Ako ti je Russia Today daje cinjenicno stanje, onda si ti do vrata zaglavio u propagandi
Ukrajina
-
Samprotivsviju
#29251 Re: Ukrajina
Last edited by Samprotivsviju on 03/02/2022 07:30, edited 1 time in total.
- emigrazione
#29252 Re: Ukrajina

Legendarna knjiga koja nudi skoro sve odgovore, kako neko moze nesto, a neko ne moze...tesko da ce se do sudnjeg dana nesto promijeniti
-
Samprotivsviju
#29253 Re: Ukrajina
Koja su Sovjeti/Rusi pobjedili?u-pet-deka wrote: ↑03/02/2022 02:24Nemaju Rusija i Kina sa stanjem u S. Koreji nikakve veze. Stanje i zatvorenost tamo je interno pitanje S. Koreje. Mogli su komotno stopama Kine. No vladavina tamo nije otvorena do svijeta, i koje to veze sada ima sa Rusijom ili Kinom. Nikakve.Samprotivsviju wrote: ↑03/02/2022 02:06
Pogledas rusko-kinesku Sjevernu koreju
A onda americku Juznu Koreju
sve jasno..
SAD vojska nije u stanju da pobjedi Talibane, koji nemaju ama nikoga iza sebe. Nisu bili u stanju da pobjede Vijetnamce na biciklima, a da USA i NATO imaju kvote na svojoj strani portiv Rusije ili Kine.
Koje sankcije protiv Rusije. To je samo lapdanje u prazno. Europa ili bolje EU bez ruskog plina je na koljenima; posebice Njemačka. A gdje je gorivo itd. Olaf leti u Moskvu kod Putina na pregovore da ipak osigura sebi plin. Olafa briga boli za Ukrajnom, njemu je bitan plin, jer bez njega ima da mu se raspadne sve u Njemačkoj. Otkazibi padali bi kao kruške. I naravno bitan mu je mir jer ukrajinske izbjeglice - nein danke! A to da Ukrajinom vlada neko pro-Putin, briga Olafa.
Cuj nema Rusija veze sa S. Korejom, samo cinjenica da su Sovjeti i Kinezi postavili svoju marionete, citavu lozu na vlast, Kim Jong-il je rodjen u Rusiji kao Yuri Irsenovich Kim, a ne u Koreji. Na vlast su ga nametnuli Sovjeti, a ne narod. Kao sto je poznato danas njegov sin vlada S.Korejom. Notorna je glupost reci fa sovjeti nisu imali veze sa S.Korejom.
To sa Kinom sto pricas "mogli su kao i Kina" zapravo je ironicno, Kina je tek pocela napredovati nakon sto je se okrenula od Sovjeta.
Ja sam naveo J.Koreju kao primjer da nije istina da svaka zemlja u kojoj je zapad postavio svoju podobnu vladu propala, vec zapravo znatno napredovala. U kontrastu njima imas S.Koreju koja je imala Sovjetsku nametnutu vladu i koja je neuporedivo zaostala u poredjenju sa J.Korejom.
Sta je najsmjesnije je sto je Kina koja je u vrijeme Stalhina bila ucenik, a Sovjetski savez ucenik, je danas dostigla nivo koji su Sovjeti/Rusi mastali.
Istocna i zapadna Njemacka, ista prica.
Za razliku od Rusa i Sovjeta, zapad je itekako znao dobar posao uraditi sa pojedinim zemljama.
- salik79
#29254 Re: Ukrajina
Da li je ovo vise normalno i realno?! Kakve su ovo propagande...

Mislim, da je ova obrnuta logika tacna, zasto bi likovi poput ovih imali nesto protiv?!

Mislim, da je ova obrnuta logika tacna, zasto bi likovi poput ovih imali nesto protiv?!

- salik79
#29255 Re: Ukrajina
I uvijek ista "saveznicka" matrica:

Pun je internet ovakvih izjava koje se decenijama ponavljaju...

Pun je internet ovakvih izjava koje se decenijama ponavljaju...
- jednonogi_Jack
- salik79
#29257 Re: Ukrajina
Znam, znam, brate jednorogi...

- jednonogi_Jack
#29258 Re: Ukrajina
Па то ти и говорим. Зна се ко су фашисти а ко антифашисти. 
- salik79
#29259 Re: Ukrajina
TakoE
-
WarrenGrozni
#29260 Re: Ukrajina
Južna Koreja je do 70-ih godina prošlog vijeka bila veća bijeda od Sjeverne Koreje.Samprotivsviju wrote: ↑03/02/2022 08:28Koja su Sovjeti/Rusi pobjedili?u-pet-deka wrote: ↑03/02/2022 02:24
Nemaju Rusija i Kina sa stanjem u S. Koreji nikakve veze. Stanje i zatvorenost tamo je interno pitanje S. Koreje. Mogli su komotno stopama Kine. No vladavina tamo nije otvorena do svijeta, i koje to veze sada ima sa Rusijom ili Kinom. Nikakve.
SAD vojska nije u stanju da pobjedi Talibane, koji nemaju ama nikoga iza sebe. Nisu bili u stanju da pobjede Vijetnamce na biciklima, a da USA i NATO imaju kvote na svojoj strani portiv Rusije ili Kine.
Koje sankcije protiv Rusije. To je samo lapdanje u prazno. Europa ili bolje EU bez ruskog plina je na koljenima; posebice Njemačka. A gdje je gorivo itd. Olaf leti u Moskvu kod Putina na pregovore da ipak osigura sebi plin. Olafa briga boli za Ukrajnom, njemu je bitan plin, jer bez njega ima da mu se raspadne sve u Njemačkoj. Otkazibi padali bi kao kruške. I naravno bitan mu je mir jer ukrajinske izbjeglice - nein danke! A to da Ukrajinom vlada neko pro-Putin, briga Olafa.
Cuj nema Rusija veze sa S. Korejom, samo cinjenica da su Sovjeti i Kinezi postavili svoju marionete, citavu lozu na vlast, Kim Jong-il je rodjen u Rusiji kao Yuri Irsenovich Kim, a ne u Koreji. Na vlast su ga nametnuli Sovjeti, a ne narod. Kao sto je poznato danas njegov sin vlada S.Korejom. Notorna je glupost reci fa sovjeti nisu imali veze sa S.Korejom.
To sa Kinom sto pricas "mogli su kao i Kina" zapravo je ironicno, Kina je tek pocela napredovati nakon sto je se okrenula od Sovjeta.
Ja sam naveo J.Koreju kao primjer da nije istina da svaka zemlja u kojoj je zapad postavio svoju podobnu vladu propala, vec zapravo znatno napredovala. U kontrastu njima imas S.Koreju koja je imala Sovjetsku nametnutu vladu i koja je neuporedivo zaostala u poredjenju sa J.Korejom.
Sta je najsmjesnije je sto je Kina koja je u vrijeme Stalhina bila ucenik, a Sovjetski savez ucenik, je danas dostigla nivo koji su Sovjeti/Rusi mastali.
Za razliku od Rusa i Sovjeta, zapad je itekako znao dobar posao uraditi sa pojedinim zemljama.
Nije njih Zapad načinio bogatim i prosperitetnim društvom, na taj način na koji ti aludiraš.
Korejska vlast je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuli su od 70-ih duboke ekonomske reforme i doneli hiljadu zakonskih akata, kojim su stimulisali i štitili domaću proizvodnju
Nešto slično što su kasnije uradili Kinezi.
Korejci su prije Kineza počeli krasti i kopirati stranu tehnologiju .
Mi nešto stariji se sjećamo 80-ih njihovih televizora Samsung i Goldstar , koji su bili Sony za sirotinju.
Danas znamo kakvi su to brendovi. Goldstar je u stvari LG.
Kina i J.Koreja su jednostavno rješili nešto da mjenjaju u svojim sistemima (kaitalističkom i komunističkom). Ni Rusija nije isto što je bio SSSR.
A Sjeverna Koreja je ostala ista kao prije 70 godina.
-
El_comadante
#29261 Re: Ukrajina
Rusi dobri USA pravi probleme posvijeti, kazu pojedinim forumasi. Gruzija je priznata u ovim granicsm I onda dodju Rusi mi nepriznajemi te granice I uzmu im j. Osetiju I Abhaziju I sve ok. Da je to uradila USA bili bi kauboji I svjetski policajca. Ukraina je priznata sa Krimom kao nezavisna drzava. Kazu Rusi nemoze mi nedamo do su boljsevici nesto petljali I okupiraju Kirim I Dombas. Da je to USA uradila... Onda Rusi I Bjelorusija mogu imati zajednicke vojne vjezbe a Ukraina I NATO ne jer Rusi nedaju. Rusi imaju vojne vjezbe na svojoj teritoriji kaze sta je problem. Sto bas na granici sa Ukrainom a kolika je Rusija? Zar treba dalje?
- Point.
#29262 Re: Ukrajina
Iranci i Rusi dobri, odmah i Saliču dobri Rusi braća. Lik bez sopstvenog mišljenja, samo kako Teheran kaže. Žalosti moja.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#29263 Re: Ukrajina
- Kao što je poznato, RF je iznijela prijedloge (pojedinci ih nazivaju "zahtjevi") prema USA i NATO. Ti dokumenti su javni. Zatražili su i dobili pisani odgovor od USA, a američki zvaničnici su tražili da taj odgovor ne bude javan.
Međutim, juče je španski "El Pais" publikovao odgovor SAD:

confidential documents published exclusively by EL PAÍS
confidential documents published exclusively by EL PAÍS
Puni odgovor se može pročitati u PDF formatu.
Prvi komentari iz Moskve sugerišu da odgovor "ne prati osnovne sigurnosne zabrinutosti RF", ali sada je dokument "u fazi analiziranja" i očekuje se u narednim danima ili sedmicama "odgovor na odgovor", ma šta god to značilo.
Međutim, juče je španski "El Pais" publikovao odgovor SAD:
Puni odgovor se može pročitati u PDF formatu.
Prvi komentari iz Moskve sugerišu da odgovor "ne prati osnovne sigurnosne zabrinutosti RF", ali sada je dokument "u fazi analiziranja" i očekuje se u narednim danima ili sedmicama "odgovor na odgovor", ma šta god to značilo.
-
llull
#29264 Re: Ukrajina
WarrenGrozni wrote: ↑03/02/2022 10:07Južna Koreja je do 70-ih godina prošlog vijeka bila veća bijeda od Sjeverne Koreje.Samprotivsviju wrote: ↑03/02/2022 08:28
Koja su Sovjeti/Rusi pobjedili?
Nije njih Zapad načinio bogatim i prosperitetnim društvom, na taj način na koji ti aludiraš.
Korejska vlast je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuli su od 70-ih duboke ekonomske reforme i doneli hiljadu zakonskih akata, kojim su stimulisali i štitili domaću proizvodnju
Nešto slično što su kasnije uradili Kinezi.
Korejci su prije Kineza počeli krasti i kopirati stranu tehnologiju .
Mi nešto stariji se sjećamo 80-ih njihovih televizora Samsung i Goldstar , koji su bili Sony za sirotinju.
Danas znamo kakvi su to brendovi. Goldstar je u stvari LG.
Kina i J.Koreja su jednostavno rješili nešto da mjenjaju u svojim sistemima (kaitalističkom i komunističkom). Ni Rusija nije isto što je bio SSSR.
A Sjeverna Koreja je ostala ista kao prije 70 godina.
Juzna Koreja je sada sjajna zemlja, ali u proslosti su i oni dobro okrvavili ruke o svom narodu. BiH je za njih bila pojam demokratije i ljudskih prava do sredine sedamdesetih.
- Challenger_
#29265 Re: Ukrajina
Ko su, po dr. Paul Craig Robertsu glavni antiruski akteri u Vašingtonu koji održavaju postojeći ratnohuškački narativ?
LINK
Paul Craig Roberts
Google prevod:The “Russian invasion” propaganda is kept alive by the Washington neoconservatives who dominate Biden’s government and who are regarded as Israeli agents who put Israel’s interests ahead of America’s. The neoconservatives are determined to pay Putin back for blocking Washington’s overthrow of Assad in Syria and bombing of Iran, wars the neocons pushed in order to strengthen Israel’s position in the Middle East.
Propagandu "ruske invazije" održavaju u životu neokonzervativci iz Washingtona koji dominiraju Bidenovom vladom i koji se smatraju izraelskim agentima koji stavljaju izraelske interese ispred američkih. Neokonzervativci su odlučni u namjeri da uzvrate Putinu zbog blokiranja Washingtonovog svrgavanja Asada u Siriji i bombardovanja Irana, ratova koje su neokonzervativci vodili kako bi ojačali poziciju Izraela na Bliskom istoku.
- Challenger_
#29266 Re: Ukrajina
Kao što sam već pisao, vanredno je zanimljiv fenomen da potomci onih koje su nacisti trpali u logore i ubijali na teretne vozove bez problema paktiraju sa potomcima svojih satrapa protiv potomaka onih koji su ih iz tih logora spašavali.
Tek treba dati odgovor na ovaj intrigantan fenomen.
Tek treba dati odgovor na ovaj intrigantan fenomen.
- HarTar
#29267 Re: Ukrajina
Zar iko normalan i vjeruje da iza svega ne stoji izraelsko/židovski lobi?!Challenger_ wrote: ↑03/02/2022 13:28 Ko su, po dr. Paul Craig Robertsu glavni antiruski akteri u Vašingtonu koji održavaju postojeći ratnohuškački narativ?
Google prevod:The “Russian invasion” propaganda is kept alive by the Washington neoconservatives who dominate Biden’s government and who are regarded as Israeli agents who put Israel’s interests ahead of America’s. The neoconservatives are determined to pay Putin back for blocking Washington’s overthrow of Assad in Syria and bombing of Iran, wars the neocons pushed in order to strengthen Israel’s position in the Middle East.
Propagandu "ruske invazije" održavaju u životu neokonzervativci iz Washingtona koji dominiraju Bidenovom vladom i koji se smatraju izraelskim agentima koji stavljaju izraelske interese ispred američkih. Neokonzervativci su odlučni u namjeri da uzvrate Putinu zbog blokiranja Washingtonovog svrgavanja Asada u Siriji i bombardovanja Irana, ratova koje su neokonzervativci vodili kako bi ojačali poziciju Izraela na Bliskom istoku.
LINK
Paul Craig Roberts
-
u-pet-deka
#29268 Re: Ukrajina
Tu sam gdje sam, pomiri se sa situacijom, prilogodi se, i tako je. Seljakanje je za ljude koji trče za dugom.Point. wrote: ↑03/02/2022 05:49Ja ne znam šta radiš u Danskoj, zašto ne preseliš u Rusiju ili u Donbas npr?u-pet-deka wrote: ↑02/02/2022 16:35
Ovdje advokate briga za narodom, samo gledaju firme. Više od polovine stanovništva ne može sebi priuštiti konsultaciju sa advokatom a ne da ide na sud i ganja pravdu.
Ja neke pretjerane razlike ne mogu naći između načina o kojima pričamo, nebitno bila to Rusija ili Danska, Belgija, Slovenija itd. Bio sam svjedok nekoliko puta u sudskom procesu ovdje u Danskoj. Zaista se osjećao kao da je sve montirano.
I ovdje sve ide na isti kalup; idi na ta vrata, pa na ona vrata, pd to nije moja odgovornost, daj tamo idi, mi tebe zovemo, ono pritisak ti 200/150 nabiju. Na terenu se zna parola: 'koliko maziva toliko muzike.' Isto kao na Balkanu. Nisi podmazao zadnji si u redu. A sad ako neko će tvrdit da je Balkan 100 puta bolje razvijen od Rusije onda stvarno pojedinci samo navijaju u prazno.
- HarTar
-
u-pet-deka
#29270 Re: Ukrajina
Kafansko izlaganje jel?Samprotivsviju wrote: ↑03/02/2022 08:28Koja su Sovjeti/Rusi pobjedili?u-pet-deka wrote: ↑03/02/2022 02:24
Nemaju Rusija i Kina sa stanjem u S. Koreji nikakve veze. Stanje i zatvorenost tamo je interno pitanje S. Koreje. Mogli su komotno stopama Kine. No vladavina tamo nije otvorena do svijeta, i koje to veze sada ima sa Rusijom ili Kinom. Nikakve.
- HarTar
#29271 Re: Ukrajina
Ukrajinski dron Spectator M1 je oboren nakon što je narušio granicu između Ukrajine i Bjelorusije. Obaranje je izvedeno pomoću sistema za EW napad Grozda -S.
Spektaor M1 je dosta sličan ruskom Orlan-10 i služi za izviđanje teritorije, te korekciju artiljerijske vatre...

Spektaor M1 je dosta sličan ruskom Orlan-10 i služi za izviđanje teritorije, te korekciju artiljerijske vatre...

-
Osmi Socrates
#29272 Re: Ukrajina
Challenger_ wrote: ↑03/02/2022 13:28 Ko su, po dr. Paul Craig Robertsu glavni antiruski akteri u Vašingtonu koji održavaju postojeći ratnohuškački narativ?
LINK
Paul Craig Roberts
Koga ćeš i šta ćeš sljedeće citirati? Mein Kampf?
Šta je teza? Da je Hitler, nedužan, morao napasti majku Rusiju i pobiti milione Sovjeta?
- Point.
#29273 Re: Ukrajina
Toliko hvalospjeva o Rusiji a istovremeno pljuvanja o Danskoj, fakat ne razumijem što ne seliš u taj raj na zemlji, možeš i na Krimske plaže bez da pokazuješ pasoš.u-pet-deka wrote: ↑03/02/2022 13:47Tu sam gdje sam, pomiri se sa situacijom, prilogodi se, i tako je. Seljakanje je za ljude koji trče za dugom.
-
u-pet-deka
#29274 Re: Ukrajina
Kada član ukrajinskog parlamenta iz stranke Evropska solidarnost te bivši komandant ukrajinskih aeromobilnih snaga, general-pukovnik i heroj Ukrajine, Mykhailo Vitaliyovych Zabrodskyi izjavi da predsjednik Zelenskyy živi u svom balonu, u iluziji da može motivisati Ukrajince u borbu protiv Rusa.
Sve je jasno.
Prema njegovim riječima, brojni Ukrajinci koji žive na lijevoj obali zemlje "čekaju rusku vojsku" i ne bi pružili nikakav otpor u slučaju invazije. „Nema potrebe da se zauzima glavni grad“, jer bi moskovske snage imale veliki dio teritorije zemlje pod svojom kontrolom. Scenario poput Krima. Ovo uključuje Černihiv, Harkov, Dnjepar, Herson i Odesu. Nakon njihovog zauzimanja, smatra da bi Rusija uspjela dovesti na vlast snage koje bi se povinovale volji Moskve. Tu Zapad može samo gledati.
Rusija je ranije bila optužena da pokušava da obnovi svoje istorijske zemlje. Ruski predsednik Vladimir Putin je 2014. godine rekao: „Želim vas podsjetiti da ono što se zvalo Novorosija [Nova Rusija] u vrijeme carstva – Harkov, Lugansk, Donjeck, Herson, Nikolajev i Odesa – tada nije bilo dio Ukrajine. ” “Ove teritorije je sovjetska vlada dala Ukrajini 1920-ih. Zašto? Bog zna… Rusija je izgubila ove teritorije iz raznih razloga, ali su ljudi ostali“. Tako Putin
https://www.nytimes.com/2014/04/19/worl ... ussia.html
Sve je jasno.
Prema njegovim riječima, brojni Ukrajinci koji žive na lijevoj obali zemlje "čekaju rusku vojsku" i ne bi pružili nikakav otpor u slučaju invazije. „Nema potrebe da se zauzima glavni grad“, jer bi moskovske snage imale veliki dio teritorije zemlje pod svojom kontrolom. Scenario poput Krima. Ovo uključuje Černihiv, Harkov, Dnjepar, Herson i Odesu. Nakon njihovog zauzimanja, smatra da bi Rusija uspjela dovesti na vlast snage koje bi se povinovale volji Moskve. Tu Zapad može samo gledati.
Rusija je ranije bila optužena da pokušava da obnovi svoje istorijske zemlje. Ruski predsednik Vladimir Putin je 2014. godine rekao: „Želim vas podsjetiti da ono što se zvalo Novorosija [Nova Rusija] u vrijeme carstva – Harkov, Lugansk, Donjeck, Herson, Nikolajev i Odesa – tada nije bilo dio Ukrajine. ” “Ove teritorije je sovjetska vlada dala Ukrajini 1920-ih. Zašto? Bog zna… Rusija je izgubila ove teritorije iz raznih razloga, ali su ljudi ostali“. Tako Putin
https://www.nytimes.com/2014/04/19/worl ... ussia.html
-
u-pet-deka
#29275 Re: Ukrajina
I ja Bakira ne kontam, trebao je do sada da ode za posve negdje u Arabiju ako ne u Ankaru.Point. wrote: ↑03/02/2022 14:13Toliko hvalospjeva o Rusiji a istovremeno pljuvanja o Danskoj, fakat ne razumijem što ne seliš u taj raj na zemlji, možeš i na Krimske plaže bez da pokazuješ pasoš.u-pet-deka wrote: ↑03/02/2022 13:47
Tu sam gdje sam, pomiri se sa situacijom, prilogodi se, i tako je. Seljakanje je za ljude koji trče za dugom.