ZOI 22
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#2 Re: ZOI 22
Poceo je I hokej.
- karanana
#3 Re: ZOI 22
Reko da vidim posto je ona lauren team usa anorak jakna koju su nosili na otvaranju, svidja mi se, reko ako je do 200 mozda bi uzeo. Dvije milje. Dolara.
-
laik1981
#4 Re: ZOI 22
Ovim nasim treba zabraniti odlazak na olimpijade. Ovaj sankas ko kugla na fliperu..
- Tvrtko II Kotromanić
#5 Re: ZOI 22
sankas je momcic od 20 godina, koji je do prosle godine bio junior, takmicio se na starim sankama, nove je tek nedavno dobio,.
na takmicenja u svjetskom kupu redovno ide i ima sasvim solidan plasman u skladu sa godinama, nedostatku sredstava i infrastrukture
pred njim je buducnost i zato se ne bih ismijavao sa momkom
Mirza samo naprijed
ima jos 3 voznje da se popravi malo 
na takmicenja u svjetskom kupu redovno ide i ima sasvim solidan plasman u skladu sa godinama, nedostatku sredstava i infrastrukture
pred njim je buducnost i zato se ne bih ismijavao sa momkom
Mirza samo naprijed
- Logovan
#6 Re: ZOI 22
ODLIČAN NASTUP BH SANKAŠA MIRZE NIKOLAJEVA
Naš sjajni Mirza Nikolajev danas je imao prvi nastup na Zimskim olimpijskim igrama „Peking 2022“. Nastupio je 31. od 35 sankaša. Ostvario je vrijeme 1:01.667 te trenutno zauzima 33 mjesto.
U iščekivanju druge vožnje nastavimo bodriti našeg Mirzu!!!
BRAVO MIRZA!!!

Last edited by Logovan on 05/02/2022 13:32, edited 1 time in total.
- error codes
#8 Re: ZOI 22
Slovenija 2 medalje u zenskim skokovima 
- Micah
#9 Re: ZOI 22
Bošnjački antitalenat za sport se najbolje ozrcalio u Mirzi. Ono je bilo teško gledati, dobro da nije poginuo.
- karanana
#10 Re: ZOI 22
Staro bosnjacko prezime.
Ali nebitno. Stoji teza o antitalentovanosti, generalno. Nemam pojma o momku ni sankanju.
Govorio sam na jednoj drugoj temi mislim da se tema i zvala nesto tipa nasa nesposobnost i antitalenat za sportove.....zasto mi ne bi probali kurling? Jednostavno, ne moras biti nesto fizicki sredjen. Guraj i meti. Ploha leda, par kamenica i pichi. Generalno mislim da je jeftin sport.
Ali nebitno. Stoji teza o antitalentovanosti, generalno. Nemam pojma o momku ni sankanju.
Govorio sam na jednoj drugoj temi mislim da se tema i zvala nesto tipa nasa nesposobnost i antitalenat za sportove.....zasto mi ne bi probali kurling? Jednostavno, ne moras biti nesto fizicki sredjen. Guraj i meti. Ploha leda, par kamenica i pichi. Generalno mislim da je jeftin sport.
Last edited by karanana on 05/02/2022 15:53, edited 1 time in total.
- Leverage
#11 Re: ZOI 22
Pa nije baš da nam išta bolje ide u sportovima gdje se više koristi mozak nego fizička snaga.
-
DonieBrasco
#12 Re: ZOI 22
Gdje on trenira ovaj sport, ove sanke ?
Zanima me jer u fudbalu, kosarci, rukometu smo luzeri neviđeni, ali eto imaju domace lige i tereni, kakvi - takvi uslovi za rad pa je to opet tako jadno.
Ali gdje Mirza sanke trenira, gdje ova cura trenira ovo klizanje, pa i ovi skijanje ?
Zanima me jer u fudbalu, kosarci, rukometu smo luzeri neviđeni, ali eto imaju domace lige i tereni, kakvi - takvi uslovi za rad pa je to opet tako jadno.
Ali gdje Mirza sanke trenira, gdje ova cura trenira ovo klizanje, pa i ovi skijanje ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: ZOI 22
Ja sam odmalena trenirao tenis skijanje nogomet kosarki sah ali sam jedino prezeravanje burekom i cevapima dotjerao do olimpijske norme
Sta ces ti kad sam isao u skolu gdje su izbacivali mlade sportiste ako odu na natjecanje
Sta ces ti kad sam isao u skolu gdje su izbacivali mlade sportiste ako odu na natjecanje
-
megaribi1
#14 Re: ZOI 22
Zakači točkove na sanke pa niz Trebevićku stazuDonieBrasco wrote: ↑05/02/2022 15:55 Gdje on trenira ovaj sport, ove sanke ?
- Micah
#15 Re: ZOI 22
Ali onda opet vidiš da su ukaranana wrote: ↑05/02/2022 15:52 Staro bosnjacko prezime.
- Leverage
#16 Re: ZOI 22
Ovo je izuzetno skup sport sa izuzetno malim nagradnim fondom. Kad sam zadnji put to gledao nagrade su se kretale od par hiljada eura za pobjedu u svjetskom kupu do par stotina pa i desetaka eura za lošije pozicije. Mnogi drugi sportovi, uključujući i zimske, imaju puno veće nagradne fondove. U cross-countryju najbolji po sezoni zarade nekoliko desetina hiljada pa i preko sto hiljada franaka, dok najbolji alpski skijaši po sezoni uzmu po nekoliko stotina hiljada ili čak i preko milion franaka.
U sankanju uglavnom vladaju oni sa najboljom infrastrukturom, a same staze za sankanje, bob i skeleton su rijetke. Ukupno je 17 staza u cijelom svijetu, od čega su zadnje četiri napravljene striktno za OI. Njemačka ima četiri ovakve staze i uglavnom je najuspješnija, pogotovo u sankanju. Skromna medijska pažnja, sponzori i ostalo jednostavno ne mogu da se mjere sa troškovima sporta, tako da uglavnom državne pare drže ova tri sporta u životu.
Što se tiče Trebevića, ono što je nekad bila staza za bob, sankanje i skeleton nije ono što je to danas. Tu se sad radi o par stotina miliona eura koje treba uložiti u konstrukciju i ovakva država kakva je naša jednostavno ne može da to uradi. Samo održavanje bi iziskivalo barem nekoliko stotina hiljada na godišnjem nivou, a te se pare komercijalno ne mogu vratiti, jednostavno nema šanse. Nije vrijedno nikakve eventualne zlatne medalje u ovom sportu uložiti tolike pare, to je preskupa zajebancija za nas, to mogu samo velike države. Puno jeftinije se može proći ulaganjem u sportiste koji bi koristili tuđu infrastrukturu, tako radi većina država koje nešto vrijede u ovom sportu, a nemaju stazu.
Naša šansa u zimskim sportovima jesu alpsko skijanje, cross-country i bijatlon. Infrastruktura koja je potrebna za te sportove neuporedivo je jeftinija nego za sankanje, bob i skeleton, ulaganje u strane trenere također, a potencijalni benefiti su ogromni. Najveći izazov bi naravno bio eventualni nedostatak snijega, a pošto nema nikakvog glečera u blizini moralo bi se ići na vještački snijeg što je skupa zajebancija.
Infrastrukturno gledajući, i sa skakaonicom je sličan problem, iako je sam sport puno popularniji nego sankanje, bob i skeleton. I tu bi trebalo napraviti dvije skakaonice i to teško da bi moglo ispod 100 miliona eura.
U sankanju uglavnom vladaju oni sa najboljom infrastrukturom, a same staze za sankanje, bob i skeleton su rijetke. Ukupno je 17 staza u cijelom svijetu, od čega su zadnje četiri napravljene striktno za OI. Njemačka ima četiri ovakve staze i uglavnom je najuspješnija, pogotovo u sankanju. Skromna medijska pažnja, sponzori i ostalo jednostavno ne mogu da se mjere sa troškovima sporta, tako da uglavnom državne pare drže ova tri sporta u životu.
Što se tiče Trebevića, ono što je nekad bila staza za bob, sankanje i skeleton nije ono što je to danas. Tu se sad radi o par stotina miliona eura koje treba uložiti u konstrukciju i ovakva država kakva je naša jednostavno ne može da to uradi. Samo održavanje bi iziskivalo barem nekoliko stotina hiljada na godišnjem nivou, a te se pare komercijalno ne mogu vratiti, jednostavno nema šanse. Nije vrijedno nikakve eventualne zlatne medalje u ovom sportu uložiti tolike pare, to je preskupa zajebancija za nas, to mogu samo velike države. Puno jeftinije se može proći ulaganjem u sportiste koji bi koristili tuđu infrastrukturu, tako radi većina država koje nešto vrijede u ovom sportu, a nemaju stazu.
Naša šansa u zimskim sportovima jesu alpsko skijanje, cross-country i bijatlon. Infrastruktura koja je potrebna za te sportove neuporedivo je jeftinija nego za sankanje, bob i skeleton, ulaganje u strane trenere također, a potencijalni benefiti su ogromni. Najveći izazov bi naravno bio eventualni nedostatak snijega, a pošto nema nikakvog glečera u blizini moralo bi se ići na vještački snijeg što je skupa zajebancija.
Infrastrukturno gledajući, i sa skakaonicom je sličan problem, iako je sam sport puno popularniji nego sankanje, bob i skeleton. I tu bi trebalo napraviti dvije skakaonice i to teško da bi moglo ispod 100 miliona eura.
-
laik1981
#17 Re: ZOI 22
Pa sto se ovaj bavi uopste sankanjem? Iz ljubavi? Ne kontam. Nemas uslova, nemas para, nemas sanki, nemas gdje trenirati i ti se odlucis za taj sport
Haj bar mu je zicagu vidjela puta..
-
El_comadante
-
El_comadante
#19 Re: ZOI 22
gledao sam prvu voznju kad je ukrainac pao ili ti isapo iz sanki. kako je naš hairlija uspio biti gori od njega neznam.
- ZyzzSar
#20 Re: ZOI 22
bio je jedan DNF, mozda je to tajEl_comadante wrote: ↑05/02/2022 17:53 gledao sam prvu voznju kad je ukrainac pao ili ti isapo iz sanki. kako je naš hairlija uspio biti gori od njega neznam.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#21 Re: ZOI 22
Rodjena u SF US, otac Amerikanac, mati Kineskinja..nastupa za Kinu, disciplina slobodni stil, medju boljim, očekuje medalju, interesantna takmičarka.
- karanana
#22 Re: ZOI 22
Dobar machich. Mozda bi mogli otvoriti temu sexi machichi zoi-a. Ali moze i na ovoj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23 Re: ZOI 22
Meni nije problem sto drugi ljudi imaju talente
Problem mi je sto ih ja nemam
Problem mi je sto ih ja nemam
- Micah
#24 Re: ZOI 22
Naša šansa u zimskim sportovima jesu alpsko skijanje, cross-country i bijatlon.
- tramvajtrojka
#25 Re: ZOI 22
imamo je i mi ostala nam od eyofa sto se ne koristi to je druge prirodeMicah wrote: ↑05/02/2022 16:17Ali onda opet vidiš da su ukaranana wrote: ↑05/02/2022 15:52 Staro bosnjacko prezime.
Govorio sam na jednoj drugoj temi mislim da se tema i zvala nesto tipa nasa nesposobnost i antitalenat za sportove.....zasto mi ne bi probali kurling? Jednostavno, ne moras biti nesto fizicki sredjen. Guraj i meti. Ploha leda, par kamenica i pichi. Generalno mislim da je jeftin sport.najbolje najrazvijenije i najmoćnije zemlje svijeta. Ne može to biti slučajno. Nikad nije to tako jednostavno kako na prvi pogled izgleda. Ja sam čuo da Srbija ima curling stazu.