Ibro je inače poznati trgovac krava.Jedna krava 10 glasova
Ilidža
-
plava strijela
#601 Re: Ilidža
- Haris033
#602 Re: Ilidža
Po aplikaciji Air Visual, Ilidža je najzagađeniji dio u KS.
Mjerne stanice se nalaze na lokacijama Bjelave, Vijećnica, Američka ambasada, Otoka..
Otoka, koja je važila za najzagađeniji dio, već mjesec dana (koliko ja pratim) je duplo manje zagađena od Ilidže. Vijećnica i Bjelave, uglavnom, imaju mnogo kvalitetniji i čišći zrak od ostalih dijelova KS.
Da li će, ubuduće, se raditi nešto po ovom pitanju?
Otoka jutros 124 US AQI (Unhealthy for sensitive groups)
Ilidža jutros 204 US AQI (Very unhealthy)
Mjerne stanice se nalaze na lokacijama Bjelave, Vijećnica, Američka ambasada, Otoka..
Otoka, koja je važila za najzagađeniji dio, već mjesec dana (koliko ja pratim) je duplo manje zagađena od Ilidže. Vijećnica i Bjelave, uglavnom, imaju mnogo kvalitetniji i čišći zrak od ostalih dijelova KS.
Da li će, ubuduće, se raditi nešto po ovom pitanju?
Otoka jutros 124 US AQI (Unhealthy for sensitive groups)
Ilidža jutros 204 US AQI (Very unhealthy)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#603 Re: Ilidža
Nije u redu ta stanica
Prvo nije radila
Kad je proradila kaska
Stojim pored...vjetar puse ona pokazuje zagadjenje
Osim toga na losem je mjestu gdje prolaze 4 trake za auta i tu je bolnica parking...
Prvo nije radila
Kad je proradila kaska
Stojim pored...vjetar puse ona pokazuje zagadjenje
Osim toga na losem je mjestu gdje prolaze 4 trake za auta i tu je bolnica parking...
- Truba
#604 Re: Ilidža
Zona potresa

- Truba
- klaki
#606 Re: Ilidža
Hvala k*...Black swan wrote: ↑30/12/2021 14:46 https://istinomjer.ba/rustempasina-ulic ... za-vozila/
Neostvareno obecanje o pjesackoj na ilidzi
Trenutno nije moguće zatvoriti tu cestu. Prouzrokuje kolaps tj. samo pojačava postojeći...
-
SuperSy
#607 Re: Ilidža
Muzur neistinito o broju stipendija za učenike/ce i studente/ice
https://istinomjer.ba/muzur-neistinito- ... dente-ice/
https://istinomjer.ba/muzur-neistinito- ... dente-ice/
- Truba
#608 Re: Ilidža
Nacelnik vidjen pjan u drugoj opcini na derneku pjevo Berin
Ne valja to...moras u svojoj opcini dernecit
Ne valja to...moras u svojoj opcini dernecit
-
jefff
#609 Re: Ilidža
Svak nama moze bit nacelnik, to je problem.
- Truba
#610 Re: Ilidža
Nakon fikreta abdica svejedno je 
- shbc
#611 Re: Ilidža
Hmmm... Kako se stan prodaje "generalno"?
-
jefff
#612 Re: Ilidža
More bit sa enterijerom. To sigurno nije neki Soson.
- Truba
#613 Re: Ilidža
mene brine hoce li biti potresa
a da ce im epicentar biti na ilidži
miševi prvi napuštaju brod koji tone
a da ce im epicentar biti na ilidži
miševi prvi napuštaju brod koji tone
- Truba
#614 Re: Ilidža
Kace ovo rijesiti
Ova neretva je nepremostiva kad kisi i zaledi ail i kad je suho

- Haris.ba
#616 Re: Ilidža
To je tako od 1987. Ne valja tradiciju mijenjati.Black swan wrote: ↑06/02/2022 19:40 Kace ovo rijesiti
![]()
- Truba
#617 Re: Ilidža
eh vidiš ja sam otišao odatle 1985
zato mi nije poznato
može li se ovo načelniku poslati kako?
može li se ovo načelniku poslati kako?
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#618 Re: Ilidža
Kako za koga, Ilidza sama po sebi nudi dosta stvari koje nudi i Bascarsija, ako ne i vise. Ne umanjujem vrijednost starog grada ovim, ali kazem da zaista ima kvalitetnih stvari za porodice i starije, uzmimo npr Veliku aleju, dovoljno prostora za nalazenje parkinga kao i dostupnost vecine banki, supermarketa i za gradjanina ostalih bitnih infrastrukturnih objekata.
Po meni puno bolje mjesto za zivot od recimo precijenjene Grbavice.
- Truba
#619 Re: Ilidža
Jedina dobra stvar je kad ides na more odmah si van grada i kad se vracas odmah si kuci
Predaleko od sredista
Dobro je ako radis stduiras ides u skolu na ilidzi
Predaleko od sredista
- Truba
#620 Re: Ilidža
Ilidzansko kaspijsko jezero

- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#621 Re: Ilidža
Smatram da ima i drugih prednosti, uzet cemo Parking kod opstine Stari Grad ili Centar je tesko naci, dok je na Ilidzi to rijesno, i opstina Novi grad se time moze pohvaliti, imas gdje prosetati sa zenom i djecom, U Starom Gradu ili Centru, opet tesko, ima par mijesta ali nije veliki prostor. Neki zive na padinskim dijelovima grada, gdje kad padne snijeg problem je izaci s autom, ljudi na Ilidzi nemaju taj problem jer je sve ravno. Ima sad tu i negativnih strana ako se gleda na poplave recimo gdje je Otes patio (ne ponovilo se) ili u vidu nekih drugih stvari, ali realno, oke je mjesto.Black swan wrote: ↑07/02/2022 19:04 Jedina dobra stvar je kad ides na more odmah si van grada i kad se vracas odmah si kuci
Predaleko od sredista
- Haris.ba
#622 Re: Ilidža
Negativne strane u Otesu su uzrokovane nelegalnom gradnjom. Nasi sugradjani su napravili kuce bez papira u plavnom podrucju.W0rM wrote: ↑07/02/2022 20:02Smatram da ima i drugih prednosti, uzet cemo Parking kod opstine Stari Grad ili Centar je tesko naci, dok je na Ilidzi to rijesno, i opstina Novi grad se time moze pohvaliti, imas gdje prosetati sa zenom i djecom, U Starom Gradu ili Centru, opet tesko, ima par mijesta ali nije veliki prostor. Neki zive na padinskim dijelovima grada, gdje kad padne snijeg problem je izaci s autom, ljudi na Ilidzi nemaju taj problem jer je sve ravno. Ima sad tu i negativnih strana ako se gleda na poplave recimo gdje je Otes patio (ne ponovilo se) ili u vidu nekih drugih stvari, ali realno, oke je mjesto.Black swan wrote: ↑07/02/2022 19:04 Jedina dobra stvar je kad ides na more odmah si van grada i kad se vracas odmah si kuci
Predaleko od sredista
A zasto je Otes prosle godine poplavio gdje nikada nije poplavio isto ima svoje objasnjenje.
Ne znam kakav je argument da opcina ima parking, al hajde.
Centar Ilidze istina je ima parkinga. Ali, treba platiti. Kad idem u opcinu centar isto parkiram u BBI i platim.
Za prosetati centar Ilidze ima probleme sa porodice sa djecom sa kolicima. Nije bas sve prilagodjeno.
Sto se tice padinskih dijelova, ima i Ilidza cuka po Hrasnici, Rakovici, Osjeku i Doglodima.
Ilidza je ok. Ali, da ima mnogo mjesta za poboljsanja kvalitete zivota - ima.
I da spomenem setnicu prema Vrelu Bosne? Hodas po govnima konja. I moras se sklanjati fijakerima. Bas sa djecom privlacno.
Hej, dan danas nemas trotoara od Stupa do centra ilidze. Tek nedavno spojili trotoarom Blazuj sa centrom Ilidze. Ali, ne mozes kolicima jer na jedno dijelu nema mjesta na mostu preko Bosne.
Jesi probao sa djecijim kolicima reci o iz Otesa doci do centra Ilidze? Nije ugodno.
- _Reds_
#623 Re: Ilidža
Ja ne znam gdje ti živiš, ali parking na ILidzi je odavno postao problem. Mislim na ovaj besplatni za nekoga ko tu živi. Tih što se plaća ima i u SG i Centru.W0rM wrote: ↑07/02/2022 20:02Smatram da ima i drugih prednosti, uzet cemo Parking kod opstine Stari Grad ili Centar je tesko naci, dok je na Ilidzi to rijesno, i opstina Novi grad se time moze pohvaliti, imas gdje prosetati sa zenom i djecom, U Starom Gradu ili Centru, opet tesko, ima par mijesta ali nije veliki prostor. Neki zive na padinskim dijelovima grada, gdje kad padne snijeg problem je izaci s autom, ljudi na Ilidzi nemaju taj problem jer je sve ravno. Ima sad tu i negativnih strana ako se gleda na poplave recimo gdje je Otes patio (ne ponovilo se) ili u vidu nekih drugih stvari, ali realno, oke je mjesto.Black swan wrote: ↑07/02/2022 19:04 Jedina dobra stvar je kad ides na more odmah si van grada i kad se vracas odmah si kuci
Predaleko od sredista
-
jefff
#624 Re: Ilidža
A nego sta. Putevi i trotoatri su katastrofa. Samo se znamo nahvalit.
- Didier
#625 Re: Ilidža
Svi vi koji niste živjeli u centru mislite da je problem parking u vašim naseljima, a ustvari uvijek nađete parking na maksimalno pet minuta od mjesta gdje želite ići._Reds_ wrote: ↑08/02/2022 09:11Ja ne znam gdje ti živiš, ali parking na ILidzi je odavno postao problem. Mislim na ovaj besplatni za nekoga ko tu živi. Tih što se plaća ima i u SG i Centru.W0rM wrote: ↑07/02/2022 20:02
Smatram da ima i drugih prednosti, uzet cemo Parking kod opstine Stari Grad ili Centar je tesko naci, dok je na Ilidzi to rijesno, i opstina Novi grad se time moze pohvaliti, imas gdje prosetati sa zenom i djecom, U Starom Gradu ili Centru, opet tesko, ima par mijesta ali nije veliki prostor. Neki zive na padinskim dijelovima grada, gdje kad padne snijeg problem je izaci s autom, ljudi na Ilidzi nemaju taj problem jer je sve ravno. Ima sad tu i negativnih strana ako se gleda na poplave recimo gdje je Otes patio (ne ponovilo se) ili u vidu nekih drugih stvari, ali realno, oke je mjesto.