Ja kada osjetim da gume više ne drže dobro, obično nakon 5-6 sezona, kupim druge a ove stavim na pik. Obično odu u roku mjesec dana i kupac sretan što je za siću dobio solidne gume, a i ja sretan da mi ne smetaju u garaži.zdruzdjo wrote: ↑06/02/2022 11:53 Prošle sedmice sam proveo strasno puno vremena u autu guzvajuci se po kolonama po Sarajevu.
Inače u takvim situacijama upalim sebi neku audio knjigu, u srednju traku i uživam.
Ono sto sam primjetio kulirajuci tako, je da ogroman broj auta vrijednosti od 18-20 hiljada pa na vise(koja imaju evidentno puno ks), nemaju zimske gume koje cak i na oko izgledaju ispod nekog minimuma za iole sigurnu vožnju po zimskim uslovima. O zakonu da ne pricamo.
Kako je počela zima, samo jednom sam naletio na policijsku patrolu koja mjeri dubinu šare na zaustavljenim autima. I to patrola je bila u rs-u kod kule. Znam da je teška situacija sa finansijske strane u BiH, ali ipak moramo makar neki minimum sami sa sobom ispoštovati.
Osim sto policija očigledno ne radi svoj posao, ne mogu da shvatim te mentalne sklopove koji ima da dadne 18-20-25... hiljada za auto, ali ne može(nece) da dadne 200-250 za makar dvije gume.
Interesuje me da li obuće cipele koje imaju rupu na džonu i kaze sebi "ma mogu i ovu zimu, ko mu jebe mater".
Sa cipelama je mala sansa da ce ubiti nekoga ili sebe i svoje djete. Može fasovati upalu bubrega i slično ali tu su antibiotici pa ce se rješiti nekako.
Sa lošim gumama velika sansa za veliku materijalnu štetu ili život(svoj, svoje porodice ili nečiji drugo).
Ne trošim pare na ženske, piće i kocku ali za održavanje auta uvijek. Mislim da sam u manjini zajedno sa citiranim kolegom i još nekima forumašima.