Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mali_balon
#37551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uuuuu placa se darsu kazna a e klasu vozi, naravno bih table....jos sad online vinjete kupujes...koji mamlaz moras bit
- Ateista
#37552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad u nekoj guzvi gdje kolona stoji krenem melo u rikverc da oslobodim recimo put onome ko skrece lijevo ili neka slicna situacija, i kako krenem u rikverc onaj iza mi svira, boji se da ga ne uradim valjda.
Pa jarane, nisam slijep a ako bi malo bolje pogledao vidio bi da imam i senzore, neki ljudi su toliko uplaseni...
Pa jarane, nisam slijep a ako bi malo bolje pogledao vidio bi da imam i senzore, neki ljudi su toliko uplaseni...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#37553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jako rizicno 
- drug_profi
-
BadBoy
#37555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što ne staneš prije pa nece biti potrebe za rikvercom. Ajmo malo razmišljat u vožnjiAteista wrote: ↑12/02/2022 20:33 Nervira me kad u nekoj guzvi gdje kolona stoji krenem melo u rikverc da oslobodim recimo put onome ko skrece lijevo ili neka slicna situacija, i kako krenem u rikverc onaj iza mi svira, boji se da ga ne uradim valjda.![]()
-
tindbe
#37556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije nerviranje, samo da pohvalim saobraćajnu kulturu u Zenici. Barem što se tiče kružnih tokova i poštivanje pješačkih prelaza. Veoma lijepo za vidjet. 
-
Naslovnica
- Laplace
#37558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A odakle onaj iza zna da ti nisi slijep ili poluslijep i da obraćaš pažnju na senzore? Puna Bosna vozača koji nisu sposobni ni biciklo voziti ali imaju vozačke i voze auta, pa i kamione.Ateista wrote: ↑12/02/2022 20:33 Nervira me kad u nekoj guzvi gdje kolona stoji krenem melo u rikverc da oslobodim recimo put onome ko skrece lijevo ili neka slicna situacija, i kako krenem u rikverc onaj iza mi svira, boji se da ga ne uradim valjda.![]()
- shape of despair
#37559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema mi veceg seljakluka kad se iz trake za pravo ubaci prekoreda u traku za skretanje.
Takoder napamet znam cim cujem onaj zvuk turbine da zavija da se ili audi A3 ili nekom ishabanom golfu 4 ili 5.
Pun grad kockastih glava
Takoder napamet znam cim cujem onaj zvuk turbine da zavija da se ili audi A3 ili nekom ishabanom golfu 4 ili 5.
Pun grad kockastih glava
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#37560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja to zovem curka pod haubomshape of despair wrote: ↑13/02/2022 08:56 Nema mi veceg seljakluka kad se iz trake za pravo ubaci prekoreda u traku za skretanje.
Pun grad kockastih glava
Last edited by Romeo 80 on 13/02/2022 10:09, edited 1 time in total.
-
soha96
#37561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znate vi sta je pravi zvuk masine 
- Ateista
#37562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa guzva je, ide se mic po mic, svako malo neka sporedna ulicica ili necija avlija, ne mogu stalno stajati i ostavljati prolaz.BadBoy wrote: ↑12/02/2022 20:56Što ne staneš prije pa nece biti potrebe za rikvercom. Ajmo malo razmišljat u vožnjiAteista wrote: ↑12/02/2022 20:33 Nervira me kad u nekoj guzvi gdje kolona stoji krenem melo u rikverc da oslobodim recimo put onome ko skrece lijevo ili neka slicna situacija, i kako krenem u rikverc onaj iza mi svira, boji se da ga ne uradim valjda.![]()
Pa jarane, nisam slijep a ako bi malo bolje pogledao vidio bi da imam i senzore, neki ljudi su toliko uplaseni...![]()
Zadnji slucaj na drive in punktu za testiranje, dok je ona pripremala ja krenuo naprijed pa nazad da malo vise pridjem, debil iz audija iza trubi a nisam mu ni na pola metra prisao.
- Ateista
#37563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa senzori se iz aviona vide, ne mogu da ne obratim paznju na njih jer piste, a govorim sve o situacijama kada je neka kolona i zna se da ima auta, hajd da se on iznenada pojavio iza mene pa da konta da ga nisam vidio. Uostalom nikad ne pridjem bas na milimetar pa da treba svirati.Laplace wrote: ↑13/02/2022 08:51A odakle onaj iza zna da ti nisi slijep ili poluslijep i da obraćaš pažnju na senzore? Puna Bosna vozača koji nisu sposobni ni biciklo voziti ali imaju vozačke i voze auta, pa i kamione.Ateista wrote: ↑12/02/2022 20:33 Nervira me kad u nekoj guzvi gdje kolona stoji krenem melo u rikverc da oslobodim recimo put onome ko skrece lijevo ili neka slicna situacija, i kako krenem u rikverc onaj iza mi svira, boji se da ga ne uradim valjda.![]()
Mislim da se ljudi plase da ce ispasti oni krivi, kao da su me udarili sa ledja ako dodje do kontakta, a znam za takve situacije gdje policina bez problema ustanovi ko se kretao.
- Laplace
#37564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Možda ti ne možeš, ali sam uvjeren da u ovom trenutku ulicama Sarajeva vozi najmanje dvadesetak vozača koji ne samo da to mogu nego mogu i ne obraćati pažnju na vozača iza koji ludački svira i ne skida ruku sa sirene.Ateista wrote: ↑13/02/2022 12:41Pa senzori se iz aviona vide, ne mogu da ne obratim paznju na njih jer piste, a govorim sve o situacijama kada je neka kolona i zna se da ima auta, hajd da se on iznenada pojavio iza mene pa da konta da ga nisam vidio. Uostalom nikad ne pridjem bas na milimetar pa da treba svirati.
Mislim da se ljudi plase da ce ispasti oni krivi, kao da su me udarili sa ledja ako dodje do kontakta, a znam za takve situacije gdje policina bez problema ustanovi ko se kretao.
Prije nekoliko godina je žena bila druga na naplatnim u Podlugovima, na uključenjuna autput. Vozač iza je krenuo unazad ne gledajući ima li neko iza, novije auto i garant je imao senzore. Za nevolju, ženi nije radila sirena (mana P206 - taj dio na volanu se često kvari, sad radi a sad ne radi). Da ju je udario, kako bi dokazala da je on nju udario a ne ona njega? Doduše, možda ako tu ima kamera video nadzora. Ali, valja se peglati i kasniti na posao.
-
BadBoy
#37565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene udario A4 2017 Sline tako vraćajući se u rikverc. Ja mu čuo senzore koliko pište al ništa on
- Ateista
#37566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad malo razmislim, mozda si i u pravu, toliko je nesposobnih i dekoncentrisanih vozaca i kad neko vidi takvu situaciju preventivno svira jer ne zna ko je sa ove strane volana. Kako god, iako ne moze znati, pravo nervira kad te neko unaprijed smatra idiotom.Laplace wrote: ↑13/02/2022 14:04Možda ti ne možeš, ali sam uvjeren da u ovom trenutku ulicama Sarajeva vozi najmanje dvadesetak vozača koji ne samo da to mogu nego mogu i ne obraćati pažnju na vozača iza koji ludački svira i ne skida ruku sa sirene.Ateista wrote: ↑13/02/2022 12:41
Pa senzori se iz aviona vide, ne mogu da ne obratim paznju na njih jer piste, a govorim sve o situacijama kada je neka kolona i zna se da ima auta, hajd da se on iznenada pojavio iza mene pa da konta da ga nisam vidio. Uostalom nikad ne pridjem bas na milimetar pa da treba svirati.
Prije nekoliko godina je žena bila druga na naplatnim u Podlugovima, na uključenjuna autput. Vozač iza je krenuo unazad ne gledajući ima li neko iza, novije auto i garant je imao senzore. Za nevolju, ženi nije radila sirena (mana P206 - taj dio na volanu se često kvari, sad radi a sad ne radi). Da ju je udario, kako bi dokazala da je on nju udario a ne ona njega? Doduše, možda ako tu ima kamera video nadzora. Ali, valja se peglati i kasniti na posao.
Zanimljivo, vozio sam p206 oko 5 godina i imao sam nekih problema sa elektronikom ali nikad sa sirenom.
Inace su ta auta bila hit u svoje vrijeme ali su imala bas puno mana.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#37567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni prijatelj radi kao vozač u ministarstvu. Zadužili novu Škodu Octaviu, prešla nekih 100-ak km, znači dovučena u ponedeljak, završena registracija i u petak prva vožnja faktički. Ženska na parkingu kod Binga na Stupu ispred njega vozila, zakočila i raspalila u rikvec bez gledanja, i razbije prednji branik na novom novcatom autu 
-
mega_mashcine
#37568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene je tako prije tri godine lik udario. Kolona, guzva, ide se mic po mic, a sa desne strane je parking traka, i lik je hladno ušao u auto, i u rikverc krenuo da se isparkira. Ja gledam kako ide u mene, ali ne sviram, kontam nema šanse da nije vidio kolonu koja stoji, i zabi se u mene.Ateista wrote: ↑13/02/2022 16:19Kad malo razmislim, mozda si i u pravu, toliko je nesposobnih i dekoncentrisanih vozaca i kad neko vidi takvu situaciju preventivno svira jer ne zna ko je sa ove strane volana. Kako god, iako ne moze znati, pravo nervira kad te neko unaprijed smatra idiotom.Laplace wrote: ↑13/02/2022 14:04
Možda ti ne možeš, ali sam uvjeren da u ovom trenutku ulicama Sarajeva vozi najmanje dvadesetak vozača koji ne samo da to mogu nego mogu i ne obraćati pažnju na vozača iza koji ludački svira i ne skida ruku sa sirene.
Prije nekoliko godina je žena bila druga na naplatnim u Podlugovima, na uključenjuna autput. Vozač iza je krenuo unazad ne gledajući ima li neko iza, novije auto i garant je imao senzore. Za nevolju, ženi nije radila sirena (mana P206 - taj dio na volanu se često kvari, sad radi a sad ne radi). Da ju je udario, kako bi dokazala da je on nju udario a ne ona njega? Doduše, možda ako tu ima kamera video nadzora. Ali, valja se peglati i kasniti na posao.![]()
Zanimljivo, vozio sam p206 oko 5 godina i imao sam nekih problema sa elektronikom ali nikad sa sirenom.
Inace su ta auta bila hit u svoje vrijeme ali su imala bas puno mana.
-
zdruzdjo
#37569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pored prepadnutih i agesivnih vozaca, najvise mrzim one koji se imaju jaka auta ali ga ne znaju koristiti niti se ponasati na cesti u skladu sa tim. Pogotovo na auto putu.
Izlazim danas iz kruznog u bacicima na auto-put. Hocu u vlakovo. Ukljucujem se i krecem normalno. Ispred mene je neki kasljo mercedes. Predjem ga i vratim se u desnu. Ispred prilazim zadnjoj generaciji aaudi A4 koji pali zmigavac i obilazi nekog kombija. i ja za njim isto radim. Medjutim frajer nastavlja da vozi lijevom ispod dozvoljenog. Kontam skloniti ce se u desnu pa cu ga obici i nastaviti 120-ak. Ali jok. Da idem u desnu i da ga preteknem, hmmmm ne ide. Blicnem mu jednom kratko, lik nista. opet, on malkice ubrza ali opet oduze gas, i dalje ne mice iz lijeve. Opet blicnem on malkice ubrza opet u lijevoj. Vec sam na rubu zivaca. Blicnem ono bezobrazno vise puta dugo. Nista frajer. Kontam garant kucka na insta stori-je i statuse.
Namotam u desnu i opletem po gasu. Odjednom lik podje da ubrzava i kao vidim namjeru da bi se nesto prostrojio u desnu sad. Fuuuuuck. E neces sad pa da si mi iz oka ispao.
Opletem po gasu i on isto ali vidim da je vjerovatno bio u 6-oj jer slabo ubrzava. vrati ga u 5-u i ko malo brze krenu ubrzavati i opet ko u desnu bi.
Pukne mi film vratim u cetvrtu zakucam do 4500 i kad sam prebacio u 5-u vec vise nije imao sanse. Bio sam zestoko iznad ogranicenja. Samo sam cekao kad ce glava motora zajedno sa sarafima i komadima zupcastog remena isfurati kroz zatvorenu haubu. Razbudio sam sve konje u motoru koji su u proteklom periodu spavali. Prosao sam ga zestoko i odvojio se lijevo prema iskljucenju za tarcin. Vidim on pokusava da me stigne iza ledja ali ga strah okuke pa ne smije da oplete po gasu. nije mi vise padalo na pamet da ga pustim ispred i da me pegla.
jesam i ja krme, ne kazem(ovan u horoskopu) ali brate daj malo. Desna pa keljaj kako hoces i koliko hoces ali nemoj da ti bude udar na ego ako te neko pretekao a ti imas novo "aVto". Nije te niko vidio i dobro je, progutaj i podrigni.
Izlazim danas iz kruznog u bacicima na auto-put. Hocu u vlakovo. Ukljucujem se i krecem normalno. Ispred mene je neki kasljo mercedes. Predjem ga i vratim se u desnu. Ispred prilazim zadnjoj generaciji aaudi A4 koji pali zmigavac i obilazi nekog kombija. i ja za njim isto radim. Medjutim frajer nastavlja da vozi lijevom ispod dozvoljenog. Kontam skloniti ce se u desnu pa cu ga obici i nastaviti 120-ak. Ali jok. Da idem u desnu i da ga preteknem, hmmmm ne ide. Blicnem mu jednom kratko, lik nista. opet, on malkice ubrza ali opet oduze gas, i dalje ne mice iz lijeve. Opet blicnem on malkice ubrza opet u lijevoj. Vec sam na rubu zivaca. Blicnem ono bezobrazno vise puta dugo. Nista frajer. Kontam garant kucka na insta stori-je i statuse.
Namotam u desnu i opletem po gasu. Odjednom lik podje da ubrzava i kao vidim namjeru da bi se nesto prostrojio u desnu sad. Fuuuuuck. E neces sad pa da si mi iz oka ispao.
Opletem po gasu i on isto ali vidim da je vjerovatno bio u 6-oj jer slabo ubrzava. vrati ga u 5-u i ko malo brze krenu ubrzavati i opet ko u desnu bi.
Pukne mi film vratim u cetvrtu zakucam do 4500 i kad sam prebacio u 5-u vec vise nije imao sanse. Bio sam zestoko iznad ogranicenja. Samo sam cekao kad ce glava motora zajedno sa sarafima i komadima zupcastog remena isfurati kroz zatvorenu haubu. Razbudio sam sve konje u motoru koji su u proteklom periodu spavali. Prosao sam ga zestoko i odvojio se lijevo prema iskljucenju za tarcin. Vidim on pokusava da me stigne iza ledja ali ga strah okuke pa ne smije da oplete po gasu. nije mi vise padalo na pamet da ga pustim ispred i da me pegla.
jesam i ja krme, ne kazem(ovan u horoskopu) ali brate daj malo. Desna pa keljaj kako hoces i koliko hoces ali nemoj da ti bude udar na ego ako te neko pretekao a ti imas novo "aVto". Nije te niko vidio i dobro je, progutaj i podrigni.
-
noviclan
#37570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sto si silovao vozilo ako nije iza kretena nikoga bilo kada si se prestrojio ispred njega trebao si voziti po ogranicenju i gledati u retrovizor da neki ne leti lijevom
-
zdruzdjo
#37571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa..... zurio sam(hahahahha).
Zezam se. Neko sam ko ne voli kad mi drugi svojom voznjom diktira moju. Preteknem i nastavim voziti smirenim stlom.
Nista mi mrze nego kad vozim iza nekoga pa taj svaki cas uspori, ubrza, prikoci, razgleda sa strana, kucka na telefon pa svera.... Osim toga ja sam trebao njega preci jer za xy se put sirio za odvajanje za desno zenicu i lijevo tarcin. Tako sam morao proci ispred njega da se odvojim u traku ili opet iza njega pa da me jexx. Ovako prosao, odmakao se, i nastavio normalnije.
Osim toga tokom zime se keljalo sporo po gradu, pa je red da se auto malo propuse i sagori sto nakupilo(dpf, egr, auspuh...)
-
azdralovic
#37572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poslije ove price fast and furious se ne mora gledatizdruzdjo wrote: ↑15/02/2022 00:27 Pored prepadnutih i agesivnih vozaca, najvise mrzim one koji se imaju jaka auta ali ga ne znaju koristiti niti se ponasati na cesti u skladu sa tim. Pogotovo na auto putu.
-
mega_mashcine
#37573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad je prestalo važiti pravilo desne strane, nisam upratio izgleda ? Pošto vidim da se većina ne pridržava tog pravila pretpostavljam da je izmijenjeno, i koliko sam upratio sada je pravilo ko ide pravo ima prednost. Sinoć sam se tako uvalio nekom autu koje je meni dolazilo sa lijeve strane, morao je kočiti da me ne zalijepi, a onda je i trubio. 
- azurna_obala
#37574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hahahahahahahahahahaazdralovic wrote: ↑15/02/2022 14:45Poslije ove price fast and furious se ne mora gledatizdruzdjo wrote: ↑15/02/2022 00:27 Pored prepadnutih i agesivnih vozaca, najvise mrzim one koji se imaju jaka auta ali ga ne znaju koristiti niti se ponasati na cesti u skladu sa tim. Pogotovo na auto putu.
Tačno
-
zdruzdjo
#37575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@azdralovic
@azurna_obala
Pssst, nemojte nikom govoriti
Ali kad je dominiku trebalo savjetovanje i kaskader, mene su zvali.

@azurna_obala
Pssst, nemojte nikom govoriti
Ali kad je dominiku trebalo savjetovanje i kaskader, mene su zvali.