Ukrajina
-
Capljina74
#30252 Re: Ukrajina
Pravdas ubijanje djece i sakaćenje nerođenih generacija i još stavljas smajlija...
Žao mi je što sam sa tobom ikada ljudske prigovorio, nisi ti za toga.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30253 Re: Ukrajina
Puna podrska rusima i svima onima koji su protiv nato
- apsidejzi
#30254 Re: Ukrajina
Puna podrska NATOu i svima onima koji su protiv Rusije 
-
kox
-
Milenkov buraz
- muhafuca
#30257 Re: Ukrajina
jez to samo u stilu svojih sefova iz demokratske stranke, kad se pravdaju Americki masakriCapljina74 wrote: ↑10/02/2022 21:42Pravdas ubijanje djece i sakaćenje nerođenih generacija i još stavljas smajlija...
ko Madleine Albreight birvaktile
half a million Iraqi children killed (?) The price is worth it.
- HarTar
#30258 Re: Ukrajina
Pa, i Hrvatska je u NATO-u
- muhafuca
#30259 Re: Ukrajina
Puna podrska NATOu i Rusiji i svima koji su i protiv NATOa i protiv Rusije
-
Milenkov buraz
#30260 Re: Ukrajina
Računaju li se tu Sirijska djeca koju su pobili Rusi sa svojim satelitima? Do duše još ih prebrojavaju pa možda nekad saznamo.muhafuca wrote: ↑10/02/2022 22:41jez to samo u stilu svojih sefova iz demokratske stranke, kad se pravdaju Americki masakriCapljina74 wrote: ↑10/02/2022 21:42
Pravdas ubijanje djece i sakaćenje nerođenih generacija i još stavljas smajlija...
ko Madleine Albreight birvaktile
half a million Iraqi children killed (?) The price is worth it.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#30261 Re: Ukrajina
advance.hr sa pozivom na ino-izvoreEU ministar vanjskih poslova Josep Borrell: "Ne dijelimo američki stav da je europski kontinent na rubu rata velikih razmjera - ne vjerujem da će Rusija napasti Ukrajinu kao što je Hitler napao Sovjetski Savez 1941. godine"
EU ministar vanjskih poslova Josep Borrell poručio je kako se Bruxelles ne slaže s ocjenom Washingtona da je europski kontinent na rubu rata velikih razmjera zbog moguće ruske invazije na Ukrajinu.
Za vrijeme boravka u SAD-u, gdje se sastao s američkim kolegom Anthonyem Blinkenom, poručio je: "Ne bih rekao da smo na rubu potpunog rata, u stilu Drugog svjetskog rata, jer ne vjerujem da će Rusija napasti Ukrajinu kao što je Hitler napao Sovjetski Savez 1941. Ne mislim da se suočavamo s trenutnom borbom, klasičnom borbom, s tenkovima i pješaštvom i okupacijom gradova i invazijom teritorija".
Borrell je također odbacio tvrdnje američkih dužnosnika da je ovo najteža kriza u Europi od kraja Drugog svjetskog rata.
Smatra kako Moskva gomilanjem vojske na zapadnoj granici NATO-a pokušava stvoriti pritisak na vojni blok kako bi ponovno pregovarali o trenutnoj sigurnosnoj arhitekturi u Europi, posebno ističući želju Moskve da zaustavi širenje NATO-a na istok.
-
Palmalma
#30262 Re: Ukrajina
Danska pozvala USA da sklope novi bileteralni sporazum po kojem bi americke trupe otvorile vlastite baze na teritoriji Danske.
Denmark plans to allow US troops on its soil
Amid rising tensions between the West and Russia over Ukraine, NATO member Denmark said on Thursday said it was ready to allow US military troops on its soil as part of a new bilateral defence agreement with the US.
The Scandinavian country has become one of Washington's closest European allies in the past two decades, having fought alongside the US in Iraq.
"The United States has reached out to Denmark, proposing a bilateral defence cooperation," Prime Minister Mette Frederiksen told reporters.
"The exact nature of this collaboration has not yet been defined but it could include the presence of US troops, material and military equipment on Danish soil," she added.
The negotiations are not a result of the current crisis between Russia and Ukraine, but the crisis illustrates the need for more cooperation, Frederiksen said.
"NATO and the United States are guarantors of our security. That is why we join forces with the United States when Western values such as democracy and freedom are under threat," said Danish Defence Minister Morten Bodskov, who was also present at Thursday's press conference.
https://www.news24.com/news24/world/new ... l-20220210
Denmark plans to allow US troops on its soil
Amid rising tensions between the West and Russia over Ukraine, NATO member Denmark said on Thursday said it was ready to allow US military troops on its soil as part of a new bilateral defence agreement with the US.
The Scandinavian country has become one of Washington's closest European allies in the past two decades, having fought alongside the US in Iraq.
"The United States has reached out to Denmark, proposing a bilateral defence cooperation," Prime Minister Mette Frederiksen told reporters.
"The exact nature of this collaboration has not yet been defined but it could include the presence of US troops, material and military equipment on Danish soil," she added.
The negotiations are not a result of the current crisis between Russia and Ukraine, but the crisis illustrates the need for more cooperation, Frederiksen said.
"NATO and the United States are guarantors of our security. That is why we join forces with the United States when Western values such as democracy and freedom are under threat," said Danish Defence Minister Morten Bodskov, who was also present at Thursday's press conference.
https://www.news24.com/news24/world/new ... l-20220210
- muhafuca
#30263 Re: Ukrajina
nisu oni svjetska sila (u generalnom smislu) vec svjetska nuklearna sila.
ni amerika se nikad nije pokazala kao neki smiren pregovarac, lahki su na obaracu kao sto znamo
iz pustosi i masakara koje su ostavili po bliskom istoku, u sjevernoj africi tamo u afganistano
a to samo u zadnje dvije.tri decenije (moze se i dalje ici)
Samo su sad naletili na iole naoruzanog protivnika, koji se moze braniti, pa im neobicno.
-
tindbe
#30264 Re: Ukrajina
Kad slušam ove ruske zvaničnike, ne mogu se oteti utisku koliko neodoljivo podsjećaju na istočne nam susjede.
- jeza u ledja
#30265 Re: Ukrajina
Pises gluposti.muhafuca wrote: ↑10/02/2022 22:41jez to samo u stilu svojih sefova iz demokratske stranke, kad se pravdaju Americki masakriCapljina74 wrote: ↑10/02/2022 21:42
Kao i inace.
Ovo sto sam napisao iznad je opste poznato i o tome uopste ne postoji smislena debata. U stvari je poenta potpuno promasena.
No tvoje znanje o politici, medjunarodnim odnosima, historiji i o svijetu uopste je tako sturo da nisam siguran da ti znas ko je uopste bio ucesnik WWII a kamoli sta drugo.
Last edited by jeza u ledja on 10/02/2022 22:55, edited 1 time in total.
- Challenger_
#30266 Re: Ukrajina
Challenger_ wrote: ↑10/02/2022 22:50advance.hr sa pozivom na ino-izvoreEU ministar vanjskih poslova Josep Borrell: "Ne dijelimo američki stav da je europski kontinent na rubu rata velikih razmjera - ne vjerujem da će Rusija napasti Ukrajinu kao što je Hitler napao Sovjetski Savez 1941. godine"
EU ministar vanjskih poslova Josep Borrell poručio je kako se Bruxelles ne slaže s ocjenom Washingtona da je europski kontinent na rubu rata velikih razmjera zbog moguće ruske invazije na Ukrajinu.
Za vrijeme boravka u SAD-u, gdje se sastao s američkim kolegom Anthonyem Blinkenom, poručio je: "Ne bih rekao da smo na rubu potpunog rata, u stilu Drugog svjetskog rata, jer ne vjerujem da će Rusija napasti Ukrajinu kao što je Hitler napao Sovjetski Savez 1941. Ne mislim da se suočavamo s trenutnom borbom, klasičnom borbom, s tenkovima i pješaštvom i okupacijom gradova i invazijom teritorija".
Borrell je također odbacio tvrdnje američkih dužnosnika da je ovo najteža kriza u Europi od kraja Drugog svjetskog rata.
Smatra kako Moskva gomilanjem vojske na zapadnoj granici NATO-a pokušava stvoriti pritisak na vojni blok kako bi ponovno pregovarali o trenutnoj sigurnosnoj arhitekturi u Europi, posebno ističući želju Moskve da zaustavi širenje NATO-a na istok.
Komentar: Neće EU rat, neće rat Zelenski, a onda ga ne želi ni Rusija. Ratnohuškačka prekookeanska bagra je tako izolovana. Preostaje im samo potezanje svojih MI6/CIA/Blackwater/Academi/Neonazi veza za izazivanje s*anja.
-
zlajaBHF
#30267 Re: Ukrajina
Danas sam ovo slusao i sokirao se. Ovaj Putin nema granica.Milenkov buraz wrote: ↑10/02/2022 22:32Mislim da ni Iran sutra da dobije ili razvije nuklearni arsenal da ne bi bio ovako mahnito bahat da prijeti.
Atomska je najvece zlo koje se moglo dogoditi, jer ce se kad tad opet koristiti.
Last edited by zlajaBHF on 10/02/2022 22:57, edited 1 time in total.
-
Palmalma
- Challenger_
- HarTar
#30270 Re: Ukrajina
U konvencionalnom ratu Rusija protiv zapada nema šanse, preostaju im jedino nuklearke i ovo ucijenjivanje, prvenstveno Njemačke sa plinom. Ali kao što već neko reče i zapad (Amerika), prvi put su naišli na tvrd orah...zlajaBHF wrote: ↑10/02/2022 22:56Danas sam ovo slusao i sokirao se. Ovaj Putin nema granica.Milenkov buraz wrote: ↑10/02/2022 22:32
Mislim da ni Iran sutra da dobije ili razvije nuklearni arsenal da ne bi bio ovako mahnito bahat da prijeti.
Atomska je najvece zlo koje se moglo dogoditi, jer ce se kad tad opet koristiti.
- muhafuca
#30271 Re: Ukrajina
moje znanje i misljenje - kakvo je takvo je - al moje je baremjeza u ledja wrote: ↑10/02/2022 22:53Pises gluposti.
Kao i inace.
Ovo sto sam napisao iznad je opste poznato i o tome uopste ne postoji smislena debata. U stvari je poenta potpuno promasena.
No tvoje znanje o politici, medjunarodnim odnosima, historiji i o svijetu uopste je tako sturo da nisam siguran da ti znas ko je uopste bio ucesnik WWII a kamoli sta drugo.
idi pitaj sad tamo u stab demokratske stranke kako najbolje da odgovoris
- HarTar
#30272 Re: Ukrajina
I još nešto, Rusija realno nema saveznike, ako ne računamo satelite poput Bjelorusije na primjer. Nema ni Kina također, zato je zapad još uvijek u prednosti u odnosu na Rusiju i Kinu...
-
Palmalma
#30273 Re: Ukrajina
Kremlj
- Challenger_
#30274 Re: Ukrajina
Ih, *ebalo majku onu bivšu. Ono vršlja po Baltiku, Poljskoj i Ukrajini a određvalo bi Rusiji šta da rade. Samo zbog ovakvih miševa poželim da im Rusi ulete, da ih pohapse, provozaju kao naciste za Dan pobjede i pošalju na robiju u Sibir.
Neka se bave Balkanom, balvani, Srbi su njihov level.
-
Palmalma
#30275 Re: Ukrajina
Ima Srbiju, a i RS, a u novije vrijeme i Hrvatsku. Ako im naredi, morat ce se oni zrtvovati da bi se smanjio pritisak na Rusiju.