Yes, politicari bili na terenu i klali i silovali i palili i raseljavali.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Bloo
- Globalna šefica
- skafiskafsnjak
#52277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Putin i VucicBloo wrote: ↑05/02/2022 18:40Ko dok ne pokaze?skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 18:22 Nema opustanja dok ne pokazete istinsko pokajanje i zelju za suzivotom. Sad toga nema, sta god ti pricao.
Tanqui?
Covic?
Ko?
-
mishic
#52278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta god da je u pitanju ovo je vrhunski blam i poniženje. Nije u pitanju samo poniženje poslanika osobno, o tome, svom ličnom dignitetu ako hoće neka vode računa, ali ovdje je po srijedi poniženje institucije i kompletnog glasačkog tijela a u ovoj konstalaciji odnosa može se reći i naroda.zrakomlat wrote: ↑03/02/2022 23:25Ni ja to ne kontam. Kad ove chete uđu, "naši" bi trebali izaći na pauzu.mishic wrote: ↑03/02/2022 22:09
I ja sam već nekoliko puta komentirao i ukazivao na ovu nevjerovatnu nelogičnost. I dalje se pitam kako je moguće da se to događa bez adekvatne reakcije s druge strane? Čuj, oni bojkotuju šta hoće, kada hoće, koliko hoće, a onda kada im se prohtije dođu glasaju samo za ono što je u interesu Rs.
Pa zar s druge strane sjede ovce?!
Jeli moguće da niko ne izgovori ili ćemo glasati o svemu ili nećemo ni o čemu. Kakav je to odnos, dođite po ono što vama treba, evo mi ćemo pomoći da to uzmete ili dobijete a to što vas nije briga ni za čim drugim, nema veze.
Obzirom da se ovo ponavlja, nema druge nego zaključit da ovo smišljeno rade i da je dogovorena predizborna u pitanju.
- vee-jay
#52279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kojovic je to neki dan objasnjavao na nekoj TV.mishic wrote: ↑05/02/2022 19:04Šta god da je u pitanju ovo je vrhunski blam i poniženje. Nije u pitanju samo poniženje poslanika osobno, o tome, svom ličnom dignitetu ako hoće neka vode računa, ali ovdje je po srijedi poniženje institucije i kompletnog glasačkog tijela a u ovoj konstalaciji odnosa može se reći i naroda.
Kao mora se ostati covjek pa zato glasaju - da pomognu ljudima.
Ja mislim da ta "pro-bosanska" strana misli, da sebi ne smije dozvoliti da budu oznaceni kao "ona druga strana koja se svadja".
I to Dodik iskoristava.
Sad imaju novi ispit sa ovim genocidnim zakonom.
-
DonieBrasco
#52280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/sta-se-desa ... /220205084
Ocajnicki hoce stranci da ispune zelje Covica i sahrane ovu drzavu, za ne povjerovati koji nivo licemjernosti. Odu u Zagreb da se nasavjetuju kako treba da izgleda Izborni zakon druge drzave.
Ocajnicki hoce stranci da ispune zelje Covica i sahrane ovu drzavu, za ne povjerovati koji nivo licemjernosti. Odu u Zagreb da se nasavjetuju kako treba da izgleda Izborni zakon druge drzave.
-
Lug
#52281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta ima Plenkovic sa BiH? Ne razumijem zasto ukljucuju, svjesno, Vucica i Plenkovica? To ako zive Srbi i Hrvati ne znaci da je BiH vlasnistvo Srbije i Hrvatske, bez obzira na tu nejasnu konstutivnost. Konstutivan je samo Hrvat iz BiH, a ne Plenkovic. Ovi emisari sami krse Dejton i dozvoljavaju da se u pricu uvlace i komsije i susedi. Do skoro nije bilo tako. Na to bi se trebalo upozoriti javno, ako nista drugo.
-
YouAreMyDestiny
#52282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je zato što nemaju ponos.mishic wrote: ↑05/02/2022 19:04Šta god da je u pitanju ovo je vrhunski blam i poniženje. Nije u pitanju samo poniženje poslanika osobno, o tome, svom ličnom dignitetu ako hoće neka vode računa, ali ovdje je po srijedi poniženje institucije i kompletnog glasačkog tijela a u ovoj konstalaciji odnosa može se reći i naroda.
To je kao kada nekoga svakog dana u školi tuku i maltretiraju, pa onda budu malo ok prema njemu, a on onda maše repom.
-
Inko86
#52283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Katolici nikada u zadnjih 500 godina nisu bili u goroj situaciji nego danas. Imaju osudu za UZP i to im je jasna poruka sta centri moci misle u njihovoj buducnosti u BiH. Posle toga, koliko ja vidim i u Velikoj Britaniji i u Njemackoj i u Turskoj i u SAD-u imamo de facto pro Bosanske politicare na vlasti. Adis Ahmetovic i baronesa te ljudi oko Bidena su samo jedan mali dio te price.
Hrvati imaju Hrvatsku. Koja je, budimo realni, zemlja sa GDP-om jednog Izmira u Turskoj recimo. Dakle patuljak drzava koju svako suta gdje stigne cak i u EU parlamentu.
Kada pogledamo malo Hrvatsku poziciju u BiH, da se zakljuciti da su 1992. oni bili faktor. 1995 su bili hajdemo recimo jos uvijek faktor. Da bi danas spali na 100.000 Hrvata u hercegovini (mahom staraca) i 150.000 Bosanskih Katolika i Hrvata u Bosni, koji zive totalno izmjesani sa Bosnjacima Islamske vjere.
Sve su svemu, to je po meni gotova prica. Velika Britanija ih otvoreno mrzi. Radila im je oko glave cak i u ratu. Razlog je njihova vjera. Njemacka nije na njihovoj strani, barem ne ova Njemacka sa SDP-om i Zelenim na vlasti. Nije ni SAD a ni Turska. Francuska i Italija su totalno neutralne prema njima mada se mozda moze reci da Italijani imaju neku i averziju prema istima.
Hrvati imaju Hrvatsku. Koja je, budimo realni, zemlja sa GDP-om jednog Izmira u Turskoj recimo. Dakle patuljak drzava koju svako suta gdje stigne cak i u EU parlamentu.
Kada pogledamo malo Hrvatsku poziciju u BiH, da se zakljuciti da su 1992. oni bili faktor. 1995 su bili hajdemo recimo jos uvijek faktor. Da bi danas spali na 100.000 Hrvata u hercegovini (mahom staraca) i 150.000 Bosanskih Katolika i Hrvata u Bosni, koji zive totalno izmjesani sa Bosnjacima Islamske vjere.
Sve su svemu, to je po meni gotova prica. Velika Britanija ih otvoreno mrzi. Radila im je oko glave cak i u ratu. Razlog je njihova vjera. Njemacka nije na njihovoj strani, barem ne ova Njemacka sa SDP-om i Zelenim na vlasti. Nije ni SAD a ni Turska. Francuska i Italija su totalno neutralne prema njima mada se mozda moze reci da Italijani imaju neku i averziju prema istima.
-
channel10
#52284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali zato imaju Bakira u pricuvi. On je jaci od svih gore pobrojanih.Inko86 wrote: ↑05/02/2022 21:04 Katolici nikada u zadnjih 500 godina nisu bili u goroj situaciji nego danas. Imaju osudu za UZP i to im je jasna poruka sta centri moci misle u njihovoj buducnosti u BiH. Posle toga, koliko ja vidim i u Velikoj Britaniji i u Njemackoj i u Turskoj i u SAD-u imamo de facto pro Bosanske politicare na vlasti. Adis Ahmetovic i baronesa te ljudi oko Bidena su samo jedan mali dio te price.
-
Inko86
#52285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto mislis da Bakir podrzava Hrvatsku politiku?channel10 wrote: ↑05/02/2022 21:06Ali zato imaju Bakira u pricuvi. On je jaci od svih gore pobrojanih.Inko86 wrote: ↑05/02/2022 21:04 Katolici nikada u zadnjih 500 godina nisu bili u goroj situaciji nego danas. Imaju osudu za UZP i to im je jasna poruka sta centri moci misle u njihovoj buducnosti u BiH. Posle toga, koliko ja vidim i u Velikoj Britaniji i u Njemackoj i u Turskoj i u SAD-u imamo de facto pro Bosanske politicare na vlasti. Adis Ahmetovic i baronesa te ljudi oko Bidena su samo jedan mali dio te price.
-
channel10
#52286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bakir samo ceka nekog ko je isto tako spreman da da to sto HDZ trazi da bi ispao konstruktivan u ocima stranaca.
Dosadasnja iskustva sa njim to govore i doslo je dokle se doslo. Dalje nema. Jos ovo neka potpise i konacno mozemo klanjati dzenazu ovoj drzavi, kakva je takva je.
Dosadasnja iskustva sa njim to govore i doslo je dokle se doslo. Dalje nema. Jos ovo neka potpise i konacno mozemo klanjati dzenazu ovoj drzavi, kakva je takva je.
-
Lex77
#52287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemojte se zavaravati. Još uvijek u Europi ima puno utjecajnih ljudi kojima je bitno da muslimani ne budu nikakav faktor u BiH. Ovo je sve odraz činjenice da je RH u EU. Nevjerojatno je da Einhorst opet dolazi u Sarajevo po neke pokušaje. Trebaju se svi praviti mrtvi i ignorirati je.
- Tanqueray
#52288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je zato sto tako vaspitavaju djecu pojedinci iz svakog naroda. Da se djeca vaspitavaju da budu toleratna i da postuju drugacije, to se ne bi desavalo.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 18:22 Ucenje istini je tebi ucenje mrznji?
Hocemo da brojimo koliko ima nacionalistickih ispada u RS-u i u FBiH koji su pocinili Bosnjaci? Hocemo da gledamo godista pocinitelja? Dosta pocinitelja je rodjeno nakon rata....
Ja svoju djecu ucim toleranciji i da slucajno ne mrze ni jedan narod. Meni to nije nikakav problem, jer mislim da ce tako biti bolji ljudi.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 18:22Vi vasu djecu ucite da vole Bosnjake? Ajde ba odvadi malo....
Kako nemaju najvecu moc kad ih je daleko najvise, evo i ona ovom forumu se stalno provlaci prica da ako bude rata da ce Bosnjaci sve da zavrse za nekoliko dana.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 18:22 Bosnjaci nemaju najvecu moc.... Odakle ti to? Da imaju, ne bi se moglo blokirati drzavu kao sto to rade druga dva naroda.
Jesi li ti za suzivot?skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 18:22 GENOCID je pocinjen jednom, jednom smo vjerovali i ledja okrenuli.... Nikada vise.
Nema opustanja dok ne pokazete istinsko pokajanje i zelju za suzivotom. Sad toga nema, sta god ti pricao.
-
Inko86
#52289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gdje u evropi? U Njemackoj gdje su na vlasti Zeleni i SDP dok im Berlin de fakto drze Turci i Arapi? Ili ipak u Velikoj Britaniji gdje je glavna savjetnica za balkan Bosnjakinja? Ili Ipak u Washingtonu gdje imamo dediuku Bajedna i ostale neo konzervativce koji je izgovarao kako se Beograd treba sravniti sa zemljom?Lex77 wrote: ↑05/02/2022 21:45 Nemojte se zavaravati. Još uvijek u Europi ima puno utjecajnih ljudi kojima je bitno da muslimani ne budu nikakav faktor u BiH. Ovo je sve odraz činjenice da je RH u EU. Nevjerojatno je da Einhorst opet dolazi u Sarajevo po neke pokušaje. Trebaju se svi praviti mrtvi i ignorirati je.
Evropa je nakon WW2 multi etnolizirana po nalogu jevreja. I to je gotova prica. Ima tih evropljana o kojima ti pricas jos u Madjarskoj, Poljskoj i Ceskoj no oni bez Washingtona postaju topovsko meso za Ruse.
Last edited by Inko86 on 05/02/2022 22:30, edited 1 time in total.
-
Lex77
#52290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad mi je jasno zašto su Palmer i Einhorst bili optimistični nakon završetka pregovora u Neumu i reklo da će se pregovori nastaviti u Sarajevu. Jer su ovi genijalci iz Sarajeva pristali na sve, a Čović je odbio. Znali su da samo trebaju otići u Zagreb pa se vratiti po završni čin.
Nadam se da griješim i da neće ništa potpisati.
- skafiskafsnjak
#52291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Tanqueray
Bez obzira koliko kojeg naroda ima,udio u vlasti je jednak. Da imaju toliko moci, zar bi ih se moglo blokirati kao sto.je situacija sada ?
Za suzivot sam.. naravno.
Ali kako je moguc s nekim suzivot ko ne priznaje odluke sudova ...? Prvi ti nikada nisi rekao da je pocinjen genocid. Spominju se zlocini ovakvi onakvi... Ti zlocini imaju naziv - Genocid. Nepriznavanje genocida je njegov zadnji cin. Da ne govorim o velicanju ratnih zlocinaca itd.
Tvrde da imamo laznu historiju.... Historiju koju je potvrdio haski sud. Sta ocekujes, da zaboravimo sta je bilo?
Bez obzira koliko kojeg naroda ima,udio u vlasti je jednak. Da imaju toliko moci, zar bi ih se moglo blokirati kao sto.je situacija sada ?
Ali kako je moguc s nekim suzivot ko ne priznaje odluke sudova ...? Prvi ti nikada nisi rekao da je pocinjen genocid. Spominju se zlocini ovakvi onakvi... Ti zlocini imaju naziv - Genocid. Nepriznavanje genocida je njegov zadnji cin. Da ne govorim o velicanju ratnih zlocinaca itd.
Tvrde da imamo laznu historiju.... Historiju koju je potvrdio haski sud. Sta ocekujes, da zaboravimo sta je bilo?
- Tanqueray
#52292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Presudjeno je da je pocinjen genocid i ja postujem tu odluku i evo posto je to vidim mnogima vazno, ja nisam negator genocida i ne znam na osnovu cega bi bilo ko zakljucio suprotno. Ja pokusavam u svakom postu da promovisem suzivot i gradjansku drzavu i nemam nikakve veze sa RS.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 22:36 @Tanqueray
Kada kazes npr kako je moguc suzivot sa onim koji ne priznaju odluke sudova, ko su to oni, narod ili politicari?
Ako Dodik nesto izjavi, ne moze se to poistovjetiti sa narodom, kao i kad nesto izjavi Bakir, ista stvar.
Moja poenta je da je djecu bolje uciti toleranciji, nego da su im cijeli narodi neprijatelji. Bolje za njih, jer ako ih ucis da su im drugi neprjatelji, pravis nacionaliste od nih, od malih nogu i time ih opterecujes za citav zivot.
To se naravno ne odnosi samo na Bosnjake, kako se ovde shvata. nego na sve narode.
Jedno pitanje, zasto su ljudi zivjeli normalno 45 godina?
-
zrakomlat
#52293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da može i jedno i drugo. A inače, to što je neko hercegovac, ne znači da je i hrvat
- skafiskafsnjak
#52294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi negator ...to je sad zakonski zabranjeno. Nisi nikada ni rekao to jasno, iako smo te pitali X puta ovdje.Tanqueray wrote: ↑05/02/2022 23:15Presudjeno je da je pocinjen genocid i ja postujem tu odluku i evo posto je to vidim mnogima vazno, ja nisam negator genocida i ne znam na osnovu cega bi bilo ko zakljucio suprotno. Ja pokusavam u svakom postu da promovisem suzivot i gradjansku drzavu i nemam nikakve veze sa RS.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 22:36 @Tanqueray
Kada kazes npr kako je moguc suzivot sa onim koji ne priznaju odluke sudova, ko su to oni, narod ili politicari?
Ako Dodik nesto izjavi, ne moze se to poistovjetiti sa narodom, kao i kad nesto izjavi Bakir, ista stvar.
Moja poenta je da je djecu bolje uciti toleranciji, nego da su im cijeli narodi neprijatelji. Bolje za njih, jer ako ih ucis da su im drugi neprjatelji, pravis nacionaliste od nih, od malih nogu i time ih opterecujes za citav zivot.
To se naravno ne odnosi samo na Bosnjake, kako se ovde shvata. nego na sve narode.
Jedno pitanje, zasto su ljudi zivjeli normalno 45 godina?
Dodik neshto izjavi.... Koliko je gradjana RS glasalo za Dodika ?
Dodik je glas onih sto su glasali.... Velika vecina.
Ako dijete naucim sta se desilo, to ga ne uci da mu je neko neprijatelj. Ucim ga ISTINI ... Jbg to sto se vama ne svidja je druga prica.
-
daddy-kool
#52295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je zaista nejasno po kojim kriterijima dolazis da sudis ko je kakve etnicke pripadnosti, i jos negiras njegovo izjasnjavanje. I koliko god pitao na forumu niko da jasno i precizno napise kako se to odredjuje. Nije dzaba zajebancija sa certifikatima.Black swan wrote: ↑05/02/2022 18:05Ne supljirajdaddy-kool wrote: ↑05/02/2022 17:09
Znači treba imati pravo ime.
Pretpostavljam ne može Muhamed? Zar ne može Hrvat biti i musliman istovremeno?
Gdje se može naći spisak podobnih imena?
I čuj slagati za etničku pripadnost!?![]()
-
daddy-kool
#52296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lug wrote: ↑05/02/2022 19:49 Sta ima Plenkovic sa BiH? Ne razumijem zasto ukljucuju, svjesno, Vucica i Plenkovica? To ako zive Srbi i Hrvati ne znaci da je BiH vlasnistvo Srbije i Hrvatske, bez obzira na tu nejasnu konstutivnost. Konstutivan je samo Hrvat iz BiH, a ne Plenkovic. Ovi emisari sami krse Dejton i dozvoljavaju da se u pricu uvlace i komsije i susedi. Do skoro nije bilo tako. Na to bi se trebalo upozoriti javno, ako nista drugo.
-
Montana1
#52297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovde se ne smije nista prihvatiti. Ko god prihvati i potpise IZDAJNIK je. Nakon svega a pogotovo ovog odlaska u Zagreb po instrukcije sve je jasno ko dan. U trenutku antiustavnog i antidrzavnog djelovanja i bojkota institucija, pricat o nekoj reformi IZ, konstantnom udovoljavanju na ustrb drzave, pa dosta je vise. Bakir nas je izdao vec jednom, dokazano sa revizijom. Hajd da vidimo ko ce izdat ovaj put.
-
saimidin
#52298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nesto ce se morati potpisati, sada ili kasnije, ali glupo bi bilo da samo daju covicu sto trazi a ne dobiju uklanjanje mogucnosti blokade fbih, a covic igra tu igru I ima podrskuLex77 wrote: ↑05/02/2022 22:23 Sad mi je jasno zašto su Palmer i Einhorst bili optimistični nakon završetka pregovora u Neumu i reklo da će se pregovori nastaviti u Sarajevu. Jer su ovi genijalci iz Sarajeva pristali na sve, a Čović je odbio. Znali su da samo trebaju otići u Zagreb pa se vratiti po završni čin.
Sda I klonovi su u pravu da treba razgovarati, ali cini se da su pali pod pritiskom I nije nemoguce da nesto I potpisu, mada tesko
- Tanqueray
#52299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za Dodika je glasalo ne vise od petine gradjana RS i ti cijeli narod poistovjecujes sa tim.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 23:37Nisi negator ...to je sad zakonski zabranjeno. Nisi nikada ni rekao to jasno, iako smo te pitali X puta ovdje.
Dodik neshto izjavi.... Koliko je gradjana RS glasalo za Dodika ?
Dodik je glas onih sto su glasali.... Velika vecina.
Pa sta ce dijete drugo da zakljuci nego da mu je ono drugo dijete neprijatelj? Mi ovdje pricamo o djeci, zna se sta je za djecu.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2022 23:37 Ako dijete naucim sta se desilo, to ga ne uci da mu je neko neprijatelj. Ucim ga ISTINI ... Jbg to sto se vama ne svidja je druga prica.
Opterecivati ih od malih nogu sa tim stvarima je pravljenje od njih neke vrste hendikepiranih ljudi koji nece moci da prihvate druge kao sto bi trebali da ih prihvate.
Bosna je zivjela normalno 45 godina, a za ovih 30 godina poslije tog perioda se ne moze reci da je normalno, jer malo ko zeli da prihvati da je odavno dosao 21 vijek, upravo zbog te hendikepiranosti na sve tri strane, jer se i dalje djeca uce potpuno naopako.
Raspitaj se kako se djeca odgajaju u najnaprednijim zemljama svijeta, npr Skandinavija, gdje se djeca uce toleranciji od malih nogu, pa zakljuci sta je bolje bas za djecu, kao i za cijelo drustvo.
-
mo-town
#52300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako se ikakvi ustupci naprave HDZ-u to ce biti u trouglu SDA-SBB-NIP, sto je sinocnje gostovanje kod Senada jasno pokazalo.
Ja razumijem 14 miliona razloga koje tjeraju Scepu na takvu politiku a razumijem i Kiflu da se zeli dodvoriti MZ ali ne mogu skontati kako ih je Ridjan navukao na tanak led tj. u win-win situaciju na SDA. Ako se popusti HDZ-u onda to nece biti samo izdaja SDA nego ce imati alibi da su druge "probosanske stranke" forsirale proces i trebaju dijeliti odgovornost. Ako pak skontaju cemu vodi to njihovo popustanje pa ne dodje do dogovora - eto Ridjana prvog na braniku domovine a ova dvojica idu u zapecak.
Ja razumijem 14 miliona razloga koje tjeraju Scepu na takvu politiku a razumijem i Kiflu da se zeli dodvoriti MZ ali ne mogu skontati kako ih je Ridjan navukao na tanak led tj. u win-win situaciju na SDA. Ako se popusti HDZ-u onda to nece biti samo izdaja SDA nego ce imati alibi da su druge "probosanske stranke" forsirale proces i trebaju dijeliti odgovornost. Ako pak skontaju cemu vodi to njihovo popustanje pa ne dodje do dogovora - eto Ridjana prvog na braniku domovine a ova dvojica idu u zapecak.