanja tradicionalno nepromjenjiv, gdje je društvena kultura dio života ljudi i njihove svakodnevnice, i sl. mnogo je manje ovakvih "Spahovića". Pa čak i u preuređenoj Švicarskoj, u kojoj drugi građani redovno reaguju, prijavljuju policiji svaku smunju, i tamo neki luđak prođe crveno ili divlja po cesti. A posebno, u našoj tranzicijskoj državi, koja ima apsolutno sve neuređeno, nerealno je očekivati pozitivnu društvenu svijest.BadBoy wrote: ↑13/02/2022 17:02
Fali nam društvene svijesti prije svega. Fali nam onog stida od drugih građana prvo, a onda i to da ostalo reaguju, opominju i u krajnjoj liniji zovu policiju svim ovim debilima.
I skoro sve dolazi iz kuće. Izo Spahović tlači Sarajevo nekoliko decenija, jer nadležne institucije ne čine ništa na rehabilitaciji njegovog ponašanja. I logično je očekivati da mu djeca nastave put, jedini za koji znaju. Prije rata u BiH je bilo nekoliko kazneno-popravnih domova, u koje su smještani mladi ljudi koji su krenuli putem Benjamina Spahovića. Tamo su završavali zanate i reahabilitovani, i rijetko ko od takvih, u povratku je činio povrat.
U našem društvu zakazale su socijalne službe. Primjera imamo na desetine, i od socijalnih službi treba početi mijenjati društvenu svijest.
Ne može i jare i pare, sloboda ima cijenu.
- Better Man
#53871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Policija snosi najveću odgovornost za ovo što je dijete udareno autom, jer oni svojim nijemim posmatranjem i puštanjem da Spahovići čine šta već čine su doveli do ovoga.
- vicious
#53872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj jest, to kod katedrale je oduvijek cirkus. Uvijek prelaze tu tacno na cosku kad se skrece desno na glavnu, a onda malo dalje pretrcavanja s pijace su redovna pojava.invincible1921 wrote: ↑13/02/2022 17:36Ja skrecem kod katedrale hocu na glavnu , skrecem desno iskoci mi frajer iza okuke jos mi psuje ...prodjem 30 metara baba sa cegerima a markala hladno kroz crveno prelazi ko da sutra ne postoji.. i sta sad da nisam bio 100% pazljiv...ovog u krivini ne da ne bi izbjegonamiami wrote: ↑13/02/2022 17:18
U realnosti nikada nije jedno, ili drugo, uvijek je splet nekih stvari. Moj primjer je pješački na otoci, gdje sam mogao dedu da udarim kao TREĆI u nizu. Samo sreća da pri svakom pjesackom usporim, neovisno da li ima nekoga ili ne me spasila da ne osvanem na crnoj hronici.
Kako sam se priblizavao pjesacakom, na moje debelo zeleno, usporio sam i pri tome primijetio da naglo koče auta u krajnjoj lijevoj i srednjoj traci, pa sam i ja preventivno prikocio da bi iskočio deda ispred ta dva auta. Znaci deda je bio u svom nekom svijetu i da sam vozio prema dozvoljenoj brzini koja je odgovarala uslovima na cestine bi se dobro proveli ni ja, ni dedo.
I dzaba semafori i sto ti vozis prema propisu i sve, indijanci samo iskacu i moras stati da ih pustiš...
- ljubicasti limun
#53873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa staju na pjesackom. O tome govorimo.konektovan wrote: ↑13/02/2022 17:51Kakva druga situacija?? Reci da se zahebaješ....?!ljubicasti limun wrote: ↑13/02/2022 16:15
Ma odi do Istocnog Sarajeva samo. Dakle, par km, skroz druga situacija
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#53874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma daj,..nemoguće, eto ovi u Sarajevu ne staju nikako...
- vjeshalica
#53875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba mijenjati kaznenu politiku za sve. Losa se poruka salje trenutnim krivosudjem, da i ako ubijes mozes uz malo srece i para biti vani, a i sto sluzis dodje ti ko buhara, vikendom si fajront.
Kad se oduzme imovina visestrukim povratnicima,stavi pod presu i 40 godina zatvora se dobije za ovakve stvari pa nek svako skonta sta ce od sebe uraditi kad sjedne za volan.
Kad se oduzme imovina visestrukim povratnicima,stavi pod presu i 40 godina zatvora se dobije za ovakve stvari pa nek svako skonta sta ce od sebe uraditi kad sjedne za volan.