Republika Turska

HarTar

#32901 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

@mba wrote: 09/02/2022 17:45 to je ono sto ja kazem, ne smijes ni na zapadu svasta pisati, freedom of speach ne vazi za sve i svakoga, zamisli u srcu evropske demokratije novinar ne smije pisati sta hoce, sta ce mo sad?

Deutsche Welle otpustio pet arapskih novinara zbog navodnog antisemitizma tj. kritikovanja Izraela
Njemačka medijska organizacija Deutsche Welle (DW) otpustila je petoro arapskih novinara zbog navodnog korištenja "antisemitskih izraza".

Njemačka medijska organizacija Deutsche Welle (DW) otpustila je petoro arapskih novinara zbog navodnog korištenja "antisemitskih izraza".

Palestinska novinarka Maram Salim, zaposlenica DW-a, napisala je na svojim profilima na društvenim mrežama da je nepravedno otpuštena. Salim tvrdi da ju je DW koristio kao “žrtveno janje“.

"Moja objava nije sadržavala nikakve antisemitske izjave. Samovoljna akcija poduzeta protiv mene proizlazi iz zlonamjernih sukoba i niza lažnih glasina", napisala je Salim.

Nakon što je izjavila da je "sloboda izražavanja u Evropi iluzija" protiv nje je pokrenuta istraga, navela je Salim poručivši da je sloboda izražavanja i mišljenja u Evropi samo obmana.

Salim je podvukla da nije koristila antisemitske izraze dok je radila svoj posao te najavila da će tužiti DW.

Generalni direktor DW-a Peter Limbourg potvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je otpušteno pet arapskih novinara, a da su u toku istrage protiv osam osumnjičenih.

Zapad je najlicemjerniji, zato ih i ne volim. Kada na primjer Hollywood snimi film o izraelskom aparthejdu nad Palestincima, ili neki polotičar na vlasti u nekoj zapadnoj zemlji osudi Izrael, onda će drugima moći srati o ljudskim pravima i slobodi govora...
HarTar

#32902 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Srednji raspon mosta je 2023. metara i simbolizira sto godina od osnutka Turske republike. Najduži viseći most na svijetu gotov je prije roka i poruka je o snazi današnje Turske, a predsjednik Erdogan zasigurno neće propustiti to naglasiti. Most je također vrlo važan za promet i transport Turske, ali i šire. Ovaj poduhvat je samo dio projekta jačanja prometne povezanosti Turske.

Image

https://www.geopolitika.news/vijesti/go ... dardaneli/
salik79

#32903 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

HarTar wrote: 09/02/2022 18:12
salik79 wrote: 09/02/2022 16:23

Mogu zamisliti tvoj komentar da je rijec o Irancima... :oops:
Pa kad jesu, ili Kurdi ili Gulenovci. Zamisli, puna Grčka, posebno Solun Gulenovaca, i ne smetaju Grcima!!!
Ti ih sve legitimisao i cuo da se tako izjasnjavaju? Zasto, kada su u pitanju Iranci, nikada ne napises da su to MEKovci i monarhisti?
HarTar

#32904 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

salik79 wrote: 09/02/2022 18:46
HarTar wrote: 09/02/2022 18:12

Pa kad jesu, ili Kurdi ili Gulenovci. Zamisli, puna Grčka, posebno Solun Gulenovaca, i ne smetaju Grcima!!!
Ti ih sve legitimisao i cuo da se tako izjasnjavaju? Zasto, kada su u pitanju Iranci, nikada ne napises da su to MEKovci i monarhisti?
Imaš prilog na DW o Gulenovcima u Grčkoj, i sami priznaju da su optuženi za pripadnost Gulenovoj terorističkoj strukturi. Znači, po tebi onaj hrvač i bokser, kao i ona dva navodna geja MEK-ovci i monarhisti?!
salik79

#32905 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

@mba wrote: 09/02/2022 17:45 to je ono sto ja kazem, ne smijes ni na zapadu svasta pisati, freedom of speach ne vazi za sve i svakoga, zamisli u srcu evropske demokratije novinar ne smije pisati sta hoce, sta ce mo sad?

Deutsche Welle otpustio pet arapskih novinara zbog navodnog antisemitizma tj. kritikovanja Izraela

Palestinska novinarka Maram Salim, zaposlenica DW-a, napisala je na svojim profilima na društvenim mrežama da je nepravedno otpuštena. Salim tvrdi da ju je DW koristio kao “žrtveno janje“.

"Moja objava nije sadržavala nikakve antisemitske izjave. Samovoljna akcija poduzeta protiv mene proizlazi iz zlonamjernih sukoba i niza lažnih glasina", napisala je Salim.

Nakon što je izjavila da je "sloboda izražavanja u Evropi iluzija" protiv nje je pokrenuta istraga, navela je Salim poručivši da je sloboda izražavanja i mišljenja u Evropi samo obmana.

Salim je podvukla da nije koristila antisemitske izraze dok je radila svoj posao te najavila da će tužiti DW.

Generalni direktor DW-a Peter Limbourg potvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je otpušteno pet arapskih novinara, a da su u toku istrage protiv osam osumnjičenih.

A od kada ja pisem da je DW cionisticki medij, jazbina jednog od najogavnijih cionistickih kobaca njemackog novinarstva, Michaela Friedmana!
Piaty

#32906 Re: Republika Turska

Post by Piaty »

Hartar.

Sta mozes reci o onim vukovima? Stalno se spominje Erodogan, Gulen, a MHP (cini mi se da se tako zove stranka) je treca ili cetvrta stranka po snazi u Turskoj?

Kome su oni bliski? Jesu li muslimani svi? Ima li medju njima tengrista? Mrze li oni npr. Bosnjake ili Albance? Sta misle o Madjarima?
salik79

#32907 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

HarTar wrote: 09/02/2022 18:51
salik79 wrote: 09/02/2022 18:46

Imaš prilog na DW o Gulenovcima u Grčkoj, i sami priznaju da su optuženi za pripadnost Gulenovoj terorističkoj strukturi. Znači, po tebi onaj hrvač i bokser, kao i ona dva navodna geja MEK-ovci i monarhisti?!
Optuzeni! Od koga, zasto? Priznaju li da jesu? Svako ko kritikuje sultana, ili nije njegov pristalica je Gulenovac...

Za hrvaca i boksera sam vec objasnio...Neki dan su na tu temu iranski twitterasi poceli fotosopirati na tijelo tog hrvaca glavu nedavno uhapsenog lika koji je zaklao policajca na duznosti, koji nije upotrijebio oruzje zbog zakonskog ogranicenja, iako je drzao pistolj u ruci upozoravajuci napadaca. Sve, kao i kod hrvaca, zabiljezila nadzorna kamera.

Ona dvojica pedera su silovala 16-godisnjeg djecaka.
@mba

#32908 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Nadzornik wrote: 09/02/2022 12:18 Kamion pun Turaka otkriven pri pokušaju ilegalnog prelaska granice u Orašju

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /220209067
kurdi 100%
@mba

#32909 Re: Republika Turska

Post by @mba »

salik79 wrote: 09/02/2022 18:58

A od kada ja pisem da je DW cionisticki medij, jazbina jednog od najogavnijih cionistickih kobaca njemackog novinarstva, Michaela Friedmana!

maksimalno su anti turski raspolozeni, ali ne bitno sada, mene interesuje kako ce sada reagovati forumski eksperti, kako je moguce da u evropi ne mozes kao novinar svoje misljenje da kazes, ili sam ipak u pravu kad kazem da nema slobode govora, nego samo sloboda pisanja onog sto ti kaze onaj ko te finansira?
@mba

#32910 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Sarajmen wrote: 09/02/2022 19:10
HarTar wrote: 09/02/2022 18:44 Srednji raspon mosta je 2023. metara i simbolizira sto godina od osnutka Turske republike. Najduži viseći most na svijetu gotov je prije roka i poruka je o snazi današnje Turske, a predsjednik Erdogan zasigurno neće propustiti to naglasiti. Most je također vrlo važan za promet i transport Turske, ali i šire. Ovaj poduhvat je samo dio projekta jačanja prometne povezanosti Turske.

Image

Ništa dok neki Kavasaki sa kamerom na sebi ne profura mostom :thumbup: bacite link ako je bilo ili bude takve promocije. Sve turski resursi ili je bilo i Kineza uključenih. Volim mostove

juzna koreja turska, nisu kinezi daleko im kuca bila!
Hakiz

#32911 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

@mba wrote: 09/02/2022 19:12
salik79 wrote: 09/02/2022 18:58

maksimalno su anti turski raspolozeni, ali ne bitno sada, mene interesuje kako ce sada reagovati forumski eksperti, kako je moguce da u evropi ne mozes kao novinar svoje misljenje da kazes, ili sam ipak u pravu kad kazem da nema slobode govora, nego samo sloboda pisanja onog sto ti kaze onaj ko te finansira?
A šta bi ti, da te neko finansira a ti pišeš protiv njega.

Samo, ako te neko finansira da pišeš desno, a tebi se piše lijevo, na tom Zapadu postoji i neko ko finansira da se piše lijevo. Pa odeš kod njega. Možda za manju platu itd, ali sloboda i ponos koštaju.

U SAD, ako si za republikance radiš na FOX, ako si za demokrate, radiš na CNN. Niko se ne buni što na CNN ne može republikanac biti dobar, a na FOX demokrata je šejtan. Jer, svako ima mogućnost, bez obzira na to je na vlasti.

Pa i u Evropi, ako ti se ne sviđa DW, idi na ARD, ZDF ili štajaznamgdje.

Dočim u Turskoj... Završiš u zatvoru ako je na vlasti desni, a ti bi pisao lijevo.
salik79

#32912 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

salik79 wrote: 09/02/2022 19:04

Optuzeni! Od koga, zasto? Priznaju li da jesu? Svako ko kritikuje sultana, ili nije njegov pristalica je Gulenovac...

Za hrvaca i boksera sam vec objasnio...Neki dan su na tu temu iranski twitterasi poceli fotosopirati na tijelo tog hrvaca glavu nedavno uhapsenog lika koji je zaklao policajca na duznosti, koji nije upotrijebio oruzje zbog zakonskog ogranicenja, iako je drzao pistolj u ruci upozoravajuci napadaca. Sve, kao i kod hrvaca, zabiljezila nadzorna kamera.

Evo i snimka:

I komentari twitterasa (primjer, ima ih masa ovakvih), jer se ovo ocekuje tokom i nakom sudjenja:

salik79

#32913 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

Ceste su zloupotrebe kako policijske tolerantnosti, tako i zakonskih ogranicenja upotrebe sile iranske policije od strane zakonodavstva (uprkos svim lazima kojim nas bombarduju msm):

Image
HarTar

#32914 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Optuženi, naravno. Glupa ti priča, čuj ko ih je optužio? Ko u Iranu optužuje da je neko MEK-ovac ili monarhista? Da se vratim na ove Turke u Grčkoj, poznat je animozitet između Turaka i Grka, a oni ove Turke veoma rado primaju. Čudno u najmanju ruku, priznat ćeš? Meni to dovoljno govori ko su i šta su...
HarTar

#32915 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Piaty wrote: 09/02/2022 19:02 Hartar.

Sta mozes reci o onim vukovima? Stalno se spominje Erodogan, Gulen, a MHP (cini mi se da se tako zove stranka) je treca ili cetvrta stranka po snazi u Turskoj?

Kome su oni bliski? Jesu li muslimani svi? Ima li medju njima tengrista? Mrze li oni npr. Bosnjake ili Albance? Sta misle o Madjarima?
MHP Devleta Bahcelija su turski nacionalisti i zalažu se za panturkizam. U koaliciji su sa Erdoğanovom AKP partijom, treća su stranka po snazi u Turskoj poslije AKP-a i kemalističkog CHP-a. Njima su na prvom mjestu interesi turskog i turkijskih naroda, ali otkako su u koaliciji sa AKP-om pokazuju pomalo i islamskog sentimenta, nemaju ništa protiv Bošnjaka i Albanaca, ali kao što sam već rekao turski i turkijski interesi su im na prvom mjestu. Što se tiče Mađara, smatraju ih dijelom turkijskog svijeta...
HarTar

#32916 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Sarajmen wrote: 09/02/2022 19:10
HarTar wrote: 09/02/2022 18:44 Srednji raspon mosta je 2023. metara i simbolizira sto godina od osnutka Turske republike. Najduži viseći most na svijetu gotov je prije roka i poruka je o snazi današnje Turske, a predsjednik Erdogan zasigurno neće propustiti to naglasiti. Most je također vrlo važan za promet i transport Turske, ali i šire. Ovaj poduhvat je samo dio projekta jačanja prometne povezanosti Turske.

Image

Ništa dok neki Kavasaki sa kamerom na sebi ne profura mostom :thumbup: bacite link ako je bilo ili bude takve promocije. Sve turski resursi ili je bilo i Kineza uključenih. Volim mostove
Kada bude takav snimak, postavit ću :thumbup: Most grade dvije turske i dvije južnokorejske firme. Čajniza nema ni na mapi ;)
@mba

#32917 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Hakiz wrote: 09/02/2022 19:24
@mba wrote: 09/02/2022 19:12

Samo, ako te neko finansira da pišeš desno, a tebi se piše lijevo, na tom Zapadu postoji i neko ko finansira da se piše lijevo. Pa odeš kod njega. Možda za manju platu itd, ali sloboda i ponos koštaju.

U SAD, ako si za republikance radiš na FOX, ako si za demokrate, radiš na CNN. Niko se ne buni što na CNN ne može republikanac biti dobar, a na FOX demokrata je šejtan. Jer, svako ima mogućnost, bez obzira na to je na vlasti.

Dočim u Turskoj... Završiš u zatvoru ako je na vlasti desni, a ti bi pisao lijevo.

znaci ipak nema objektivkog izvjestanja da se slozimo u tome da i u „demokratskim“ zemljama ne mozes pisati sta hoces kao sto neki tvrde ovde!
Hakiz

#32918 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

@mba wrote: 09/02/2022 21:02
Hakiz wrote: 09/02/2022 19:24

znaci ipak nema objektivkog izvjestanja da se slozimo u tome da i u „demokratskim“ zemljama ne mozes pisati sta hoces kao sto neki tvrde ovde!
U okviru zakona možeš pisati šta hoćeš. Kritiku vlasti zakon dozvoljava.

Kažem ti, ako neki medij ne dozvoljava neki stav, drugi ga dozvoljava. Dakle, država u cjelini dozvoljava, a pojedini medij rade šta im finansijer kaže.

U Turskoj država u cjelini ne dozvoljava kritiku vlasti, ni jedan medij ne smije, bez obzira na finansijera.

U tome je velika razlika.
@mba

#32919 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Hakiz wrote: 09/02/2022 21:07
@mba wrote: 09/02/2022 21:02

U okviru zakona možeš pisati šta hoćeš. Kritiku vlasti zakon dozvoljava.

Kažem ti, ako neki medij ne dozvoljava neki stav, drugi ga dozvoljava. Dakle, država u cjelini dozvoljava, a pojedini medij rade šta im finansijer kaže.

U Turskoj država u cjelini ne dozvoljava kritiku vlasti, ni jedan medij ne smije, bez obzira na finansijera.

U tome je velika razlika.

kontam ja sta ti hoces da kazes, problem lezi u tome da mnogi misle da u zapadnim demokratijama vazi bezuvjetna sloboda govora i da se sve smije i moze, e ne moze ni na zapadu bas sve kako hoces!

nisu sva drustva za evropski model demokratije pa ni turska a mogu reci i balkanska!
HarTar

#32920 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Turska žandarmerija nije zaboravila ni životinje. 🇹🇷

Jandarma ekipleri yaban hayvanlarını unutmadı. 🇹🇷
:thumbup: 💞💕

ImageImageImageImage
salik79

#32921 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

HarTar wrote: 09/02/2022 20:40

Optuženi, naravno. Glupa ti priča, čuj ko ih je optužio? Ko u Iranu optužuje da je neko MEK-ovac ili monarhista? Da se vratim na ove Turke u Grčkoj, poznat je animozitet između Turaka i Grka, a oni ove Turke veoma rado primaju. Čudno u najmanju ruku, priznat ćeš? Meni to dovoljno govori ko su i šta su...
A nije ti cudno kada sve drzave s animozitetom prema Iranu rado primaju iranske disidente, izbjeglice, migrante...I to ti ne govori,po tom pitanju, nista - nego uvijek iskoristis priliki da pljunes na "mule". Zanimljivo, priznat ces...
HarTar

#32922 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

salik79 wrote: 09/02/2022 22:15
HarTar wrote: 09/02/2022 20:40

A nije ti cudno kada sve drzave s animozitetom prema Iranu rado primaju iranske disidente, izbjeglice, migrante...I to ti ne govori,po tom pitanju, nista - nego uvijek iskoristis priliki da pljunes na "mule". Zanimljivo, priznat ces...
Priznajem da je sumnjivo, kao i u ovom slučaju sa ovim Turcima u Grčkoj... Nego, drago mi za Kheybar 1450 ;)
HarTar

#32923 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Pomoć bratskom Libanu :thumbup: Turska ukida zabranu uvoza otpadnog metala, u potezu koji će osigurati 100 miliona dolara godišnje za Liban, izjavio je libanski ministar trgovine.

Image

https://www.dailysabah.com/business/eco ... om-lebanon
HarTar

#32925 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

“Nakon nacionalnih medija, na redu su međunarodne novinske stranice kako bi se nadzirale”, tvrdi oporbeni političar. Zapadni kritičari i grupe za ljudska prava optužile su vladu predsjednika Tayyipa Erdogana da je iskoristila neuspjeli državni udar 2016. kao izgovor za ušutkavanje oporbe u zemlji.

Image

https://www.geopolitika.news/vijesti/tu ... -euronews/
Post Reply