Jbg prije kad sam jeo nisu me toliko isusili, ukusni su, ne padnu teko na stomak sto se muke tice, ali sam dehidrirao poslije
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Kaligrafija
#5077 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
duga puska wrote: ↑04/02/2022 14:20Sta je bolan otrov, na osnovu cega je otrov?
I kad si vec tu, objasni nam.sta je cevap![]()
Ja tamo jedem od kad postoje i nikad problema, jos ljudi imaju ogroman izlaz mesa, tako da je uvijek svjeze, tako da ti ne vjerujem ni sekunde...!
-
epik
#5078 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa kad ne gledas sta jedes nego gdje jedes. Ne ocjenjujes jelo vec lokaciju. Nisam jeo kod Beska ne tvrdim da su u rangu sa Ferhatovicem Ili Peticom. Ali Zmaj u Hrasnom je definitivno bolji i od Ferhatovica i od Petice.
-
konami666
#5079 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jednom sam u životu jeo kod zmaja i kad povratio nisam. Ćevapi pola metra, vise loja nego mesa. Vise me podsjećaju na zidarski obrok. Isto (iako nije tema) piletina kod zmaja suha bila skroz bačena na kamaru. Naravno da se gleda i lokacija i kvalitet i sve! Ja mislim da većina vise voli kod zmaja i beska jesti ćevape zato sto su jeftiniji i sto se vise “najedes”.
-
laik1981
#5080 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vala lazes.
-
epik
#5081 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Cevabdzinica ko cevabdzinica, bitno da je enterijer cist, uredan, konobari uredni i uljudni, lokacija najmanje bitna. Zmaj ima veoma kvalitetne cevape, inace ne jedem nista drugo u cevabdzinicama. Mali cevapi ne znace ujedno i kvalitetni cevapi, u vecini slucajeva je to zbog lokacije i imidza objekta i posluzuje se "ugostiteljski" cevap od 200 gr u porciji.konami666 wrote: ↑04/02/2022 16:31Jednom sam u životu jeo kod zmaja i kad povratio nisam. Ćevapi pola metra, vise loja nego mesa. Vise me podsjećaju na zidarski obrok. Isto (iako nije tema) piletina kod zmaja suha bila skroz bačena na kamaru. Naravno da se gleda i lokacija i kvalitet i sve! Ja mislim da većina vise voli kod zmaja i beska jesti ćevape zato sto su jeftiniji i sto se vise “najedes”.
- bilic
-
konami666
#5083 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma ne znam, meni tad kad sam bio kod zmaja mi se nisu nimalo svidjeli. Niti ambijent niti hrana. A sad, ima tome vise od 10 godina, možda je hrana bolja sad nego onda ali ambijent to jest okruženje se sigurno nije promijenilo.epik wrote: ↑04/02/2022 18:19Cevabdzinica ko cevabdzinica, bitno da je enterijer cist, uredan, konobari uredni i uljudni, lokacija najmanje bitna. Zmaj ima veoma kvalitetne cevape, inace ne jedem nista drugo u cevabdzinicama. Mali cevapi ne znace ujedno i kvalitetni cevapi, u vecini slucajeva je to zbog lokacije i imidza objekta i posluzuje se "ugostiteljski" cevap od 200 gr u porciji.konami666 wrote: ↑04/02/2022 16:31
Jednom sam u životu jeo kod zmaja i kad povratio nisam. Ćevapi pola metra, vise loja nego mesa. Vise me podsjećaju na zidarski obrok. Isto (iako nije tema) piletina kod zmaja suha bila skroz bačena na kamaru. Naravno da se gleda i lokacija i kvalitet i sve! Ja mislim da većina vise voli kod zmaja i beska jesti ćevape zato sto su jeftiniji i sto se vise “najedes”.
Znam da kad god dođem u Sarajevo obavezno idem u peticu ferhatovic ili kod hodzica preko puta. Ali opet mi je petica za klasu bolja. I to je to sto valja od ćevapa.
A sad, nisam probao još mljevenike, ne znam kakvi su oni
-
laik1981
#5084 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma najbolje govore dnevni prometi tih cevabdzinica.. Ne bi niko jeo u njima da ti cevapi izazivaju gadjenje kako ovaj gore predstavlja.. Meni su ok u svim ovim cevabdzinicama o kojima se pise.. Razlika u nijansama, a odabir je stvar licnog ukusa..
-
Naslovnica
#5085 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jel kod Braće Zmajeva na Ajliđi normativ još uvijek 300gr?

- Edin H.
#5086 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne valja im router sekunde u Zmaju da se nakacis na wi-fiepik wrote: ↑04/02/2022 18:19Cevabdzinica ko cevabdzinica, bitno da je enterijer cist, uredan, konobari uredni i uljudni, lokacija najmanje bitna. Zmaj ima veoma kvalitetne cevape, inace ne jedem nista drugo u cevabdzinicama. Mali cevapi ne znace ujedno i kvalitetni cevapi, u vecini slucajeva je to zbog lokacije i imidza objekta i posluzuje se "ugostiteljski" cevap od 200 gr u porciji.konami666 wrote: ↑04/02/2022 16:31
To je inace enorman problem
Preostaje jedino da slusas glazbu za koju ne znam placaju li autorska prava.
- Edin H.
-
epik
#5088 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nisi odavno bio, mada su i tada cevapi bili dobri. Zmaj u Hrasnom prosiren, ambijent odlican, mnogo veci prostora nego prije 10 god...konami666 wrote: ↑04/02/2022 18:53
Ma ne znam, meni tad kad sam bio kod zmaja mi se nisu nimalo svidjeli. Niti ambijent niti hrana. A sad, ima tome vise od 10 godina, možda je hrana bolja sad nego onda ali ambijent to jest okruženje se sigurno nije promijenilo.
Znam da kad god dođem u Sarajevo obavezno idem u peticu ferhatovic ili kod hodzica preko puta. Ali opet mi je petica za klasu bolja. I to je to sto valja od ćevapa.
A sad, nisam probao još mljevenike, ne znam kakvi su oni![]()
-
epik
#5089 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ubij me ako sam i cuo muzikuEdin H. wrote: ↑04/02/2022 19:07Ne valja im router sekunde u Zmaju da se nakacis na wi-fiepik wrote: ↑04/02/2022 18:19
Cevabdzinica ko cevabdzinica, bitno da je enterijer cist, uredan, konobari uredni i uljudni, lokacija najmanje bitna. Zmaj ima veoma kvalitetne cevape, inace ne jedem nista drugo u cevabdzinicama. Mali cevapi ne znace ujedno i kvalitetni cevapi, u vecini slucajeva je to zbog lokacije i imidza objekta i posluzuje se "ugostiteljski" cevap od 200 gr u porciji.
To je inace enorman problemu cevabdzinicama, kupuju valjda najjeftiniji router, a o boosteru signala nema govora.
Preostaje jedino da slusas glazbu za koju ne znam placaju li autorska prava.
- Edin H.
#5090 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Poirier
#5091 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Potpisujem svaku rijec. Previse su nahajpani cevapi u Sarajevu a u nekim drugim gradovima su daleko bolji. Ja sam jeo na cetiri mjesta - Zeljo, Zmaj, Petica i Ferhatovic. Nisu losi to ne mogu reci, ali se ne mogu porediti sa cevapima iz Travnika ili Tuzle. U Travniku sam doduse samo jednom jeo cevape, u Tuzli 2x - Limenka i sad ne znam kako bjese Sarajka ili Saranda, prije da je ovo prvo ondje na Korzu u Tuzli. Nikada nisam jeo tako socne i kvalitetne cevape. Jos sam jeo u Gradaccu, Srebreniku, Bihacu, Mostaru itd. U Mostaru su najgori, ne postoji cevabdzinica ili restoran gdje valjaju.pelcer224 wrote: ↑02/02/2022 09:51 Bio sam prvi put u Sarajevu radi vize i jeo sam cevape na dva mjesta. Mogu samo reci da je prica o Sarajevskom cevapu prenaduvana prica. Smijesna prica. Lepina drvena, kruta, dobijes je pola koliku god porciju cevapa da si narucio. Lepinu pojedes sa pola cevapa, a ostalo pola cevapa jedes onako bez icega. Ne mozes se ni najesti od toga. Trazit 8 maraka kao na bascarsiji za tako nesto je smijesno. Jeo sam cevape u Tuzli u sarajki i limenci i 100 puta su bolji. Nisam iz Tuzle i nisam nacionalista i briga me generalno, vizu sam pokupio i odlazim, ali cevapi u Sarajevu su nula, velika nula. Jedna prenaduvana prica i preskupa prica gdje ti treba 10 maraka da bi se najeo tvrde lepine i cevapa. Jadni su ti cevapi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
caseytron
#5094 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Petica i Ferhatovic jel? Nisi ti pasa moj, nista jeo.Poirier wrote: ↑04/02/2022 19:18Potpisujem svaku rijec. Previse su nahajpani cevapi u Sarajevu a u nekim drugim gradovima su daleko bolji. Ja sam jeo na cetiri mjesta - Zeljo, Zmaj, Petica i Ferhatovic. Nisu losi to ne mogu reci, ali se ne mogu porediti sa cevapima iz Travnika ili Tuzle. U Travniku sam doduse samo jednom jeo cevape, u Tuzli 2x - Limenka i sad ne znam kako bjese Sarajka ili Saranda, prije da je ovo prvo ondje na Korzu u Tuzli. Nikada nisam jeo tako socne i kvalitetne cevape. Jos sam jeo u Gradaccu, Srebreniku, Bihacu, Mostaru itd. U Mostaru su najgori, ne postoji cevabdzinica ili restoran gdje valjaju.pelcer224 wrote: ↑02/02/2022 09:51 Bio sam prvi put u Sarajevu radi vize i jeo sam cevape na dva mjesta. Mogu samo reci da je prica o Sarajevskom cevapu prenaduvana prica. Smijesna prica. Lepina drvena, kruta, dobijes je pola koliku god porciju cevapa da si narucio. Lepinu pojedes sa pola cevapa, a ostalo pola cevapa jedes onako bez icega. Ne mozes se ni najesti od toga. Trazit 8 maraka kao na bascarsiji za tako nesto je smijesno. Jeo sam cevape u Tuzli u sarajki i limenci i 100 puta su bolji. Nisam iz Tuzle i nisam nacionalista i briga me generalno, vizu sam pokupio i odlazim, ali cevapi u Sarajevu su nula, velika nula. Jedna prenaduvana prica i preskupa prica gdje ti treba 10 maraka da bi se najeo tvrde lepine i cevapa. Jadni su ti cevapi.![]()
- Edin H.
#5095 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
WTF is LEPINA? 
-
konami666
#5096 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma zeznuo se, krenuo napisati petica ferhatovic i Hodžić a ispade petica i ferhatovic, ne zamjerikonektovan wrote: ↑04/02/2022 19:22Čim ti ne znaš, da su petica i ferhatović jedno te isto, blage veze ti nemaš šta je ćevap.
-
epik
#5097 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja licno volim vise travnicke od sarajevskih. U Mostaru sam jeo ljubicaste cevapePoirier wrote: ↑04/02/2022 19:18 Potpisujem svaku rijec. Previse su nahajpani cevapi u Sarajevu a u nekim drugim gradovima su daleko bolji. Ja sam jeo na cetiri mjesta - Zeljo, Zmaj, Petica i Ferhatovic. Nisu losi to ne mogu reci, ali se ne mogu porediti sa cevapima iz Travnika ili Tuzle. U Travniku sam doduse samo jednom jeo cevape, u Tuzli 2x - Limenka i sad ne znam kako bjese Sarajka ili Saranda, prije da je ovo prvo ondje na Korzu u Tuzli. Nikada nisam jeo tako socne i kvalitetne cevape. Jos sam jeo u Gradaccu, Srebreniku, Bihacu, Mostaru itd. U Mostaru su najgori, ne postoji cevabdzinica ili restoran gdje valjaju.![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- TDK-90
#5099 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Negdje kazu i lepiNJa
-
epik
#5100 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mcdonalds... Zaobilazim u sirokom luku... Bas kad me klinci natjeraju idem... Izgled sminka nista drugo. Al to su stvari ukusa.