ma jedno je u opstini u drugo na sudu ne znam ni ja vise gdje sam hodala.BadBoy wrote: ↑10/02/2022 12:39Ma sve znam, ti što rade ostavinske rasprave su često stručni saradnici, to ti je prva stepenica u pravosudnoj karijeri ako se odlučiš ići tim putemhadzinicasa wrote: ↑10/02/2022 12:20
dobro ih nisam zapalila sve i u opstini i u sudu i u ZK koliko su me izvozali.
a udjele preracunali kao da je 150 nasljednika
nije niko cuo za svodjenje na zajednicki nazivnik i kracenje razlomaka ....
ja preracunala ispalo da posjedujemo 107% i kuce i zemlje
a ona mene ubjedjuje kao ako je vise od 100% ne dozviljava im to sistem....
sve strucnjak do strucnjaka.![]()
Ja sam se samo referisao na tvoj upis gdje si rekla da su upisali u ZK a u grunt nisu, što je pogrešno jer je grunt samo drugi naziv za ZKVjerovatno si mislila na katastar.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- hadzinicasa
#53201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#53202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Javi se ako ti bude trebao advokat, imam ti kombinaciju neku
- drug_profi
#53203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ih sinoć da mi je bio kakav advokat da tužim elektroprivredu. Nešto sam radio kućii privodio kraju taman oko pola jedan i oni iskljucise struju na 10 sekundi.
Meni zadnji save bio malo iza 11.
Nazovem, kaze mi lik to je normalno da se iskljucuje struja radi nekakvih odrzavanja. Reko meni uopste nije normalno, jer ocekujem kontinuirano napajanje. Kaze mozete ujutro poslati zalbu i to je to. Boli ga q.
I ja umjesto da legnem u 1, legao u pola tri...
Nazovem, kaze mi lik to je normalno da se iskljucuje struja radi nekakvih odrzavanja. Reko meni uopste nije normalno, jer ocekujem kontinuirano napajanje. Kaze mozete ujutro poslati zalbu i to je to. Boli ga q.
-
Seawolf
#53204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Radi na notebooku, pa ti se takve stvari neće dešavati.drug_profi wrote: ↑10/02/2022 12:48 Ih sinoć da mi je bio kakav advokat da tužim elektroprivredu. Nešto sam radio kućii privodio kraju taman oko pola jedan i oni iskljucise struju na 10 sekundi.
-
BadBoy
#53205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoš to dobit ili čak i ako uspiješ nije vrijedno glavobolje i sporadrug_profi wrote: ↑10/02/2022 12:48 Ih sinoć da mi je bio kakav advokat da tužim elektroprivredu. Nešto sam radio kućii privodio kraju taman oko pola jedan i oni iskljucise struju na 10 sekundi.
Generalno ti ODS ima standard isporuke el. energije koji ne podrazumijeva neprekidno napajanje 24/7 365 dana u godini. Odnosno ima, ali to onda moraš masno platit ili sam sebi generator nabavit. Ne pitaj kako znam
- drug_profi
#53206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba mi veliki displej, a za adekvatan laptop nemam para. Plus sto u procesu koristim wifi vezu za komunikaciju sa cloudom. Dakle nije jednostavno rjesenje samo laptop.Seawolf wrote: ↑10/02/2022 12:50Radi na notebooku, pa ti se takve stvari neće dešavati.drug_profi wrote: ↑10/02/2022 12:48 Ih sinoć da mi je bio kakav advokat da tužim elektroprivredu. Nešto sam radio kućii privodio kraju taman oko pola jedan i oni iskljucise struju na 10 sekundi.
I to nema veze nikakve. Mogu staviti i auto save na 10 minuta. Prekidi napajanja nisu normalni u vrijeme kad su ljudi jos aktivni. Pola jedan ipak nije gluho doba. Mnogo ljudi tek s posla dolazi. Vozi se liftom, uploaduje zavrsen posao...
- drug_profi
#53207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma znam da je to bitka sa vjetrenjačama, nego me huja sinoć uhvatila em zbog izgubljenog vremena, em zbog boliqurcizma sa druge strane linije.BadBoy wrote: ↑10/02/2022 12:53Nemoš to dobit ili čak i ako uspiješ nije vrijedno glavobolje i sporadrug_profi wrote: ↑10/02/2022 12:48 Ih sinoć da mi je bio kakav advokat da tužim elektroprivredu. Nešto sam radio kućii privodio kraju taman oko pola jedan i oni iskljucise struju na 10 sekundi.
I ja umjesto da legnem u 1, legao u pola tri...![]()
Generalno ti ODS ima standard isporuke el. energije koji ne podrazumijeva neprekidno napajanje 24/7 365 dana u godini. Odnosno ima, ali to onda moraš masno platit ili sam sebi generator nabavit. Ne pitaj kako znam![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#53208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kapitalista i muskarac sa stavom
- Haris.ba
#53210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa u pravu je. Ne bi trebalo sistemski da da 107%.hadzinicasa wrote: ↑10/02/2022 12:20
sve strucnjak do strucnjaka.
Ali, postoji strucni razlog zasto se ne krate razlomci i slicno. Na osnovu toga veoma cesto mozes znati kako je doslo do diobe.
Evo gledam jedan zk i pise da majka ima 5/6, a kcerka 1/6. Mogu tim odmah sada napamet pretpostaviti kako se doslo do te podjele.
- hadzinicasa
#53211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da znam, gledala sam (pustila me ona) s ovom zenskom iz ureda za harmonizaciju sve promjene, gledale skupa da vidimo kako je doslo do tih razlomaka, i nismo mogle skontati. ali ne znam kako - kad prepracunas i saberes dobijes 107%Haris.ba wrote: ↑10/02/2022 16:14Pa u pravu je. Ne bi trebalo sistemski da da 107%.hadzinicasa wrote: ↑10/02/2022 12:20
sve strucnjak do strucnjaka.![]()
Ali, postoji strucni razlog zasto se ne krate razlomci i slicno. Na osnovu toga veoma cesto mozes znati kako je doslo do diobe.
Evo gledam jedan zk i pise da majka ima 5/6, a kcerka 1/6. Mogu tim odmah sada napamet pretpostaviti kako se doslo do te podjele.
ali kod mene je ovako na 4 osobe jedna ima 125/565, druga lupam 36/252 (brojevi su nasumicni) i tako neke gluposti.
pitala sam u tom uredu mogu li preracunati - veli djevojcica - moram podnijeti zahtjev pa AKO postupajuci referent bude htio prihvatiti da preracuna. a moze i odbiti.
cirkus.
- Haris.ba
#53212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dobro ti je rekla. Podneses zahtjev, ako je greska ispravice se. Ne moze ti referentica nista drugo ni reci. Ne smije ti referent reci e to je greska.hadzinicasa wrote: ↑10/02/2022 16:22
pitala sam u tom uredu mogu li preracunati - veli djevojcica - moram podnijeti zahtjev pa AKO postupajuci referent bude htio prihvatiti da preracuna. a moze i odbiti.
![]()
cirkus.
Normalno je da se greske desavaju. Zavisi kakva je greska. Neka greska se moze ispraviti odmah, za drugu treba vremena.
- hadzinicasa
#53213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne. Nego ako referent ZELI da preracunava. Tako mi je rekla. A mislim da bi morao makar pokratiti razlomke i svesti na zajednicki - upravo zbog onoga sto si ti poninjao.Haris.ba wrote: ↑10/02/2022 16:52Pa dobro ti je rekla. Podneses zahtjev, ako je greska ispravice se. Ne moze ti referentica nista drugo ni reci. Ne smije ti referent reci e to je greska.hadzinicasa wrote: ↑10/02/2022 16:22
![]()
cirkus.
Normalno je da se greske desavaju. Zavisi kakva je greska. Neka greska se moze ispraviti odmah, za drugu treba vremena.
No ‚nejse… nasa posla
- uglavnomja
#53214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i u hrvatskoj je istohadzinicasa wrote: ↑10/02/2022 17:41Ne. Nego ako referent ZELI da preracunava. Tako mi je rekla. A mislim da bi morao makar pokratiti razlomke i svesti na zajednicki - upravo zbog onoga sto si ti poninjao.Haris.ba wrote: ↑10/02/2022 16:52
Pa dobro ti je rekla. Podneses zahtjev, ako je greska ispravice se. Ne moze ti referentica nista drugo ni reci. Ne smije ti referent reci e to je greska.
No ‚nejse… nasa posla
- zla_kraljica
#53215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da se mijenjamo, meni svaku noc oko 12 nestaje strujedrug_profi wrote: ↑10/02/2022 12:48 Ih sinoć da mi je bio kakav advokat da tužim elektroprivredu. Nešto sam radio kućii privodio kraju taman oko pola jedan i oni iskljucise struju na 10 sekundi.
- drug_profi
#53216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja nazvao sasvim normalnim glasom pitam znate li da mi je nestajala struja na 10 sekundi sad, i sinoc uisto vrijeme? Kaze ovaj znamo. Reko jel to vama normalno? Kaze ovaj - jeste. Reko meni nije. I tu je onda poceo njihov bolikurcizam.zla_kraljica wrote: ↑10/02/2022 21:10Da se mijenjamo, meni svaku noc oko 12 nestaje strujedrug_profi wrote: ↑10/02/2022 12:48 Ih sinoć da mi je bio kakav advokat da tužim elektroprivredu. Nešto sam radio kućii privodio kraju taman oko pola jedan i oni iskljucise struju na 10 sekundi.
I ja umjesto da legnem u 1, legao u pola tri...Pocela sam misliti da mi naglasavaju da je nastao novi dan
![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#53217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
rade se revizije prekidaca u otoci 110/10,pa su te prebacili na buca potok 110/10,razlicit je spoj transformatora u tim trafostanicama, pa se ne moze prebaciti bez prekida jbga...ocekuj veceras vracanjedrug_profi wrote: ↑10/02/2022 21:14
Ja nazvao sasvim normalnim glasom pitam znate li da mi je nestajala struja na 10 sekundi sad, i sinoc uisto vrijeme? Kaze ovaj znamo. Reko jel to vama normalno? Kaze ovaj - jeste. Reko meni nije. I tu je onda poceo njihov bolikurcizam.
-
bitangeIprinceze
#53218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta može učiniti EP pa pitanju prestanka napajanja od 1 min, 1 sat, 1 dan ili duže? Šta mogu korisnici poduzeti? Eto jesenas poplave i neka naselja nisu imala struje i nekoliko dana, koju posruku porati
- drug_profi
#53219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako nesto je i meni dispAčer onako nonšalantno pričao, bez empatije što sam sjeban tim isključenjem...bitanga_sa_otesa wrote: ↑10/02/2022 21:18rade se revizije prekidaca u otoci 110/10,pa su te prebacili na buca potok 110/10,razlicit je spoj transformatora u tim trafostanicama, pa se ne moze prebaciti bez prekida jbga...ocekuj veceras vracanjedrug_profi wrote: ↑10/02/2022 21:14
Ja nazvao sasvim normalnim glasom pitam znate li da mi je nestajala struja na 10 sekundi sad, i sinoc uisto vrijeme? Kaze ovaj znamo. Reko jel to vama normalno? Kaze ovaj - jeste. Reko meni nije. I tu je onda poceo njihov bolikurcizam.![]()
Evo recimo ti sad meni to kažeš i ja shvatam da je to iznimna situacija.
- bitanga_sa_otesa
#53220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam da li ti se javio dispecer ili call centar ,mislim da on ni nema vremena da ti nesto previse objasnjava kad zazvoni 10 telefona odjednom ...drug_profi wrote: ↑10/02/2022 21:24
Tako nesto je i meni dispAčer onako nonšalantno pričao, bez empatije što sam sjeban tim isključenjem...
- bitanga_sa_otesa
#53221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nista i nista ... jedino da metlama rastjeruju vodubitangeIprinceze wrote: ↑10/02/2022 21:20 Sta može učiniti EP pa pitanju prestanka napajanja od 1 min, 1 sat, 1 dan ili duže? Šta mogu korisnici poduzeti? Eto jesenas poplave i neka naselja nisu imala struje i nekoliko dana, koju posruku porati
ja nisam imao struje skoro 48 sati prije par mjeseci kad je bila poplava ... sreca pa imam agregat,inace bi mi propalo sve iz frizidera ...
- drug_profi
#53222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma neise. Emocionalna intelignecija svakako nije u opisu poslova dezurnog stajevec.bitanga_sa_otesa wrote: ↑10/02/2022 21:32ne znam da li ti se javio dispecer ili call centar ,mislim da on ni nema vremena da ti nesto previse objasnjava kad zazvoni 10 telefona odjednom ...drug_profi wrote: ↑10/02/2022 21:24
Tako nesto je i meni dispAčer onako nonšalantno pričao, bez empatije što sam sjeban tim isključenjem...
Ne zovem te da te pitam jel normalno sto mi se šokiraju uređaji drugu noć zaredom zato što mi je dosadno. Očigledno sam frustriran, ali sam pristojan.
Pokaži malo empatije pa mi makar slaži da je to što se desilo eksces i da ti je žao što sam imao probleme.
A o tajmingu nemam riječi. Ne može to recimo u pola tri ili pola cetiri, vec ce u pola jedan.
Kad sam ga to pitao kaze ne mozemo mi znati kad je najmanje korisninika budno. Pa reko jel vjerovatnije u pola jedan ili u pola tri?
Ne znamo mi.
Najlakse se praviti budala.
- bitanga_sa_otesa
#53223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
razumijem ja tebe sve ,ali jbga prevelika su ti ocekivanjadrug_profi wrote: ↑10/02/2022 21:39
Ma neise. Emocionalna intelignecija svakako nije u opisu poslova dezurnog stajevec.
Ne zovem te da te pitam jel normalno sto mi se šokiraju uređaji drugu noć zaredom zato što mi je dosadno. Očigledno sam frustriran, ali sam pristojan.
Pokaži malo empatije pa mi makar slaži da je to što se desilo eksces i da ti je žao što sam imao probleme.
A o tajmingu nemam riječi. Ne može to recimo u pola tri ili pola cetiri, vec ce u pola jedan.
Kad sam ga to pitao kaze ne mozemo mi znati kad je najmanje korisninika budno. Pa reko jel vjerovatnije u pola jedan ili u pola tri?
Ne znamo mi.
Najlakse se praviti budala.
- drug_profi
#53224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ok je. Nije on bio bezobrazan, nisam ni ja. Samo mi je lose sjelo.bitanga_sa_otesa wrote: ↑10/02/2022 21:50razumijem ja tebe sve ,ali jbga prevelika su ti ocekivanjadrug_profi wrote: ↑10/02/2022 21:39
Ma neise. Emocionalna intelignecija svakako nije u opisu poslova dezurnog stajevec.
Ne znamo mi.
Najlakse se praviti budala.![]()
-
DonieBrasco