Koji je to kanal? Nema na Joyn?arnes_king wrote: ↑31/01/2022 20:58 Meni je u sustini bitno samo 1 jedini njemacki kanal da imam i to je jedino na tv sto ikako i pogledam![]()
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- jednonogi_Jack
#7776 Re: Kodi/XBMC Media centar
- crnivrag
#7777 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo radi sad uz novi frišak build i automatski update listi kroz PVR klijent.

- arnes_king
#7778 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni se pojavio neki pvr fix, to instalirao i sad opet prikazuje kanale, i to malo drugacije. Nece ih otvoriti ali to se da rijesiti sad 
- irac300
#7779 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da rijesimo jednom dilemu u vezi Infinity grupe da ljudi ne traze bezveze vise clanstvo ovdje. Procitajte pa cete sami skonatati koliko su rigorozni. Kada budu primali nove clanove, prvi ja cu vam javiti. Do tada, ima mnogo alternativa. Jbg, sta je tu je.
P.S.
Nisam ja dijelio nikome mail.
P.S.
Spoiler
Show
Poštovani
P O D S E Ć A M O vas,
da i dalje stojimo iza naših reči koje su više puta upućene, kroz objave u postovima. Sve do jedne bili su savetodavnog karaktera, bez želje da bilo kome pretimo ili bilo koga molimo. Dokle god te iste objave budu stojale na zidu grupe i ne obavestimo vas o promeni odluke, ostajemo pri svojim rečima.
Jedan od saveta odnosio se na poštovanje privarnosti našeg rada, truda uloženog prema vama i aplikaciji
Odlukom svih nas koji smo svojim
doprinosom uticali na razvoju ove aplikacije, a vođeni ranijim iskustvom, upozorili smo vas na posledice koje bi članovi grupe i korisnici aplikacije snosili ukoliko svoj nalog ustupite na korišćenje drugoj osobi (To se ne odnosi na broj uređaja u domaćinstvu na kojim se koristi aplikacija). Pojedinac koji se ne pridržava pravila i kodeksa grupe, deleći svoj mail licima koja nisu u FB grupi, povlači sa sobom sve pozvane i onog ko ga je pozvao u grupu i automatski svi gube sva prava u vezi sa postojanjem i radom grupe.
Primer:
Sinoć je zbog takvog odnosa prema svima nama u grupi, jedan član izbacio sebe i pored sebe još 5 člana i time uskratio praćenje sadržaja apk Da li je nekome učinio uslugu, medveđu uslugu svesno ili nesvesno, da li je ostvario profit svojim aktiviranim nalogom?. Nas ne zanima. .Ali nam jako vređa intelligenciju i takvo ponašanje ne tolerišemo.
P O D S E Ć A M O vas,
da i dalje stojimo iza naših reči koje su više puta upućene, kroz objave u postovima. Sve do jedne bili su savetodavnog karaktera, bez želje da bilo kome pretimo ili bilo koga molimo. Dokle god te iste objave budu stojale na zidu grupe i ne obavestimo vas o promeni odluke, ostajemo pri svojim rečima.
Jedan od saveta odnosio se na poštovanje privarnosti našeg rada, truda uloženog prema vama i aplikaciji
doprinosom uticali na razvoju ove aplikacije, a vođeni ranijim iskustvom, upozorili smo vas na posledice koje bi članovi grupe i korisnici aplikacije snosili ukoliko svoj nalog ustupite na korišćenje drugoj osobi (To se ne odnosi na broj uređaja u domaćinstvu na kojim se koristi aplikacija). Pojedinac koji se ne pridržava pravila i kodeksa grupe, deleći svoj mail licima koja nisu u FB grupi, povlači sa sobom sve pozvane i onog ko ga je pozvao u grupu i automatski svi gube sva prava u vezi sa postojanjem i radom grupe.
Primer:
Sinoć je zbog takvog odnosa prema svima nama u grupi, jedan član izbacio sebe i pored sebe još 5 člana i time uskratio praćenje sadržaja apk Da li je nekome učinio uslugu, medveđu uslugu svesno ili nesvesno, da li je ostvario profit svojim aktiviranim nalogom?. Nas ne zanima. .Ali nam jako vređa intelligenciju i takvo ponašanje ne tolerišemo.
- Sanjarko
#7780 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nedam ni ja ovu Spanjolsku aplikaciju nikome jer bi se kontam puno njih nakacilo na nju kad bi je skinuli, a i ja sam je jedva na bespucima neta pronasao, i kazem samo smo je oko 200-njak nas istu skinuli. Sinoc Inter-Milan gledao na njoj ali samo 1 poluvrijeme, zaspao na drugom jbg.
Tekma kasnila tj., strim kasnio oko 4 minute, ali jb mi se bitno da radi. 10 BAM mjesecno kosta druga legalna, ova od njih preuzima strim, a i da imam para neznam kako bi platio legalnu.
PS. Htjeo dat zetu tj., bio mu dao, ali je nije on instalirao iz straha da ne naskodi mu uredzaju, a to pise kad se svaka third party apk preuzima. On ima onu Rokkr kako se vec zove.
priznajem njegova je bolja, ali ova za nas sirotinju je
Tekma kasnila tj., strim kasnio oko 4 minute, ali jb mi se bitno da radi. 10 BAM mjesecno kosta druga legalna, ova od njih preuzima strim, a i da imam para neznam kako bi platio legalnu.
PS. Htjeo dat zetu tj., bio mu dao, ali je nije on instalirao iz straha da ne naskodi mu uredzaju, a to pise kad se svaka third party apk preuzima. On ima onu Rokkr kako se vec zove.
priznajem njegova je bolja, ali ova za nas sirotinju je
-
Sale_1106
#7781 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav ekipa,
Evo i mene ovdje da Vas malo gnjavim pitanjima, te Vas ujedno i srdačno pozdravljam!
Naime, koristim Android TV Box (MINIX) sa instaliranim KODI i Blue Thunder buildom.
Dakle, sve radi pic-pic, međutim jedna stvar me užasno nervira: EPG
Bolje rečeno nepostojeći EPG na PVRu.
Pokušavao sam u Blue Thunder PVR Clientu konfigurirati korisnički portal tako da mu ubacim XMLTV listu preko remote URL
(https://tvprofil.net/xmltv/data/epg_tvprofil.net.xml), postavio Preference XMLTV only, napravio restart i...? Banana. Ništa.
Javio sam se mailom u tvprofil.net da dečke pitam jesam li glup, kad ono, nisam.
Došao slijedeći odgovor (za nekih 10 minuta):
"Pozdrav,
trebalo bi negdje u Kodiju mapirati ID-eve video streamova na ID-eve kanala u XMLTV-u.
Npr. kod nas HTV1 ima id "htv1.hr", ako to nije dobro mapirano na video stream onda se ni neće prikazati EPG.
Lp."
Tražio u Channel manageru mogućnost mijenjanja ID kanala i tu je mojem znanju došao kraj. Jedino što sam ustanovio je to što je Blue Thunder PVR Client zapravo izvedenica Stalker PVR Clienta jer mi ispod TV kanala u manageru piše:
Client: Stalker Middleware:http://mag.you24.online:8080/c/
Da li se netko od Vas "pozabavio" ovom temom, a da se ne mijenja cijela infrastruktura?
Lp,
Sale
Evo i mene ovdje da Vas malo gnjavim pitanjima, te Vas ujedno i srdačno pozdravljam!
Naime, koristim Android TV Box (MINIX) sa instaliranim KODI i Blue Thunder buildom.
Dakle, sve radi pic-pic, međutim jedna stvar me užasno nervira: EPG
Pokušavao sam u Blue Thunder PVR Clientu konfigurirati korisnički portal tako da mu ubacim XMLTV listu preko remote URL
(https://tvprofil.net/xmltv/data/epg_tvprofil.net.xml), postavio Preference XMLTV only, napravio restart i...? Banana. Ništa.
Javio sam se mailom u tvprofil.net da dečke pitam jesam li glup, kad ono, nisam.
"Pozdrav,
trebalo bi negdje u Kodiju mapirati ID-eve video streamova na ID-eve kanala u XMLTV-u.
Npr. kod nas HTV1 ima id "htv1.hr", ako to nije dobro mapirano na video stream onda se ni neće prikazati EPG.
Lp."
Tražio u Channel manageru mogućnost mijenjanja ID kanala i tu je mojem znanju došao kraj. Jedino što sam ustanovio je to što je Blue Thunder PVR Client zapravo izvedenica Stalker PVR Clienta jer mi ispod TV kanala u manageru piše:
Da li se netko od Vas "pozabavio" ovom temom, a da se ne mijenja cijela infrastruktura?
Lp,
Sale
- MehmedPasaMoric
#7782 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne moze to u Kodiju, druge aplikacije imaju opciju povezivanja pojedinacnih kanala sa EPGom ali Kodi ne... Takodjer ni lista u Blue Thunderu nije m3u pa da je mozes skinuti i u Notepadu izmijenjati channel id, nego klasicni stalker portal i mac adresa. Dakle mrka kapaSale_1106 wrote: ↑08/02/2022 11:53 Pozdrav ekipa,
Dakle, sve radi pic-pic, međutim jedna stvar me užasno nervira: EPG![]()
"Pozdrav,
Lp."
Lp,
Sale
- Sanjarko
#7783 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze vratit skin orginalni Kodija i imaju tu kanali koje si prethodno gledao, a oni se u favorites mogu dodati mislim, za ovo neznam. @MehmedPasaMoric +1
- vicious
#7784 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam se time bavio, ali mislim da se ID kanala ne mogu mijenjati tj. mapirati u Kodiju. Pretpostavljam da se mora ručno editovati neki m3u fajl da bi odgovarao xml listi, ali koji je to - nemam pojmaSale_1106 wrote: ↑08/02/2022 11:53 Pozdrav ekipa,
Dakle, sve radi pic-pic, međutim jedna stvar me užasno nervira: EPG![]()
"Pozdrav,
Lp."
Lp,
Sale
Koliko vidim u Kodi folderu uopšte nema m3u fajlova, vjerovatno ga učitava direktno sa servera...
Edit: evo @MehmedPasaMoric je vec odgovorio, dakle mrka kapa.
Last edited by vicious on 08/02/2022 13:27, edited 1 time in total.
- Politicarko
#7785 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zasto se mucite ovoliko sa ovim Kodijem, platite Moju Web TV 10. KM i gledate sve kanale.
-
Sale_1106
#7786 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala na odgovorima, tako sam si i mislio da sam došao do "death end-a"
-
laik1981
#7787 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jedino sto je zanimljivo na moja web tv su arena sport kanali, s tim da je kvalitet slike ispodprosjecan. IPTV liste su puno bolja opcija, ali tu mislim na placene, a ne na ove na kodiu.. Na kodiu jedino elementum vrijedi iako je i on daleko od savrsenstva.. Ostalo je nepouzdano za ozbiljnije koristenje..Politicarko wrote: ↑08/02/2022 13:02 Zasto se mucite ovoliko sa ovim Kodijem, platite Moju Web TV 10. KM i gledate sve kanale.
- Politicarko
#7788 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sve IPTV liste koje sam do sada platio su imale dobru sliku, ali su štopale i bilo je negledjivo od trzanjalaik1981 wrote: ↑08/02/2022 15:06Jedino sto je zanimljivo na moja web tv su arena sport kanali, s tim da je kvalitet slike ispodprosjecan. IPTV liste su puno bolja opcija, ali tu mislim na placene, a ne na ove na kodiu.. Na kodiu jedino elementum vrijedi iako je i on daleko od savrsenstva.. Ostalo je nepouzdano za ozbiljnije koristenje..Politicarko wrote: ↑08/02/2022 13:02 Zasto se mucite ovoliko sa ovim Kodijem, platite Moju Web TV 10. KM i gledate sve kanale.
-
laik1981
#7789 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne znam, kod mene fercera uredno mjesecima.. Trzne nekad, al rijetko.. Zastopa mi i eon s vremena na vrijeme..Politicarko wrote: ↑08/02/2022 20:44Sve IPTV liste koje sam do sada platio su imale dobru sliku, ali su štopale i bilo je negledjivo od trzanjalaik1981 wrote: ↑08/02/2022 15:06
Jedino sto je zanimljivo na moja web tv su arena sport kanali, s tim da je kvalitet slike ispodprosjecan. IPTV liste su puno bolja opcija, ali tu mislim na placene, a ne na ove na kodiu.. Na kodiu jedino elementum vrijedi iako je i on daleko od savrsenstva.. Ostalo je nepouzdano za ozbiljnije koristenje..
-
HAZA23
- PlusSA
#7791 Re: Kodi/XBMC Media centar
Stemio konacno napravio pravi update na android app
Fit screen mogucnost na playeru
Fit screen mogucnost na playeru
- mc-twin
#7792 Re: Kodi/XBMC Media centar
"Razbaco si se na sve strane" kako ti povecase brzinu. 
- irac300
#7793 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dere brat sada samo po 4K.
- PlusSA
#7794 Re: Kodi/XBMC Media centar
Joj patnja je bila, ima preko 4x god od kad sam uzeo 55" 4k uhd tv i nisam mogao npr pustiti 4k video na youtube a da ne trza
4k uhd i obavezno zvuk 5.1 soundbar se trese
Pogotov Real Debrid kvalitet je fenomenalan kad se pusti 20gb + film.
4k uhd i obavezno zvuk 5.1 soundbar se trese
Pogotov Real Debrid kvalitet je fenomenalan kad se pusti 20gb + film.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#7795 Re: Kodi/XBMC Media centar
Trebam li napraviti neka posebna podešavanja u MX playeru po pitanju decodera i sl? Slika mi trza, dok recimo kada gledam sa njegovim playerom (stremio) slika ide bez problema.
- Elektro Pionir
#7796 Re: Kodi/XBMC Media centar
A brate 10x sam prelistao ovaj post i samo tebe sam uočio kao spasiocairac300 wrote: ↑06/02/2022 14:28 Da rijesimo jednom dilemu u vezi Infinity grupe da ljudi ne traze bezveze vise clanstvo ovdje. Procitajte pa cete sami skonatati koliko su rigorozni. Kada budu primali nove clanove, prvi ja cu vam javiti. Do tada, ima mnogo alternativa. Jbg, sta je tu je.
P.S.
SpoilerShowPoštovani
P O D S E Ć A M O vas,
Primer:
- irac300
#7798 Re: Kodi/XBMC Media centar
Stari post. To je napisano dok su još primali u grupu. Druze, ja nisam autor Infinity app, niti admin u grupi. Ne mogu ti pomoci kada ljudi jednostavno ne primaju nove clanove.
-
Sale_1106
#7799 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav ekipa,
Imam neki problem koji se ponavlja u kombinaciji Blue Thunder / VPN.
Naime, obzirom na to što koristim Elementum preko BT, odlučio sam se za VPN (NordVPN). Sve lijepo instalirao, uključio, provjerio IP adresu i sve super sve dok nisam uključio KODI. Izbacio je zvuk greške i dolje desno u uglu neku obavijest koju nikada ne stignem pročitati jer prebrzo nestane. PVR nestao, Elementum ne radi, sve u svemu, katastrofa. Kada isključim VPN, sve radi.
Pokušao sam putem NordVPN addona na KODI, ali to mi nikako ne uspijeva.
Jedino što nisam isprobao je to da sve na novo instaliram, KODI, BT... Ali i tada nisam siguran da li će mi se riješiti problem.
Konfiguracija mi je slijedeća:
Android TV Box (MINIX)
Android 5.1.1
KODI 18.9 Leia
LAN connection
Da li će KODI 19.x riješiti moj problem? Jel radi uopće Blue Thunder Build na KODI 19.x. I ako radi, je li dovoljno stabilno?
Hvala unaprijed na odgovorima!
Lp,
Sale
Imam neki problem koji se ponavlja u kombinaciji Blue Thunder / VPN.
Naime, obzirom na to što koristim Elementum preko BT, odlučio sam se za VPN (NordVPN). Sve lijepo instalirao, uključio, provjerio IP adresu i sve super sve dok nisam uključio KODI. Izbacio je zvuk greške i dolje desno u uglu neku obavijest koju nikada ne stignem pročitati jer prebrzo nestane. PVR nestao, Elementum ne radi, sve u svemu, katastrofa. Kada isključim VPN, sve radi.
Pokušao sam putem NordVPN addona na KODI, ali to mi nikako ne uspijeva.
Jedino što nisam isprobao je to da sve na novo instaliram, KODI, BT... Ali i tada nisam siguran da li će mi se riješiti problem.
Konfiguracija mi je slijedeća:
Android TV Box (MINIX)
Android 5.1.1
KODI 18.9 Leia
LAN connection
Da li će KODI 19.x riješiti moj problem? Jel radi uopće Blue Thunder Build na KODI 19.x. I ako radi, je li dovoljno stabilno?
Hvala unaprijed na odgovorima!
Lp,
Sale
-
djukak