Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RagibUzoriti wrote: ↑12/02/2022 09:09
Pitam ja tebe konkretno:
Nakon sto policajac zaustavi osobu XY i utvrdi da ista ima neplaćenih kazni u sudskom registru, da li moze policajac izborom svoje volje oduzeti doticnoj osobi vozilo, ili pak mora obavjestiti dezurnog tuzioca/sudiju da se izda potvrda o oduzimanju vozila?
Ovo je primjer jer je vecina vozila koja su oduzeta, oduzeta zbog razloga neplaćenih kazni u registru.
Postavio sam ti citat sa stranice mupa KS gdje ti tacno opisana procedura.
Evo opet.
policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su nadležnom Prekršajnom odjeljenju Općinskog suda u Sarajevu uputili zahtjev za izdavanje naredbe o privremenom oduzimanju vozila od svih učesnika predmetnih prekršaja, kao i drugih predmeta, s ciljem zaštite interesa opće sigurnosti i čuvanja života i zdravlja ljudi, što je Sud i prihvatio
Ja pisem veoma konkretno da policija hoce auta od doticnog bi bila oduzeta. Jer policija je na cesti i vidi sve kada hoce.
Da, policija oduzima vozila jer bez njihovog prijedloga/zahtjeva nema nista. Oni odlucuju hoce li se ili nece na nekoga primijeniti zakon. Ako policija odluci da zatvori oci, nikada sudija nece moci nista odluciti. Jer bez policije nema postupka.
Crtam ti, polazna tacka svega je policija. To ne amnestira sto na slijedecim koracima ima truhlovine.
Pitam ja tebe konkretno:
Nakon sto policajac zaustavi osobu XY i utvrdi da ista ima neplaćenih kazni u sudskom registru, da li moze policajac izborom svoje volje oduzeti doticnoj osobi vozilo, ili pak mora obavjestiti dezurnog tuzioca/sudiju da se izda potvrda o oduzimanju vozila?
Ovo je primjer jer je vecina vozila koja su oduzeta, oduzeta zbog razloga neplaćenih kazni u registru.
To sto Katica i ekipa izlaze u javnost sa bombasticnim naslovima a u osnovi su obicne karine od sluzbenika, to je za ovce i siroke javne mase...
mora sudija dati odobrenje za oduzimanje vozila ali oni ih ne daju
Pitam ja tebe konkretno:
To sto Katica i ekipa izlaze u javnost sa bombasticnim naslovima a u osnovi su obicne karine od sluzbenika, to je za ovce i siroke javne mase...
mora sudija dati odobrenje za oduzimanje vozila ali oni ih ne daju
To je ono sto ja ovome iznad pokusavam da objasnim.
Ali on zapeo policija pa policija...
RagibUzoriti wrote: ↑12/02/2022 09:17
To je ono sto ja ovome iznad pokusavam da objasnim.
Ali on zapeo policija pa policija...
Policija pokrenula postupak oduzimanja vozila, i sud im nije dao?
Policija nego sta. Ako policija ne odluci da se bavi svojim poslom, ni sud ni tuzilastvo ne moze nista.
Tako je.
Policija izvjestila tuzioca da postoje pravni elementi za oduzimanje vozila, tuzioc odbio, nije mu se dalo.
Eto, jasno i glasno.
Policija uhapsi dvojicu pljackasa od neki dan kad su usli u prodavnicu i onu djevojku udarili, tuzilastvo ih pustilo nakon saslusanja.
Policija uhapsi ovog istog kockastog debila za pljacku pumpe, sudstvo ga osudi na 1,5 god.
I da dalje ne spamamo temu...
Ako mene ne razumijes, pitaj nekog pravnika da ti pokusa objasniti.
Na jednog drugoj temi upitah kakav je fol ovoj omladini da nosi bradu. Prvo su bile trenerke, pa torbice onda u kompletu trenerka i torbica i tako na korzo
Onaj jedan rece da sam ljubomoran na brade
Radi li neko od njih ikakav posao, od čega se finansiraju AirMax i Porsche-i?
Imam osjećaj da je kompletna familija na birou, da se po cijeli dan slikaju, dižu tegove i sjede po kafanama.
Naslovnica wrote: ↑12/02/2022 09:43
Imam osjećaj da je kompletna familija na birou, da se po cijeli dan slikaju, dižu tegove i sjede po kafanama.
Iznudili oko 30.000 KM: U Sarajevu sinoć uhapšena četiri tinejdžera i 20-godišnjak
11.02.2022. / 09:56
Sarajevska policija uhapsila je sinoć trojicu maloljetnika, jednog 19-godišnjaka, te jednog 20-godišnjaka, zbog iznude koju su u ranijem periodu počinili na štetu A. A. iz Sarajeva.
Kako nam je nezvanično potvrđeno, pored trojice maloljetnika, uhapšeni su Nidal H. (19) i Denis B. (20), a sumnjiče se da su od žrtve iznudili oko 30.000 maraka.
Iz policije je potvrđeno da su sinoćnjem hapšenju prethodile posebne istražne radnje, pod nadzorom tužilaštva KS, a koje je odobrio Kantonalni sud u Sarajevu.
Kako saznajemo, policija je osumnjičenim pripremila zasjedu u blizini stadiona Koševo.
Radio se simulirani otkup, a iznuđivači su "pali" nakon što su preuzeli obilježeni novac.
Uslijedilo je to nakon što se A. A. 7. februara obratio krim-policiji i prijavio iznudu.
- Osumnjičeni su u proteklom periodu od A. A. iz Sarajeva iznudili veću sumu novca. Prilikom pretresa kod N. H. je pronađen i oduzet jedan pištolj za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, dok je kod jednog maloljetnog lica pronađena i oduzeta veća suma novca - naveli su iz MUP-a KS.
Uhapšeni su nakon hapšenja predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba, a rad na dokumentovanju krivičnog djela se nastavlja, kazal su iz policije.
bitangeIprinceze wrote: ↑12/02/2022 08:49
Sefić varijanta 2, level full pro
Bukvalno Sefic 2.
Samo sto je Sefic dobio samo 15 godina robije za dvostruko ubistvo onih studentica, a ovaj bolesnik nije nikoga ubio (nadam se da ce se mali izvuci) i dobit ce neku uslovnu kaznu....i eto njega ponovo na ulici, kao da se ništa nije desilo. Klasika.
Kao što ce Fikret, Fadil, Solak i ostala respirator ekipa izaci uz uslovnu milijardu posto.
Nije njegov Porsche "posudio" od druga E.H. pročitaj
bitangeIprinceze wrote: ↑12/02/2022 08:49
Sefić varijanta 2, level full pro
Bukvalno Sefic 2.
Samo sto je Sefic dobio samo 15 godina robije za dvostruko ubistvo onih studentica, a ovaj bolesnik nije nikoga ubio (nadam se da ce se mali izvuci) i dobit ce neku uslovnu kaznu....i eto njega ponovo na ulici, kao da se ništa nije desilo. Klasika.
Kao što ce Fikret, Fadil, Solak i ostala respirator ekipa izaci uz uslovnu milijardu posto.
Jad i bijeda od pravne države
Hematom mozga je vrlo cesto ostavi trajne posljedice i da se pacijent izvuce.
Jutros opste ludilo u saobracaju. Idem prema kruznom od autopijace i na samom kruznom toku (odnosno u centru zelene povrsine) stoji ukopan Gnojf 5. Lola valjda zagasao i produzio pravo preko trotoara u kruznom. Razbijen karter, ulje posvuda po cesti. Cetvorica bradatih bruda stoje u onom blatu pored auta, cesu se po ovalnim glavusama i vidis im na facama pitanje "Kako ovo vako brate"?!
Nastavljam dalje voznju. U Hotonju sudar 3 auta. Vozila razbacana po cesti i u kanalu sa strane, opsti krs i lom. Scenic koji je u kanalu nema pola lijeve stane.
Nastavljam dalje i samo 100 m nize kod Hifa pumpe opet sudar 2 vozila!
Ovaj narod je nije normalan. Voznja po Sarajevu je postala cista borba za opstanak. Da sam ja neko (sto bi pokojni Pimpek rekao), ponistio bih sve vozacke dozvole izdate u posljednjih 10 godina i poslao na ponovno polaganje.
Romeo 80 wrote: ↑12/02/2022 10:13
Jutros opste ludilo u saobracaju. Idem prema kruznom od autopijace i na samom kruznom toku (odnosno u centru zelene povrsine) stoji ukopan Gnojf 5. Lola valjda zagasao i produzio pravo preko trotoara u kruznom. Razbijen karter, ulje posvuda po cesti. Cetvorica bradatih bruda stoje u onom blatu pored auta, cesu se po ovalnim glavusama i vidis im na facama pitanje "Kako ovo vako brate"?!
Nastavljam dalje voznju. U Hotonju sudar 3 auta. Vozila razbacana po cesti i u kanalu sa strane, opsti krs i lom. Scenic koji je u kanalu nema pola lijeve stane.
Ovaj narod je nije normalan. Voznja po Sarajevu je postala cista borba za opstanak. Da sam ja neko (sto bi pokojni Pimpek rekao), ponistio bih sve vozacke dozvole izdate u posljednjih 10 godina i poslao na ponovno polaganje.
Vožnja u Sarajevu, samo čekaš hoće li te neko pokupiti, naglo zastati, na kruznom u tvoju traku uletiti.
Vožnja u Sarajevu, samo čekaš hoće li te neko pokupiti, naglo zastati, na kruznom u tvoju traku uletiti.