Sta vas privlaci? (za dame)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
saint_mirad

#176 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by saint_mirad »

no_sikiriki wrote: 06/02/2022 20:56
saint_mirad wrote: 06/02/2022 20:53

ne, ali ako sam ja u pravu oko tvrdnji šta zaista privlači žene (a ne ono što kažu da ih privlači, a u praksi druga priča), onda ne vidim problem. ako je ulaz na ovu temu dozvoljen samo xx ekipi, onda tako recite.
Pa tako brate reci umjesto "okolo kole". Fino napiši "žene ovdje lažu oko toga šta ih privlači, i ja sam tu da raskrinkam tu njihovu priču i mitove i da vam kažem pravu istinu". :)
nije ovo baš ovako, praviš strawman. ali generalno ima tu istine, žene kažu hoće takvog i takvog lika, i onda ga stave u friendzonu. kako je ranije rečeno, ne pitaju se ribe za savete kako se peca.
ljubicasti limun

#177 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by ljubicasti limun »

no_sikiriki wrote: 06/02/2022 20:54
Mariella wrote: 06/02/2022 20:49 I meni je zanimljivo kako su muskarci toliko aktivni i borbeni na temama gdje se prica o zenama i njihovim stavovima/problemima, kao na primjer ova, i naravno feminizam. A niko se nije sjetio da otvori temu za muska prava... Pa da tu iznosite sva ova misljenja, iskustva, grafike, istrazivanja i slicno (za koje ovdje niko ni ne pita, a svakako se potrudite). Kao da problema nemate sve dok zene ne pocnu da pricaju o sebi, e tu vec nastaje belaj :zjev:

On topic: privlaci me kad je nasmijan, kad zna i voli da kuha, kad ima plave/zelene oci, kad ima lijepe ruke :lol:
Neće ona meni reći šta nju privlači! Ja ću njoj! Ja to bolje znam! :-)
Nije samo to. Pravo na zenu muskarci smatraju Bogom danim pravom. Bilo koji odmak od toga, bilo koja promjena svijesti kod zena da to nije tako, da je zena samosvjesna i autonomna, oni smatraju napadom na sebe i ugrozavanjem njihovih navodnih prava. The so called entitlement. I onda Odatle hrpa stavova i likova poput saint mirada i funkyzeita, odatle fenomen incela, femicida, itd. A mansplaining jeste sada doduse mala i komicna pojava, no svakako dio ovog navedenog.
FunkyzeitGames

#178 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by FunkyzeitGames »

ejjus wrote: 06/02/2022 19:28 pa lik napisao "ja bih ti savjetovao da slusas ribara, a ne ribu", i onda nastavio sa deklasiranjem misljenja zneskih pripadnika na ovoj temi, odnosno njihovo slanje u nebitnost, na njihovoj temi, nakon toga je krenuo sa nekim pick-up shemama o statusu i prici i 80%/20% izmisljenoj statistici,

a onaj drugi je izvadio paragraf iz nekog manshealth clanka u kojem se stvarno citira naucno istrazivanje, ali je izvadio dio da ocrni zene, a u istom clanku ima napisano:
She says men marry up, too, although researchers tend to observe it in different ways. "Men want a woman who they find attractive, and there’s an evolutionary underpinning (in part) to what men deem attractive,” says Fisher. “Attractiveness, in this context, means that these women show signs of health, youth, and fertility.” That’s why many men will marry down in social class for someone with superior looks.

i onda ima i ovo:
While hypergamy may be a factor in many long-term relationships, But wealth and status obviously aren't the only things people look for in a spouse. According to Fisher, who also conducts the Match.com “Singles in America” study, “Ninety-five percent of people in the study say that they want someone who respects them, somebody who they can trust and confide in, and makes them laugh, and has time for them.”

While hypergamy may be a factor in many long-term relationships, "really, people today are looking for love," Fisher says. "Money and status is secondary.”
pa wtf ljudi, sta radite, ako hocete da se pridruzim ujedinjenom muskom frontu protiv zena, mozel kako da ne ginemo
Nije to "izmišljena statistika", nego dobro poznato i svima dostupno istraživanje najpoznatijeg sajta za upoznavanje. Žene dokazano i provjereno smatraju da je 80%+ (po grafu ispod 81%) muških neatraktivno samo gledajući njihov izgled (na profilnim slikama), tako da je logično zaključiti da ostatak treba da ih impresionira drugim stvarima.

Image

Ako je graf iznad izmišljen zašto nam ne pokažeš neizmišljenu verziju?

Kako ne možeš da vidiš da si paragrafom, kao i boldiranim dijelom svog "dokaza" upravo potvrdio poentu saint_mirada? Da te podsjetim, tema je bila materijalmi marrying up, koji ne da nisi dokazao kod muškaraca navodeći potpuno drugi faktor (izgled), nego si boldiranim upravo dokazao da muškarci ne stavljaju materijalno kao prioritet.

Ovo spinovanje da "nismo na simpoziju" je uvijek oružje ljudi koji mrze kada ih u debati/raspravi (za koju forumi služe) pobiju statističke činjenice na osnovu kojih se može objektivno generalizovati, i hoće da se radije vjeruje i generalizuje na osnovu nečijih pojedinačnih iskustava i subjektivnih anegdota na forumu. Naravno, i u to se vjeruje tek dok neko poput mene ne navede svoje životno iskustvo sa nečim, u tom slučaju mi je moralna vertikala lično (ova koja sere o simpoziju i davanju prioriteta životnim iskustvima) uz podsmijevanje sa još par sličnih sebi poručila da se "samo hvalim". Da sam ja njima napisao da se za svako svoje ispričano iskustvo samo prave trebe i prosipaju fantazije o svojoj neodoljivosti iste te bi vrištale tri stranice kako sam mizogina svinja i ismijavač žrtvi. Licemjerje, glupost i potpuno djetinjasto odbacivanje realnosti.
Last edited by FunkyzeitGames on 06/02/2022 21:06, edited 1 time in total.
FunkyzeitGames

#179 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by FunkyzeitGames »

auspuhc wrote: 06/02/2022 18:49 @FunkyzeitGames i @saint_mirad su sigurno medju kvalitetnijim forumasima ovdje. Uvijek svoje stavove obrazloze argumentima i dokazima.
Zenama je karakteristicno da kada im se nesto ne svidja krenu sa personalnim atacima umjesto da se drze teme i pokusaju opovrgnuti izneseno. To meni samo ukazuje da manjak intelektualnih kapaciteta.

Vezano za forumasa @Sydnor rekao bih da je tipicni nice guy, a takvi zenama nisu privlacni. Ovo uzdizanje zena na prijestol mu zaista nije potrebno.
Hvala ti.
foxlife

#180 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by foxlife »

ljubicasti limun wrote: 06/02/2022 21:01

Nije samo to. Pravo na zenu muskarci smatraju Bogom danim pravom. Bilo koji odmak od toga, bilo koja promjena svijesti kod zena da to nije tako, da je zena samosvjesna i autonomna, oni smatraju napadom na sebe i ugrozavanjem njihovih navodnih prava. The so called entitlement. I onda Odatle hrpa stavova i likova poput saint mirada i funkyzeita, odatle fenomen incela, femicida, itd. A mansplaining jeste sada doduse mala i komicna pojava, no svakako dio ovog navedenog.
pravo na zenu muskarci smatraju bogom danim pravom
ali zasto ovo pisete generalno za sve muskarce?
Mariella

#181 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

saint_mirad wrote: 06/02/2022 20:53 ne, ali ako sam ja u pravu oko tvrdnji šta zaista privlači žene (a ne ono što kažu da ih privlači, a u praksi druga priča), onda ne vidim problem. ako je ulaz na ovu temu dozvoljen samo xx ekipi, onda tako recite.
Pa tako brate reci umjesto "okolo kole". Fino napiši "žene ovdje lažu oko toga šta ih privlači, i ja sam tu da raskrinkam tu njihovu priču i mitove i da vam kažem pravu istinu". :)
Jer svaka zena ovdje pise u ime cjelokupnog zenskog roda :mrgreen:
saint_mirad

#182 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by saint_mirad »

ako bi tako gledali, ne postoji univerzalno dopadljiva karakteristika kod suprotnog pola ni za muškarce ni za žene jer nisu hivemind. ali postoje obrasci i stvari koje se dopadaju dovoljnom procentu muškaraca/žena da bi mogla da se izvuku opšta pravila uz neke izuzetke.

možeš slobodno reći da žene vole da je muškarac visok ili makar viši od žene jer to važi za apsolutnu većinu žena kao preferenca, ali ne za sve. isto i sa muške koji vole peščani sat oblik tela i sise/dupe. te generalizacije su korisne ako im se znaju dometi i ako se ne uzimaju kao apsoluti.
Last edited by saint_mirad on 06/02/2022 21:20, edited 1 time in total.
foxlife

#183 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by foxlife »

Mariella wrote: 06/02/2022 21:14

al vam nije problem opisati sve muskarce sa jednom definicijom?
Mariella

#184 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

ZyzzSar wrote: 06/02/2022 20:59
Mariella wrote: 06/02/2022 20:49 I meni je zanimljivo kako su muskarci toliko aktivni i borbeni na temama gdje se prica o zenama i njihovim stavovima/problemima, kao na primjer ova, i naravno feminizam. A niko se nije sjetio da otvori temu za muska prava... Pa da tu iznosite sva ova misljenja, iskustva, grafike, istrazivanja i slicno (za koje ovdje niko ni ne pita, a svakako se potrudite). Kao da problema nemate sve dok zene ne pocnu da pricaju o sebi, e tu vec nastaje belaj :zjev:

On topic: privlaci me kad je nasmijan, kad zna i voli da kuha, kad ima plave/zelene oci, kad ima lijepe ruke :lol:
pa eto budite fine i otvorite nama temu ako vas zanima, kao sto su muskarci otvorili vama :D

i postavi sliku sta znace lijepe ruke
Nisam ni rekla da mene zanima :lol: Ali neki muski se predstavljaju kao da se oni za tu problematiku itekako zanimaju, a sve mi se cini ono sto ih ustvari zanima je da sebe predstave kao najpametnije, i da se useru u zenska misljenja :-)

Image
Samprotivsviju

#185 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Samprotivsviju »

Mariella wrote: 06/02/2022 21:14

Ne znam, Chole se prva ogradila i nazvala vase razmisljanje krajnost :D Tako da to cjelokupnog pada u vodu na prvom koraku :D
no_sikiriki

#186 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by no_sikiriki »

ljubicasti limun wrote: 06/02/2022 21:01

Dobro, ja se ne bih složila da su to "muškarci" općenito, nego "pojedini", poput nekih na ovoj temi.
A nažalost mansplaining na forumu nije nimalo "mala" pojava, prisutna je na većini tema, oko najbanalnijih stvari. Ne znam kako su ti ljudi odgajani/what went wrong, ali mislim da bi svakako mogli biti zvijezde navedene emisije (What Went Wrong) :mrgreen:
foxlife

#187 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by foxlife »

Mariella wrote: 06/02/2022 21:18

pa eto budite fine i otvorite nama temu ako vas zanima, kao sto su muskarci otvorili vama :D

Nisam ni rekla da mene zanima :lol: Ali neki muski se predstavljaju kao da se oni za tu problematiku itekako zanimaju, a sve mi se cini ono sto ih ustvari zanima je da sebe predstave kao najpametnije, i da se useru u zenska misljenja :-)

Image
kod tebe bi ja mogao izgleda proci jedino ako gledas osmijeh i ruke eventualno
da ne ulazim u ono x faktor mentalne te neke vrijednosti i sl
ZyzzSar

#188 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by ZyzzSar »

Mariella wrote: 06/02/2022 21:18

Image
neka malo rasprave ajde, samo nek je zanimljivo
postavio bih neku sliku sad haha, al nije tema atributi ipak
Mariella

#189 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

FunkyzeitGames wrote: 06/02/2022 21:02
Image
Zasto se ponasanje na dejting stranici izjednacava sa onim u stvarnom zivotu? Jesu se ti iz studije zapitali koji su svi moguci razlozi zasto je ovako, osim toga "zene su povrsne a muskarci nisu".

Primjer Tindera:
- dosta muskaraca lajka bez gledanja, tek poslije biraju kome salju poruku
- zene (ja i ove koje znam) gledaju slike, citaju opis, obracaju paznju na svaki detalj, ne samo na izgled
- 80% muskaraca na tinderu ne uloze nimalo truda da im profil izgleda bar normalno, ne cak ni dobro/pozeljno
- da li muskarci imaju preniske standarde na dejting stranicama

"For one, men on the site tend to be more generous than women when it comes to rating attractiveness, leading to a nice bell curve with the bulk of ratings falling around ‘average’. But despite their fair ratings, they tend to ignore many of the women they find reasonably attractive and primarily target the most attractive females."

"Women, on the other hand, are harsh with their ratings. According to the study, they rate a whopping 80% of men on the site as ‘below average’. My first guess was that there was an issue with self-selection here (i.e. unattractive men congregate on the site for whatever reason). But the study includes photos of four pretty normal looking guys who were all rated to be unattractive. And perhaps more telling: women don’t seem to be opposed to actually contacting these men that they’ve just deemed unattractive."
dale cooper

#190 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by dale cooper »

Ako se zna da je recimo u Americi između 30 i 40% ljudi registrovano na dejting stranice (nemam pojma koliko ih zaista redovno i koristi) jasno
je da to ostavlja ogroman postotak ljudi koji rezultate ovakvih istraživanja mogu okrenuti naopačke. Druga stvar je da su fokusi anketa
ovakvih sajtova poprilično suženi. Treća stvar je ljudski faktor...odnosno činjenica da ljudi ne iznose uvijek istinu popunjavajući svoje profile
na dejting stranicama. :mrgreen:
FunkyzeitGames

#191 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by FunkyzeitGames »

Mariella wrote: 06/02/2022 21:41
FunkyzeitGames wrote: 06/02/2022 21:02
Image
Zasto se ponasanje na dejting stranici izjednacava sa onim u stvarnom zivotu? Jesu se ti iz studije zapitali koji su svi moguci razlozi zasto je ovako, osim toga "zene su povrsne a muskarci nisu".

Primjer Tindera:
- dosta muskaraca lajka bez gledanja, tek poslije biraju kome salju poruku
- zene (ja i ove koje znam) gledaju slike, citaju opis, obracaju paznju na svaki detalj, ne samo na izgled
- 80% muskaraca na tinderu ne uloze nimalo truda da im profil izgleda bar normalno, ne cak ni dobro/pozeljno
- da li muskarci imaju preniske standarde na dejting stranicama

"For one, men on the site tend to be more generous than women when it comes to rating attractiveness, leading to a nice bell curve with the bulk of ratings falling around ‘average’. But despite their fair ratings, they tend to ignore many of the women they find reasonably attractive and primarily target the most attractive females."

"Women, on the other hand, are harsh with their ratings. According to the study, they rate a whopping 80% of men on the site as ‘below average’. My first guess was that there was an issue with self-selection here (i.e. unattractive men congregate on the site for whatever reason). But the study includes photos of four pretty normal looking guys who were all rated to be unattractive. And perhaps more telling: women don’t seem to be opposed to actually contacting these men that they’ve just deemed unattractive."
Nije poenta da studije da ste površne, nego da jednostavno imate drugačije kriterije i da ste izbirljivije. Ljudi idu na dejting stranice da bi upoznali nekoga ko bi im bio partner u stvarnom životu, tako da je izjednačavanje itekako validno. Lajkanje i spamanje swipeovima nije postojalo na Ok Cupidu i nije ono uzimano kao kriterij (uziman je konkretan korak ka upoznavanju, kontakt porukom), tako da poređenje baš ne ide.

Ima li i Tinder istraživanje sa sličnim procentima atraktivnosti na osnovu poruka ili neke tako konkretne aktivnosti koja iziskuje specijalno odvajanje vremena? Ako ima, to bi bilo dobar pokazatelj.

Edit: Sada proguglah tvoj teskt i vidim da je to upravo ovo OK Cupid istraživanje, mislio sam da si nastavila nekim tekstom o Tinderu. Vidim da su zaključili sljedećim.
But with the basic ratings so out-of-whack, the two curves together suggest some strange possibilities for the female thought process, the most salient of which is that the average-looking woman has convinced herself that the vast majority of males aren’t good enough for her, but she then goes right out and messages them anyway.”

That last bit seems like a stretch (women could just as well have more interest in a man’s personality/profile than his photo). But an interesting trend nonetheless.
Last edited by FunkyzeitGames on 06/02/2022 22:20, edited 1 time in total.
Mariella

#192 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

ZyzzSar wrote: 06/02/2022 21:32 neka malo rasprave ajde, samo nek je zanimljivo
Pa postavljaj na atribute, ima li tamo nekih zena od 25 :D
Mariella

#193 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

Samprotivsviju wrote: 06/02/2022 21:23
Mariella wrote: 06/02/2022 21:14 Jer svaka zena ovdje pise u ime cjelokupnog zenskog roda :mrgreen:
Ne znam, Chole se prva ogradila i nazvala vase razmisljanje krajnost :D Tako da to cjelokupnog pada u vodu na prvom koraku :D
Moj komentar je bio sarkasticne prirode :mrgreen: Misila sam da je ocigledno, ali eto nije :lol:
soha96

#194 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by soha96 »

Kakve su ono izdepilirane ruke :lol:
ljubicasti limun

#195 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by ljubicasti limun »

Glas.
Cak mi je vokalna privlacnost nekad znala prevagnuti u odnosu na vizualnu.
Najzgodnijeg muskarca ce pokopati piskav, visok, slabasan glas dok ce i neatraktivnog poboljsati dubok, markantan, senzualan.
foxlife

#196 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by foxlife »

ja da gledam ruke isto bih gledao ove izdepilirane jer mrzim dlake po tijelu osim kose iako ja s vremena na vrijeme pustim bradu jer sam lijen da se brijem posto mi sporo raste
no_sikiriki

#197 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by no_sikiriki »

...kad znaju gdje im je mjesto. :mrgreen:
ZyzzSar

#198 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by ZyzzSar »

Mariella wrote: 06/02/2022 22:03
ZyzzSar wrote: 06/02/2022 21:32 neka malo rasprave ajde, samo nek je zanimljivo
Pa postavljaj na atribute, ima li tamo nekih zena od 25 :D
ma nema tamo nikog zanimljivog
a ne znam za godine, ne raspitujem se, ti si najmladja na forumu koju 'znam' :D
Mariella

#199 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

foxlife wrote: 06/02/2022 22:22 ja da gledam ruke isto bih gledao ove izdepilirane jer mrzim dlake po tijelu osim kose iako ja s vremena na vrijeme pustim bradu jer sam lijen da se brijem posto mi sporo raste
Cini mi se da je na jednoj temi bila diskusija o bradama, gdje su svi pisali kako su brade ruzne :lol: Ne znam zasto, po meni brada vrlo cesto proljepsa muskarca, ali mozda zavisi od odrzavanja :mrgreen:
foxlife

#200 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by foxlife »

Mariella wrote: 06/02/2022 22:32
foxlife wrote: 06/02/2022 22:22 ja da gledam ruke isto bih gledao ove izdepilirane jer mrzim dlake po tijelu osim kose iako ja s vremena na vrijeme pustim bradu jer sam lijen da se brijem posto mi sporo raste
Cini mi se da je na jednoj temi bila diskusija o bradama, gdje su svi pisali kako su brade ruzne :lol: Ne znam zasto, po meni brada vrlo cesto proljepsa muskarca, ali mozda zavisi od odrzavanja :mrgreen:
mozda brada meni dobro stoji ne znam al meni smeta zato se brijem
da volim bradu nosio bih je bez obzira sta ko misli jel mi lijepo stoji ili ne

a naravno da zavisi od odrzavanja a vjerovatno i od brzine rasta i sl na sto ne mozemo bas uticati
Post Reply