Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Radi se o dzentlmemskom dogovoru koji je francuski duznosnik pustio u javnost. Nije prvi put da se tako nesto desava.
Makron je svoj dio posla obavio. Zalosti impotentnost Nijemaca. Toliko su se srozali da Bajden govori sta moze a sta ne u njihovoj kuci. Ne mogu vjerovati da mozda najjaca civilizacija od kada postoji covjek dopusta takvo ponizenje. Izuzetno postujem Bajdena, ali da sam bio na mjestu Solca rekao bih: mozete blokirati projekte u Detroitu i Cikagu, u Berlinu i Hamburgu necete. Prosto nemoguce da su Nijemci ocutali. Pa to je narod koji je u velikoj mjeri napravio i tu Ameriku.
- Predsjednik Putin me je uvjerio u svoju spremnost da se angažuje u tom smislu i želju da održi stabilnost i teritorijalni integritet Ukrajine - rekao je Makron.
llull wrote: ↑08/02/2022 19:52
Ko je tebi drmao kavez, samo sam napisao kako su se zvali. Kijev je Ukrajina i to je to, jeste da su tu postavljeni temelji ruske drzavnosti ali to je Ukrajina sada i nema se tu sta vise pametovati.
Opusteno buraz
Koje drzavnosti, ne mijesaj srednjovijekovne kraljevine/knezevine sa modelima modernih nacija i drzava.
Ok, zapamti to sa neku drugu temu. Vecini forumasa se vjerujem ne dopada tvoje razmisljanje
Kikibombona wrote: ↑08/02/2022 20:46Njemacka i Francuska mogu rijesiti krizu u Ukrajini. Prije toga odbaciti sve neevropske utjecaje. To je glavni preduslov.
OK, dogovore se sa Rusima i Kijevom. I onda duga ruka Duboke države napravi false flag i optuži Rusiju. Šta će onda Njemačka i Francuska? Oponirati američkom narativu ili podanički ponavljati "ja,ja", "oui, oui"?
Challenger_ wrote: ↑08/02/2022 21:03
Napomena entitetima, podrumskim. Ne čujem vas, ne vidim vas, čujem samo komično kreštanje u slušalicama.
Ne interesujete me.
Nisam znao da si osoba sa posebnim potrebama? Autizam?
Challenger_ wrote: ↑08/02/2022 21:03
Napomena entitetima, podrumskim. Ne čujem vas, ne vidim vas, čujem samo komično kreštanje u slušalicama.
Ne interesujete me.
Nisam znao da si osoba sa posebnim potrebama? Autizam?
Nazalost, interes Amerike je bio rat u Ukrajini i oni su medijski i politicki gurali da do njega dodje. Tim ratom bi Evropa i Rusija izgubile dio moci koja bi se prelila na stranu Amerike. Sjeverni tok je samo jedna stavka.
Na srecu, izgleda da je Emanuel Makron smirio situaciju.
Kiki kad se uhvati cega, ne popusta. Dzaba sto je Macron bukvalno ponizen protokolom, dzaba sto je izjava jednog od clanova tima demantirana prije nego sto ju je i izrekao, dzaba sto je na kraju i sam Macron rekao da “cilj dolaska nije bio da se napravi pomak”, Kikiju je ovo jos uvijek kljucni igrac
Kiki je do sad sve fulio, koji god je frk u svijetu. Nema razloga i da ovdje fula. Debelo.
GandalfSivi wrote: ↑08/02/2022 20:16Kiki kad se uhvati cega, ne popusta. Dzaba sto je Macron bukvalno ponizen protokolom, dzaba sto je izjava jednog od clanova tima demantirana prije nego sto ju je i izrekao, dzaba sto je na kraju i sam Macron rekao da “cilj dolaska nije bio da se napravi pomak”, Kikiju je ovo jos uvijek kljucni igrac
Makron je novi lider Evrope nakon odlaska Merkel, a ja sam uvjerenja i novi svjetski lider posto ima vise osjecaja za geopolitiku od Merkelice. Prevara koju je Francuska dozivjela od Amerike vezano za podmornice, nastojanje Amerike da podstakne novi rat u Evropi, ce dugorocno ojacati autenticnu evropsku politiku koju Ce voditi upravo Makron.
Ukrajinska kriza: Rusija nećete napasti Ukrajinu, tvrdi Makron posle sastanka sa Putinom, Francuska obećala pomoć od 1,2 milijarde evra
Ukrajinski predsednik je rekao da je od Makrona dobio obećanje o pomoći od 1,2 milijardi evra što će, kako je ocenio, biti snažan korak ka privrednoj stabilnosti u Ukrajini.
Ruski predsednik je nagovestio da je postignut napredak tokom prvog susreta u Moskvi sa nekim liderom sa Zapada otkako su ruske trupe stacionirane na granici sa Ukrajinom.
- Predsjednik Putin me je uvjerio u svoju spremnost da se angažuje u tom smislu i želju da održi stabilnost i teritorijalni integritet Ukrajine - rekao je Makron.
cim francuzi pregovaraju i ugovaraju neke dogovore i mirove, znaj da se njima gace tresu. prema tome naivan je svako ko misli da je makron nesta smirio situaciju ili putina. mozda ga molio da ako se zarati da ce se francuska samo kao fol pretvarati da je uz ameriku a ustvari nece biti i da ih rusija ne gazi..
Makron je novi lider Evrope nakon odlaska Merkel, a ja sam uvjerenja i novi svjetski lider posto ima vise osjecaja za geopolitiku od Merkelice. Prevara koju je Francuska dozivjela od Amerike vezano za podmornice, nastojanje Amerike da podstakne novi rat u Evropi, ce dugorocno ojacati autenticnu evropsku politiku koju Ce voditi upravo Makron.
Ukrajinska kriza: Rusija nećete napasti Ukrajinu, tvrdi Makron posle sastanka sa Putinom, Francuska obećala pomoć od 1,2 milijarde evra