Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Poirier wrote: ↑06/02/2022 10:26
Ma vi sarajlije ste zatucan narod do neba. Cim neko nesto kaze protiv bilo cega u Sa, odmah tog istog pucaju kompleksi prema glavnom gradu bla bla. Druze, pricamo o cevapima, koga briga kakvo je Sa kao grad, kakvi su ljudi i ostalo. U Sa furaju neku tradiciju, ali nije to to. Vama se svidjaju jer ste navikli na njih, pa za bolje i ne znate. Evo ja nisam ni iz Sa, ni iz Mo, Tz, Bihaca, Zenice ali sam barem realan. U Mo i Bihacu nigdje nisam dobre cevape pojeo, Gradacac i Srebrenik u TK, nisu losi ali moze i bolje, u Sa takodjer, mogu se jesti ali mi se nisu dopali kao travnicki i tuzlanski. Ne samo meni vec citavom mom drustvu.
Ovo generaliziranje na početku posta neću ni komentarisati, suvišno je. To po pitanju kompleksa je uglavnom istina, rijetko ćeš čuti negativan komentar iz Sarajeva za neku drugu sredinu, dok obrnutih slučajeva ima koliko god hoćeš, ali to svakako nije bitno sad.
Eh sad što se tiče ćevapa, o ukusima se ne raspravlja i to je u redu. Svako za sebe bira ono što mu je bolje i ukusnije, ali upravo je poenta u tome što si i sam napisao - tradicija. Ćevap je sarajevsko jelo i tu se priča završava. Isto tako ja se mogu na glavu nasaditi ali neću uspjeti napraviti bolju pizzu od osobe iz Napulja.
BHDragons wrote: ↑06/02/2022 00:05
Kad neko diskutuje jesu li bolji travnički ili sarajevski ćevapi to mogu i razumijeti, iako mi je i tu jasan izbor - sarajevski. Ali kad neko poredi sarajevske sa tuzlanskim, zeničkim, kakanjskim, mostarskim, visočkim, itd. e onda to nikako ne kontam. Tu osobu vjerovatno pucaju žestoki kompleksi prema Sarajevu. Jeo sam tuzlanske u Limenci i bili su onako, neloši, mada vidim da ima i boljih mjesta u Tuzli, zeničke nisam u Zenici jeo, ali jesam u Kingu u Sarajevu koji jesu zenički i isto dobri su oni, ali ne može se to porediti sa pravim sarajevskim ćevapom kao u Želji, Petici, Besku, Zmaj Hrasno, pa na kraju krajeva i Željeznička i Mrkva. Imaju ovi ostali gradovi svoja neka jela koja u Sarajevu koliko god se imitirala ne mogu biti dobri kao u tim gradovima.
Ma vi sarajlije ste zatucan narod do neba. Cim neko nesto kaze protiv bilo cega u Sa, odmah tog istog pucaju kompleksi prema glavnom gradu bla bla. Druze, pricamo o cevapima, koga briga kakvo je Sa kao grad, kakvi su ljudi i ostalo. U Sa furaju neku tradiciju, ali nije to to. Vama se svidjaju jer ste navikli na njih, pa za bolje i ne znate. Evo ja nisam ni iz Sa, ni iz Mo, Tz, Bihaca, Zenice ali sam barem realan. U Mo i Bihacu nigdje nisam dobre cevape pojeo, Gradacac i Srebrenik u TK, nisu losi ali moze i bolje, u Sa takodjer, mogu se jesti ali mi se nisu dopali kao travnicki i tuzlanski. Ne samo meni vec citavom mom drustvu.
Dobro,tvoje misljenje,koje je relevantno tebi i tvom drustvu.Opet ti ne daje za pravo pricat o tome kako su negdje drugo losi.
Ma lik voza trolu, treba samo ignorisati budalaštine.
Podforum Sarajevo, tema Najbolja ćevabdžinica u Sarajevu, i onda dođe i lupi da su tuzlanski ćevapi najbolji.
Sarajevski i banjalučki ćevapi su jedinstveni i nadaleko poznati ćevapi. Hari u Travniku takođe. Kakve ba Tuzle, Zenice, Mostari i njihovi ćevapi
Eto pozdrav od zatucanog Sarajlije
kanguru wrote: ↑06/02/2022 12:12
Sarajevski i banjalučki ćevapi su jedinstveni i nadaleko poznati ćevapi. Hari u Travniku takođe. Kakve ba Tuzle, Zenice, Mostari i njihovi ćevapi
Nisam ni znao da u drugim gradovima po bih i imaju ćevapi znam za sarajevske i banjalučke a svi ostali su kopija ove 2 varijante. A najbolji na svijetu su u petici
vicious wrote: ↑06/02/2022 11:15
Podforum Sarajevo, tema Najbolja ćevabdžinica u Sarajevu, i onda dođe i lupi da su tuzlanski ćevapi najbolji.
ja nešto ružnije od tuzlanskih ćevapa i pive ne probah.Somun namočen u saft od iskuhanih kostiju- ko da je prenoćio pod olukom.Još naklepeću kriške luka a piva ko bara.
Ma lik je ubjeđen u ono sto pise a sto je najgore nista nije drugaciji od onih sto tvrde suprotno.
Njegova prica mi je isto kao i prica bosnje koji kaze da je bolja Mahirova pica od prave,talijanske u sred Italije.
Ma lik je ubjeđen u ono sto pise a sto je najgore nista nije drugaciji od onih sto tvrde suprotno.
Njegova prica mi je isto kao i prica bosnje koji kaze da je bolja Mahirova pica od prave,talijanske u sred Italije.
Jel to hoces da kazes da nije bolja Mahirova pica od talijanske?
Moramo se oštro suprotstaviti ovakvim devijacijama i skretanjima. Ovakvi će sutra naručiti burek sa sirom i to na komade.
kanguru wrote: ↑06/02/2022 12:12
wrote: ↑06/02/2022 17:41
koji kaze da je bolja Mahirova pica od prave,talijanske u sred Italije.
.....moze biti bolja..( ima talijanskih. od talijana .... uzas...) mjesto ne znaci puno.. kao i da ce neka cevabdjinica . bilo gdje u svijetu imati ukusniji cevap ...od 'domaceg'..
Jel to hoces da kazes da nije bolja Mahirova pica od talijanske?
Kad neko diskutuje jesu li bolji travnički ili sarajevski ćevapi to mogu i razumijeti, iako mi je i tu jasan izbor - sarajevski. Ali kad neko poredi sarajevske sa tuzlanskim, zeničkim, kakanjskim, mostarskim, visočkim, itd. e onda to nikako ne kontam. Tu osobu vjerovatno pucaju žestoki kompleksi prema Sarajevu. Jeo sam tuzlanske u Limenci i bili su onako, neloši, mada vidim da ima i boljih mjesta u Tuzli, zeničke nisam u Zenici jeo, ali jesam u Kingu u Sarajevu koji jesu zenički i isto dobri su oni, ali ne može se to porediti sa pravim sarajevskim ćevapom kao u Želji, Petici, Besku, Zmaj Hrasno, pa na kraju krajeva i Željeznička i Mrkva. Imaju ovi ostali gradovi svoja neka jela koja u Sarajevu koliko god se imitirala ne mogu biti dobri kao u tim gradovima.
Rođen sam u Sarajevu ali su mi recimo kod Ihtijarevića u Visokom bili bolji od pola sarajevskih ćevabdžinica.Željo drama loš ima 10 godina.U Mostaru sam uz ćevape dobio majonezu
Ko priča o ljudima, o gradu? Pričam o hrani koja se zove ćevap. O zatucanosti neću, jer bih uvrijedio mnoge forumaše koji ne žive u Sarajevu.