Ja pišem a ti ne čitaš , ne traži dalje od te sensire koju si spomenuo.
Za onu svrhu koju si napisao - dogrijavanje , nema potrebe tražiti ništa bolje/skuplje.
Moderator: anex
Ja pišem a ti ne čitaš , ne traži dalje od te sensire koju si spomenuo.
Oprosti, jeli ovo 40 hiljada. Pa ne kupujem solarnu elektranu.Bullet Tooth Tony wrote: ↑12/02/2022 23:00 Nema sistema toplotnih pumpi ispod 40k KM ... pogotovo varijanta sanitarne vode + grijanje
Tako da ova prica "sto ce ti pelet, trebao si TP" je nidje veze![]()

Ne diraj to, gurni taj kabel samo prema gore onda ce sjesti kako treba, kvckanje ima samo veze sa kvalitetom plastike.-Chesterfield- wrote: ↑13/02/2022 12:41 Kod mene su malo monteri sfušerili postavljanje klime. Mislim da kabal od struje smeta - ostao previše dug.
Ne može, probao sam gurnuti. Kabal je krut i debeo.piplica wrote: ↑13/02/2022 12:45Ne diraj to, gurni taj kabel samo prema gore onda ce sjesti kako treba, kvckanje ima samo veze sa kvalitetom plastike.-Chesterfield- wrote: ↑13/02/2022 12:41 Kod mene su malo monteri sfušerili postavljanje klime. Mislim da kabal od struje smeta - ostao previše dug.
I prvi si koji se žali da mu je predug ostao.
Eto sada ne ide kada je krut i debeo, šta da je mekan i tanak?
Ma i na prethodnoj je bila kineska plastika.
Mislim oko 3.300 da je peć bila sa ugradnjompiplica wrote: ↑13/02/2022 12:43 Tada su ti TP bile jeftinije, u to doba sam ja kupovao pa znam.
Nema govora o 20000KM.
Mene zanima koliko si ti kotao na pelet platio komplet sa ugradnom?
Računica će u tvom slučaju biti iz godine sve nepovoljnija, uglavnom svake godine minimum 800-1000KM ode kroz dimnjak u nepovrat.
Pa neće jer se plastika malo usjekla u kabel, pomjeri je prema sebi 5mm ne više i onda će ići.
Koliko love si spreman izdvojiti za jednu klimu?Almir_ wrote: ↑13/02/2022 17:39 Najvise mene zanimaju inverter klime, koja je najbolja za cca 50m2, fasade nemam a unutra cu srediti zidove, povis imam staklenu vunu 10 cm.
Razmisljam o jednoj inverter klimi u prizemlju i jednoj na spratu.
U prizemlju imam dvije sobe cca 30 m2 i 10m2 hodnik
U kupatilu ce biti na struju radijator i dosta.
Prioritet je klima na spratu, 50 m2.
Oprosti, jesi li pribavio par ponuda, imas li projekti namjeravas li ugraditi pa da nastavimo raspravu?Peugeot2008 wrote: ↑12/02/2022 23:12Oprosti, jeli ovo 40 hiljada. Pa ne kupujem solarnu elektranu.Bullet Tooth Tony wrote: ↑12/02/2022 23:00 Nema sistema toplotnih pumpi ispod 40k KM ... pogotovo varijanta sanitarne vode + grijanje
Tako da ova prica "sto ce ti pelet, trebao si TP" je nidje veze![]()