Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
babanovac
#23951 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Da je bilo volje i pameti, dali bi ga citavog na tender, bez lotova. Kinezi bi ga uradili za tri godine, vec bi se 10 godina vozili njim punom duzinom.
- dr_Evil
#23952 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
To nije istina ni pod razno. Zemlju su prodali Srbi koji se nisu vratili pa sada zive u Nevesinju ili ti ga CG. Sto se tice "domicilnih" kako ih ti nazivas, ne nisu prodali zemlju. Par ih je dobilo nelegalno poslove u Autocestama samo da se ne bune, redovno ih mozete vidjeti na naplatnim kucicama, par ostalih je dobilo prijetnje od lokalnih SDA kabadahija, cija firma btw je podizvodjac radova.Dzontra_Volta wrote: ↑10/09/2021 20:14Najbolji mi je ovaj dio:Haris033 wrote: ↑10/09/2021 12:27 https://www.klix.ba/biznis/investicije ... 210909023
Sta nam mafija radi…![]()
"Pojašnjava kako će izgradnjom te dionice cijene kuća dramatično pasti i da će iznajmljivači vile s bazenima teško moći iznajmiti."
Mislim, slažem se da je put trebalo voditi Podveležjem, ali ovdje se najviše bune vlasnici vikendica, a ovi "domicilni" su skoro svi već prodali zemlju.
Ostali se bune i te kako, samo glas se ne cuje, na Balkanu ako nisi dovoljno mahnit da razbijas grad da bi se tvoj glas cuo, onda ne postojis!
3200 ljudi je potpisalo peticiju protiv ove trase, imenom i prezimenom! Govorim o lokalnim ljudima, nije se ulazilo u grad.
- dr_Evil
#23953 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
U tom slucaju bio bi makar 10 puta jeftiniji, znaci 10 puta manje sanse da se ukrade.
Postavljao sam cesto pitanje pa su brisali na drugoj temi, kako je moguce da autoput je drzavni projekat, od drzavnih para, za koji je zaduzena drzavna firma, a radnici rade na crno!
Gdje si inspekcijo i drzavo!
- Project Sejuani
#23954 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Uvijek se nađe par seljaka da zaustave progres. Klasika, sve bi ja to proćero odatle ko kerove.dr_Evil wrote: ↑09/02/2022 11:01To nije istina ni pod razno. Zemlju su prodali Srbi koji se nisu vratili pa sada zive u Nevesinju ili ti ga CG. Sto se tice "domicilnih" kako ih ti nazivas, ne nisu prodali zemlju. Par ih je dobilo nelegalno poslove u Autocestama samo da se ne bune, redovno ih mozete vidjeti na naplatnim kucicama, par ostalih je dobilo prijetnje od lokalnih SDA kabadahija, cija firma btw je podizvodjac radova.Dzontra_Volta wrote: ↑10/09/2021 20:14
Najbolji mi je ovaj dio:
"Pojašnjava kako će izgradnjom te dionice cijene kuća dramatično pasti i da će iznajmljivači vile s bazenima teško moći iznajmiti."
Mislim, slažem se da je put trebalo voditi Podveležjem, ali ovdje se najviše bune vlasnici vikendica, a ovi "domicilni" su skoro svi već prodali zemlju.
Ostali se bune i te kako, samo glas se ne cuje, na Balkanu ako nisi dovoljno mahnit da razbijas grad da bi se tvoj glas cuo, onda ne postojis!
3200 ljudi je potpisalo peticiju protiv ove trase, imenom i prezimenom! Govorim o lokalnim ljudima, nije se ulazilo u grad.
- dr_Evil
#23955 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Project Sejuani wrote: ↑09/02/2022 11:17
Uvijek se nađe par seljaka da zaustave progres. Klasika, sve bi ja to proćero odatle ko kerove.
Onda fino da srusimo i Stari most pa preko njega 4 trake.
Uvijek mi je smetalo kad odem u Sarajevo pa brate nikako oko Bascarsije sa autom, hajde da je poravnamo sta je seljaci cuvaju bezveze!
Rusi i Bijanbare, taman pola tunela iskopano da ustedimo koju marku!
Tako je kralju
- Project Sejuani
#23956 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Alo ba pričamo o nekoj selendri a ne historijskim spomenicima, ti porediš stari most i neko zabitpo selo sa 2000 stanovnika. Protjerat jašta, oni se našli da osporavaju progres čitavoj državi i narodu, njih par hiljada. Mrš stoko pogana.dr_Evil wrote: ↑09/02/2022 11:34Project Sejuani wrote: ↑09/02/2022 11:17
Uvijek se nađe par seljaka da zaustave progres. Klasika, sve bi ja to proćero odatle ko kerove.
Uvijek mi je smetalo kad odem u Sarajevo pa brate nikako oko Bascarsije sa autom, hajde da je poravnamo sta je seljaci cuvaju bezveze!
Tako je kralju![]()
![]()
![]()
- dr_Evil
#23957 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Ne, ne pricamo o nekoj selendri, pricamo o biseru Hercegovine, Buni i Bunici. 90% Hercegovine je samo krs, kamen i poskoci, osoba koja odluci da to ne iskoristi nego krene preko tri rijeke i 10% plodne zemlje je ili idiot ili placenik.Project Sejuani wrote: ↑09/02/2022 11:41Alo ba pričamo o nekoj selendri a ne historijskim spomenicima, ti porediš stari most i neko zabitpo selo sa 2000 stanovnika. Protjerat jašta, oni se našli da osporavaju progres čitavoj državi i narodu, njih par hiljada. Mrš stoko pogana.dr_Evil wrote: ↑09/02/2022 11:34
Tako je kralju![]()
![]()
![]()
Da ne kazemo da je ova etapa skuplja i svi zajedno moramo da vracamo dug.
NIje progres unistiti ono sto nam je dala majka priroda, kada IMAMO izbor! Da nemamo ja bih se slozio s tobom, mada se obicno ne slazem sa primitivcima niti u kojem slucaju.
Ovaj autoput moze ici padinama Podvelezja, tu nista ne raste, nije naseljeno i sve je drzavna zemlja. Kakva je logika ici Prenjom, spustit autoput u dolinu, i onda opet popeti na Dubravsku visoravan. Bit ce imamo viska para pa hocemo da zavrsimo na Mega Builds
I da dodam, ovaj autoput je uvijek bio planiran preko Podvelezja, tek prije par godina su ga SDA/HDZ strucnjaci spustili u dolinu.
- dr_Evil
#23958 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Da, ja sam pravi hercegovac i zato vam ne dam. Ja sam 100% za autoput vise nego ti, i jos vise da se gradi kako treba, da se pita struka, a ne korumpirana politika.Project Sejuani wrote: ↑09/02/2022 12:40Selendra jašta, mora da si iz tog kraja pa ti to toliko znači, e pa druže nama ostalima ne znači ništa to tvoje selo. Mi hoćemo autoput i zdrao.dr_Evil wrote: ↑09/02/2022 12:09
Ne, ne pricamo o nekoj selendri, pricamo o biseru Hercegovine, Buni i Bunici. 90% Hercegovine je samo krs, kamen i poskoci, osoba koja odluci da to ne iskoristi nego krene preko tri rijeke i 10% plodne zemlje je ili idiot ili placenik.
Da ne kazemo da je ova etapa skuplja i svi zajedno moramo da vracamo dug.
NIje progres unistiti ono sto nam je dala majka priroda, kada IMAMO izbor! Da nemamo ja bih se slozio s tobom, mada se obicno ne slazem sa primitivcima niti u kojem slucaju.
Ovaj autoput moze ici padinama Podvelezja, tu nista ne raste, nije naseljeno i sve je drzavna zemlja. Kakva je logika ici Prenjom, spustit autoput u dolinu, i onda opet popeti na Dubravsku visoravan. Bit ce imamo viska para pa hocemo da zavrsimo na Mega Builds
I da dodam, ovaj autoput je uvijek bio planiran preko Podvelezja, tek prije par godina su ga SDA/HDZ strucnjaci spustili u dolinu.
Svi mi sta smo odrasli na Neretvi, Buni, Bunici, Bregavi, znamo sta znaci voda za nas kraj.
Opet ponavljam svima, ima se gdje graditi, ovo nije jedina mogucnost, i jeftinije i bolje.
Da smo mi hercegovci pustili davno bi bagere preorali. Borimo se, u i uspjeva nam.
Samo jako i samo struka!
- dr_Evil
#23959 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
[/quote]
KO ce vas stranacke botove dovoljno ikada nahranit. Hajde noga i okani me se Alije ti tvog
- Haris033
#23960 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/2 ... eumom.html
Regija Hercegovine u skorijoj bi budućnosti trebala dobiti još jedan međunarodno značajni saobraćajni koridor - nakon autoceste na koridoru Vc, intenzivno se vrše pripreme za projekt dionice Jadransko-jonskog koridora koja će prolaziti kroz BiH, a kako saznaje Večernji list BiH, od njega će posebnu korist imati prostor jugoistočne Hercegovine, posebno Grad Čapljina te općine Stolac, Neum i Ravno.
Izgleda da mafija pod rukovodstvom katolika iz Hercegovine, postavlja nove prioritete u izgradnji AP u FBiH, pa me brine kada i da li će se konačno raspisati tender za izgradnju najbitnije dionice koridora Vc, Ivan - Prenj - Sjeverni Mostar?
Regija Hercegovine u skorijoj bi budućnosti trebala dobiti još jedan međunarodno značajni saobraćajni koridor - nakon autoceste na koridoru Vc, intenzivno se vrše pripreme za projekt dionice Jadransko-jonskog koridora koja će prolaziti kroz BiH, a kako saznaje Večernji list BiH, od njega će posebnu korist imati prostor jugoistočne Hercegovine, posebno Grad Čapljina te općine Stolac, Neum i Ravno.
Izgleda da mafija pod rukovodstvom katolika iz Hercegovine, postavlja nove prioritete u izgradnji AP u FBiH, pa me brine kada i da li će se konačno raspisati tender za izgradnju najbitnije dionice koridora Vc, Ivan - Prenj - Sjeverni Mostar?
-
last mohicans
#23961 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Sto tako ovi branioci livada ili bar njihovi djedovi ne odbraniše dolinu Neretve i Jablaničko? Nego Titaga dođe i sve potopi.
- mayab
#23962 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Druga vremena bila....last mohicans wrote: ↑09/02/2022 19:29 Sto tako ovi branioci livada ili bar njihovi djedovi ne odbraniše dolinu Neretve i Jablaničko? Nego Titaga dođe i sve potopi.
U to doba se uveliko pričalo o tzv.mini hidroelektranama , a evo sad , ispada da su totalno zlo, po okoliš....
Demokracija , jebešga
- dr_Evil
#23963 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Ne mozemo da pricamo o ljudima od prije 60 godina. Ljudi su bili vecinom neobrazovani i nisu shvatali utjecaj takvih projekata na nasu okolinu.last mohicans wrote: ↑09/02/2022 19:29 Sto tako ovi branioci livada ili bar njihovi djedovi ne odbraniše dolinu Neretve i Jablaničko? Nego Titaga dođe i sve potopi.
Druga stvar, ako nije bilo druge opcije onda treba da se gradi, samo idiot moze biti protiv necega sta je bitno za drustvo.
Ovdje pricamo o necemu sta ima alternativu, alternativu kakvu su je napravili Titini inzinjeri, i poslijeratni inzinjeri. Onda su dosli stranacki inzinjeri i rekli ma necemo mi to tako!
Napredak da, ali ne ako postoje alternative!
- dr_Evil
#23964 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Spustanjem autoputa u Mostar HDZ nema vise nikakvih apetita za istim, osim ako je opcija da A3 ili Hering izvuku jos para za Covica preko izgradnje ne vjerujem da ce se ulaziti u te projekteHaris033 wrote: ↑09/02/2022 19:21 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/2 ... eumom.html
- dr_Evil
#23965 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Vidi se na kakvom je stepenu razvoja trol forumas, kada ljude naziva seljacima.
SJedi u auto, ako imas auto, i provozaj se ako imas vozacku, pa otidji pogledaj kakvo je stanovnistvo u tim krajevima, od obrazovanja, porijekla, i financijskog statusa. Saroliko i ocrtava pravu sliku BiH.
Niti jedno dijete asfalta, ali pravo dijete asfalta, ne zeli da gleda asfalt
SJedi u auto, ako imas auto, i provozaj se ako imas vozacku, pa otidji pogledaj kakvo je stanovnistvo u tim krajevima, od obrazovanja, porijekla, i financijskog statusa. Saroliko i ocrtava pravu sliku BiH.
Niti jedno dijete asfalta, ali pravo dijete asfalta, ne zeli da gleda asfalt
-
neki
#23966 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Kako god, autoput mora sići u dolinu i opet se popeti na dubravsku visoravan, sve ostale alternative podrazumijevaju megalomanske vijadukte i tunele i ne bi se nikako svidjele stanovnicima Blagaja i okoline.dr_Evil wrote: ↑09/02/2022 12:09
Koliko god se nekome ovo rješenje ne sviđalo, ono je najjeftinije i prolazi kroz najmanje naseljen dio mostarskog polja
- jasib
#23967 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Ćerač, istorija pamti deformitet takvih ljudiProject Sejuani wrote: ↑09/02/2022 12:52
Sve bi ja vas ko kerove odzdo išćero, jebete čitavu Bosnu za par duluma zemlje. Klasični kamenjarci u očima gladni.
Prijavila sam moderaciji tvoj pisani nagon
- dr_Evil
#23968 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
To apsolutno nije istina sta govoris, cak ni studija izvodljivosti koju je radio Institut za saobracaj, a koja je napisana sa navodjenjem vode na mlin nije mogao zakljuciti da je ovo najbolja trasa. Jednostavno su rekli da iako nije najpovoljnija po parametrima uzima se. Prevodom, evo dogovorili se politicki da ce biti ova, pa hajde gradi.neki wrote: ↑10/02/2022 08:41Kako god, autoput mora sići u dolinu i opet se popeti na dubravsku visoravan, sve ostale alternative podrazumijevaju megalomanske vijadukte i tunele i ne bi se nikako svidjele stanovnicima Blagaja i okoline.dr_Evil wrote: ↑09/02/2022 12:09
Koliko god se nekome ovo rješenje ne sviđalo, ono je najjeftinije i prolazi kroz najmanje naseljen dio mostarskog polja
- jasib
#23969 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Primjer je autoput kroz poljoprivredno zemljište u Tarčinu. Na izlasku iz tunela, umjesto da je nastavljen stranom brda, jer se ponovo podiže na brdo i u Ivan tunelom, stručnjaci projektovali njegovu trasu posred plodne zemlje, i uništili svu onu ravandr_Evil wrote: ↑09/02/2022 12:09
- dr_Evil
#23970 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Ovdje je problem sto se mora covjek boriti sa komplet njihovom masinerijom, masinerijom firme te potom stranackom da bi nesto dokazao. Brzo se svi umore jer ne mozes se gonit protiv sistema.jasib wrote: ↑10/02/2022 09:06Primjer je autoput kroz poljoprivredno zemljište u Tarčinu. Na izlasku iz tunela, umjesto da je nastavljen stranom brda, jer se ponovo podiže na brdo i u Ivan tunelom, stručnjaci projektovali njegovu trasu posred plodne zemlje, i uništili svu onu ravandr_Evil wrote: ↑09/02/2022 12:09
I da dodam, ovaj autoput je uvijek bio planiran preko Podvelezja, tek prije par godina su ga SDA/HDZ strucnjaci spustili u dolinu.![]()
Oni su strucnjaci u kako prikazati podatke i poturiti ih europskoj banci na uvid, e onda kada dovedes nekoga ko se razumije u neko polje i taj neko malo vise zagrebe vidi se da posao uopste nije uradjen.
Rade ispitivanje biodiverziteta i onda napise eto zbog mina i nepristupacnog terena nismo mogli to uraditi pa PRETPOSTAVLJAMO da tamo je samo kamen, krs i maslina.
Kako objasniti nekome da mora nasuti tone kamena na zemlju crnicu da bi stabilizirao teren, a moze da izabere dionicu koja je sama od sebe ravna i krs.
Svi mi zelimo da se autoput sto prije izgradi, a niko nema vise osjecaj za druge i za prirodu oko sebe. Zato i jesmo kao drusto u nekom krc-u
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#23971 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
ma dobro te jeProject Sejuani wrote: ↑10/02/2022 09:13Kako će mi biti drago kad vam autoput kroz po sela proćeraju a ti ćeš ovdje kmečati.dr_Evil wrote: ↑10/02/2022 08:09 Vidi se na kakvom je stepenu razvoja trol forumas, kada ljude naziva seljacima.
Niti jedno dijete asfalta, ali pravo dijete asfalta, ne zeli da gleda asfalt![]()
kme kme
- dr_Evil
#23972 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Pa razvijaj se, ko ti brani. Prvo kreni od toga da postanes bolja osoba, onda manji trol, pa onda nauci geografiju svoje domovine i onda reci gdje da pruzimo asfalt.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#23973 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
- dr_Evil
- dr_Evil
#23975 Re: AP Koridor 5c BiH - Ko je kriv sto jos nije izgrađen?
Kad pokusas argumentovano objasnit da projekat ima alternative, bolje i povoljnije, a neko te trola, imas opciju da ga ignore ili da mu odgovoris.
Uvijek je bolje ignore, ali eto danas mi se bas ne da. MOzda iz razloga sto ovakve trolove dozivljavam i uzivo zbog ovoga. Od raznih prijetnji, podmicivanja te spletki.