Nećeš pročitat', nego ćeš vidjet', ako nisi pobjeg'o iz Bosne.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- S4mpion
#53526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- S4mpion
#53527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fino, nije ti namjera bila da bilo koga ubiješ, to je dovoljno za uslovne, momak nije bio pijan niti drogiran, nesreće se dešavaju.
-
emko1234
#53528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi, sve se zna. Šta vam je?
Pekara Edin na Čaršiji ima 40 zaposlenih, od toga je 7 prijavljenih. I to je tako godinama. Ko je gore ikad računa dobio, pogotovo navečer?
Duple kase, duple knjige. Ne iz straha nego čisto da se napravi privid da je sve po zakonu, ono da ne budu ofirni.
Gordan Memija i Alem Hodović operu milione za onaj kartel. Ugovori se objavili o fiktivnim uslugama. Umiješane firme koje su ozbiljni igrači na tržištu svojim domenama i nikom ništa. ComTrade radi, Communis radi, FotoArt radi, hotel Vučko radi. Sve se zna, predmeti stoje u ladicama i skupljaju prašinu.
Daš gdje trebaš i nemaš straha.
Pekara Edin na Čaršiji ima 40 zaposlenih, od toga je 7 prijavljenih. I to je tako godinama. Ko je gore ikad računa dobio, pogotovo navečer?
Duple kase, duple knjige. Ne iz straha nego čisto da se napravi privid da je sve po zakonu, ono da ne budu ofirni.
Gordan Memija i Alem Hodović operu milione za onaj kartel. Ugovori se objavili o fiktivnim uslugama. Umiješane firme koje su ozbiljni igrači na tržištu svojim domenama i nikom ništa. ComTrade radi, Communis radi, FotoArt radi, hotel Vučko radi. Sve se zna, predmeti stoje u ladicama i skupljaju prašinu.
Daš gdje trebaš i nemaš straha.
- armin071
#53529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj mješati ovaj šljam sa ljudima koji crnče od zvijezde do zvijezde. Jednostavno kakav otac takvi i sinovi. Oni niti su kad šta radili niti će. Isto tako svi su tako odgojeni da im nije nikakav problem 10-tak godina odležati u zatvoru. Otimaju, varaju, kradu, prijete jednostavno to im je način života. Uz to odrađuju prljave poslove za kako policiju tako i politiku. Ali ni ovi a ni njihova djeca neće raditi nikad ništa. Spremni su i na to da će nekad i zaginuti ali kako rekoh ne prezaju ni od čega, čoporativni su i drže se zajedno…
-
Giancarlo
#53530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda je imao i to uz Taxi biznis, ali Taxi firmu je imao 100% kao pokusaj da se legalizira. Znam da sam citao da su mu 3 vozila zaradivala lafo 5 miliona dolara sedmicnoEdin H. wrote: ↑12/02/2022 13:37Escobar nije imao Taxi firmu, nego radnju za oporavku biciklaGiancarlo wrote: ↑12/02/2022 13:26
Pa i Escobar je imao satro taxi firmu kao paravan za svoje milijarde![]()
![]()
nemojmo se praviti ludi, u pravnim drzavama bi se sve to istrazilo i sabralo, a potom i odzuzelo kad bi istrage pokazale da je nemoguce posjedovati sve to od satro taxija. Ali mi ne zivimo u takvoj pravnoj drzavi, pa ovakve nakaze uredno hodaju/voze ulicama grada i lome, gaze, pljackaju i ubijaju.
-
smijesni_ste
#53531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam, i meni djeluje previše optimistično da će baš najebati jer je Danisov sin u pitanju.
Sigurno će gore proći nego da je neki anonimus nastradao, ali da će baš donji biti, sumnjam...
Sigurno će gore proći nego da je neki anonimus nastradao, ali da će baš donji biti, sumnjam...
- S4mpion
#53532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eno, sad ne valja ni policija ni sud.
Ne valja kad sud sudi, ne valja kad policija šamara.
Ne valja kad sud sudi, ne valja kad policija šamara.
- Logovan
- S4mpion
#53534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa mora neko valjat', ne valja sud, ne valja policija.
Kad kažem da sve treba zataškat' i pustit' krivce, ne valja ni to, ne može nam Bog ugodit'.
-
DonieBrasco
#53535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo jedan primjer policije, o ovome sam pisao u decembru 2021.DonieBrasco wrote: ↑17/12/2021 11:58 Jucer na izlazu ulice Čumurija prema ulici Zelenih beretki, znate ono skretanje gdje cesto autobus ili neko vece vozilo zapne jer uz trotoar parkiraju auta iako je tu zabrana. To je ucestao problem za veca vozila na tome mjestu u centru Sarajeva.
I uglavnom jucer tuda prolazim pjeske i naravno blokirano stoji autobus pod uglom, preprecio put ne moze niko gore iz pravca Zelenih beretki da prođe, iza busa ulica Čumurija kolona auta sviraju, galama, ludlio...itd.
Jedan Audi A8 sav zatamljen parkiran na tome mjestu gdje je zabrana, dođe policija 3-4 drota, i jedan preko stanice zove da mu provjere registracije.
Valjda mu javise o kome se radi, samo se pokuspise i odose u fazonu jbg. ne smijemo dirati jer je taj "neko". Da mu barem napise kaznu ma ni to, onaj vozac autobusa jadan gleda u njih, valjda im je i on sve po spisku nabrojao, ali eto jaca sila jer neki glavonja voza A8 on je neko i nesto a pritom se isti ne smije dirati.
Ja sam prosao dalje svojim poslom, ali ne smijem da zamislim agonije ljudi koji su tu zapeli i cekali dok ovaj ne dođe da pomjeri auto. Eto gdje zivimo i sa kime zrak dijelimo, to neka jaca sila, naspram zakona i predstavnika zakona.
-
ing-ecc
#53536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je nastavak rusenja prepreka za bolji pogled na reklamu. Prije mjesec onaj je 'cistio' sadnice na ovoj zelenoj povrsini (jel tako).emigrazione wrote: ↑12/02/2022 12:41 Tesko je biti pametan kada je ovaj polusvijet u pitanju, jednostavno ovo je njihovo vrijeme i sve dok ima dovoljno goriva u drustvu oni ce furati dalje...
Elenejse...
Skoro 30 godina vozim i nikad mi nece biti jasno kako ovo, kako ces se bolan ovako zapucati u banderu pored puta?!
- S4mpion
#53537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma umišljaju ljudi. Kad uzmemo u obzir kakvo nam je stanovništvo, imamo nevjerovatno dobru policiju.DonieBrasco wrote: ↑12/02/2022 14:24Evo jedan primjer policije, o ovome sam pisao u decembru 2021.DonieBrasco wrote: ↑17/12/2021 11:58 Jucer na izlazu ulice Čumurija prema ulici Zelenih beretki, znate ono skretanje gdje cesto autobus ili neko vece vozilo zapne jer uz trotoar parkiraju auta iako je tu zabrana. To je ucestao problem za veca vozila na tome mjestu u centru Sarajeva.
I uglavnom jucer tuda prolazim pjeske i naravno blokirano stoji autobus pod uglom, preprecio put ne moze niko gore iz pravca Zelenih beretki da prođe, iza busa ulica Čumurija kolona auta sviraju, galama, ludlio...itd.
Jedan Audi A8 sav zatamljen parkiran na tome mjestu gdje je zabrana, dođe policija 3-4 drota, i jedan preko stanice zove da mu provjere registracije.
Valjda mu javise o kome se radi, samo se pokuspise i odose u fazonu jbg. ne smijemo dirati jer je taj "neko". Da mu barem napise kaznu ma ni to, onaj vozac autobusa jadan gleda u njih, valjda im je i on sve po spisku nabrojao, ali eto jaca sila jer neki glavonja voza A8 on je neko i nesto a pritom se isti ne smije dirati.
Ja sam prosao dalje svojim poslom, ali ne smijem da zamislim agonije ljudi koji su tu zapeli i cekali dok ovaj ne dođe da pomjeri auto. Eto gdje zivimo i sa kime zrak dijelimo, to neka jaca sila, naspram zakona i predstavnika zakona.
- uglavnomja
#53538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije taj policajac sam odlucio koga ne smije dirati, zna se odakle dolaze naredbeDonieBrasco wrote: ↑12/02/2022 14:24Evo jedan primjer policije, o ovome sam pisao u decembru 2021.DonieBrasco wrote: ↑17/12/2021 11:58 Jucer na izlazu ulice Čumurija prema ulici Zelenih beretki, znate ono skretanje gdje cesto autobus ili neko vece vozilo zapne jer uz trotoar parkiraju auta iako je tu zabrana. To je ucestao problem za veca vozila na tome mjestu u centru Sarajeva.
- Thorgerson
#53539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa neka nas gaze ko mrave, kad smo picke - svi.
Nedavno dijete zgazise ni krivo ni duzno, vracao se iz skole. Hodao krajem ceste, jer NEMA JEBENOG TROTOARA!!!! Al dzaba, krkanu koji ga je zgazio to nije bilo dovoljno.
Ne kazem naravno da ga je namjerno zgazio, ali ne paze ljudi. Zamisli skrenes u ulicu od 90 stepeni pri nekoj brzini, pa bolan da imas 9 ociju neces dobro vidjeti, osim ako ides 5km na sat.
I? Sta bi? Nista.
Vidim eno SAD prave ko neke trotoare, hej. Pa jebem ti zivot da ti jebem.
Sto puta mi se desilo kada imaju dvije trake - da ja stanem na pjesackom i gledam retrovizor vidim konja sa lijeve strane da ide i da ce proci. ili me cak pretice svira mi, ko biva alo kretenu sta stajes na pjesackom. Sviram onda pjesaku da ne ide dalje. X puta se desi pjesak gleda u mene i konta sta ti je idiote, valjda misli da mu sviram da produzi itd...
I vecini slucajeva nekako to prodje, ali od milion desi se jedan. I jebiga...onda je kasno.
A policije NIGDJE. Gdje je jebena policija? Zasto ne hodaju i dezuraju po raskrsnicama? Kakva je poenta stati na pravcu gdje ljudi mogu malo brze voziti i kupiti tu kazne? Sta tu jebeno sprjecavas?
Stani na raskrsnicu, stani na pjesacki jbmu jedan dan i tu pisi kazne. I pjesacima i vozacima.
Nedavno dijete zgazise ni krivo ni duzno, vracao se iz skole. Hodao krajem ceste, jer NEMA JEBENOG TROTOARA!!!! Al dzaba, krkanu koji ga je zgazio to nije bilo dovoljno.
Ne kazem naravno da ga je namjerno zgazio, ali ne paze ljudi. Zamisli skrenes u ulicu od 90 stepeni pri nekoj brzini, pa bolan da imas 9 ociju neces dobro vidjeti, osim ako ides 5km na sat.
I? Sta bi? Nista.
Vidim eno SAD prave ko neke trotoare, hej. Pa jebem ti zivot da ti jebem.
Sto puta mi se desilo kada imaju dvije trake - da ja stanem na pjesackom i gledam retrovizor vidim konja sa lijeve strane da ide i da ce proci. ili me cak pretice svira mi, ko biva alo kretenu sta stajes na pjesackom. Sviram onda pjesaku da ne ide dalje. X puta se desi pjesak gleda u mene i konta sta ti je idiote, valjda misli da mu sviram da produzi itd...
I vecini slucajeva nekako to prodje, ali od milion desi se jedan. I jebiga...onda je kasno.
A policije NIGDJE. Gdje je jebena policija? Zasto ne hodaju i dezuraju po raskrsnicama? Kakva je poenta stati na pravcu gdje ljudi mogu malo brze voziti i kupiti tu kazne? Sta tu jebeno sprjecavas?
Stani na raskrsnicu, stani na pjesacki jbmu jedan dan i tu pisi kazne. I pjesacima i vozacima.
- S4mpion
#53540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod nas je najgore to što građani hoće policiju kakvu Njemačka, Švedska, Francuska, Velika Britanija i mnoge druge sile sebi ne mogu priuštit'.
- Van Halen
#53541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mogla je Jugoslavija,sta se imamo uvlacit u guzicu strancima,imali smo sistem i primijenimo ga opet a stranci nek rade u svojim zemljama sta hoce
- uglavnomja
#53542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
najvise se nadam da ce decko biti ok
a ima tu puno faktora koji se moraju ispitati
imaju 3 semafora, za aute, za bus/trolu i za pjesake
zatim svjedoka vise od tog jednog kojeg svi citiraju (da je ovaj zaobilazio trolu koja je stala)
pocinjuci od vozaca te trole, zatim putnika
inace na drveniji je uvijek guzva, ima naroda i prolaznika i onih sto cekaju bus, trolu
pa svaka skola ima kamere, sad je pitanje gdje su vanjske kamere na sup-u
moguce i da apoteka ima kameru
ili ona firma preko puta ulaza u skolu
...
hotel ima sigurno, bar da se vidi koliko je vozio
a ima tu puno faktora koji se moraju ispitati
imaju 3 semafora, za aute, za bus/trolu i za pjesake
zatim svjedoka vise od tog jednog kojeg svi citiraju (da je ovaj zaobilazio trolu koja je stala)
pocinjuci od vozaca te trole, zatim putnika
inace na drveniji je uvijek guzva, ima naroda i prolaznika i onih sto cekaju bus, trolu
pa svaka skola ima kamere, sad je pitanje gdje su vanjske kamere na sup-u
moguce i da apoteka ima kameru
ili ona firma preko puta ulaza u skolu
...
hotel ima sigurno, bar da se vidi koliko je vozio
-
Samprotivsviju
#53543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima li kakvih vijesti? Kako je mali?
- doktornauke
#53544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niko nista a ni imena,znaci nije bezveze neko je od nekoga poznatog vjerovatno.
- thekupus
#53545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nešto načuh da je u induciranoj komi, da ima hematom, da trenutno ne znaju
-
emko1234
#53546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve je uzročno posljedična veza. Drot koji dođe na takvu intervenciju ima neto platu do 1.500KM. Neće on da rizikuje bilo kakav belaj u svom životu zato što je neko blokirao ulicu jer je dobro svjestan da ako naleti na tvrd orah, nema ga ko zaštititi.DonieBrasco wrote: ↑12/02/2022 14:24Evo jedan primjer policije, o ovome sam pisao u decembru 2021.DonieBrasco wrote: ↑17/12/2021 11:58 Jucer na izlazu ulice Čumurija prema ulici Zelenih beretki, znate ono skretanje gdje cesto autobus ili neko vece vozilo zapne jer uz trotoar parkiraju auta iako je tu zabrana. To je ucestao problem za veca vozila na tome mjestu u centru Sarajeva.
Da mu daš platu u skladu s onim čime se bavi, i da zna da ako bude stani pani, da neće njegova guzica biti na pladnju, drugačije bi bilo. Svako voli pare. Nije njemački policajac pošten zato što je rođen takav. Sistem mu da platu, da mu značku, da mu leđa i upozna ga sa sankcijom ako uzme 50 eura mita.
Neće on život, karijeru i egzistenciju rizikovat zbog 50-100 eura. Neko ko ima 1.500 maraka hoće.
- Toffee karamela
#53547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne dramatiziraj i ne patetiziraj živ biozdruzdjo wrote: ↑12/02/2022 11:43
Apsolutno. Nek taj neko ko je izgubio djete od krembila bude bozija kazna krembilu.
Eto od one Have Dovadzija, muz je onaj iz NiP Qmar Dovadzija. Zamisli scenu u kojoj on stoji na semaforu ceka crveno a pored njega se zaustavi Rastoder u autu isto tako na semaforu. Super.
Ostane neko bez djeteta i nastavi da zivi. Pa zivio bih i radio samo sa ciljem da svaki dan posvetim tome kako da ubicu rastavim od zivota. Sve nakon toga je nebitno.
Naravno, ne daj Boze nikome.
Havinog muža je tako žestoko pogodila ženina smrt da se žestoko dao u politiku (njemu su na poslednjim izborima brojali 14 puta glasove u Ilijašu,nameračio se na funkciju ko pitbul).
I da ga sretne na semaforu šta bi? Vjerovatno nazvao Konakovića da ga pita za dozvolu da priđe i sporječka se.
Isto kao i sestra Dženana Memića. Mlada se toliko potresla bratovom smrću da se kandidovala za kantonalnu skupštinu. Da nije bilo toga vjerovatno bi vodila prosperitatan salon za nadogradnju noktiju u Lužanima.
Mi smo bljak narod generalno. Tačka ko kuća
Last edited by Toffee karamela on 12/02/2022 16:55, edited 3 times in total.
-
PM72
#53548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakve gluposti i spletke pišete....
- thekupus
#53549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakve veze ima političko angažovanje sa smrću bliske osobe? Zašto mislite da je imalo manja trauma ako se neko počne baviti politikom nekoliko godina kasnije?
- Ajs_Nigrutin
#53550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ne treba lika komentarisati. Vidiš da je tu da razvodni itekako jebeno krivično djelo (ili čak više njih).