Moda - all about
Moderator: anex
-
zijancer
#476 Re: Moda - all about
ne znam, stalno mi oko ide prema donjoj polovini tijela sa neodređenim osjećajem da tu treba negdje nekako, nešto, dodati
pitam se kakav bi utisak bio da zamijene haljine, ili da meghan nosi ovu svijetlu
pitam se kakav bi utisak bio da zamijene haljine, ili da meghan nosi ovu svijetlu
-
KraljicaIzJajca
#477 Re: Moda - all about
Hvala hvalahadzinicasa wrote: ↑11/02/2022 11:44Kad kraljica pruzi nogu, svijet stane!no_sikiriki wrote: ↑11/02/2022 11:38 Iskreno nisam bila nešto "upoznata" sa Letizijom, ali sad gledam slike, i ne mogu bukvalno da nađem kombinaciju da mi se ne sviđa. Baš baš classy, i s ukusom joj je svaka. Tako neke "jednostavne" stvari, ali efektne.
A Kata moze sjest‘ i plakat‘![]()
Sad ozbiljno, prekrasno
-
no_sikiriki
#478 Re: Moda - all about
Šta mislite o naočalama kao modnom dodatku? Ja ih ne volim, nosim sočiva, ali sam morala nedavno kupiti naočale zbog upale oka, i sad ne mogu da ne primijetim ljude sa naočalama.
Toliko ljudi nosi naočale koje im NIMALO ne pristaju. A kod par ljudi su baš super bile, juče gledam jednu stariju ženu, ali vidi se da je umjetnički tip - okvir neki crveni i crveni karmin, baš je cool izgledala.
Toliko ljudi nosi naočale koje im NIMALO ne pristaju. A kod par ljudi su baš super bile, juče gledam jednu stariju ženu, ali vidi se da je umjetnički tip - okvir neki crveni i crveni karmin, baš je cool izgledala.
- hadzinicasa
#479 Re: Moda - all about
prosle godine kupih za citanje.... ostarilo se @Bloono_sikiriki wrote: ↑11/02/2022 13:03 Šta mislite o naočalama kao modnom dodatku? Ja ih ne volim, nosim sočiva, ali sam morala nedavno kupiti naočale zbog upale oka, i sad ne mogu da ne primijetim ljude sa naočalama.
jedne pokucne ljubicaste i jedne fancy za posla.
a sve ih zaboravim staviti pa skiljim kad citam
-
no_sikiriki
#480 Re: Moda - all about
Budi zahvalna što ti trebaju samo za čitanje.hadzinicasa wrote: ↑11/02/2022 13:27prosle godine kupih za citanje.... ostarilo se @Bloono_sikiriki wrote: ↑11/02/2022 13:03 Šta mislite o naočalama kao modnom dodatku? Ja ih ne volim, nosim sočiva, ali sam morala nedavno kupiti naočale zbog upale oka, i sad ne mogu da ne primijetim ljude sa naočalama.
Toliko ljudi nosi naočale koje im NIMALO ne pristaju. A kod par ljudi su baš super bile, juče gledam jednu stariju ženu, ali vidi se da je umjetnički tip - okvir neki crveni i crveni karmin, baš je cool izgledala.![]()
a sve ih zaboravim staviti pa skiljim kad citam![]()
A mi ostali, ćoravi...fakat nije lako naći lijep okvir, bar meni. Na kraju sam uzela one haman neprimijetne bez okvira, ali sam onda dobila još jedne neke malo više fancy sa zeleno-ljubičastim okvirom. Ali jedva čekam da se vratim svojim sočivima.
Neke ljude baš postaraju, nekima stoje baš u artsy-fartsy fazonu, a neke daju taj neki intelektualni look.
-
KraljicaIzJajca
#481 Re: Moda - all about
Ja imam boju meda Christian Lacroixno_sikiriki wrote: ↑11/02/2022 13:33Budi zahvalna što ti trebaju samo za čitanje.hadzinicasa wrote: ↑11/02/2022 13:27
prosle godine kupih za citanje.... ostarilo se @Bloo![]()
a sve ih zaboravim staviti pa skiljim kad citam![]()
![]()
A mi ostali, ćoravi...fakat nije lako naći lijep okvir, bar meni. Na kraju sam uzela one haman neprimijetne bez okvira, ali sam onda dobila još jedne neke malo više fancy sa zeleno-ljubičastim okvirom. Ali jedva čekam da se vratim svojim sočivima.![]()
Neke ljude baš postaraju, nekima stoje baš u artsy-fartsy fazonu, a neke daju taj neki intelektualni look.
Moje su ovog oblika

Ali ove boje

-
no_sikiriki
#482 Re: Moda - all about
Ja imam boju meda Christian Lacroix
Moje su ovog oblika
[/quote]
Cool su, ali sve stvarno zavisi od oblika lica, kose, itd. Ja recimo imam "sitnije" lice i blijeda sam, a vizuelno mi se sviđaju neki crni okviri mačkasti, ali šta god sam probala nije mi nimalo stajalo od toga. Nego više te neke "nevidljive" naočale koji mi ne "pojedu" lice.
Ali vidim kod tone ljudi da "na silu" nose te neke "teške" okvire ili velike, koji im nikako ne stoje.
-
KraljicaIzJajca
#483 Re: Moda - all about
Cool su, ali sve stvarno zavisi od oblika lica, kose, itd. Ja recimo imam "sitnije" lice i blijeda sam, a vizuelno mi se sviđaju neki crni okviri mačkasti, ali šta god sam probala nije mi nimalo stajalo od toga. Nego više te neke "nevidljive" naočale koji mi ne "pojedu" lice.
Ali vidim kod tone ljudi da "na silu" nose te neke "teške" okvire ili velike, koji im nikako ne stoje.
[/quote]
Moje je square, ali mrvicu uže, ali šire od ovalnog.
Dizajn i boja su ključna kombinacija, npr. moje naočale sa bojom meda su milion puta ljepše od gore postavljenih na prvoj fotki.
Sitno lice, ok, ali koji je oblik tvog lica?
-
KraljicaIzJajca
#485 Re: Moda - all about
Najidealnije sa najvećim izborom.
-
no_sikiriki
#486 Re: Moda - all about
A vidiš da sam teška...
Džaba, kad nisi navikao, ja sam sebi normalna bez naočala, kad ih stavim, i muž me zeza da sam "štreber"
- Bloo
- Globalna šefica
#487 Re: Moda - all about
Cvikerašica još of 5. osnovne. Jedina u famaliji.no_sikiriki wrote: ↑11/02/2022 13:33 A mi ostali, ćoravi...fakat nije lako naći lijep okvir, bar meni. Na kraju sam uzela one haman neprimijetne bez okvira, ali sam onda dobila još jedne neke malo više fancy sa zeleno-ljubičastim okvirom. Ali jedva čekam da se vratim svojim sočivima.
Leće ne mogu jer se ne mogu ubosti u oko i imam tendenciju da zaspem dok gledam film.
Osim oblika okvira, imam problem i da nadem dovoljno velike naocale jer sam glavata, pa da ne stiscu iza uha - dobijes udubljenja i glavobolju.
Moram nosati vece naocale da pokrijem vecinu vidnog polja jer ih ne nosam samo kad spavam.
Kod mene su ovakve.
-
no_sikiriki
#488 Re: Moda - all about
I ja sam ćorava od 6. razreda. Haha kod tebe baš druga krajnost. I upravo takve naočale mi se sviđaju između ostalog, ali meni ne stoje nikako.Bloo wrote: ↑11/02/2022 14:43Cvikerašica još of 5. osnovne. Jedina u famaliji.no_sikiriki wrote: ↑11/02/2022 13:33 A mi ostali, ćoravi...fakat nije lako naći lijep okvir, bar meni. Na kraju sam uzela one haman neprimijetne bez okvira, ali sam onda dobila još jedne neke malo više fancy sa zeleno-ljubičastim okvirom. Ali jedva čekam da se vratim svojim sočivima.
Leće ne mogu jer se ne mogu ubosti u oko i imam tendenciju da zaspem dok gledam film.
Osim oblika okvira, imam problem i da nadem dovoljno velike naocale jer sam glavata, pa da ne stiscu iza uha - dobijes udubljenja i glavobolju.![]()
Moram nosati vece naocale da pokrijem vecinu vidnog polja jer ih ne nosam samo kad spavam.![]()
Kod mene su ovakve.
![]()
A ovo boldirano je užas, i mene su stiskale, pa su mi u radnji raširili da ne stišće, ali do te mjere da čim se nagnem spadnu. Nikad miran.
-
KraljicaIzJajca
#489 Re: Moda - all about
Sad imaju cvike bez stiskanja, taj dio je elastićan kod kuta okvira, na fotki end piace i hinge:no_sikiriki wrote: ↑11/02/2022 14:50I ja sam ćorava od 6. razreda. Haha kod tebe baš druga krajnost. I upravo takve naočale mi se sviđaju između ostalog, ali meni ne stoje nikako.Bloo wrote: ↑11/02/2022 14:43
Cvikerašica još of 5. osnovne. Jedina u famaliji.
Osim oblika okvira, imam problem i da nadem dovoljno velike naocale jer sam glavata, pa da ne stiscu iza uha - dobijes udubljenja i glavobolju.![]()
Moram nosati vece naocale da pokrijem vecinu vidnog polja jer ih ne nosam samo kad spavam.![]()
Kod mene su ovakve.
![]()
A ovo boldirano je užas, i mene su stiskale, pa su mi u radnji raširili da ne stišće, ali do te mjere da čim se nagnem spadnu. Nikad miran.![]()

-
Sydnor
#490 Re: Moda - all about
@Mariella i @no_sikiriki valjaju li mi Havajke?

-
Mariella
#491 Re: Moda - all about
Vec si rekao da ih se nikad neces odreci, pa nema veze sta mi mislimo
Meni su havajke samo za plaze, a nekad ni to
Iako evo mogu kul izgledati kad ove pogledam

Ali imam osjecaj da ih ne nosis ovako?
Iako evo mogu kul izgledati kad ove pogledam

Ali imam osjecaj da ih ne nosis ovako?
-
no_sikiriki
-
homer2go
#493 Re: Moda - all about
Dobra šulja, ova crvena. Pa doći će ljeto a i more 
-
no_sikiriki
#494 Re: Moda - all about
Znam da smo već "odradili" Letiziu, ali ja se zaljubila, obećajem da neću više danas (možda uvedem Dnevnu dozu Letizije)

-
Sydnor
#495 Re: Moda - all about
Toliki hipster nisam, havajka se nosi isključivo ovako
Spoiler
Show

Naravno da nisu loše
Šta fali prvoj?
- dale cooper
#496 Re: Moda - all about
Eh malo je tipova kao Tom Selleck da bez pola muke u jednoj fotki iznese i brkove i havajku. 
edit: I impresivnu tapiseriju.
edit: I impresivnu tapiseriju.
-
Mariella
#497 Re: Moda - all about
Ali bas, ne znam da li bi iko drugi mogao da izgleda dobro
Do ociju je
I te bujne kose
I te bujne kose
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
no_sikiriki
#499 Re: Moda - all about
Na prvoj su mi boje too much, ta narandžasta...druga je ok.
Ali ne bih "dala" svom mužu da takvo nešto obuče.
Ali ne bih "dala" svom mužu da takvo nešto obuče.
-
Mariella
#500 Re: Moda - all about
Zasto imas razlicite standarde za muza i Sydnora, nije ti to ferno_sikiriki wrote: ↑11/02/2022 18:12 Na prvoj su mi boje too much, ta narandžasta...druga je ok.
Ali ne bih "dala" svom mužu da takvno nešto obuče.![]()