OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2226 Re: PIK.ba-all about
ljudi dršte se
pokazite dostojanstvo i kad prodajete i kupujete
pokazite dostojanstvo i kad prodajete i kupujete
-
cassius
#2227 Re: PIK.ba-all about
Pa ima pravo da stavi cijenu koju on hoce, ipak on prodaje taj telefon.
Nije ispalo po tvome i odmah kukas. Da ti nije problem 3 km, narucio bi telefon 
- Truba
#2229 Re: PIK.ba-all about
mos misliti kakav je kad je u firmi i zašto je promijenio 15 firmi 
i kakav je na pregovorima oko posla
sori morao sam
i kakav je na pregovorima oko posla
sori morao sam
-
zippoo87
#2230 Re: PIK.ba-all about
Sve si upravu...zivim od 3 KM pa mi to puno znaci.drag_gost wrote: ↑11/02/2022 07:55Kako naporan lik. Zatezes zbog 3 KM. Cijena tvog obraza.zippoo87 wrote: ↑10/02/2022 18:02
Ovdje isti pacijenti kao i na olx haman
Dakle objasnio sam da je telefon poluispravan ,najblaze receno i da realno ne vrijedi ni 17 KM.
Ne nudi dzaba,to je ono da se izvadi a i da nudi dzaba,nije mi ni blizu...samo gorivo bi bilo skuplje jedno 50% od iznosa koji sam ponudio.
I ne radi se o 3 KM ni sa njegove strane ni sa moje...postavio sam ss zbog toga kako lik ima opsesiju da MORA biti po njegovom ili nikako.
Pare su nebitne,lik lijeci komplekse .
Nadam se da ti to mozes razumjeti ili ne mozes?
btw. lijepo sam napisao da se ne radi o 3 KM ni sa moje ni sa njegove strane...ali opet pacijenti niti znaju citati niti razumiju sta.
Meni je zapalo za oko ovo njegovo kako mu je profesionalna deformacija da mora biti po njegovom.
OK,meni ne smeta...samo ja sa takvim ne trgujem.
I opet ponavljam,dao sam i vise nego sto artikal vrijedi,no dobro...idemo u off...ovdje isti ovi nepismeni kao i na olx...ne znaju ni procitati sta pises...dzaba sto stavim najveci font
-
cassius
#2231 Re: PIK.ba-all about
Pa sto bi bilo po tvom ?
Dzaba si lika pokusao oblatit, normala je ispao po ovom tvom screenshotu.
-
zippoo87
- drag_gost
#2233 Re: PIK.ba-all about
Drug, provaljujes se. Evo skupicemo 3 km, ne maltretiraj lika bezveze...zippoo87 wrote: ↑11/02/2022 16:51
Sve si upravu...zivim od 3 KM pa mi to puno znaci.
btw. lijepo sam napisao da se ne radi o 3 KM ni sa moje ni sa njegove strane...ali opet pacijenti niti znaju citati niti razumiju sta.
Meni je zapalo za oko ovo njegovo kako mu je profesionalna deformacija da mora biti po njegovom.
I opet ponavljam,dao sam i vise nego sto artikal vrijedi,no dobro...idemo u off...ovdje isti ovi nepismeni kao i na olx...ne znaju ni procitati sta pises...dzaba sto stavim najveci font![]()
![]()
U namjeri da ga obrukas, samo si sebe obrukao.
- Truba
#2234 Re: PIK.ba-all about
ja sam se zakleo 0 poruka šaljem na pik
i nema više natezanja i pregovaranja
ako neko oće nešto da kupi možemo se dogovoriti
ja više nikog moljako i vuko za rukav = ne kupujem ništa više tamo
ne isplati se natezati... nerealne cijene nerealni ljudi i kad se dogovoriš nikad uganjat fejk artikli
itd
ne isplati se natezati... nerealne cijene nerealni ljudi i kad se dogovoriš nikad uganjat fejk artikli
itd
-
zippoo87
#2235 Re: PIK.ba-all about
Hvala ti drug,bas ti hvala.drag_gost wrote: ↑11/02/2022 21:04Drug, provaljujes se. Evo skupicemo 3 km, ne maltretiraj lika bezveze...zippoo87 wrote: ↑11/02/2022 16:51
Sve si upravu...zivim od 3 KM pa mi to puno znaci.
I opet ponavljam,dao sam i vise nego sto artikal vrijedi,no dobro...idemo u off...ovdje isti ovi nepismeni kao i na olx...ne znaju ni procitati sta pises...dzaba sto stavim najveci font![]()
![]()
U namjeri da ga obrukas, samo si sebe obrukao.
Bez tvoje 3 KM bih umro od gladi i ti si me tacno spasio od smrti.
Eto duznik sam ti do smrti,reci kako da ti se oduzim za spasavanje zivota?
-
zippoo87
#2236 Re: PIK.ba-all about
Ma nemam ja toliko problema...standardna pikovska ...ali nasao sam nacin da smanjim bezvezna pitanja...dam za svaki artikal 100% informacija i nemaju me za sta pitati osim za nizu cijenu .Black swan wrote: ↑11/02/2022 21:08 ja sam se zakleo 0 poruka šaljem na pik
itd
E tu sada ima ponuda od ono standardno 20-30,pa do 200-300 KM nize na artikle od 700-800 KM
Ali nije ni to problem,zahvalim se na ponudi ili se malo sprdam i odustanu.
I nije nikada problem ni da ja spustim niti da trazim da neko spusti,ako artikal ne vrijedi,ima ostecenja ili je neispravan.
Meni je nevjerovatno da ljudi prodaju mobitel sa razbijenim displayom 10% nizu cijenu od potpuno ispravnog...a popravak displaya je skuplji od cijelog tog modela,ispravnog naravno.
Ili tako neki drugi artikli i kada takvom ponudis cijenu koja je realna,on neke kaprice glumi.Ok je meni i to...samo ja sa takvim ljudima ne poslujem.
Trgovina je umjetnost i nije za svakoga a isto je i kupovina...jer ako ne poznajes materiju koju kupujes,puno je veca sansa da ces biti zaheban...naravno ako kupujes polovan a i ako kupujes novo a ne znas sta kupujes,neko ti uvali
Ja u trgovini ne ganjam nikakve kaprice ,ako vidim da je neko musterija,u 99% situacija se dogovorimo i zavrsimo a ako vidim da je bezobrazan,nece dobiti ni po kojoj cijeni.
I nikada ne obaram nerealno cijenu...ako oborim za nesto,pokazem zasto nudim manju cijenu a ako meni neko nesto nudi,dam cijenu na kojoj i ja mogu nesto zaraditi ili barem prodati ili zamijeniti,pa ako odgovara,dogovorimo se,ako ne...idemo dalje.
To su situacije kojih dnevno ima po 2-3-5 i nema tu nikakve drame niti ljutnje.
- drag_gost
#2237 Re: PIK.ba-all about
Pa tako i djeluje po ovim slikama. Ne maltretiraj decka bezveze.
- drag_gost
- MehmedPasaMoric
#2240 Re: PIK.ba-all about
Sta ce nekome telefon star 15 godina? Imas ih po buvljacima za 4-5 maraka ako vec hoces da otvoris muzej ili sta vec
-
cassius
#2241 Re: PIK.ba-all about
Ma ne razumije to lik nikako. On misli da je on u pravu , jer je on kupac telefona kojeg niko ne trazi danas i da ovaj prodavac treba biti zahvalan sto mu on nudi 17 KM , tj. 3 KM manje od cijene koju je prodavac postavio.namiami wrote: ↑12/02/2022 18:06Pa i mora biti po uslovima prodavača. On prodaje za 20KM i ON POSTAVLJA USLOVE, a ti ako ne zelis, nadjes artikal kod nekoga drugog. Da artikal vrijedi 1KM, a on ga oglasi za 101KM, ako navede sve informacije, to je njegov izbor.
Ti koji trazis nizu cijenu vise od jednog puta si obični spamer i uzrupator vremena onoga ko čita tvoju poruku.
-
Naslovnica
#2242 Re: PIK.ba-all about
Jedna današnja...
Fino piše 50KM, ali džaba.
Elem, dugo stoji, specifičan je item...

Fino piše 50KM, ali džaba.
Elem, dugo stoji, specifičan je item...

- Snake Eyes
#2243 Re: PIK.ba-all about
Ne ocekuju da je neko stavio realnu cijenu pa uvijek traze nize, politika prodaje na piku je precjeni pa obaraj. Postoji opce omalovazavanje trgovine na piku, jednom povezah poslovnu kulturu i pik, bijah ismijan.
Takodjer podrzavam trazenje nize cijene samo jednom, licno skoro nikada ne trazim. Moja taktika je da jasno pokazem da ako mi kaze cijenu koja mi se ne svidja, nece imati drugu sansu da mi proda.
Takodjer podrzavam trazenje nize cijene samo jednom, licno skoro nikada ne trazim. Moja taktika je da jasno pokazem da ako mi kaze cijenu koja mi se ne svidja, nece imati drugu sansu da mi proda.
-
zippoo87
#2244 Re: PIK.ba-all about
Problem u nerazumijevanju ovdje je da imamo ljude koji prodaju artikle aktivno i zaradjuju od toga i one koji stave nesto sa tavana,stave fiksnu cijenu i ne zele ni da prodaju to sto su oglasili i onda imamo ova preseravanja da je on glavni,da je njegov artikal i njegova pravila i ostala sranja.
Ako dodjes na olx,koji je ciljana stranica za prodaju i oglasis artikal,ja onda kao kupac smatram da ti hoces da to prodas a ne da glumis uvrijedjenu mladu.
Sto se tice cijena i fiksne cijene...to u trgovini NE POSTOJI,posebno sa polovnim stvarima a i sa novim imas barem 5% rabata za kes.U svakoj radnji skoro.
Dakle,legitimno je da potencijalni kupac ponudi svoju cijenu,posebno ako artikal ima ostecenja i nedostatke.Drugi razlog je sto neko bubne cijenu za nesto i nema pojma sta prodaje,jer ne bavi se svako prodajom pa da zna cijene za sve.
E sada ce forumska fukara meni reci,ima pravo...naravno da ima ali nece prodati a valjda je sami cilj oglasavanja necega njegova prodaja.
I zamolio bih ove koji niti znaju sta je trgovanje,niti se bave time,niti se planiraju baviti da me postede svoje fukarli price o cijenama i ostalim glupostima koje au pisali na zadnje dvije stranice.Javite se u PM pa cemo nastaviti diskusiju.
Ako dodjes na olx,koji je ciljana stranica za prodaju i oglasis artikal,ja onda kao kupac smatram da ti hoces da to prodas a ne da glumis uvrijedjenu mladu.
Sto se tice cijena i fiksne cijene...to u trgovini NE POSTOJI,posebno sa polovnim stvarima a i sa novim imas barem 5% rabata za kes.U svakoj radnji skoro.
Dakle,legitimno je da potencijalni kupac ponudi svoju cijenu,posebno ako artikal ima ostecenja i nedostatke.Drugi razlog je sto neko bubne cijenu za nesto i nema pojma sta prodaje,jer ne bavi se svako prodajom pa da zna cijene za sve.
E sada ce forumska fukara meni reci,ima pravo...naravno da ima ali nece prodati a valjda je sami cilj oglasavanja necega njegova prodaja.
I zamolio bih ove koji niti znaju sta je trgovanje,niti se bave time,niti se planiraju baviti da me postede svoje fukarli price o cijenama i ostalim glupostima koje au pisali na zadnje dvije stranice.Javite se u PM pa cemo nastaviti diskusiju.
-
cassius
#2245 Re: PIK.ba-all about
zippoo87 wrote: ↑12/02/2022 19:39 Problem u nerazumijevanju ovdje je da imamo ljude koji prodaju artikle aktivno i zaradjuju od toga i one koji stave nesto sa tavana,stave fiksnu cijenu i ne zele ni da prodaju to sto su oglasili i onda imamo ova preseravanja da je on glavni,da je njegov artikal i njegova pravila i ostala sranja.
Druze, presaberi se. Eto bas ja kao prodavac trebam tebi prodat za bilo koju cijenu, jer je ipak cilj oglasavanja prodaja. Niko tebi nije kriv sto si ti naglasio da zelis i da mozes da otvoris paket, jer nisi bio spreman ulozit pisljivih 20km na neki stari telefon. Nego si ko zadnja fukara, nudio 3 km manje.
Sto se tice cijena,tu si u krivu. Cijena je onolika koliku ja kao prodavac stavim. Tebi ako ne godi, trazi dalje to i jest cilj oglasavanja.
na kraju krajeva,nudio ti je covjek dzaba telefon
- _Reds_
#2246 Re: PIK.ba-all about
Najjaci su ovi sto ne stave cijene, a ni na 100 pitanja nece da kazu cijenu, nego u pp.
Takve necu da pitam ni kad bi jedin i bili na svijetu. Isto takvih koliko hocete ima na fb i na instagramu. Firme i one krije cijenu.
Takve necu da pitam ni kad bi jedin i bili na svijetu. Isto takvih koliko hocete ima na fb i na instagramu. Firme i one krije cijenu.
- Rothmans
#2247 Re: PIK.ba-all about
Ono kad ti se javi smor poput zipa

-
mognjen
#2248 Re: PIK.ba-all about
Mene interesuje koja je svrha te opcije na OLX ?
Da bzvz kontaktiraš svaku budalu koja stavi "Po dogovoru", samo da bi saznao cijenu ?
-
zippoo87
#2249 Re: PIK.ba-all about
Vec sam ti objasnio sve...imas ljude koji oglasavaju da prodaju i ljude koji oglase da ne prodaju i da cekaju 2 godine a tada ce cijena amortizacijom jos opasti.
Ja nikoga ne smaram niti se cjenkam u svrhu obezvrijedjivanja artikla,ovakvih i svakakvih ponuda imam svaki dan kao i nenormalnog obaranja cijena,ali to je takav posao da to moras trpiti.
Dakle jos cu jednom napisati sta je bio cilj postavljanja screenshota,jer ima vas par nepismenih,ne znate procitati iako sam tri puta napisao.Evo ovaj mentol iznad i dalje pise da se radi o 3 KM

Dakle meni je smijesan taj stav da si ti "gazda" artikla i da mora biti samo tako ili nikako...po tome znas je li neko trgovac ili nije i da li hoce da proda ili je oglasio iz dosade.
Necu vise komentarisati na ovu temu,nebitno je...svako ima svoje misljenje,meni ne smeta.
Ja nikoga ne smaram niti se cjenkam u svrhu obezvrijedjivanja artikla,ovakvih i svakakvih ponuda imam svaki dan kao i nenormalnog obaranja cijena,ali to je takav posao da to moras trpiti.
Dakle jos cu jednom napisati sta je bio cilj postavljanja screenshota,jer ima vas par nepismenih,ne znate procitati iako sam tri puta napisao.Evo ovaj mentol iznad i dalje pise da se radi o 3 KM
Dakle meni je smijesan taj stav da si ti "gazda" artikla i da mora biti samo tako ili nikako...po tome znas je li neko trgovac ili nije i da li hoce da proda ili je oglasio iz dosade.
Necu vise komentarisati na ovu temu,nebitno je...svako ima svoje misljenje,meni ne smeta.
-
stronghold
#2250 Re: PIK.ba-all about
Raja pomozite,znate mozda kako preko pika ide ono zamjena,tj. ja saljem liku igricu,on prima igricu i salje meni drugu? U pitanju znaci razmjena igara za ps4, relacija zenica-žepče. Ima li igdje ta opcija na aplikaciji ili da jednostavno nazovem ujutro ovu bh postu i preko telefona se "naručim"?( ja sam inicirao razmjenu na piku,znaci na meni je red da prvi posaljem). Usput,koliko to kosta otprilike da znam ? Pozz