Osim ako ćeš se igrat' autića sa njim, to već može malo duže.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Tito_i_Partija
#40076 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Riddle ne uzdaj se plaho u Averusa, njemu igra bude dobra manje-više samo heftu, pa mu dosadi.
- ferratilis
#40077 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako mozete igrat ta anime sranja?
Imate Path of Exile, barem je dzaba. Kad kazem dzaba, mislim stvarno dzaba, ne kao te pay2win azijske igre.
Imate Path of Exile, barem je dzaba. Kad kazem dzaba, mislim stvarno dzaba, ne kao te pay2win azijske igre.
- Averus
#40078 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A jbt kako takve neistine pricasTito_i_Partija wrote: ↑09/02/2022 16:56 @Riddle ne uzdaj se plaho u Averusa, njemu igra bude dobra manje-više samo heftu, pa mu dosadi.![]()
Osim ako ćeš se igrat' autića sa njim, to već može malo duže.![]()
Pa pogledaj mi howlongtobeat profil jbt, naigrao se svega i svacega
@ferratilis nemoj biti rasista, treba sve probati
- Riddle
#40079 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Što više, to bolje. Nihilo i ti ste i originalno predlagali nešto ovako i sad kad ja hoću, nigdje vas.Tito_i_Partija wrote: ↑09/02/2022 16:56 @Riddle ne uzdaj se plaho u Averusa, njemu igra bude dobra manje-više samo heftu, pa mu dosadi.![]()
Chmoljo je godinama vodio forum, pa može i savez, ima iskustva sa zanovijetanjem. Fera može biti neka vrsta generala, da teoretiše, pravi buildove i slične pizdarije. Možemo i Bloo zovnuti, neka bude zamjenica Chmolji i healer, da imam koga kriviti i izgalamiti se kad poginem.
- Tito_i_Partija
#40080 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Naigr'o bi se i ja svega i svačega da mijenjam igru hefteno.Averus wrote: ↑09/02/2022 17:04A jbt kako takve neistine pricasTito_i_Partija wrote: ↑09/02/2022 16:56 @Riddle ne uzdaj se plaho u Averusa, njemu igra bude dobra manje-više samo heftu, pa mu dosadi.![]()
Pa pogledaj mi howlongtobeat profil jbt, naigrao se svega i svacega
Kako ono ide Guild Wars 2? Podsjeti me, nešto mi je krhka memorija danas.
- Riddle
#40081 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne igramo, hoću da se proba. Rekao sam već zašto mi se igra.ferratilis wrote: ↑09/02/2022 17:02 Kako mozete igrat ta anime sranja?![]()
- Tito_i_Partija
#40082 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bio sam zagrijan sve dok me neko nije otres'o sa "ti si ba u drugoj vremenskoj zoni". Ko vas jebe sad.Riddle wrote: ↑09/02/2022 17:07Što više, to bolje. Nihilo i ti ste i originalno predlagali nešto ovako i sad kad ja hoću, nigdje vas.Tito_i_Partija wrote: ↑09/02/2022 16:56 @Riddle ne uzdaj se plaho u Averusa, njemu igra bude dobra manje-više samo heftu, pa mu dosadi.![]()
![]()
Chmoljo je godinama vodio forum, pa može i savez, ima iskustva sa zanovijetanjem. Fera može biti neka vrsta generala, da teoretiše, pravi buildove i slične pizdarije. Možemo i Bloo zovnuti, neka bude zamjenica Chmolji i healer, da imam koga kriviti i izgalamiti se kad poginem.![]()
Teško da ćeš Chmolju i Feru navuć' na ovako nešto. Chmoljo će još najmanje mjesec provest' na Pathfinderu, a Fere neće uopšte bit' na ovom forumu kad Elden Ring izađe.
Za Bloo zaboravi, ja mislim da je ona odustala od gaminga skroz. Par puta sam je prozv'o na ovoj temi, al' neće da se odazove.
- Averus
#40083 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad kazem naigrao, kazem zavrsio dosta onih koje sam igrao

Za GW2 nemam vremena, stavise - veoma malo igram ista u posljednje vrijeme, jer uhvatim samo 2-3 sata sedmicno. Da sam mladi teen sa viskom vremena, GW2 bi se igrao najmanje 5 sati dnevno...
Ja Talos pokusavam zavrsiti, ali nemam kad
Cekam da se smiri situacija, pa cu opet cesce igrati kucati svoj game log.
Ne odustajem ja lako od igara, nego ako bas vidim da mi se ne baca vrijeme na to. GW nazalost previse trazi i njega igram samo s drugom, kad smo obojica raspolozeni.
Od ostalih igara jedino od cega haman uvijek odustanem su horori. Jednostavno nisam za toga, ali svejedno isprobam poneki

Za GW2 nemam vremena, stavise - veoma malo igram ista u posljednje vrijeme, jer uhvatim samo 2-3 sata sedmicno. Da sam mladi teen sa viskom vremena, GW2 bi se igrao najmanje 5 sati dnevno...
Ja Talos pokusavam zavrsiti, ali nemam kad
Cekam da se smiri situacija, pa cu opet cesce igrati kucati svoj game log.
Ne odustajem ja lako od igara, nego ako bas vidim da mi se ne baca vrijeme na to. GW nazalost previse trazi i njega igram samo s drugom, kad smo obojica raspolozeni.
Od ostalih igara jedino od cega haman uvijek odustanem su horori. Jednostavno nisam za toga, ali svejedno isprobam poneki
- ferratilis
#40084 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U prijevodu: Chmoljo i Ferra igraju samo prestizne RPG-e i ne zanimaju ih djecje igre.Tito_i_Partija wrote: ↑09/02/2022 17:14 Teško da ćeš Chmolju i Feru navuć' na ovako nešto. Chmoljo će još najmanje mjesec provest' na Pathfinderu, a Fere neće uopšte bit' na ovom forumu kad Elden Ring izađe.
- Rootboi
- House
- Rootboi
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40088 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ferratilis wrote: ↑09/02/2022 18:38U prijevodu: Chmoljo i Ferra igraju samo prestizne RPG-e i ne zanimaju ih djecje igre.Tito_i_Partija wrote: ↑09/02/2022 17:14 Teško da ćeš Chmolju i Feru navuć' na ovako nešto. Chmoljo će još najmanje mjesec provest' na Pathfinderu, a Fere neće uopšte bit' na ovom forumu kad Elden Ring izađe.![]()
![]()
Znači halali fera, ali kingmaker mi je mLogo bolji od PoE. Naprosto sam dopustio sebi da mi drugi kažu kakav ću build napraviti i to je to.
Kompanjone nisam đonio, i odlično ide
Top!
-
DonieBrasco
- ferratilis
#40090 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Realno, i jeste bolji RPG. Meni je PoE drazi samo zato sto mi se vise svidja taj svijet i likovi, ali Kingmaker je na papiru za klasu bolji, i dosta opsezniji RPG. Trenutno mi je Kingmaker cak drazi od WotR, ali ta igra jos nije kompletna, treba za izadju DLC-i i da sve popeglaju. Za godinu-dvije cemo znati koji Pathfinder je bolji.Chmoljo wrote: ↑09/02/2022 20:08ferratilis wrote: ↑09/02/2022 18:38
U prijevodu: Chmoljo i Ferra igraju samo prestizne RPG-e i ne zanimaju ih djecje igre.![]()
![]()
![]()
Znači halali fera, ali kingmaker mi je mLogo bolji od PoE. Naprosto sam dopustio sebi da mi drugi kažu kakav ću build napraviti i to je to.
Kompanjone nisam đonio, i odlično idei kad te neko za rukicu vodi, toliko ima da se istražuje, a briga o baroniji je predobra stvar da adventuranje ne predje u monotoniju.
Top!
- Riddle
#40091 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zanima me je jer žanr koji sam igrao i svi kreću svježim startom, to je bio glavni razlog.ferratilis wrote: ↑09/02/2022 18:38U prijevodu: Chmoljo i Ferra igraju samo prestizne RPG-e i ne zanimaju ih djecje igre.![]()
Ko vas jebe, ne morate, neću ništa ubuduće očekivati od vas.
- Tito_i_Partija
#40092 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Chmoljo wrote: ↑09/02/2022 20:08ferratilis wrote: ↑09/02/2022 18:38
U prijevodu: Chmoljo i Ferra igraju samo prestizne RPG-e i ne zanimaju ih djecje igre.![]()
![]()
![]()
Kompanjone nisam đonio, i odlično idei kad te neko za rukicu vodi, toliko ima da se istražuje, a briga o baroniji je predobra stvar da adventuranje ne predje u monotoniju.
Top!
Ma igra je fantastična, još kad izučiš cijeli sistem pa počneš svoje buildove pravit', gdje će ti bit' kraj. A nema ništa loše u tome da pratiš nečiji build, ja to radim za svaku novu igru. Negdje se mora počet', a ne počinje mi se sa greškama koje me mogu skupo koštat' za 50 il' 60 odigranih sati.
Od PoE sam odust'o, a na Pathfinderu sam nakuc'o najviše sati od svih igara što imam na Steamu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#40093 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pa u arku osim charactera nema ništa anime
new world se gasi jer, kao što sam već pisao, nisu popravili niti jednu stvar u igri, štaviše sjebali su igru dodatno

slika koja govori dovoljno zašto je igra u padu...
ark s druge strane postoji već par godina i svi znaju šta da očekuju
new world se gasi jer, kao što sam već pisao, nisu popravili niti jednu stvar u igri, štaviše sjebali su igru dodatno

slika koja govori dovoljno zašto je igra u padu...
ark s druge strane postoji već par godina i svi znaju šta da očekuju
- Averus
#40094 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma ja ne znam ni šta da očekujem, al' ću probati igru... Vjerovatno postoji razlog što sam je nekad davno stavio u wishlist iako nemam pojma o igri
U novije vrijeme je i meni sve oko Anime-a dopizdilo. Previše stvari koje mi se ne sviđaju se standardizovalo u JRPG igrama i prenijelo u ove neke zapadnjačke pokušaje.
Ali ne treba zaboraviti da su neke od najboljih i najznačajnijih igara došle od azijata, neke od njih čak bile Anime
Sve u svemu - i dalje mislim da treba sve probati i svemu dati šansu. Samo kad imaš posao i milion obaveza u životu, onda ipak napraviš nekakvu klasifikaciju. Valjda ima čovjek i iskustva, pa za neke stvari u startu može skontati da nisu za njega
U novije vrijeme je i meni sve oko Anime-a dopizdilo. Previše stvari koje mi se ne sviđaju se standardizovalo u JRPG igrama i prenijelo u ove neke zapadnjačke pokušaje.
Ali ne treba zaboraviti da su neke od najboljih i najznačajnijih igara došle od azijata, neke od njih čak bile Anime
Sve u svemu - i dalje mislim da treba sve probati i svemu dati šansu. Samo kad imaš posao i milion obaveza u životu, onda ipak napraviš nekakvu klasifikaciju. Valjda ima čovjek i iskustva, pa za neke stvari u startu može skontati da nisu za njega
- geralt
#40095 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kathy Rain zavrsen. Generalno, jedna od boljih point-and-click avantura koje sam igrao. Da je izasla u 90-im, ubrajala bi se u klasike zanra, no taj zanr je mrtav, tako da je ovo manje-vise klasicna "niche" igra za ogranicen broj ljudi.
Pozitivno:
- Igra izbjegava gluposti zbog kojih sam ja (a vjerujem i vecina gejmera) zamrzio point-and-click avanture. Skoro sva rjesenja zagonetki su "normalna", sve sto trebas uraditi ima neki logicki smisao, i vecinom sam rjesavao probleme koristeci logiku i obracajuci paznju na sugestije, umjesto da sam koristio brute force rjesenja "probaj sve sa svim". Izuzetak je zagonetka sa brojevima na groblju koja nema nikakvog smisla, ko je igrao znace o cemu govorim.
- Prica je jako dobra, bavi se mnogim prilicno ozbiljnim i mracnim temama, ali opet ima smisla za humor.
- Nostalgija za 90-im na nasim prostorima nije pretjerano izrazena (iz razumljivih razloga), ali onima koji je osjecaju ce igra doci kao "kec na desetku". Od same price koja je inspirisana Twin Peaksom, do kompjutera i telefona, pa do samog zanra u kojem je igra napravljena.
- Nije preduga i nece smoriti, moze se preci za dan (ko ima vremena). Nekima ce ovo biti negativna stavka, meni je nakon Pillarsa savrseno legla.
- Fascinantno da je 90% ovako dobre igre napravio jedan covjek, i ovakve projekte treba podrzati.
Negativno:
- Glupi pixelart. Ovo nije mana igre vec moja licna preferenca (znam da ima ljudi koji to vole), ali bi mi bila jedno 3x bolja da je uradjena u nekom normalnom stilu.
Uglavnom, ko voli Twin Peaks, point-and-click igre iz 90-ih, ili iz nekog razloga osjeca neobjasnjivu nostalgiju za tim periodom, neka obavezno proba.
Pozitivno:
- Igra izbjegava gluposti zbog kojih sam ja (a vjerujem i vecina gejmera) zamrzio point-and-click avanture. Skoro sva rjesenja zagonetki su "normalna", sve sto trebas uraditi ima neki logicki smisao, i vecinom sam rjesavao probleme koristeci logiku i obracajuci paznju na sugestije, umjesto da sam koristio brute force rjesenja "probaj sve sa svim". Izuzetak je zagonetka sa brojevima na groblju koja nema nikakvog smisla, ko je igrao znace o cemu govorim.
- Prica je jako dobra, bavi se mnogim prilicno ozbiljnim i mracnim temama, ali opet ima smisla za humor.
- Nostalgija za 90-im na nasim prostorima nije pretjerano izrazena (iz razumljivih razloga), ali onima koji je osjecaju ce igra doci kao "kec na desetku". Od same price koja je inspirisana Twin Peaksom, do kompjutera i telefona, pa do samog zanra u kojem je igra napravljena.
- Nije preduga i nece smoriti, moze se preci za dan (ko ima vremena). Nekima ce ovo biti negativna stavka, meni je nakon Pillarsa savrseno legla.
- Fascinantno da je 90% ovako dobre igre napravio jedan covjek, i ovakve projekte treba podrzati.
Negativno:
- Glupi pixelart. Ovo nije mana igre vec moja licna preferenca (znam da ima ljudi koji to vole), ali bi mi bila jedno 3x bolja da je uradjena u nekom normalnom stilu.
Uglavnom, ko voli Twin Peaks, point-and-click igre iz 90-ih, ili iz nekog razloga osjeca neobjasnjivu nostalgiju za tim periodom, neka obavezno proba.
- Project Sejuani
#40096 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sinoć zaspa odmah kad sam došo kući i nestavih da se downloaduje. Danas stavim definitivno.Riddle wrote: ↑09/02/2022 20:42Zanima me je jer žanr koji sam igrao i svi kreću svježim startom, to je bio glavni razlog.ferratilis wrote: ↑09/02/2022 18:38U prijevodu: Chmoljo i Ferra igraju samo prestizne RPG-e i ne zanimaju ih djecje igre.![]()
Ko vas jebe, ne morate, neću ništa ubuduće očekivati od vas.![]()
- Averus
#40097 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Riddle džaba druže, nije se rodio ko je svima ugodio
Ja bih i Fortnite probao da se ovdje dogovori, apsolutno nebitna igra ako ćemo se zabaviti...
Ja bih i Fortnite probao da se ovdje dogovori, apsolutno nebitna igra ako ćemo se zabaviti...
- Spiritbreaker
#40098 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo je grehota prema Bogu sto nije izaslo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Command_% ... ideo_game)
- Project Sejuani
#40099 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Šta reći.Spiritbreaker wrote: ↑10/02/2022 10:27 Ovo je grehota prema Bogu sto nije izaslo:
-
caseytron
#40100 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
C&C definiotivno uz AoE najjaca strategijaSpiritbreaker wrote: ↑10/02/2022 10:27 Ovo je grehota prema Bogu sto nije izaslo: