Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tramvajtrojka

#1051 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 06/02/2022 13:32 Bili smo skoro svjedoci kvaliteta izvedenih radova na "s" krivini :lol: ,hem razvukli hem klincu ne valja to što su uradili
to je kad sda radi posao pa dadne posao nekoj cunga lungi firmi iz Konjica ovo je ipak ozbiljniji projekat i ljudi koji na njemu rade

nema bosnjo druge da ne prica kako nista ne valja a do sada sve u rokovima :lol: :lol: klasicno nase bitno je samo da se sere bez razloga i cinjenica
PM72

#1052 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Poučen svim ranijim iskustvima ipak ćete vi što ih branite ispasti seronje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1053 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

jasib wrote: 06/02/2022 11:37
Black swan wrote: 06/02/2022 11:19 ako šine ne dođu do posljednjeg dana marta... onda je alarmantno
također ako ništa ne bude položeno do kraja maja... onda je alarmantno
i ako godinu poslije početka radova ne budime imali dio funkcionalne pruge onda je alarmantno (26.8.2022)

sve do tad je palamuđenje
Već otprije sam pomislila da imaš određeni interes u poslovima kod rekonstrukcije sarajevske tramvajske pruge, ali sam onda shvatila i da je to ok; svako ima određeni interes u nečemu. Međutim, tvoje rezonovanje dinamike ove rekonstrukcije je diskutabilno. Kao da si juče došao u naše društvo, u Sarajevo, u BiH... kao da ne znaš da se svi građevinski rokovi probijaju, da je to postalo "po planu", da mnogi izvođači radova, zbog vlastitih grešaka i probijenih rokova u kojima su oni odgovorni, da čak traže i dodatni novac za završetak radova, itd, itd. Nismo slijepi, vidimo iskop, vidimo praznu trasu pruge na kojoj niko ništa ne radi. Istina je, nismo svi građevinski inžinjeri, ali laički zaključujemo da se pruga od Ilidže prema Nedžarićima mogla već pripremiti za postavljanje šina, a nije... Zaključujemo da je na gradilištu premali broj radnika, da radnici rade jedva jednu smjenu od 5-6 sati, a dan je dovoljno dug za dvostruko više rada, koji bi, sigurna sam, ubrzao dinamiku i značajno skratio rokove gradnje. Bilo je dana kada je na gradilištu uočeno desetine mašina mehanizacije, ali i to je varka. Mnoge te mašine bile su tu samo "garažirane", ane u funkciji gradilišta pruge.

Daleko je za Sarajevo 26.08.2022. godine, predaleko. I previše je dug rok izgradnje ni 10 km ove pruge.
Imam interes da spavam do 7.30 i stignem na posao
Umjesto sto sam u 7.15 vec u busu na terminalu s rizikom da opet zakasnim ili u 7.00 na vlaku pa uranim 75 minuta
DonieBrasco

#1054 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by DonieBrasco »

Ima pojedinaca iz SBB isto kao zeleni laju na miistra Štetu i ove ljude sto su nakon tri decenije pomjerili stvari sa mrtve tacke, u fazonu mi bi to vec zavrsili.
PM72

#1055 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Samo ministrovo prezime sve govori...završio čovjek visoku školu za uslužni biznis na Sokocu. :lol: to vam je ona "naučna ustanova" naspram psihijatrijske bolnice gdje se ispiti daju tokom pauze za kafu na autobuskoj liniji za Beograd... :lol:
tramvajtrojka

#1056 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 06/02/2022 14:06 Samo ministrovo prezime sve govori...
jah hamoooo vid mu glave argumentacija i na tvom prezimenu bi se onda moglo ismijavati tako kad vec necije prezime ismijavas :zjev:

a mogu misliti da sad pljujes ove radove a da se nikako ne vozis tramvajem na dnevnoj osnovi i nemas pojma koji je to uzas bio jer vecina pljuvaca se nikako nije ni vozila tramvajem :lol: :lol:
PM72

#1057 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Daj budi normalan...završio višu školu na Sokocu,preziva se Šteta i trebam padat u bandak od sreće što nam je taj teletabis ministar? Šta je postigao u životu da bi bio ministar? Ili onaj što mu je ministarsko mjesto ujedno i prvo radno...šta rade od ovog naroda i zemlje mater im jebem idiotsku
Tvrtko II Kotromanić

#1058 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dzaba nasim ljudima bilo sta objasnjavati
postavio je gore neko rokove, objasnio da kakav je projekat, ko i kako finansira i opet dzaba...
foxlife

#1059 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by foxlife »

praksa govori da je jaca i korisnija ta visoka skola za biznis nego univerziteti u travniku i kiseljaku sto se tice gradjana
jbt tacno vidis sda botove kako pljuju sve sto nije zeleno a oni imali 25 godina da ovo isto urade
foxlife

#1060 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by foxlife »

PM72 wrote: 06/02/2022 14:20 Daj budi normalan...završio višu školu na Sokocu,preziva se Šteta i trebam padat u bandak od sreće što nam je taj teletabis ministar? Šta je postigao u životu da bi bio ministar? Ili onaj što mu je ministarsko mjesto ujedno i prvo radno...šta rade od ovog naroda i zemlje mater im jebem idiotsku
poenta je da vise uradi ova vlada pa makar imali osnovnu skolu samo nego svi prethodni sa diplomama cunga lunga univerziteta pa cak i unse koji nisu mrdali nego samo sebi gledali da uzmu pare
drndalo

#1061 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by drndalo »

PM72 wrote: 06/02/2022 14:20 Daj budi normalan...završio višu školu na Sokocu,preziva se Šteta i trebam padat u bandak od sreće što nam je taj teletabis ministar? Šta je postigao u životu da bi bio ministar? Ili onaj što mu je ministarsko mjesto ujedno i prvo radno...šta rade od ovog naroda i zemlje mater im jebem idiotsku
Bakir je zavrsio posteno Drzavni, ozbiljan faklutet... Ja, i...? U crno nas je zavio jos od iskazane zelje za upravljanjem razvojem grada, sto mu je cak i struka...

Pravo pitanje je sta neko zeli i moze da uradi... Pa makar i sa samo zdravom seljackom logikom...

Mi smo toliko usrali sami sebe da nam je noga u guzicu kvantni skok naprijed.
Last edited by drndalo on 06/02/2022 14:28, edited 1 time in total.
PM72

#1062 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

foxlife wrote: 06/02/2022 14:23
poenta je da vise uradi ova vlada pa makar imali osnovnu skolu samo nego svi prethodni sa diplomama cunga lunga univerziteta pa cak i unse koji nisu mrdali nego samo sebi gledali da uzmu pare
Bogati šta to fino i korisno uradiše?
Tvrtko II Kotromanić

#1063 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

PM72 wrote: 06/02/2022 14:27

gdje ti zivis?
PM72

#1064 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 06/02/2022 14:28
gdje ti zivis?
:skoljka:
jasib

#1065 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by jasib »

tramvajtrojka wrote: 06/02/2022 13:28
jasib wrote: 06/02/2022 11:37
Daleko je za Sarajevo 26.08.2022. godine, predaleko. I previše je dug rok izgradnje ni 10 km ove pruge.
Image

umjesto kukanja i lupanja prvo se pogledaju podaci iz ugovora sa vremenom rekonstrukcije...
Tvrtko II Kotromanić wrote: 06/02/2022 14:21 dzaba nasim ljudima bilo sta objasnjavati
postavio je gore neko rokove, objasnio da kakav je projekat, ko i kako finansira i opet dzaba...
Poenta nije na rekonstrukciji sarajevske tramvajske pruge, ona je nužna i trebala je biti izvršena davno davno prije, niti je bitno ko je i čiji je ministar i koja vlada. Poenta je u sljedećem:
Previše je dug period od 10 mjeseci za ovako kratku i relativno jednostavnu dionicu. Tim prije, jer smo svjedoci da mjesecima već, na gradilištu nema više od 10-tak radnika, i to još u jednoj smjeni, iako je bilo vrijeme u kojem se radovi mogli izvoditi i u 3 smjene, pa da cijeli projekat bude završen možda i ovih dana...

@PM je dao konkretan primjer izgradnje onolike pruge, sve bez silne i moderne mehanizacije
jasib

#1066 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by jasib »

foxlife wrote: 06/02/2022 14:21 praksa govori da je jaca i korisnija ta visoka skola za biznis nego univerziteti u travniku i kiseljaku sto se tice gradjana
jbt tacno vidis sda botove kako pljuju sve sto nije zeleno a oni imali 25 godina da ovo isto urade
Besmisleno je hvaliti konja samo zato što vuče tvoj teret :-)
Tvrtko II Kotromanić

#1067 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

jasib wrote: 06/02/2022 14:29
tramvajtrojka wrote: 06/02/2022 13:28

Image

umjesto kukanja i lupanja prvo se pogledaju podaci iz ugovora sa vremenom rekonstrukcije...
Tvrtko II Kotromanić wrote: 06/02/2022 14:21 dzaba nasim ljudima bilo sta objasnjavati
Poenta nije na rekonstrukciji sarajevske tramvajske pruge, ona je nužna i trebala je biti izvršena davno davno prije, niti je bitno ko je i čiji je ministar i koja vlada. Poenta je u sljedećem:
Previše je dug period od 10 mjeseci za ovako kratku i relativno jednostavnu dionicu. Tim prije, jer smo svjedoci da mjesecima već, na gradilištu nema više od 10-tak radnika, i to još u jednoj smjeni, iako je bilo vrijeme u kojem se radovi mogli izvoditi i u 3 smjene, pa da cijeli projekat bude završen možda i ovih dana...

@PM je dao konkretan primjer izgradnje onolike pruge, sve bez silne i moderne mehanizacije
nisam ni blizu gradjevinske struke, ali nesto kontam da se tesko moze porediti nesto sto je radjeno prije 70 i kusur godina i sada, ali eto

moj je stav, kad se pocelo nek se odradi do kraja, kako treba, rokovi i dinamika gradnje je opet domen struke, da se ne petljam, moje je kao gradjanina da se strpim dok se ne zavrsi, a siguran sam da ce ovo fkt utjecati na kvalitet i saobracaja i zivota i zagadjenja u Sarajevu

treba vazda i kritikovati i pratiti desavanja i obecanja, ali jedno je kritika a drugo je neko iznervirano pljuvanje i plakanje za proslim nerealnim vremenima ( i ne mislim pritom na tebe)
jasib

#1068 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by jasib »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 06/02/2022 14:32 moj je stav, kad se pocelo nek se odradi do kraja, kako treba, rokovi i dinamika gradnje je opet domen struke, da se ne petljam, moje je kao gradjanina da se strpim dok se ne zavrsi, a siguran sam da ce ovo fkt utjecati na kvalitet i saobracaja i zivota i zagadjenja u Sarajevu

treba vazda i kritikovati i pratiti desavanja i obecanja, ali jedno je kritika a drugo je neko iznervirano pljuvanje i plakanje za proslim nerealnim vremenima ( i ne mislim pritom na tebe)
Ne postoji nijedna osoba u Sarajevu koja ne podržava ovu rekonstrukciju. I ne samo rekonstrukciju pruge tramvaja, nego sve što treba, i što je zastarjelo, i vjerujem da je svima svejedno koja i čija politika provodi projekte.

Radi se o tome da, nažalost, svi imamo negativna iskustva sa ovakvim javnim radovima, iz kojih se, najprije, finansiraju vlastiti interesi glavnih učesnika projekata, pa onda redom naniže, a rezultata nema, ili su blijedi. Ubijeđena sam, sad da neko zatraži od stanovništva Sarajeva fizičku pomoć, ili sličnu, ovom projektu, pa i bilo kojem projektu u njihovom i interesu Sarajeva, da bi sutra izašlo ogroman broj ljudi na ispomoć. Samo nek se završava brzo i ekspeditivno, i kvalitetno, prije svega.
PM72

#1069 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Jasib :thumbup:
tramvajtrojka

#1070 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

jasib wrote: 06/02/2022 14:39
Tvrtko II Kotromanić wrote: 06/02/2022 14:32 moj je stav, kad se pocelo nek se odradi do kraja, kako treba, rokovi i dinamika gradnje je opet domen struke, da se ne petljam, moje je kao gradjanina da se strpim dok se ne zavrsi, a siguran sam da ce ovo fkt utjecati na kvalitet i saobracaja i zivota i zagadjenja u Sarajevu

Ne postoji nijedna osoba u Sarajevu koja ne podržava ovu rekonstrukciju. I ne samo rekonstrukciju pruge tramvaja, nego sve što treba, i što je zastarjelo, i vjerujem da je svima svejedno koja i čija politika provodi projekte.

Radi se o tome da, nažalost, svi imamo negativna iskustva sa ovakvim javnim radovima, iz kojih se, najprije, finansiraju vlastiti interesi glavnih učesnika projekata, pa onda redom naniže, a rezultata nema, ili su blijedi. Ubijeđena sam, sad da neko zatraži od stanovništva Sarajeva fizičku pomoć, ili sličnu, ovom projektu, pa i bilo kojem projektu u njihovom i interesu Sarajeva, da bi sutra izašlo ogroman broj ljudi na ispomoć. Samo nek se završava brzo i ekspeditivno, i kvalitetno, prije svega.
kakva je ba ovo prica fizicka ispomoc daj ba ljudi nismo u komunizmu :run: :run: zamisli nekog muju da mu neko da bager i ubije nekoga sta vam je ba u kojem vi svijetu zivite i ovakvim ljudima pokusati objasniti ebrd procedure i izbor izvodjaca i naplatu po učinjenom poslu :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1071 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Svjesni ste da su pripreme najteze
Kad se krene slagati onda to ide
foxlife

#1072 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by foxlife »

jasib wrote: 06/02/2022 14:39

radi se o tome da ti a i svi mi imamo negativna iskustva jer je obnovu ili bilo sta radila zelena banda koja je pola sebi u dzep a na obnovu i izgradnju sta ostane ako uopste ostane
ovdje se bar vidi da je nesto zapoceto da se uradi od pocetka do kraja
koliko je ovo kvalitetno i kakva je dinamika radova ne znam jer nisam strucan da to ocjenjujem to valjda znaju ovi inzinjeri profesori klinci palci ne znam ko je vec u tome
kao sto neko rece mi smo toliko zasrali sami sebe da i podignuta lopata je kvantni skok unaprijed za nas sviju
foxlife

#1073 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by foxlife »

Sarajmen wrote: 06/02/2022 14:50 Bit će završena rekonstrukcija pruge i novi tramvaji će prevoziti putnike na jesen, kada su izbori.
pa bolje i to dobiti pred izbore nego kilo kafe sok i bananu
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1074 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by izvrsni direktor »

Otjerali gamad sa vlasti. To je dovoljno za pocetak
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1075 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

Black swan wrote: 06/02/2022 11:57
teskeredzic_22 wrote: 06/02/2022 11:46

23 kolovoza se navršava točno 136 dana nakon desetog travnja :D
Image
Cunami ljubavi ne moze saprati zlocine petokrake
:lol: :lol:

Napisaše ljudi koji sravniše sa zemljom Hirošimu i Nagasaki , Koreju , Vijetnam , Iran , Irak , Afganistan , Libiju , Siriju sa ko zna koliko mrtvih...

Prenosi ih radio Blajburg sa najmanje 100.000 mrtvih na rukama 😢.

Najgore je što više
nema Valtera.
10 travanja kuca na vrata.
Last edited by teskeredzic_22 on 06/02/2022 15:09, edited 1 time in total.
Post Reply