Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
A_A_AKCIJA

#9176 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 10/02/2022 23:00
daddy-kool wrote: 10/02/2022 21:15

Zbog čega bi se kupovalo vrijeme lošim rješenjem, šta ćemo tim nekim dodatnim vremenom dobiti?

HDZ neće samovoljno ispustiti iz ruku mogućnost blokadau FBIH ili državi, a kako i sam primjećuješ to nije ni interes Hrvatske. Znači ukidanje blokada bi trebalo ići mimo njihove volje, i pod prisilom na neki način.
Stanje na terenu će neminovno tražiti drugačiju hrvatsku politiku (kad kažem hrvatsku, mislim na onu koja dolazi iz Zagreba). Nama samo treba vrijeme, i u tom međuprostoru ne praviti greške koje su strateškog nivoa. Recimo pristati na treći entitet, ili izgubiti podršku (makar ona bila i samo deklarativna) zapadnih zemalja.

Zato se i pregovara. Da se pokaže da ima volje i da se dokaže pred njima da HDZ ne popušta ni milimetra.

Zna se da nema dogovora, samo to treba strancima plastično pokazati. A to je posao, obzirom na silnu propagandu Hrvatske u EU koja Čovića predstavlja nosiocem europskih vrijednosti, a Hrvate šakom jada koju gazimo tenkovima.

Od non-papera se krenulo sa ofanzivom a pripreme su odavno odrađene. Kolinda, Zovko, Milanović, Radman, Lučić... trovali su i truju javne i političke prostore lažima, pa ima posla da se to sve demantuje. IZ je samo lijevo krilo ofanzive na državu, pitanje koje HDZ i ne očekuje da riješi.

Ključ je dokazati da Čović ima UZP sa Miletom za rušenje države i da je IZ samo bio dimna zavjesa, a da je Mile trebao da odradi većinu posla.

Za sada dobro ide, obzirom da je HDZ sve ponuđeno odbio, a stranci vidjeli očima, a ne kroz izvješće Željane Zovko ili dijalošku emisiju HRT-a.

Cilj je izbaciti Miletovog saveznika Čovića iz igre rušenja države, a ne IZ.
Point.

#9177 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Simpatično je da se uvijek održavaju ovi fol pregovori o IZ istovremeno dok u nsrs ruše državu.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#9178 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Point. wrote: 10/02/2022 23:26 Simpatično je da se uvijek održavaju ovi fol pregovori o IZ istovremeno dok u nsrs ruše državu.
Ne odrzavaju se pregovori dok Dodik rusi drzavu, vec se rusi drzava dok ovi pregovaraju...

Ne bi me nimalo, nimalo iznenadilo da je i ovo neka vrsta pritiska koja se preko Dodika (koji je 100% i hrvatski igrac, to je jasno) vrsi na Sarajevo
Kolinda

#9179 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kolinda »

palermo wrote: 10/02/2022 23:02
Kolinda wrote: 10/02/2022 22:32
Od čega to Hrvati trebaju odustati???
od mehanizma blokada koji im omogućava da odlučuju i o tome da li se neko treba popišati ili ne treba
A to, znači tu opciju treba ostaviti samo bošnjačkoj politici....
nosara

#9180 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by nosara »

Palmalma wrote: 10/02/2022 22:53
Kolinda wrote: 10/02/2022 22:41

Koje su to građanske stranke???? Koja plemena?

Vrijeme je da razumijes da je BiH nezavisna i suverena drzava i da nije u pitanju Hrvatska.

Postoje ovdje i drugi narodi i gradjani koji, uzgred, nisu Hrvati.
Po popisu, skoro ne postoje. Dakle kurceva suplja o "gradzanima" pije vode samo u metropolisu, u krugu dvojke.

MZ je sinoc poslala poruku. Valjda ce tokmaci u Sarajevu shvatit ozbiljno situaciju.
Login77777

#9181 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Login77777 »

nosara wrote: 11/02/2022 08:30

Vrijeme je da razumijes da je BiH nezavisna i suverena drzava i da nije u pitanju Hrvatska.

Po popisu, skoro ne postoje. Dakle kurceva suplja o "gradzanima" pije vode samo u metropolisu, u krugu dvojke.

MZ je sinoc poslala poruku. Valjda ce tokmaci u Sarajevu shvatit ozbiljno situaciju.
A gradjani mogu biti znaci svi samo ne Hrvati, Srbi i Bosnjaci. :lol:

Koju poruku?
Point.

#9182 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

A tokmaci iz BL i zapadnog Mostara?
BAK-eV

#9183 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BAK-eV »

palermo wrote: 10/02/2022 19:32
Jer mislim da su blokade (odnosno potpuno betoniranje pozicije HDZ-a BiH kao suverenog vlasnika korištenja tog mehanizma) konačni cilj Republike Hrvatske i ona kroz njih faktičku stavlja Federaciju u potpuni kolonijalni odnos.
Mislim da i da bude tako, rezultat bi bio krajnje nepovoljan za Hrvate!
daddy-kool

#9184 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by daddy-kool »

A_A_AKCIJA wrote: 10/02/2022 23:23
palermo wrote: 10/02/2022 23:00

Stanje na terenu će neminovno tražiti drugačiju hrvatsku politiku (kad kažem hrvatsku, mislim na onu koja dolazi iz Zagreba). Nama samo treba vrijeme, i u tom međuprostoru ne praviti greške koje su strateškog nivoa. Recimo pristati na treći entitet, ili izgubiti podršku (makar ona bila i samo deklarativna) zapadnih zemalja.

Zato se i pregovara. Da se pokaže da ima volje i da se dokaže pred njima da HDZ ne popušta ni milimetra.

Zna se da nema dogovora, samo to treba strancima plastično pokazati. A to je posao, obzirom na silnu propagandu Hrvatske u EU koja Čovića predstavlja nosiocem europskih vrijednosti, a Hrvate šakom jada koju gazimo tenkovima.

Od non-papera se krenulo sa ofanzivom a pripreme su odavno odrađene. Kolinda, Zovko, Milanović, Radman, Lučić... trovali su i truju javne i političke prostore lažima, pa ima posla da se to sve demantuje. IZ je samo lijevo krilo ofanzive na državu, pitanje koje HDZ i ne očekuje da riješi.

Ključ je dokazati da Čović ima UZP sa Miletom za rušenje države i da je IZ samo bio dimna zavjesa, a da je Mile trebao da odradi većinu posla.

Za sada dobro ide, obzirom da je HDZ sve ponuđeno odbio, a stranci vidjeli očima, a ne kroz izvješće Željane Zovko ili dijalošku emisiju HRT-a.

Cilj je izbaciti Miletovog saveznika Čovića iz igre rušenja države, a ne IZ.
Ako je to cilj čemu onda ovi produžeci koje ne traže ni stranci ni HDZ?
BHCluster

#9185 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Tanqueray wrote: 10/02/2022 21:38
BHCluster wrote: 10/02/2022 16:21

Za nije dovoljno usvojiti zakone koji prolaze EU standarde?
Ocigledno da nije, jer svaki zakon moze da se zajebe, sto je dokazao Komsic. Nije uopste bilo predvidjeno da jedan narod bira drugom narodu clana predsjednistva. Da se nije to desilo, ne bi ni bilo ove krize.
Kada malo bolje razmislis, koliko se samo gubi vremena na ovakve potpuno bespotrebne stvari, umjesto fokusa na ekonomiju i zaustavljanje iseljavanja stanovnistva.
To jedini rezultat vladavine Komsica, njegovo koketiranje sa SDA i bezbrojne suplje price i raprave koje ne vode nikuda.
Cuj nije predvidjeno a u Ustavu pise kako se biraju clanovi Predsjednistva, ne znam onda cemo ove tvoje lazi? Ovo ostalo sto si udrobio nije vrijedno komentarisanja jer toliki stepen neznanja je zapanjujuci.
BHCluster

#9186 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Login77777 wrote: 11/02/2022 08:42

A gradjani mogu biti znaci svi samo ne Hrvati, Srbi i Bosnjaci. :lol:

Koju poruku?
:thumbup: To ti je ta uljudba kolega sto porucuje drugima "sapun" a ne izlaze iz kanalizacije.
Kolinda

#9187 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kolinda »

Sarajmen wrote: 11/02/2022 08:43
Kolinda wrote: 10/02/2022 22:24

Pošto svi vidimo čiji si glasnogovornik ajde nam postavi kako se oporezuju kladionice u EU a kako kod nas....čisto da imamo materijal za povući paralelu.....
Imam pametnija posla vjeruj, usput budi rečeno nemam veze sa tim porokom. Haram para. Nemam pojma kakvo je Tužilaštvo i uopće pravosudni sistem u EU rješava tu materiju. A jasno je i čoravoj mački da se kod nas blokira rad institucija, zarad nekog interesa. Ja samo ukazah na jedan, na adekvatnoj temi.
Gora stvar prati prljav novac, ali ne bih o tome naprđivao na ovoj temi. Hajde.
Paralele se nikada kao pravci ne sretnu i stope u jedno.
Glasnogovornik ?
De malo ...oguli jabuku.
Bravo.....znači pojma nemaš kako se oporezuju kladionice u EU a kako kod nas ali svejedno tvrdiš da nije ok što se ne dozvoljava promjena načina oporezivanja.....bitno je da vi imate nešto za reći a to što stvar nije realna koga briga....
laik1981

#9188 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by laik1981 »

Bice kako se kleronacionalisti dogovore, a svi znamo da njima najvise odgovaraju podjele.. Steta sto se NiP ovim raskrinkao i priklonio kleronacionalistima, al i nije da je bilo neocekivano..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9189 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

ja glasujem za NIP na lokalnoj razini i kantonu
jel ti to što govori :D

ljudi su ovaploćenje stranke koja nam treba međ hrvatima
palermo

#9190 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Kolinda wrote: 11/02/2022 07:36
palermo wrote: 10/02/2022 23:02

od mehanizma blokada koji im omogućava da odlučuju i o tome da li se neko treba popišati ili ne treba
A to, znači tu opciju treba ostaviti samo bošnjačkoj politici....
Ne, nego treba jasno definistai šta je vitalni nacionalni interes......gdje će ko pišati zaista nije, a ti sada možeš i to pišanje da blokiraš
Truba

#9191 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

što je tebi bitno meni nije i obratno :D
Nespin

#9192 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 08:47, edited 1 time in total.
Kolinda

#9193 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kolinda »

Black swan wrote: 11/02/2022 11:28 ja glasujem za NIP na lokalnoj razini i kantonu

A ja za Fahrudina ukoliko ne bude hrvatskih kandidata....možda za Željka ali ako bude kandidat za bošnjačkog ČP.....
Truba

#9194 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Kolinda wrote: 11/02/2022 11:31
Black swan wrote: 11/02/2022 11:28 ja glasujem za NIP na lokalnoj razini i kantonu

A ja za Fahrudina ukoliko ne bude hrvatskih kandidata....možda za Željka ali ako bude kandidat za bošnjačkog ČP.....
da
izabrat im treba fahru
podijele glasove međusobno a onda 10 000 hrvatskih komandosa prevagne za fahru
i vadimo mast sljedeće 4 godine :D
meridiyan

#9196 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by meridiyan »

Sarajmen wrote: 11/02/2022 11:41
Kolinda wrote: 11/02/2022 11:22

Bravo.....znači pojma nemaš kako se oporezuju kladionice u EU a kako kod nas ali svejedno tvrdiš da nije ok što se ne dozvoljava promjena načina oporezivanja.....bitno je da vi imate nešto za reći a to što stvar nije realna koga briga....
Up'o ti pravo. Priznajem da nemam jer nemam putovnicu i moja domovina nije ni blizu članstva u EU. Praštaj.
Ali vrlo dobro znam da su kladionice veliko zlo a mala korist. Truju nam stanovništvo u konkretno mom Sarajevu a novce tog istog stanovništva odnose u paralelne centre moći, koruptivnim vezama povezane sa političkim establišmentom iz zapadne Hercegovine. Jedan tebi, dva meni, državi jok. Dva tebi, tri meni, državi jok.

Ne može se tako u Europu.
Sva sreca da su tebi u TVOM Sarajevu samo kladionice glavni problem. :D
Sto ih ne zatvorite i mirna Bosna?
DonieBrasco

#9197 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Evo kaze Zeljana Zovko sa svojim istomisljenicima sankcije BiH vjerovatno ciljano bosnjacima ako se ne udovolji Covicu. :lol:
sumirprimus

#9198 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sumirprimus »

i na kraju zasto ne popustit hdz.u?
da bi sejdo komsic bio clan presednistva, sda satelit?
pemanapemani

#9199 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 10/02/2022 19:42
pemanapemani wrote: 10/02/2022 19:30

Kako zajebati imperijalisticke teznje susjeda?
Ukratko, graditi politiku koja je prihvatljiva i za 30% Hrvata i 20% Srba.

Idemo u Neum po gradjanski IZ kao bosnjacka strana. Pa zar nisi predstavnik jebenih gradjana?
Onda se sa HDZ naduravas je li predstavnik ili pripadnik, a ti sam sebe proglasio predstavnikom. :-)

Tako isto sa popisom i narodom i nacijom.

Ko onda moze vjerovati da je SDA za gradjansku BiH?
Pa moram ti reći da ja nisam baš nešto oduševljen ovom pričom o građanskoj BiH. Bojim se da se pod tim pojmom skriva svašta nešto. I dobrog i lošeg. Al da ne ulazim u tu priču

Pa SDA je predstavnih Bošnjaka, očekivati od njih da budu predstavnici Hrvata je, makar u ovom trenutku, priličnoi deplasirano. Problem je što oni koji su trebali biti predstavnici multietničkih stranaka su odustali od ovoga što ti kažeš, građenja politike za 30% Hrvata i 20% Srba. A zna se i zašto su to uradili, zbog toga što bi to značilo i da će izgubiti dio glasača iz onog najbrojnijeg naroda.....a to gubljenje glasača iz najbrojnijeg naroda sa sobom opet nosi svoje konsekvence.....i da ne trunim dalje
SDA je jučer bila proBiH stranka, danas je bošnjačka, sutra za građansku državu, a prekosutra za miks etničkog i građanskog. (sve iz njihovih usta u zadnjih godinu dana)

Ako će SDP ili NS izgubiti glasove Bošnjaka, ako za njih bude glasalo 30% Hrvata i 20% Srba, onda nam i ne treba građanska BiH. Ako je to tako, onda je sam ideja građanske BiH šarena laža i treba je zauvijek napustiti.
Truba

#9200 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

ovako misli svaki srbin i hrvat
četvrti narod ne postoji u kontekstu konstituent

postoji desetine naroda u bih
ali samo 3 imaju svoje predstavnike
biraju ih svi
:bih:
Post Reply