Ukrajina
-
Osmi Socrates
#30026 Re: Ukrajina
Americi rat odgovara a Putin krade teritorije k'o kokošar. 
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#30027 Re: Ukrajina
Hare ba, šta je ovo? Sve mi nešta krči u slušalicama, kae prc trc mrc.

- HarTar
#30028 Re: Ukrajina
Jbg... Tako je to na "demokratskom" zapadu, fol demokratija, pravo na drugačije mišljenje, ali udarili svi na tebe kao kakve kvočke, umjesto da poštuju da bar neko ima različito mišljenje... Mene jednoumlje ubija...
- Challenger_
#30029 Re: Ukrajina
Jesu li to opet, entiteti iz podruma, napali Ukrajinu?

-
homer2go
#30030 Re: Ukrajina
Ova tema sve viiše liči na grupnu terapiju na Jagomiru
De ljudi, uzimajte terapije.
Evo čovjek koji spava sa Amdžinom slikom se jada kako ga ubi zapadnjačko jednoumlje.
Da ne spominjem ove false flagove iz treće galaksije

De ljudi, uzimajte terapije.
Evo čovjek koji spava sa Amdžinom slikom se jada kako ga ubi zapadnjačko jednoumlje.
Da ne spominjem ove false flagove iz treće galaksije
Last edited by homer2go on 08/02/2022 22:31, edited 1 time in total.
- HarTar
#30031 Re: Ukrajina
Prekid prIJenosa možda?Challenger_ wrote: ↑08/02/2022 22:28 Hare ba, šta je ovo? Sve mi nešta krči u slušalicama, kae prc trc mrc.
![]()
-
Osmi Socrates
#30032 Re: Ukrajina
I zar zaista stvarno ima toliko ograničenih ljudi da misle da se ovako ponaša Amerika kada joj odgovara rat između dvije zemlje?
Nevjerovatna količina nerazmišljanja ovdje. Danas Rusija ponizi Macrona, i Putin hoće pregovore samo sa Amerikom.
Nevjerovatna količina nerazmišljanja ovdje. Danas Rusija ponizi Macrona, i Putin hoće pregovore samo sa Amerikom.
- Challenger_
- HarTar
#30034 Re: Ukrajina
Znaš li ti uopšte zašto je npr. počeo rat u Siriji? Pusti na stranu što je Asad zločinac i diktator, ali stvarni razlog?
-
Osmi Socrates
#30035 Re: Ukrajina
- Challenger_
#30036 Re: Ukrajina
Gdje je Japin, majka? Garant opet toči džip, na Gazpromu, guzovače. Bez njegovih provala nema smjeha.
- Challenger_
#30037 Re: Ukrajina
Prije jedno sedam, osam godina, na temi Sirija, napiše da je prava titula ajatolaha - SHIUX MAXIMUS.

- HarTar
#30038 Re: Ukrajina
Opet vrijeđanje, kažem ja odlika malih i plitkih ljudi... Ja sam uvijek realan, o bilo čemu da se radi. Što se tiče Sirije, ja bih bio najsretniji da ih je Turska okupirala i anektirala, ali Rusija je tamo na poziv legitimne vlade, ma kakva da je ta vlada, legitimna je. Ne odgovori ti meni na pitanje? Pojma ti ne'aš...Osmi Socrates wrote: ↑08/02/2022 22:33A ti eto kao znaš. Hajde sad šuplje k'o i svaki polupismen čovjek. Zašto je Rusija u Siriji?
- Point.
#30039 Re: Ukrajina
I ja sam da rata ne bude.
Na koji način jedino Americi odgovara rat? Jesu li Ameri ili Rusi okupirali dio Ukrajine? Jesu li Ameri ili Rusi slali vojnike bez obilježja u Ukrajinu? Jesu li Ameri ili Rusi priznali razne SAO republike unutar Ukrajine? Je li Ameri ili Rusi gomilaju vojsku blizu ukrajinske granice? Je li Ameri ili Rusi postavljaju nerealne uslove u vezi NATO?
Slično radi i Dodik, vrijeđa, vodi secenionističku politiku, postavlja nerealne uslove i kad druga strana nađe za shodno da odgovori onda ide priča oni žele rat.
- HarTar
#30040 Re: Ukrajina
Mi bar nismo licemjerni, ljudska prava, demokratija, ovo, ono...
- eltroxin
#30041 Re: Ukrajina
Sta ovo Stephen opet sizofrenise po forumu?

- tramvajtrojka
#30042 Re: Ukrajina
Challenger_ wrote: ↑08/02/2022 22:31Ne za*ebavaj. Stigo nov haber iz DCa. Vele napad na Ukrajinu do 20. (ne znamo kog mjeseca) pa smo zapali u emotivnu krizu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

ev za tvoju odbranu evo prve nemotorizovane tuljanske brigade na krimskim plazama spremna da utjera smijeh u kosti Ukrajincima
-
homer2go
#30043 Re: Ukrajina
Ako sam dobro upratio ovih zadnji par strana teme
Putin je mediator i koordinator sakrivenih snaga bez prave moći da strateški upravlja procesima već koristi svoje KGB iskustvo za operacionalizaciju odluka koje usaglašavaju stvarni centri moći
Bajden je samo marioneta a politiku, odluke i operacionalizaciju nosi Deep State
Predpostavljam iza Deep State-a stoje ljudi gušteri koja životinjsko astralna vrsta stoji iza Putina?
Majke mi da svi kifle prodajete zabrinuo bi se za svoj život a kamo li kad ste na ovim pozicijama gdje su vas mame, tate i ostala rodbina uvalili.
Užas
Putin je mediator i koordinator sakrivenih snaga bez prave moći da strateški upravlja procesima već koristi svoje KGB iskustvo za operacionalizaciju odluka koje usaglašavaju stvarni centri moći
Bajden je samo marioneta a politiku, odluke i operacionalizaciju nosi Deep State
Predpostavljam iza Deep State-a stoje ljudi gušteri koja životinjsko astralna vrsta stoji iza Putina?
Majke mi da svi kifle prodajete zabrinuo bi se za svoj život a kamo li kad ste na ovim pozicijama gdje su vas mame, tate i ostala rodbina uvalili.
Užas
-
Osmi Socrates
#30044 Re: Ukrajina
Rusija je tamo da spriječi građenje gasovoda od Bliskog Istoka do Turske i dalje u Evropu, da se ova tragikomedija sa ovisnošću od ruskog gasa konačno završi. Prvenstveno gasovoda Katar - Turska, a onda i ostalih mogućih izvora, koji mogu biti i Sjeverni Irak, Izrael, razni stanovi po Centralnoj Aziji, pa na kraju i Iran, ako se prvo postigne nuklearni dogovor sa njima.HarTar wrote: ↑08/02/2022 22:40Opet vrijeđanje, kažem ja odlika malih i plitkih ljudi... Ja sam uvijek realan, o bilo čemu da se radi. Što se tiče Sirije, ja bih bio najsretniji da ih je Turska okupirala i anektirala, ali Rusija je tamo na poziv legitimne vlade, ma kakva da je ta vlada, legitimna je. Ne odgovori ti meni na pitanje? Pojma ti ne'aš...Osmi Socrates wrote: ↑08/02/2022 22:33
A ti eto kao znaš. Hajde sad šuplje k'o i svaki polupismen čovjek. Zašto je Rusija u Siriji?
Naravno, Rusija će sve ovo pokušati blokirati, pa i ratovima ako treba. Nemoj se začuditi da sutra pokuša izazvati rat (ili šta već) i u Turskoj, jer to bi bio najlogičniji potez.
Naravno, da bi sve ovo oko gasovoda bilo izvodljivo, Turska se mora uozbiljiti oko mnogih stvari, infrastrukture, načina poslovanja, ali i prestati koristiti energetsku situaciju kao pregovaračku taktiku, i zaista postati ozbiljan saradnik Evrope. Jer, Turska lako može postati izolirana i na milost i nemilost Rusije.
- HarTar
#30045 Re: Ukrajina
Rusi su okupirali Krim kada je postojala opasnost da Ukri prekinu dogovor o ruskim bazama na Krimu, čak se je šuškalo i o NATO bazama na Krimu. U Donbasu i Lugansku se je pobunilo lokalno stanovništvo, Rusi Donbas i Lugansk niti su priznali, niti anektirali. Što se tiče Amerike, vrlo jednostavan odgovor, Americi ne odgovara jaka Rusija, niti nezavisna Evropa. Odgovora im slaba Rusija i zavisna Evropa o NATO-u (Americi), ne odgovara im Sjeverni tok, ali im odgovara da prodaju Evropi peterostruko skuplji ukapljeni američki plin, itd...Point. wrote: ↑08/02/2022 22:41I ja sam da rata ne bude.
Na koji način jedino Americi odgovara rat? Jesu li Ameri ili Rusi okupirali dio Ukrajine? Jesu li Ameri ili Rusi slali vojnike bez obilježja u Ukrajinu? Jesu li Ameri ili Rusi priznali razne SAO republike unutar Ukrajine? Je li Ameri ili Rusi gomilaju vojsku blizu ukrajinske granice? Je li Ameri ili Rusi postavljaju nerealne uslove u vezi NATO?
Slično radi i Dodik, vrijeđa, vodi secenionističku politiku, postavlja nerealne uslove i kad druga strana nađe za shodno da odgovori onda ide priča oni žele rat.
- HarTar
#30046 Re: Ukrajina
E, pa vidiš, na taj gasovod iz Katara preko Sirije Asad nije pristao, na šta kao nezavisna država i imaju pravo, ali to se Amerima nije svidjelo i zato je rat i počeo...Osmi Socrates wrote: ↑08/02/2022 22:50Rusija je tamo da spriječi građenje gasovoda od Bliskog Istoka do Turske i dalje u Evropu, da se ova tragikomedija sa ovisnošću od ruskog gasa konačno završi. Prvenstveno gasovoda Katar - Turska, a onda i ostalih mogućih izvora, koji mogu biti i Sjeverni Irak, Izrael, razni stanovi po Centralnoj Aziji, pa na kraju i Iran, ako se prvo postigne nuklearni dogovor sa njima.HarTar wrote: ↑08/02/2022 22:40
Opet vrijeđanje, kažem ja odlika malih i plitkih ljudi... Ja sam uvijek realan, o bilo čemu da se radi. Što se tiče Sirije, ja bih bio najsretniji da ih je Turska okupirala i anektirala, ali Rusija je tamo na poziv legitimne vlade, ma kakva da je ta vlada, legitimna je. Ne odgovori ti meni na pitanje? Pojma ti ne'aš...
Naravno, Rusija će sve ovo pokušati blokirati, pa i ratovima ako treba. Nemoj se začuditi da sutra pokuša izazvati rat (ili šta već) i u Turskoj, jer to bi bio najlogičniji potez.
Naravno, da bi sve ovo oko gasovoda bilo izvodljivo, Turska se mora uozbiljiti oko mnogih stvari, infrastrukture, načina poslovanja, ali i prestati koristiti energetsku situaciju kao pregovaračku taktiku, i zaista postati ozbiljan saradnik Evrope. Jer, Turska lako može postati izolirana i na milost i nemilost Rusije.
- Challenger_
#30047 Re: Ukrajina
Pišeš notorne besmislice.Osmi Socrates wrote: ↑08/02/2022 22:50Rusija je tamo da spriječi građenje gasovoda od Bliskog Istoka do Turske i dalje u Evropu, da se ova tragikomedija sa ovisnošću od ruskog gasa konačno završi. Prvenstveno gasovoda Katar - Turska, a onda i ostalih mogućih izvora, koji mogu biti i Sjeverni Irak, Izrael, razni stanovi po Centralnoj Aziji, pa na kraju i Iran, ako se prvo postigne nuklearni dogovor sa njima.
- Iran, Irak i Sirija su se dogovorili da izgrade svoj gasovod do Mediterana i dalje za Evropu.

- Ovom gasovodu USA i GB su suprotstavile idejom o katarsko-turskom gasovodu.
- Onda, kada je Bashar al-Assad ovo odbio, TEK TADA JE od mnogo hvaljenog velikog reformatora proglašen diktatorom i krenuo je haos u Siriji. Dakle, primarno neslaganje je bilo oko iransko-iračkog-sirijskog projekta a ne oko ruskog. Razumljivo, zapadni akteri su izvjesno željeli da na taj način smanje ruski energetsski uticaj, ali to nije bio razlog sirijskog odbijanja jer, Sirija je imala SVOJ PROJEKAT.
- Počeo je krvavi sukob i nakon 4.5 godine dolaze ruske snage na poziv vlade u Damasku dok američke snage s one strane Eufrata tu borave SASVIM ILEGALNO.
Sve drugo je priča za neupućene idiote.
-
Osmi Socrates
#30048 Re: Ukrajina
Koliko je Sirija nezavisna vidimo sada kada Assad ne može opstati bez Putinove zaštite. Nisu ni prije bili nezavisni, nego običan puppet režim.HarTar wrote: ↑08/02/2022 23:02E, pa vidiš, na taj gasovod iz Katara preko Sirije Asad nije pristao, na šta kao nezavisna država i imaju pravo, ali to se Amerima nije svidjelo i zato je rat i počeo...Osmi Socrates wrote: ↑08/02/2022 22:50
Rusija je tamo da spriječi građenje gasovoda od Bliskog Istoka do Turske i dalje u Evropu, da se ova tragikomedija sa ovisnošću od ruskog gasa konačno završi. Prvenstveno gasovoda Katar - Turska, a onda i ostalih mogućih izvora, koji mogu biti i Sjeverni Irak, Izrael, razni stanovi po Centralnoj Aziji, pa na kraju i Iran, ako se prvo postigne nuklearni dogovor sa njima.
Dakle, šuplje o nekoj američkoj izazivanju rata u Evropi su samo šuplje. Ratovi samo Putinu odgovaraju, jer time dijeli sve.
-
Osmi Socrates
#30050 Re: Ukrajina
Pa ako već toliko volite Evropu, šta je za Evropu bolje? Da nađe alternativne izvore gasa ili da stalno zavisi od Putinove volje da izaziva ratove kad god mu ne odgovara odakle se gas u Evropu dovodi.Challenger_ wrote: ↑08/02/2022 23:04Pišeš notorne besmislice.Osmi Socrates wrote: ↑08/02/2022 22:50Rusija je tamo da spriječi građenje gasovoda od Bliskog Istoka do Turske i dalje u Evropu, da se ova tragikomedija sa ovisnošću od ruskog gasa konačno završi. Prvenstveno gasovoda Katar - Turska, a onda i ostalih mogućih izvora, koji mogu biti i Sjeverni Irak, Izrael, razni stanovi po Centralnoj Aziji, pa na kraju i Iran, ako se prvo postigne nuklearni dogovor sa njima.
- Iran, Irak i Sirija su se dogovorili da izgrade svoj gasovod do Mediterana i dalje za Evropu.
- Ovom gasovodu USA i GB su suprotstavile idejom o katarsko-turskom gasovodu.
- Onda, kada je Bashar al-Assad ovo odbio, TEK TADA JE od mnogo hvaljenog velikog reformatora proglašen diktatorom i krenuo je haos u Siriji. Dakle, primarno neslaganje je bilo oko iransko-iračkog-sirijskog projekta a ne oko ruskog. Razumljivo, zapadni akteri su izvjesno željeli da na taj način smanje ruski energetsski uticaj, ali to nije bio razlog sirijskog odbijanja jer, Sirija je imala SVOJ PROJEKAT.
- Počeo je krvavi sukob i nakon 4.5 godine dolaze ruske snage na poziv vlade u Damasku dok američke snage s one strane Eufrata tu borave SASVIM ILEGALNO.
Sve drugo je priča za neupućene idiote.
Assada je bezveze raspravljati. Njegova vlast nije ni legalna ni legitimna. Činjenica je da je Putinova kučka bio a danas je to još i više.