Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5101 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by konektovan »

TDK-90 wrote: 04/02/2022 19:34
konektovan wrote: 04/02/2022 19:30

Vrsta peciva za koju ima još naziva.
Negdje kazu i lepiNJa :-D
Napisah da ima još naziva . ;-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5102 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mk ultra »

Sve rijeseno nemoj vise jesti i kraj price :mrgreen:
Edin H.

#5103 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Edin H. wrote: 04/02/2022 19:25 WTF is LEPINA? :shock:
Je li nesto kao zemicka koju su koristili kada su nam pravili sendvice u skoli?

Ako to sada sluze u sarajevskim cevbdzinicama necu im vise vala nikada otici. :wink:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5104 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sime_cipol »

Dobijes frtalj hljeba. Klasovog. Narodnog.
TDK-90

#5105 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by TDK-90 »

Edin H. wrote: 04/02/2022 19:42

Je li nesto kao zemicka koju su koristili kada su nam pravili sendvice u skoli?

Ako to sada sluze u sarajevskim cevbdzinicama necu im vise vala nikada otici. :wink:
jok ba , kakva zemicka :-D lepina najnormalnija sto se uvijek i sluzila , neki kazu i somun iako je somun nesto drugo kao sto je i pogaca nesto trece opet :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5106 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Entropio »

Samo Hari Travnik. Sve ostalo je ispodprosjecno.
dječak sa šibicama

#5107 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Realno, tuzlanski su bolji od sarajevskih, a i oni kalesijski lagano napreduju.

Ta ce sarajevski cevapi. Bolje sam jeo u Busovaci.
iceman ze

#5108 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by iceman ze »

Edin H.

#5109 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote: 04/02/2022 22:14 Realno, tuzlanski su bolji od sarajevskih, a i oni kalesijski lagano napreduju.

‘ta će Busovača :oops:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#5110 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by teskeredzic_22 »

Edin H. wrote: 04/02/2022 19:25 WTF is LEPINA? :shock:
U Sarajevu nema nikakvih lepina ili sličnog uz ćevape , u Sarajevu se uz ćevape služi samun/somun
.
Taj samun/somun se NE POLIJEVA bilo kakvim vodama da bude teži i sitiji , potpari se na roštiljskom dimu da se "stopi" ukus s mesom i da omekša.

Ako su ćevapi u Tuzli , konkretno u Limenci, neka sreća i reper za neki dobar gurmanluk ,onda stvarno jebi ga , definitivno smo zadnja rupa na svirali kao država i u ovom smislu.
mistek

#5111 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mistek »

Vala Tuzla i ćevapi nisu za neko poređenje :D Jeo sam ćevape u barem 20 različitih mjesta u BiH i nije da ne možeš naletiti na dobre i u drugim gradovima, ali ako uzmeš nekakav prosjek, Sarajevo je kilometrima iznad ostalog. Prosto, pretpostavljam da i u Tuzli evo ima ćevabdžinica gdje je kvalitet takav da bi se dalo diskutovati da li su predobri ili samo dobri, ali jedna-dvije. Već treća je ispod nivoa najlošije u Sarajevu :)

U tom nekakvom globalu, gdje bi uzeli top 5 ćevabdžinica, pa poredli prosjek, jedino Travnik ima smisla porediti sa Sarajevom. Sve drugo je 1-2 ok lokacije. Recimo, meni su kod Bešlića u Zenici top, najbolji u državi vjerovatno. Ali, ako se odmakneš od Bešlića, naletiš ni na šta (barem što sam probao). U Mostaru još nisam naletio ni na šta što liči na ok varijantu. U Tuzli bezveze, meni zanimljiv doduše poljev, pa je kao nešto drugačije, ali ćevap ko ćevap bezveze.

I somun je problem u 99% ćevabdžinica van Sarajeva. Naletio sam i u Sloveniji na dobre ćevape, naš čovjek drži, ali kopija somuna im umanji vrijednost za 50%. Prije par godina sam ih smazao i u džamiji u Zagrebu, bili vrhunski (mada mislim da sam bio gladan :D), ali hljeb i ono ostalo, ne mogu ni reći da sam jeo ćevape.
Poirier

#5112 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Poirier »

epik wrote: 04/02/2022 19:30
Poirier wrote: 04/02/2022 19:18 Potpisujem svaku rijec. Previse su nahajpani cevapi u Sarajevu a u nekim drugim gradovima su daleko bolji. Ja sam jeo na cetiri mjesta - Zeljo, Zmaj, Petica i Ferhatovic. Nisu losi to ne mogu reci, ali se ne mogu porediti sa cevapima iz Travnika ili Tuzle. U Travniku sam doduse samo jednom jeo cevape, u Tuzli 2x - Limenka i sad ne znam kako bjese Sarajka ili Saranda, prije da je ovo prvo ondje na Korzu u Tuzli. Nikada nisam jeo tako socne i kvalitetne cevape. Jos sam jeo u Gradaccu, Srebreniku, Bihacu, Mostaru itd. U Mostaru su najgori, ne postoji cevabdzinica ili restoran gdje valjaju. :lol:
Ja licno volim vise travnicke od sarajevskih. U Mostaru sam jeo ljubicaste cevape 😂...
Svi su bolji od sarajevskih. Izuzev tih u Mostaru. Tesko je povjerovati da bas nigdje ne znaju napraviti dobre cevape.
caseytron wrote: 04/02/2022 19:22
Poirier wrote: 04/02/2022 19:18

Potpisujem svaku rijec. Previse su nahajpani cevapi u Sarajevu a u nekim drugim gradovima su daleko bolji. Ja sam jeo na cetiri mjesta - Zeljo, Zmaj, Petica i Ferhatovic. Nisu losi to ne mogu reci, ali se ne mogu porediti sa cevapima iz Travnika ili Tuzle. U Travniku sam doduse samo jednom jeo cevape, u Tuzli 2x - Limenka i sad ne znam kako bjese Sarajka ili Saranda, prije da je ovo prvo ondje na Korzu u Tuzli. Nikada nisam jeo tako socne i kvalitetne cevape. Jos sam jeo u Gradaccu, Srebreniku, Bihacu, Mostaru itd. U Mostaru su najgori, ne postoji cevabdzinica ili restoran gdje valjaju. :lol:
Petica i Ferhatovic jel? Nisi ti pasa moj, nista jeo.
Htio sam napisati Hodzic, stamparska greska, pasa.
bitanga_sa_otesa wrote: 04/02/2022 19:20
Poirier wrote: 04/02/2022 19:18 U Mostaru su najgori, ne postoji cevabdzinica ili restoran gdje valjaju. :lol:
postoji,ja jeo kod starog mosta u jednoj cevabdzinici ,odlicni su bili,bolji nego u sarajevu :thumbup:
Ako mislis na onaj restoran skupi tu iole nesto valjaju, silazi se niz vise stepenica u restoran/cevabdzinicu sta je vec. Doduse tu sam ih okusio kada sam narucio mijesano meso, sam cevap je ok, za ostalo ne znam..
Poirier

#5113 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Poirier »

dječak sa šibicama wrote: 04/02/2022 22:14 Realno, tuzlanski su bolji od sarajevskih, a i oni kalesijski lagano napreduju.

Slazem se. Tuzlanski su vrh u Sarajci i Limenci. Jest da su se u Limenci malo pokvarili. Ali su opet bolji nego u SA.
Poirier

#5114 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Poirier »

mistek wrote: 05/02/2022 02:23 Vala Tuzla i ćevapi nisu za neko poređenje :D Jeo sam ćevape u barem 20 različitih mjesta u BiH i nije da ne možeš naletiti na dobre i u drugim gradovima, ali ako uzmeš nekakav prosjek, Sarajevo je kilometrima iznad ostalog. Prosto, pretpostavljam da i u Tuzli evo ima ćevabdžinica gdje je kvalitet takav da bi se dalo diskutovati da li su predobri ili samo dobri, ali jedna-dvije. Već treća je ispod nivoa najlošije u Sarajevu :)

U tom nekakvom globalu, gdje bi uzeli top 5 ćevabdžinica, pa poredli prosjek, jedino Travnik ima smisla porediti sa Sarajevom. Sve drugo je 1-2 ok lokacije. Recimo, meni su kod Bešlića u Zenici top, najbolji u državi vjerovatno. Ali, ako se odmakneš od Bešlića, naletiš ni na šta (barem što sam probao). U Mostaru još nisam naletio ni na šta što liči na ok varijantu. U Tuzli bezveze, meni zanimljiv doduše poljev, pa je kao nešto drugačije, ali ćevap ko ćevap bezveze.

I somun je problem u 99% ćevabdžinica van Sarajeva. Naletio sam i u Sloveniji na dobre ćevape, naš čovjek drži, ali kopija somuna im umanji vrijednost za 50%. Prije par godina sam ih smazao i u džamiji u Zagrebu, bili vrhunski (mada mislim da sam bio gladan :D), ali hljeb i ono ostalo, ne mogu ni reći da sam jeo ćevape.
Kako u prvom dijelu posta pretpostavljas kakvi su cevapi u Tuzli, u drugom dijelu su ti bezveze? :lol: Veze ti nemas.
Qler

#5115 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Qler »

Novi Travnik, kod Raze :) kad si gladan vrhunski su :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5116 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

Poirier wrote: 05/02/2022 09:23

Ako mislis na onaj restoran skupi tu iole nesto valjaju, silazi se niz vise stepenica u restoran/cevabdzinicu sta je vec. Doduse tu sam ih okusio kada sam narucio mijesano meso, sam cevap je ok, za ostalo ne znam..
cim predjes most s lijeve strane ima basta velika ,zaboravio sam kako se zove :(
mistek

#5117 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mistek »

Poirier wrote: 05/02/2022 09:27 [Kako u prvom dijelu posta pretpostavljas kakvi su cevapi u Tuzli, u drugom dijelu su ti bezveze? :lol: Veze ti nemas.
U prvom dijelu posta pretpostavljam da i u Tuzli postoji neko mjesto gdje su ćevapi dobri, koje lokalci znaju :D U drugom dijelu posta govorim o ćevabdžinicama generalno, a u Tuzli sam jeo u Limenci, te neke dvije na Trgu slobode, jedna baš na trgu, a druga dole kod čaršijske džamije. Niti jedna od te tri nije u rangu Komše na Malti, a kamol šta dalje da se priča :)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5118 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sime_cipol »

U Tuzli sam cevape jeo samo u Zlatniku. Cevapi u dagari.
BHDragons

#5119 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by BHDragons »

Kad neko diskutuje jesu li bolji travnički ili sarajevski ćevapi to mogu i razumijeti, iako mi je i tu jasan izbor - sarajevski. Ali kad neko poredi sarajevske sa tuzlanskim, zeničkim, kakanjskim, mostarskim, visočkim, itd. e onda to nikako ne kontam. Tu osobu vjerovatno pucaju žestoki kompleksi prema Sarajevu. Jeo sam tuzlanske u Limenci i bili su onako, neloši, mada vidim da ima i boljih mjesta u Tuzli, zeničke nisam u Zenici jeo, ali jesam u Kingu u Sarajevu koji jesu zenički i isto dobri su oni, ali ne može se to porediti sa pravim sarajevskim ćevapom kao u Želji, Petici, Besku, Zmaj Hrasno, pa na kraju krajeva i Željeznička i Mrkva. Imaju ovi ostali gradovi svoja neka jela koja u Sarajevu koliko god se imitirala ne mogu biti dobri kao u tim gradovima.
Mea_parvitas

#5120 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Mea_parvitas »

Kao da je cijepanje atoma u pitanju a ne mješavina mesa, loja, luka, bibera i ostalih dodataka, gdje se recept moze novcem kupiti. :lol: :D

Sve je fazon navike i kraj price.
zomri

#5121 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zomri »

Što se Tuzle tiče, Zlaja pa prazna mjesta pa onda Sarajka, Limenka i ostale.
Poirier

#5122 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Poirier »

bitanga_sa_otesa wrote: 05/02/2022 13:47
Poirier wrote: 05/02/2022 09:23

cim predjes most s lijeve strane ima basta velika ,zaboravio sam kako se zove :(
Znam gdje je, nisam tu ni jeo iskreno, sumnjam da su nesto puno bolji nego na ostalim mjestima.
mistek wrote: 05/02/2022 22:44
Poirier wrote: 05/02/2022 09:27 [Kako u prvom dijelu posta pretpostavljas kakvi su cevapi u Tuzli, u drugom dijelu su ti bezveze? :lol: Veze ti nemas.
U prvom dijelu posta pretpostavljam da i u Tuzli postoji neko mjesto gdje su ćevapi dobri, koje lokalci znaju :D U drugom dijelu posta govorim o ćevabdžinicama generalno, a u Tuzli sam jeo u Limenci, te neke dvije na Trgu slobode, jedna baš na trgu, a druga dole kod čaršijske džamije. Niti jedna od te tri nije u rangu Komše na Malti, a kamol šta dalje da se priča :)
Ne poznajem cevabdzinicu na trgu, mora da nije nesto ni poznata. U Cesmi si jeo kod carsijske dzamije, tu nisu Bog zna sta. Nisi jeo na pravim mjestima. Sarajka na Korzu, obavezno. U top 3 u drzavi.
Poirier

#5123 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Poirier »

BHDragons wrote: 06/02/2022 00:05 Kad neko diskutuje jesu li bolji travnički ili sarajevski ćevapi to mogu i razumijeti, iako mi je i tu jasan izbor - sarajevski. Ali kad neko poredi sarajevske sa tuzlanskim, zeničkim, kakanjskim, mostarskim, visočkim, itd. e onda to nikako ne kontam. Tu osobu vjerovatno pucaju žestoki kompleksi prema Sarajevu. Jeo sam tuzlanske u Limenci i bili su onako, neloši, mada vidim da ima i boljih mjesta u Tuzli, zeničke nisam u Zenici jeo, ali jesam u Kingu u Sarajevu koji jesu zenički i isto dobri su oni, ali ne može se to porediti sa pravim sarajevskim ćevapom kao u Želji, Petici, Besku, Zmaj Hrasno, pa na kraju krajeva i Željeznička i Mrkva. Imaju ovi ostali gradovi svoja neka jela koja u Sarajevu koliko god se imitirala ne mogu biti dobri kao u tim gradovima.
Ma vi sarajlije ste zatucan narod do neba. Cim neko nesto kaze protiv bilo cega u Sa, odmah tog istog pucaju kompleksi prema glavnom gradu bla bla. Druze, pricamo o cevapima, koga briga kakvo je Sa kao grad, kakvi su ljudi i ostalo. U Sa furaju neku tradiciju, ali nije to to. Vama se svidjaju jer ste navikli na njih, pa za bolje i ne znate. Evo ja nisam ni iz Sa, ni iz Mo, Tz, Bihaca, Zenice ali sam barem realan. U Mo i Bihacu nigdje nisam dobre cevape pojeo, Gradacac i Srebrenik u TK, nisu losi ali moze i bolje, u Sa takodjer, mogu se jesti ali mi se nisu dopali kao travnicki i tuzlanski. Ne samo meni vec citavom mom drustvu.
muha_sa

#5124 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

Poirier wrote: 06/02/2022 10:26
BHDragons wrote: 06/02/2022 00:05 Kad neko diskutuje jesu li bolji travnički ili sarajevski ćevapi to mogu i razumijeti, iako mi je i tu jasan izbor - sarajevski. Ali kad neko poredi sarajevske sa tuzlanskim, zeničkim, kakanjskim, mostarskim, visočkim, itd. e onda to nikako ne kontam. Tu osobu vjerovatno pucaju žestoki kompleksi prema Sarajevu. Jeo sam tuzlanske u Limenci i bili su onako, neloši, mada vidim da ima i boljih mjesta u Tuzli, zeničke nisam u Zenici jeo, ali jesam u Kingu u Sarajevu koji jesu zenički i isto dobri su oni, ali ne može se to porediti sa pravim sarajevskim ćevapom kao u Želji, Petici, Besku, Zmaj Hrasno, pa na kraju krajeva i Željeznička i Mrkva. Imaju ovi ostali gradovi svoja neka jela koja u Sarajevu koliko god se imitirala ne mogu biti dobri kao u tim gradovima.
Ma vi sarajlije ste zatucan narod do neba. Cim neko nesto kaze protiv bilo cega u Sa, odmah tog istog pucaju kompleksi prema glavnom gradu bla bla. Druze, pricamo o cevapima, koga briga kakvo je Sa kao grad, kakvi su ljudi i ostalo. U Sa furaju neku tradiciju, ali nije to to. Vama se svidjaju jer ste navikli na njih, pa za bolje i ne znate. Evo ja nisam ni iz Sa, ni iz Mo, Tz, Bihaca, Zenice ali sam barem realan. U Mo i Bihacu nigdje nisam dobre cevape pojeo, Gradacac i Srebrenik u TK, nisu losi ali moze i bolje, u Sa takodjer, mogu se jesti ali mi se nisu dopali kao travnicki i tuzlanski. Ne samo meni vec citavom mom drustvu.
:-) :-)
zigson

#5125 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zigson »

Jel bila lepina il somun?
Post Reply