Ukrajinci su unutar sebe podijeljeni a nato imaju veliki problem sa korumpiranim lokalnim i državnim političarima. Svi predsjednici Ukrajine su bili iz Ukrajine te Ukrajinci izuzev Yanukovych, koji je mix Bijelorusa, Poljaka i Litvanca po djedovima i babama a Rus samo po majci koja je rodila se u Rusiji. Viktor Yushchenko navijao za nacizamOsmi Socrates wrote: ↑03/02/2022 16:46Pa upravo to govorim. Putin hoće oko sebe propale države.u-pet-deka wrote: ↑03/02/2022 16:40
Ukrajina je od ranije propala. Nije ona imala nikakvu ekonomiju prije 15 godina, a ne danas. Gdje je tada Rusija bila, mislim vezano za Ukrajinu? Nigdje. Standard u BiH 2003. je bio iznad Ukrajine. Bio sam u Bjelorusiji i Ukrajini 2003.Bio sam isto u Estoniji, Latviji i Litvi 2003., majko mila. Bili su iznad ove dvije ali daleko od svijeta. U Latviji i Litvaniji bio opet 2011. te 2015.
I to neka EU. Nekolko modernih vozova i autobusa, glavni gradovi malo utegnuti a ostalo
Stalo vrijeme. Nema živa roba. Ljudi rade za 1.400 KM a EU
![]()
Nije valjda da je on poticao stvaranje normalne države Ukrajine otkad je došao na vlast?
Podržavaš, brt, rasulo, i onda, ako pokažu imalo samostalnosti, počneš provoditi silu. Najlakše je silu sprovoditi nad državom koju si prethodno oslabio podržavanjem korupcije, gluposti i pljačke u njoj.
Ako je ko zajebao situaciju za sva vremena u Ukrajini onda su to Viktor Yushchenko te onim stavom na izborima Leonid Kuchma. Oba Ukrajinca. Prvo je znano bilo da je Yushchenko postao predsjednik prevarom. To su potvrdile nezavisne organizacije. Kako ukrajinske tako i zapadne. Kuchma je bio pobjegao iz Ukrajine, nije htjeo da zaustvai prevaru i ako je znao i mogao odnosno imao vlast da to uradi. A zatim je na izborima u dugom krugu kada su Yanukovych i Tymoshenko se borili minirao odnosno napravio izjavom fundament za proteste i tkz. revolucije.