Politika Hrvata u BiH - III

Locked
SaraFina

#226 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by SaraFina »

Ludi Milojko kaze da su Bošnjaci natjerali Hrvate na siradnju s Dodikom. :D

Sve ovo što se tiče Hrvata u BiH se kuha već mjesecima. Bošnjačke stranke se ohrabruju da idu đonom na Hrvate. Dodik je u pravu, Hrvati pregovaraju u Neumu, a ovaj kaže da će svakako biti izbori. Koji je motiv Bakira i ove ekipe da daju Hrvatima milostinju. Modus operandi je isti kao Slobodana Miloševića krajem 80-ih. Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji, a bez Srba još i manje. I na kraju tjeraš Hrvate u partnerstvo s Dodikom", poručio je Milanović, prenosi N1.

Dodao je kako "Hrvati vole milostinju i nadrealno je da ja na tome govorim na ovom mjestu, 50 metara od stranke kojoj je suđeno za kriminal i ništa iz toga nisu naučili".

"Hrvatska vlast – oni su saboteri. Neće poduzeti ono što im je u moći", rekao je Milanović zaključujući da će "hrvatske predstavnike" opet izabrati Bošnjaci.
video

#227 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by video »

SaraFina wrote: 01/02/2022 19:05 Ludi Milojko kaze da su Bošnjaci natjerali Hrvate na siradnju s Dodikom. :D

Sve ovo što se tiče Hrvata u BiH se kuha već mjesecima. Bošnjačke stranke se ohrabruju da idu đonom na Hrvate. Dodik je u pravu, Hrvati pregovaraju u Neumu, a ovaj kaže da će svakako biti izbori. Koji je motiv Bakira i ove ekipe da daju Hrvatima milostinju. Modus operandi je isti kao Slobodana Miloševića krajem 80-ih. Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji, a bez Srba još i manje. I na kraju tjeraš Hrvate u partnerstvo s Dodikom", poručio je Milanović, prenosi N1.

Dodao je kako "Hrvati vole milostinju i nadrealno je da ja na tome govorim na ovom mjestu, 50 metara od stranke kojoj je suđeno za kriminal i ništa iz toga nisu naučili".

"Hrvatska vlast – oni su saboteri. Neće poduzeti ono što im je u moći", rekao je Milanović zaključujući da će "hrvatske predstavnike" opet izabrati Bošnjaci.
Jes aha, bojim se da je okasnio jer su ova braca zajedno(bar javno) jos od 2008 a zoki je oktobra 2010 u crvenoj jakni slavio ljiljanovu pobjedu :izet:
Valjda tada jos nista o tome znao nije.
SaraFina

#228 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by SaraFina »

video wrote: 01/02/2022 19:09
SaraFina wrote: 01/02/2022 19:05 Ludi Milojko kaze da su Bošnjaci natjerali Hrvate na siradnju s Dodikom. :D

Jes aha, bojim se da je okasnio jer su ova braca zajedno(bar javno) jos od 2008 a zoki je oktobra 2010 u crvenoj jakni slavio ljiljanovu pobjedu :izet:
Valjda tada jos nista o tome znao nije.

Neće on stici do drugog mandata… 🤔
fosna2014

#229 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by fosna2014 »

mO k3 wrote: 01/02/2022 16:26

:mrgreen:
:run: :shock:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#230 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by PreWiBa »

video wrote: 01/02/2022 19:09

Jes aha, bojim se da je okasnio jer su ova braca zajedno(bar javno) jos od 2008 a zoki je oktobra 2010 u crvenoj jakni slavio ljiljanovu pobjed :izet:
Isto tako je hrvatska politika podržala referendum, pa se kasnije borila protiv iste te države i počela na isti način kao Karadžić govoriti o "bivšoj BiH".
Isto tako je na hiljade Hrvata poubijano, maltretirano, držano u logorima, da bi HDZ danas te stvari nazvao "emocijama".

Razlike između Čovića i Dodika jednostavno nema. Nikako. Ovo danas je samo kulminacija zabijanja leđa koje traje evo već 30 godina.
Officer Crabtree

#231 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Officer Crabtree »

Totalni potop razuma.
90minut

#232 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by 90minut »

Sliku s Kordicem ono da hoce svoj entitet i ovaj klip na svakoj temi o hrvatima postavljati iznova i iznova treba nekoga zadužiti za to bukvalno svaku.

Po cijenu rata ici do kraja i štancati artiljeriju
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#233 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by PreWiBa »

Officer Crabtree wrote: 01/02/2022 19:15 Totalni potop razuma.
Nije to nikakav potop razuma, već čista kalkulacija.

Jednostavno im je lakše ići sa onim koji je, isto kao i oni, protiv bilo kakvog oblika BiH, nego sa onim koji ne stoje iza pripajanja teritorija "maticama".

Samo što su toliko duboko u toliko velikom anti-BiH, anti-bošnjačkom (a u njihovim glavama i anti-muslimanskom) balonu da će preći i preko hiljada mrtvih, razaranja gradova i tkd, samo da bi stali u kraj ovoj državi i njenom bošnjačkom življu.
fosna2014

#234 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by fosna2014 »

sehohari wrote: 01/02/2022 19:21

Jednostavno im je lakše ići sa onim koji je, isto kao i oni, protiv bilo kakvog oblika BiH, nego sa onim koji ne stoje iza pripajanja teritorija "maticama".

Samo što su toliko duboko u toliko velikom anti-BiH, anti-bošnjačkom (a u njihovim glavama i anti-muslimanskom) balonu da će preći i preko hiljada mrtvih, razaranja gradova i tkd, samo da bi stali u kraj ovoj državi i njenom bošnjačkom življu.
Sreća dobar dio Hrvata ovo ne podržava.
Bossona

#235 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Bossona »

Karamatićeve prijetnje po uzoru na Karadžića.
Seyfo

#236 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Seyfo »

A sta mu znaci "Federacija je mala maca"? Zna li ovaj uopste sta prica? I bas me zanima kako na njega gledaju majorizirani,ili bar vecina? Da li mu se dive? Ili samo simpatisu? Ili ih je stid za njega....kao sto je slucaj sa Milanovicem?
Loki2k9

#237 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Loki2k9 »

Bossona wrote: 02/02/2022 00:06

Fasista cije prezime pocinje s turskim pridjevom kara - crn.
Kolinda

#238 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Kolinda »

90minut wrote: 01/02/2022 19:16 Sliku s Kordicem ono da hoce svoj entitet i ovaj klip na svakoj temi o hrvatima postavljati iznova i iznova treba nekoga zadužiti za to bukvalno svaku.

Gdje si ono ti, Njemačka, Švedska, Norveška?
Kolinda

#239 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Kolinda »

Tri papira :
2013. Brisel (neće se birati predstavnici drugima narodima)
2020. Mostar (legitimno predstavljanje)
2022. Neum ( VK potvrdila da prijedlog HNS-a zadovoljava presude ESLjP i presudu US u slučaju Ljubić)

Tko je zajebo, bošnjački političari.......
90minut

#240 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by 90minut »

Kolinda wrote: 02/02/2022 07:38
90minut wrote: 01/02/2022 19:16 Sliku s Kordicem ono da hoce svoj entitet i ovaj klip na svakoj temi o hrvatima postavljati iznova i iznova treba nekoga zadužiti za to bukvalno svaku.

Sarajevo - Bosna i Hercegovina " mlad " pri kraju 20tih spreman sutra krenuti i poginuti po cijenu toga da me majka rođena ne prepozna eto to je vec jedan spreman na prvi dan nekog imaginarnog otcjepljenja.

I da institucije kažu necemo opet idem makar sam da li si zadovoljan odgovorom?

Eh sad je na tebi da procjeniš da li je ovo sve forumska prica ili sam ustvari pička koja bi se usrao u gace da krene rat i ne bi se pomao s mjesta koliko bi koljena klecala.

Daj ti meni odgovor na ovo pitanje..

Da li je gore što bošnjaci rade hrvatima ili je 100 puta gore šta Covic i cijela hdz klika i svi koji stoje iza njih rade zadnjih dosta godina pocevsi od dana rs-a što je slavio do svega ovog gore nabrojanog?
Kolinda

#241 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Kolinda »

90minut wrote: 02/02/2022 07:46
Kolinda wrote: 02/02/2022 07:38

Sarajevo - Bosna i Hercegovina " mlad " pri kraju 20tih spreman sutra krenuti i poginuti po cijenu toga da me majka rođena ne prepozna eto to je vec jedan spreman na prvi dan nekog imaginarnog otcjepljenja.

Eh sad je na tebi da procjeniš da li je ovo sve forumska prica ili sam ustvari pička koja bi se usrao u gace da krene rat i ne bi se pomao s mjesta koliko bi koljena klecala.

Da li je gore što bošnjaci rade hrvatima ili je 100 puta gore šta Covic i cijela hdz klika i svi koji stoje iza njih rade zadnjih dosta godina pocevsi od dana rs-a što je slavio do svega ovog gore nabrojanog?
Dečkić.....

Meni ovo stvarno smiješno što pišeš :lol:
90minut

#242 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by 90minut »

Kolinda wrote: 02/02/2022 07:55
90minut wrote: 02/02/2022 07:46

Dečkić.....

Meni ovo stvarno smiješno što pišeš :lol:
I meni isto pa reko malo da te trollam ovo drugo je ozbiljno pitanje hoces li opet izbjegavati pitanje kao i klipove kad pricaju o 3 entitetu?

Pobježe hercegovački katolik kao svaki put do sad
BHCluster

#243 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by BHCluster »

Loki2k9 wrote: 02/02/2022 02:52
Bossona wrote: 02/02/2022 00:06

Fasista cije prezime pocinje s turskim pridjevom kara - crn.
Evo i snimak potvrdjue ono napisano u kojem Karamatić priznaje da su oni (NVO "hns") ti koji proizvode tenzije.
BHCluster

#244 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by BHCluster »

Josip Jerković (HDZ): Hrvatima je lakše u RS-u nego u FBiH
Image
Potpredsjednik Republike Srpske i visoki funkcioner HDZ-a BiH Josip Jerković je nakon govora Dragana Čovića u Narodnoj skupštini RS-a kazao da je Hrvatima lakše u RS-u nego u Federaciji BiH.

"Uvijek sam govorio - imamo, kao i Bošnjaci, predstavnike u Skupštini, potpredsjednike RS-a, delegate u Vijeću naroda te ministre i direktore u Vladi. Imamo pravo na još naših ljudi u institucijama RS, ako gledamo po Ustavu i Dejtonu, kako je dozvoljeno po zakonu. Kad je riječ o FBiH, ne znam tačno, ali sigurno da dosta toga znam i svi oni koji sa mnom razgovaraju o tome kažu da je lakše nama u RS-u nego njima u FBiH, iako je Federacija stvorena po Dejtonu i za Hrvate i za Bošnjake", kazao je, između ostalog.

Jerković je istakao da treba razgovarati pomirljivim tonom i govorom.

"Kao što je to učinio Dragan Čović na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je pričao i u ime Bošnjaka"
Tzv "rs" promised land za Hrvate ocekuje se masivan egzodus Hrvata iz tzv "fbih" u tzv "rs".

BTW:
Treba podsjetiti da je više od 200 hiljada Hrvata protjerano sa područja RS-a za vrijeme rata, ali da o tome lider HDZ-a nije govorio u NSRS-u, niti o drugim problemima Hrvata u BiH.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#245 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Kolinda wrote: 02/02/2022 07:43

Tri papira :
2013. Brisel (neće se birati predstavnici drugima narodima)
2020. Mostar (legitimno predstavljanje)
2022. Neum ( VK potvrdila da prijedlog HNS-a zadovoljava presude ESLjP i presudu US u slučaju Ljubić)

Tko je zajebo, bošnjački političari.......

Podastri te papire da i mi vidimo, mani papagajskih ponavljanja. :lol:

O, da, ne vadi samo pojedine recenice vec cijele sadrzaje. 8-)
Kolinda

#246 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Kolinda »

Večeras smo i dobili službenu potvrdu od strane potpredsjednika SDA i DF da zagovaraju politiku Slobodana Miloševića....

Nismo ni sumnjali.....
pemanapemani

#247 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by pemanapemani »

Kolinda wrote: 03/02/2022 12:01 Večeras smo i dobili službenu potvrdu od strane potpredsjednika SDA i DF da zagovaraju politiku Slobodana Miloševića....

Nismo ni sumnjali.....
Danas smo od legitimnog predstavnika Hrvata u rs, uvaženog i velikog gospodina Josipa Jerkovića, dobili potvrdu da HDZ kao jedini legitimni predstavnik Hrvata u BiH želi da se čitava BiH uredi kao rs i da se napokon Bošnjaci počnu ponašati prema Hrvatima kako su to radili i rade Srbi iz manjeg entiteta od 1992. do danas.

Isto tako, od predsjednika svih Hrvata planete Zemlje, Zorana Milanovića, konstantno slušamo kako se Bošnjaci trebaju ophoditi prema Hrvatima po uzoru na Srbe.

Mislim, stvarno moraš biti šupak i u najmanju ruku ne uzeti u razmatranje šta govore legitimni predstavnici Hrvata u manjem entitetu, legitimni predstavnici Hrvata u BiH i predsjednik svih Hrvata svijeta.

Što hitnije krenuti sa ispunjavanjem zahtjeva i mokrih želja legitimnih predstavnika Hrvata - urediti BiH po uzoru na manji BiH entitet i tako riješiti hrvatsko pitanje i legitimno predstavljanje.
Milenkov buraz

#248 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Milenkov buraz »

BHCluster wrote: 03/02/2022 09:56
Josip Jerković (HDZ): Hrvatima je lakše u RS-u nego u FBiH
Image
Potpredsjednik Republike Srpske i visoki funkcioner HDZ-a BiH Josip Jerković je nakon govora Dragana Čovića u Narodnoj skupštini RS-a kazao da je Hrvatima lakše u RS-u nego u Federaciji BiH.

"Uvijek sam govorio - imamo, kao i Bošnjaci, predstavnike u Skupštini, potpredsjednike RS-a, delegate u Vijeću naroda te ministre i direktore u Vladi. Imamo pravo na još naših ljudi u institucijama RS, ako gledamo po Ustavu i Dejtonu, kako je dozvoljeno po zakonu. Kad je riječ o FBiH, ne znam tačno, ali sigurno da dosta toga znam i svi oni koji sa mnom razgovaraju o tome kažu da je lakše nama u RS-u nego njima u FBiH, iako je Federacija stvorena po Dejtonu i za Hrvate i za Bošnjake", kazao je, između ostalog.

Jerković je istakao da treba razgovarati pomirljivim tonom i govorom.

"Kao što je to učinio Dragan Čović na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je pričao i u ime Bošnjaka"
Tzv "rs" promised land za Hrvate ocekuje se masivan egzodus Hrvata iz tzv "fbih" u tzv "rs".

BTW:
Treba podsjetiti da je više od 200 hiljada Hrvata protjerano sa područja RS-a za vrijeme rata, ali da o tome lider HDZ-a nije govorio u NSRS-u, niti o drugim problemima Hrvata u BiH.
Htio sam se referirati na izjave ovog pajaca. Dakle ako je tako kao što govori ovaj pajac, pardon Josip Jerković, onda bi bilo logično da u F.BiH preslikao sistem kao u RS-u? Uzimajući u obzir i neke ranije izjave Čovića o "boljem dijelu BiH", zaista mi nije jasno zašto Hrvati ne žele da uvedemo sistem kao u RS-u. Eto ako ima neko od zagovornika ove politike Jerkovića da mi to u dvije rećenice pojasni. Hvala!
Milenkov buraz

#249 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Milenkov buraz »

Kolinda wrote: 03/02/2022 12:01 Večeras smo i dobili službenu potvrdu od strane potpredsjednika SDA i DF da zagovaraju politiku Slobodana Miloševića....

Nismo ni sumnjali.....
Jao floskula...pa mogli ste nešto bolje smisliti. Prvo da bi to bila slična politika koju je vodio Slobodan Milošević Bošnjaci bi morali imati barem približnu moć u BiH, kontrolisati sve, od protoka novca, policije i vojske da bi mogli pričati o politici Slobodana Miloševića. Stvarno smiješno
Milenkov buraz

#250 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Milenkov buraz »

pemanapemani wrote: 03/02/2022 12:18

Nismo ni sumnjali.....
Danas smo od legitimnog predstavnika Hrvata u rs, uvaženog i velikog gospodina Josipa Jerkovića, dobili potvrdu da HDZ kao jedini legitimni predstavnik Hrvata u BiH želi da se čitava BiH uredi kao rs i da se napokon Bošnjaci počnu ponašati prema Hrvatima kako su to radili i rade Srbi iz manjeg entiteta od 1992. do danas.

Isto tako, od predsjednika svih Hrvata planete Zemlje, Zorana Milanovića, konstantno slušamo kako se Bošnjaci trebaju ophoditi prema Hrvatima po uzoru na Srbe.

Mislim, stvarno moraš biti šupak i u najmanju ruku ne uzeti u razmatranje šta govore legitimni predstavnici Hrvata u manjem entitetu, legitimni predstavnici Hrvata u BiH i predsjednik svih Hrvata svijeta.

Što hitnije krenuti sa ispunjavanjem zahtjeva i mokrih želja legitimnih predstavnika Hrvata - urediti BiH po uzoru na manji BiH entitet i tako riješiti hrvatsko pitanje i legitimno predstavljanje.
Apsolutno im treba udovoljiti i da sam na mjestu Izetbegovića formirao bih radnu grupu te pozvao HDZ da se usvoje izmjene po uzoru na RS kako bi se konačno udovoljilo legitimnim zahtjevima HDZ-a :thumbup:
Locked